Sadece nikah kıyacağım premsesim nirdesin. 😂😂😂 düğünlerden nefret ediyorum zaten. Nikah en iyisi
Evlenmek isteyen birinin cebinde en az kaç ₺ olması gerekiyor?

Sadece nikah kıyacağım premsesim nirdesin. 😂😂😂 düğünlerden nefret ediyorum zaten. Nikah en iyisi
Evlenmek isteyen birinin cebinde en az kaç ₺ olması gerekiyor?

Düğün dediğin 50 bin liraya da halloluyor. Asıl mesele evi dizmekte. Şimdi millet sadece beyaz eşya iki mobilyaya fiyat biçiyor. Bu sene nereden baksan 3 yakın 5 samimiyetimiz olan arkadaşı evlendirdik. Her ay üzerine 30-40 bin lira daha koyuluyor. Evin ıvırı zıvırı bitmiyor. Halısı, perdesi, mutfak gereçleri, biblosu, dolabın içi derken 200 bine yakın bir şey tutuyor. Düğünsüz tutuyor tabii ki.
Bu kişiden kişiye değişir, kimisi bunu 50bin liraya yapar kimisine 700bin lira bile yetmez.
Ben bugün evlensem, mobilyalar ve kendi çeyizim her şey toplam 100-150bin tutar çünkü mobilyalar vs çok pahalı.
Ama haftaya abimin düğünü var ve 400bine doğru gidiyor..
Herkesin imkanına göre ve bütçesine göre değişir bu durum. Bu nedenle en az xxx₺ olması gerekiyor diye bir şey diyemiyorum maalesef.
60-70bin liraya mobilya ve beyaz eşya alınsa 30bin de diğer gelinlik halı perde halledilse 100bine de nikahtan evlenilir.
En az 80-90bin diyorum ben bu yüzden.
1 2 3 4 = 10 kuralı kesindir.
Yani tanışma flört gezme tozma vs için en az 100 bin, nişan nikah aileleri tanıştırma birlikte aktivite için en az 200 bin, ev kurma için en az 300 bin, evlilik ve çocuk için en az 400 bin bulunması şart. Bu da toplam bir milyon tl ettiği için bu devirde trilyoner olmayan adam evlenemez, evlense de sürdüremez...
Cevap
13Cevap
en az 300 bin
Normal şartlarda "evi geçindirek kadar" kazancı olması yeterli erkekler için..
Ancak gelenek, görenek belası yüzünden nikah gibi basit bir şey bile türlü engellerle zorlaşıyor..
Evliligin ne demek oldugunu bilen ve sizi gecekten seven biri varsa nikah kiyafeti, salon ucreti belki bir de nikah hediyesi esiniz icin o bu kadar. Esyalari da zaruri olanlari alirsiniz oldu bitti.
Abim evleniyor düğün salonu 20k bilezik altın vs 300.000 evimiz vardı ama yok sayarsak ev için 1.000.000 araba için min 300.000 yemek geleneği olanlar için yemek 50.000 bazı beyaz eşyalar erkek tarafına aitmiş 30.000 gelinlik nişanlık kuaför parası min 30.000 aklıma gelenler bunlar
Yani düğünü evi balayisi filan derken 200.000 rahat gidiyor bence
Daha takisina vs girmedm
150 bin erkek 150 bin kadın koysa 300 bin yeter ama masraflar dan kaçan onursuz, gurursuz bir kız denk gelirse üstüne altın da isterse 600 bin lazım
500 bin buda eşittir 2. El Passat Passat alırım daha iyi 😂
Estafirullh canm olur mu öyle şey gönüller bir olsun yeter
Karşıdaki kadın insan evladı olan biriyse 30-40 bin lira yeter.
En az 300 bin tl gider o yüzden evlenmemek daha iyi
Gelinlik damatlık nikah şekeri fotoğraf çekimleri derken en az yine bı 50 falan heralde. 😂
Masrafları vs en az 1.500.000
Şimdi mi.. ohooo.. hesaplıyamadım
5 milyon olması lazım tabi bu en azı
Zengin olmak boyle bjrsey :))))
Düğün felan da yapacaksa en az 300 bin gider bence
400 bin lira olması şart.
Ev harici 300 k işi görür.
100 bin yeterli düğün yemek vs yoksa
250 bin..
200bin en az
300 bin
Minimum 1.000.000 ₺