İnsanlar nasıl evlenecek merak ediyorum. 2025 için çok daha zor günler bekliyor Türkiye'yi..

İnsanlar nasıl evlenecek merak ediyorum. 2025 için çok daha zor günler bekliyor Türkiye'yi..

İhtiyaçlara göre değişiklik gösterir bu durum. Artık çoğu insan sade bir nikahla evlenmeyi tercih ediyor. Bazı insanlarda gösterişli düğün salonşarı, gösterişli gelinlikler, gösterişli masraflar yapmayı tercih ediyor.
Kendini bilerek, durumunu bilerek ve bunu eşi olacak insana da doğru aktararak evlenecek olan çiftlerin zaten bu konularda anlaşmış olmalarını varsayıyorum zaten bu noktada anlaşamayan insanlar ilerisini de pek getiremiyorlar.
Şu anki ekonomiyle ve standart bir düğün herşeyiyle birlikte çok lükse kaçmadan 2.000.000 tl. Daha fazla illaki tutar. Daha az tutması için eşlerin bu konuları aşmış olması gerekir.
Millete acimiyorum ben. Daha dün 3 harfli marketlerin birindeydim. Kasiyer beyefendinin kolunda luks, pahali bir saat vardı. Elindeki telefon elmali olandan. Kazandigi da belli zaten. Sonra evlilige gelince para yok. Ben 1 yildir devletteyim. Secim zamani atandim. Bu kasiyer beyefendiden fazla kazaniyorumdur. Aile evindeyim ustelik. Daha ne oyle saat aldim kendime, ne de elimdeki telefonu degistirdim. Babamin aldigi samsung markayla devam ediyorum.
Adamlarin kolunda luks saat, elinde luks telefon, cebine giren para belli en az asgari ucret, bazilarinin arabasi var. O da kotu kulustur degil eli yuzu duzgun arabalardan ama sorsan parasi yok. Evlilige gelince para yok, mustakbel esine gelince para yok.
Para yok krizdeyiz diye bagiranlarin elindeki telefon belli, tableti belli, bindigi araba belli, avmlerde gidip disardan sık sıkta yemek yiyorlar. Bu paranin bollugu nereden o zaman?
Milette para var. Belki yeni işe baslayan ya da atananlarda para birikim yok ama cogunda var. Atandigim yerdeki otopark galeri gibi. Herkesin altinda araba var. Evli ciftlere 1 araba da yetmiyor. 2 ser tane var. Insanlarin yasama sekline bakinca hiçte parasi yokmus, evlilige para yokmus gibi durmuyor. Millet dugunlerde hala altin takabiliyor. Millet hala dugunu birak evi dizebilecem ekonomik gucte. Ben oyle goruyorum en azindan. Karsima gelipte benim param yok diyenlere inanmiyorum. Karsima gelipte dugun, evlilik masraflı diyenlere inanmiyorum.
Adamin kiyafetine, arabasina, oturdugu muhite, oturdugu eve bakiyorum. Hicte parasiz gibi durmuyor cogu kimse kusura bakmasin. Ama konu evlilik olunca kısalım, cok masraf etmeyelim bilmem ne. Yasantilarinizla, laflariniz birbiriyle celismesin o zaman. Bizde gercekten parasi yok diyebilelim.
Günümüz ekonomik krizini düşünerek baktığımızda, evlenmek için ciddi bir bütçeye ihtiyaç var. Temel masraflar olan düğün, nikah, ev eşyaları ve balayı derken, masraflar hızla artar. Ortalama bir düğün bile, salon kiraları, yemek, fotoğrafçılar ve diğer detaylarla beraber milyonlarca lirayı bulabilir. Evlenecek çiftler, ayrıca ev kiraları ve yaşam maliyetlerinin de sürekli arttığını göz önünde bulundurmalı. Bana göre, ekonomik kriz göz önünde bulundurulursa, evlilik kararı alırken sade bir tören ve daha makul tercihler yaparak bütçeyi korumak önemli. Maddi zorluklar ilişkiye zarar verir, bu yüzden kriz döneminde daha dikkatli plan yapmak, gelecekteki mutluluğun temel taşlarından biridir. Günümüzde evlenenler, bu hususlara dikkat edenler diye düşünüyorum.
Kişiye göre değişir insanlar yuva kur. ak istiyorlarsa gösterişlerden vazgeçmeliler mesela düğün 100 kişiyi eğlendirip 150 bin harcayacagina 10 arkadaşınla nikah sonunda 10 bin harca ya da misafir yemek takımı günlık yemek takımı alacağınıza birtakım alın koltuk takımı bile iki ayrı takım alıyorlar görgüsüzlük bence
Cevap
26Cevap
Maddiyatla bir alakası olduğuna inanmıyorum
Ama erkeğin güçlü olması çok önemli
…. Vesaire vesaire
Yani evliyim maddiyatla hiçbir alakası yok ki insan ona değer verdiği zaman evlenir bu kadar
Ama şu var her şeyi taşıyabilecek durumda kendine yetiştirmiş sağlam birisi olmak zorunda
Doğru 1.5mioyon gidiyor da ama burada 10 milyon yazanlar 2 milyon yazanlar var nereye gidiyor o kadar para bizim burada hidmesi normal o 1.5 milyon burası doğu altın kemer 2 metre zincir 6 bilezik vs alınıyor 2000 kişilik yemek ev eşyası düğün salonu otel balayı diye o kadar gidiyor sizin orada neye gidiyor bu para anlamadım
50bin dolarınız yoksa evlenmeyin kardeşim.
100.000 € yeterli tam bir evlilik için.
Evlilik büyük masraf. 3 yıl önce evlenen arkadaşlarım hala düğün borcu ödüyor.
3 yıl önce evlenen bence tam zamanında evlenmiş
Bi nikah niye yetmiyor anlamıyorum… Gösterişsiz olunca insanlara hava atmayınca olmuyormu? Onca eziyeti çekeceğime evlenmem daha iyi…
Şuanlık en kötü ihtimalle evlilik planlaması 800 Bin en kötü ihtimalle. Yarın ne kadar olur hiç bilmiyorum 😂
şuraya gelip sade nikah yeterli yazanların iq seviyesini merak ediyorum. a be maymun bir tabak takımı 20 k olmuş ne sade nikahından bahsediyosun? lan bi tencere takımı asgari ücretten pahalı alooo sen hangi gezegende yaşıyorsun?
Kanka ev varsa 1,5 milyon TL yeterli. Yoksa 4 milyon kafadan
Gerek yok kaçırırsan sonra yavaş yavaş evi de düzersin
Sade bir nikah yeterli, gösteriş yaparak neden seneler sonrası için borç ödeyeyim ki?
Kanka ben net 2 milyon diyorum ev+ araba dahil edersen 6-7
Off çok zor bir soru
1 milyon net cepte olmalı da..
Geçen ay arkadaşım evlendi. Lüks hiç bir Şey yapmadılar. A dan Z ye düğün nişan ev eşyası altın vs 650 bin lira tuttu
cepte değil kral banka hesabında 5 milyon dolar falan olması gerekiyor
Türk kadını paragöz bencil ve çıkarcı olduğu için milyoner olmayan adam artık evlenemez.
5 milyon yeterli olur
Piyasayı çok yukarı cektin
Milleti perişan ettin 😃
Çok para… mesela evde lazım…
Ev hariç ne kadar lazım?
Mesela kendi isteklerini hesaplayıp bir miktar yazar mısın:)
Sen yaz, taslayana müsaade etmeyiz..
Senin bu hesap kimse evlenemez kolay kolay:)
Kesinlikle. İmkan dahilinde her şey olmalı. İmkansızı istememeli her iki taraf. Sonuçta sevgi ve güven duygularını taşıyorsa her iki taraf, bir şekilde bunun altından kalkılır diye düşünüyorum..
İki gönül bir olunca samanlıkta seyran olmuyor artık. Bunu bir kenara yazalım:)
Evet ona katılıyorum şahsen az çok denk olmak isterim maddi manevi… aklıma kalbime sinmesi önemli evlenmek için evlenmek istemem öyle olsa evli olurdum… 🥹 sanırım öyle bi insanda yok evrende kısmet herkes evlenecek diye bi kaide yok payımıza imrenmek düşmüş… 🤧🥲 neyse efkarlandım yine… 🤦🏻♀️
Teşekkür ederim..
Kacarak evlendim 0 para pisman olmazdim ama kocam adam olsaydi onemli olan karakter
Hemen yarın evlensen yani kişisine göre değişir ama ortalama 1-2 Milyon TL cikkkkkkkk lazım.
Valla çiftlere göre değişir
E herhalde
her şey para
Olduğu gibi
iyi bir evlilik için aylık 250.000 yeter bence
En az 1 milyon
para mesele değil aday mesele
1 milyon parası olmalı
Miktar belirtemeyecek kadar çok
5 yıl ömrünü satıyorsun 🙂
ya da 10 muydu o 🙂
Çok para