Aldatma üzerine bir açıklama haklımıyım sizce?

K bir Konuya açıklık getirmek istiyorum.. mesela bir erkek.. eşini aldattığı için öldürmeyi kendinden hak görüyor ya namus diyor hani. Evli erkeklerin %80 i başkalarının karısına kızına bakıyor verseler ben evliyim demeden atlayacaklar. Faceden instadan tiktokta kadın avındalar. Peki başkalarıda sizi öldürmeyi kendinde hak görsün sonuçta onlarda birilerinin karısı kızı yengesi teyzesi. İşin boyutu farklı kadın olunca namus erkek olunca çapkınlık kavramı var.. ataerkil bir toplumda yaşadığımiz için. Erkek herşeyi yapar ama kadın yapınca namus.. bir kadın beni aldattığı zaman kendimdede suç bulurum. İkincisi. Evlendin diye kimse senin namusun olmuyor. Bu benim malım ben bunun sahibiyim naralarını anlamış değilim. Bir erkek olarak düşündümde kadın olmak zor cidden bu ülkede.. İstanbul'da yan komşum travestiydi binlerce insan gördüm hic tahmin etmeyeceğiniz tipler gidiyordu. Evli amcalar dayılar. Gencecik kızlar erkekler. Bunlar kimdi onun babası kız kardeşi halası kızı kardeşi dedesi. Eşi. Neler gördük neler..

Aldatma üzerine bir açıklama haklımıyım sizce?