En gereksiz şey düğündür Sırf millet eğlenecek diye okadar masrafa giriliyor bilmem kuaförü organizasyon u hepsi ayrı masraf çok gereksiz hepsi sadece yüzüğüm olsun birde nikahım yeterli. O yüzden düğünü olacaklara galiba baya bir para lazım o parayla dört dörtlük tatil yapar evime eşya alırım
Yorumları okudum. Herkes yazmış yok düğüne ne gerek var yok bir iki güne o kadar para harcanır mı falan. Harcanır efendim harcanır. Biz Türk üz bir takım gelenek göreneklerimiz ailemizin de öyle günlerde beklentileri var. Bir toplumu toplum yapan en önemli değerlerdir gelenek görenekleri. Herkes bütçesine göre yapmalı böyle şeyleri bence. Evet asgari ücret bir maaş alan kişi 50 bine de yapabilir düğününü. Ancak aylık 5 bin 6 bin lira maaşı olan adam o güne kadar hiç birikim yapmayıp o günde amaaaan milleti mutlu etmek için bu kadar para harcayamam diyemez dememeli. 100 bin gider imkan varsa 200 300 bin harcanabilir bence en doğal hakkı insanların
en doğal hakkı insanın xd adssadadsa çıldırıyorum ya asgari ücret ile 50 bin lirayı o maaştan hiç almadığını varsayarak ve asgari ücrette 2300tl civarı , bu adamın bu düğünü ödemesi için 21,5 ay çalışması lazım ve bu paradan hiç kullanmaması lazım bu süreçte
@Mazot06 aileside yardım edebilir. İllaki birikim yapmalı evlenecek insan ve onun çevresi. Yıllardır bu gelenekler böyle böyle ilerledi. Sürdürmemiz zor değil . Ki bana mantıklı gelen durumlar. Öyle kuru kuruya evlenecem demekle olmaz. Belli bir birikim şart
@Mazot06 kızınız olsa baba ben evlencem parası pulu yok valla bir kuru nikah yapcaz ama ben seviyom dese. İyi ya tabi kızım gereksiz şeyler bunlar diyecekmisiniz. Züürt edebiyatı yapmaya gerek yok. Ki durumu en olmayan insan bile öyle günler için muhakkak birikim yapar.
Milleti eğlendirmek için düğün 15-20 bin. Eşine vermek için 100 gr altın.( 40 bin kredi 60 bin geri ödeme ) tabi düğün sonrası altın dönüp dolaşıp sana gelecek. 20-30 binde ev eşyası felan.
Bence bu kadına göre değişir. Erkek demedim çünkü kadınlar daha gösteriş meraklısıdır. Herşeyin mükemmel olmasını isterler o özel günlerinde. Ama mesela ben eğer evlenirsem nikahı yeterli görüyorum. Kısacası kadınlar ikiye ayrılır. Masraf da buna göre değişebilir.
Evlenmek için paraya değil, yüreğe bakılır. Eğer gerçekten sevdiğin bir insan ise ne gerek var o kadar masrafa Sade bir nikah kıy olsun bitsin Düğüne verilecek o kadar paraya balayı yapıp beraber yersiniz Ben düğünleree bu kadar veren insanları anlamıyorum ne gerek var o kadar masrafa 1 gece için kaç yıl borcu ödeniyor. Ablam 2 senelik evli hala da bitmedi düğün çeyiz borcu fuzuli işler bunlar
Eskişehir'de düğün salonunda bir düğün yapmak 20-30 bin TL arası Bir ev kurmak 40-50 bin TL Balayı yapmak için de bir hafta her şey dahil denize sıfır 5 yıldızlı otel için 5-10 bin arası bir para gerekir. Kıza bilezik almak için de 20-30 bin TL Nikah kıyma parası 100-200 TL arasında Kız tarafına hediyeler için adettendir 1000-2000 TL arasında Ortalama 100-150 bin TL arasında tutar düğün.
Bu, hayatınıza alacağınız kadın ve ailesine bağlı. Oldukça sık rastladığım durumlar var, bir geceliğe 2000 tl verilmesi gibi. Görgüsüzlük başka bir şey değil.
Biraz uzun konuşucam istiyen okuyabilir şimdi arkadaşlar para olmadan sevgilin eşin olmaz diyorlar ulan zaten sen 100 bin lira düğüne harcıyorsun ya da daha fazla ev eşyası osu busu buluyor zaten sırf bilader 1 ya da 2 günlüğüne insanları eğlendirmek için yapıyorlar bizim gelenek ve göreneklerimizde sıkıntı gerçekten aile soruyor evi var mı arabası var mı diye adam nasıl alsın hemen anlayışta yok büyüklerde sonra sapkınlıklar neden çoğaldı
Türkiye sartlarini tam olarak bilmiyorum Evlenmek isteyen ama cok para gittigi icin evlenemeyen arkdaslarimdan bildigim kadari ile 100-150k arasi gidiyormus tabi bu normal standart dügün ve minimalize esyalar ile oluyormus asiriya kacinca 300 e kadar cikar demisti bir arkadasim.
Üşenmedim tek tek yorumları okudum millet acimamis bol bol yazmış ama gerçek hayatta bu paralar çok fazla. Odemesi var bir de sanırım herkes her şeyin en lüx halini istiyor..
But tamamı ile karşılıklı beklentilere bağlı iki taraf da mütevazı bir düğün ve sade bir ev istiyorsa 80-100 bin TL'ye tamam olur. Ama gösteriş istiyorlarsa 500 u de geçer. Bir de takı meselesi var o da fiyatı artırir
Hani o sadece imzaya bakıp döğönö nö görök vör yööö diyen tayfa var ya gidin bunu bide ananıza babanıza kızın anasına babasına anlatın illa o düğün yapılıp bir tarafınıza borç takılacaklk. Kafadan 100 bin ❣️
Düğün yapmak istemiyorum ama bu imkansız. Hayalimde düğüne harcayacağım parayı evime ve balayıma harcamak isterim. Düğüne tonlarca para harcayıp kirada oturmak istemem.
Birbirini sevip para yüzünden evlenemeyen birçok insan var bu çok üzücü ve saçma bence. Olduğu kadar olmadığı kader diyelim. Hem özellikle maddi durumu olmayan insanların da ellerindeki 3 kuruşu düğüne vermesi saçmalık.
5 yıl önce evlendiğimde ev eşyası A dan Z ye düğün gelinlik vs derken hepsini toplam 35 bine halletmiştik ama şimdi herşey iki katı benim gibi gösterişten uzaksa evlenicek insanlar 50 bine tamam olur diye düşünüyorum 🤗
Beennn 🙋♀️🙈 Vallahi direk düğün yapmıyoruz biz 😁😁 O kadar parayı düğüne bağlamak istemedim ben, nikah yapalım geçelim, onla görmediğimiz bir ülkeyi göreceğiz ☺️ Hayır birde ekonominin dipte olduğu şu zamanda, sırf millet oynasın diyede şu parayı vermek çok manasız. Ama son fiyatlardan hiç haberim yok, salon ne kadardır yok kıyafetleri, ilgilenemedim. Ama en aşağı 40 bin falandır diye tahmn ediyorum
Düğün kına falan gereksiz şeyler bence yaa. Nikah için bir gelinlik damatlık bir de oraya gitmek için benzin olsun arabada yeter. Bunlar ne kadar tutar orasını bilemedim
evlenecek olanların beklentisine bağlı. mesela ben düğünleri saçma bulduğum için düz nikahla bitirirdim işi. o masrafı gezip eğlenmek için kullanırdım😁
@BELLA_35 Fotoğrafın başka bir ilde çekilme ihtimalini düşünebilmek sizin için çok mu zor 🙃 Ki ayrıca bardağın starbucks bardağı olduğunu nereden çıkardınız? O milkshake.
Kına düşünmüyorum. Takıyı bana takıvaklar sonuca onlar düşünsün. Ev için yeterliyse sıkıntı yok. 👍🏽 Hadi 55 bin olsun. 5 bin de balayı için. Bence kafi 🤣
Müzikli olmicak düğünüm. Kuran okunacak. Yemek yenicek. Ben de tasvip etmiyorum benim duğunumde benden çok göbek atılmasını ki ben oynamayı sevmem zaten 🤣