+1 yılÖncelikle şunu söylemeliyim ki, şu devirde evlenmek de boşanmak da çok zor. Evlenmek de boşanmak da yeni sorumluluklar altına girmek, ekonomik yükün katlanması, tamamen değişecek hayat düzeni ve daha başka bir sürü zorlukla karşı karşıya kalmak demek…
Ama nihayetinde her şeyi zorlaştıran da kolaylaştıran da biz insanlarız, değil mi? Mutlaka yapılabilecek şeyler vardır. Yapılabilecek fedakarlıklar olabilir mesela. 15 milyon Liralık bir gelinlik yerine 1500 liralık olanı tercih edebiliriz mesela. Sıfır lüks manzaralı geniş bir ev yerine, biraz eski ama yine de güvenle yaşanılabilir bir evi de tercih edebiliriz. 300 bin Liraya mâl olacak bir düğün yerine, bedava bir nikah sonrası kendi kafamıza göre bir kutlamayı da tercih edebiliriz. Bunlar, hayallerimiz olsa bile, bunlardan fedakarlık edebiliriz.
Gösterişli bir düğün, kocaman bir ev, en pahalısından bir gelinliğin, evlilik hayatınız boyunca size hiçbir faydası olmayacak nasılsa. Bunlar evliliğin bir parçası bile değiller. Bunlar yalnızca evlilik öncesi külfet…
Ve tüm bunlar ekonomik ve de buna bağlı mental yükü, evliliğinizin tepesine çökecektir ilerleyen zamanlarda. Evliliğinizi hiç yoktan yarattığınız dert ve tasanın üstüne inşa etmek demektir bunlar.
Öncelikleri belirlemek gerek. Evlilik niyetinde olan birinin de önceliğinin gösterişli bir düğün olmasını, mantıklı bulmuyorum.
Parası çok olan, elbette her dilediğini yapsın, “Nasılsa bir kez evleniyorum.” diye diye de dilediği kadar para harcayabilir.
Böylesine rahatça savuracak kadar çok paranız yoksa da, evliliği planlanandan ucuza getirmenin pek çok yolu var, kısılacak pek çok harcama, yapılacak pek çok fedakarlık var. Her şey önceliklerimizle ilgili…
Bir ev düzmek, sanıyorum ki 100 bini bulur. Bu masrafın ikiye bölüneceğini var sayalım. 50 bin erkek için yeterli olabilir.
Daha iyi ihtimalleri düşünecek olursak, aileler de destekte bulunacak durumda olabilirler ve bu miktar daha da eksilebilir.
Hatta daha daha iyi ihtimalleri düşünecek olursak, tarafların az çok bir miktar birikimi de olabilir.
Gelecekte evlilik planları olan herkese de şimdiden birikim yapmaya başlamalarını öneririm. Hatta bir-iki nesil geriye dönüp, erken yaşlarda çeyiz yapmakta bile fayda olabilir. Şu ekonomik şartlarda, her şey çok zor… Gerçekten bilemiyorum.
Bildiğim bir şey varsa, o da birbirini seven iki insanın daima ortak bir payda ve makul bir noktada buluşabilecekleridir.20 Yorumla
En İyi Cevaplar
Tr de evlenilmez, kizlar o kadar cok sey istiyor ki 500bine evlenen bile gordum sadece altinlarin 250bin tuttugu evliliklerde gordum ki yasadiklari ev de ortalamaydi cok zengin insanlar degildi yani helede adetleri olan bir sehirden bir kizla evleniyorsaniz yandiniz 500-600k odersiniz artik sonra gecim derdinden mutsuz olup bosanirsiniz para da çöp olur borcunuzla kalirsiniz, bazi kadinlarda evlenip bosanip ben issizim diyip nafaka istiyor cocugu olmasa bile isteyenler var bakın bazı diyorum yanlis anlamayin yapanlar var gorduk kadin diyor maasinin yarisini alabilir miyim vs bu nasil bir acimasizliktir ya 😱 erkeklerde insan bu arada hatirlatiyim yani sizin neyiniz varda erkekten evi olsun arabasi olsun her seyi en üst model alsin diyebiliyorsunuz sevgi mevgi yok ya her sey para olmus siparis veriyorlar artik ev araba her sey ust model ama tabi erkeklerde de suc boyle alismis herkes bazi kadinlarda sömurmeyince degerim olmuyor diye harcama yaptiriyor zaten kadinlarin cogunlugu da nerde odun, serfsz, guvensiz varsa onu buluyor bu niye oluyor? Cunku istekler cok o olsun bu olsun su olsun siparis mi veriyorsunuz 😂 sonra da hep kotulere rastliyorum yaa rastlamiyorsun zaten onu istiyorsun hem karakteri iyi olup bilgili olan biri size kendisini sömürtturmez isterki birlikte yapalim hayat bir cunku hayatlari birlestiriyorsunuz neden tum her seyi bir taraf karsilasin ki? Hem sömurupte hem karakterli biri cok zor karsiniza cikar yani o da s*laktir zaten birini seciceksiniz sonra bana hep bole denk geliyor tum erkekler boyle demiceksiniz parasiyla size hava atan parasi oldugu icin sizi elde edicegini sanan birisi sizi kullanir aldatir karakteri ve bilgisiyle degilde parasiyla one cikiyorsa o kisi bilgisizdir iyi niyetli olmaz neden anlamiyorsunuzda sonra tum erkekler kotu diyorsunuz ayni sey erkekler yonunden de gecerli kadin sizin paranizi harcamak istiyorsa evlenilmez yani sizi sömurur, kadin zenginse ve erkek fakirse de aradaki yas farki veya davranislar surekli istekler vs belli eder veya iste banka hesaplarini birlestirelim gibi talepler belli eder zaten neyse cok uzadi öyle iste 😂
32 Yorumla
Soran+1 yılZahmet etmen yeter genel olarak okudum
+1 yılNerden baksan en az 200Bin.
Kızlar, ve iki tarafın aileleri "elalem" adındaki putu kırarlarsa evlilik bu kadar zor değil aslında.
Kim bilir hâlâ şu kadar altın isteyenler vardır. Ama ilk defa. Ama en özel gün. Ama şöyle. Ama böyle.
Sonuç : Elalem korkuları Allah'ın önüne geçmiş. Koskoca aile kurumu yıkılmış. Zina yapmak bedava (sevgili) veya 200 lira; helalinden evlenmek 200Bin lira.
Müslümanlar kendi kendini bitiriyor haberleri yok.
Kendilerine "Elalem" adında put yapmışlar, haberleri yok.11 Yorumla
Soran+1 yılEig
Ne parası, birtakım elbise, bir gelinlik ve bir de imza atılacak nikah salonu.
Bunun haricinde bir şey isteyen kadın varsa, münasip yerine tekme...13 Yorumla
Soran+1 yılZaten ayağım uyuştu artık tekmelemekten🤣🤣
Soran+1 yıl👍
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
30Cevap
+1 yılEvlilik dediğiniz bir imza
Şu zamanda öyle altın adetleri falan boşa zorluk çıkarmaktan başka bir şey değil
Bir ev tutulsun zorunlu olması gereken neler varsa saxece onlar alınsın aygaz buzdolabı yatak tv vs. biliyorum bunlarda. zaten çok pahalı ama ayrı ev kurulacaksa lazım bunlar.. önemli olan bir düğün salonuna 30~40bin vermemek 5~10 bilezik vs istememek bunlat gereksiz masraf
Ben de evlenicem sevgilimden istediğim temel şeyler altın alyans ve pirlanta yüzük bu kadar. Bunlar önemli benim için
Kendinin kurduğu iyi kötü bir evi var yaşıycağz orada birlikte çalışıp beğenmediğimiz eşyaları değiştiricez.
Yani uzun lafın kısası 60~70binle de evlenilir o da evin zorunlu ihtiyaçları yüzünden benim gibiyse 20~30bine olay tamam.
Öbür türlü 200~250bin şart gibi13 Yorumla
Soran+1 yılZaten sorun orada iyisi denk gelene kadar ömür geçiyor hayatını yaşamayı seçiyor insanlar
- +1 yıl
Evet maalesef òyle ve aile denen kurum kayboluyo
Soran+1 yılVallaha bu durum erkeklere vurdu en çok kadınlar cinsellik olmadan hayat sürdürebiliyor bizde nalet libido derdi bitmiyor maalesef
+1 yılBu evleneceği kadına göre değişir. Çoğu çift bir kere evleniyoruz herşeyin en iyisi olsun diye dünyanın harcamasını yapıyor. Karşısındaki insan nasıl ödeyecek? Durumu var mı? Gibisinden hiç düşünmüyorlar. Bence yanlış.
1 kere evleniyorum diye ömür boyu borç ödeyecek, hayatımı krediye bağlayacak bir kadın değilim.
En azami miktarda en Uygun eşyalar alınıp gereksiz harcamalardan kaçınıp, düğün yerine sade bir nikahla evlenmek de bir tercih.
1 kere evlenmek için bir ton borca girmeye gerek yok.
Ben minimum 50 bin 100 bin o da şu anki ekonomiye göre bence mümkün. Güzel analiz yapıldığı takdirde en azami miktarda sıfırdan bu kadar tutabilir.15 Yorumla
Soran+1 yılSenin kalbin ayrı kirli kalpler ayrı ben neler gördüm kadın dünyasında acıma insaf kavramı yok bulanda direk evleniyor zaten
- +1 yıl
Bu konuda haklısın 😄 sonuçta bir insanın yüzüne bakıp kalbini göremiyoruz
Soran+1 yıl👍
- +1 yıl
Aynen öyle 😄
+1 yılTC kadını için 500bin. Ayrıca iftira ile sokağa atıp, boşarsa, nafaka, tazminat, mal gaspı yaparsa 1 milyon da kenarda olamalı.
Rus, asyalı, ortadoğulu kadınlar hiç masrafa sokmaz. Onlarla evlenenlerde boşanma ve şiddet olayı da yok. Bu aralar Antalya'da avrupada aileci erkek kalmadığı için Alman ve İngiliz kadınlar bizim erkeklerle çok evleniyorlar ve tüm masrafları karşılıyorlar. Onlarla olan evliliklerde de hiç boşanma ya da şiddet olayı yok. Almanlar Alanya ve Manavgat, İngilizler Kaş ve Kalkan tarafında yerleşikler. Yani ülkeni de terk etmezsin. Yabancı gelin 2020'de 12 kat artmıştı. Aile bakanlığı açıklamıştı. Ama bir yabancı erkek tc kadınıyla evlenmemiş.😎10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 439 cevap paylaştı. artık evlenmek isteyen kızlar yakında düğünde istemiyorum bir tek altın alsan yeter diyecekler :D isteselerde istemeselerde
cünkü tek dertleri artık para oldu olmadığı için bir yöne mecburlar etrafta düğünler inanılmaz derecede azaldı insanlar giderek uzaklasıyor11 Yorumla
Soran+1 yılAnlattıklarından biride benim ekonomik şartlardan değil isteklerin bitmemesinden evlenmedim
Gizli Üye(18-24)+1 yılOturduğu semt şehir neyse oraya uygun kira ödeyebilecek kadar ve içine beyaz eşya ve biraz mobilya döşeyecek kadar parası olsun yeter bunlar en lüksünden alınmak zorunda değil ikinci el veya bilinmedik markalar olabilir her şehirde kiralar değiştiği için tam fiyat söyleyemem istanbuldaki evle çorumdaki evin kirası aynı değil hatta ilçeden ilçeye değişiyor ama kira ödeyebil fatura ödeyebil yeter evlilik o kadar zor bir şey değil gereksiz düğün masrafları çıkararak kendinizi borca sokarak stres yapmaya gerek yok insan yeter ki evlenmek istesin ve tembel olmayıp çalışsın gerisi mühim değil
10 YorumlaHiç akıllanmayacağız değil mi sırf çevredekileri mutlu etmek için ömür boyu borç altına girmek cidden akıl karı değil şu ekonomide bile insanlar gerçeklikten bu kadar kopuk yaşayabiliyorlar inanılır gibi değil ya
21 Yorumla
Soran+1 yılSaldım zaten mantık değil dediğin gibi fikir alim dedimde herkes benimle aynı kafa
+1 yıl100-150 bine yakın evin gerekli eşyaları tamamlanabilir.. Ev dizebilir..
Bunları da taksitle alma imkanı var..
Sade bir nikah da yeterli..
Ancak evliliğin idamesi için erkeğin mutlaka bir kazancı ve mesleği olmalı..
"Gücü yeten evlensin, yetmeyen ise oruç tutsun.." hadisi sırrınca işsiz, mesleksiz ve çabasız, tembel kişilerin evlenmesi uygun değil..
#Vesselam10 Yorumla250 Bin'e ne alıyorlar, nereye harcıyorlar çok merak ediyorum. Evlenirken hesap kitap yapacağım ne kadar harcama yaptık diye. Çünkü 250 Bin akıl alır bir miktar değil.
21 Yorumla
Soran+1 yılEn kötü tv 5 bin gerisini bir düşün
- Para & Ekonomi konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılO kadar büyük paralara neden gerek var, bir nikah orta halli bir ev döşemek yeterli kanaat eden için...
118 Yorumla- +1 yıl
İşin kolayına kaçıyorsunuz ne demek en fazla yanarız, söylemesi kolay yanması öyle kolay olsaydı... Bir ağ evvel vagrcin bu fikirden
- +1 yıl
@obiralfa sokakta yaşayacaksak gerek yok tabi ona da😅
- +1 yıl
@obiralfa hazırda varsa ok..
Soran+1 yılZor olanı denedik gerçekten zormuş demek hayat beni kolay yola itiyor yapcakta pek bişey yok be yapabilirim
- +1 yıl
Ne yapabilirim deyip kenara çekilmek işin kolayına kaçmak, siz zaten çoktan seçiminizi yapmışsınız artık sizi kimse kurtaramaz
- +1 yıl
@obiralfa tekrar okuyun isterseniz yorumumu, beğenemeyek ne söyledim🤔😏
- +1 yıl
@obiralfa bir ev lazım demek istedim. Sokakta yaşayacak değiliz bunun neresi yanlış?
- +1 yıl
@obiralfa bende ok demiştim zaten buna, sanırım kaçırdınız yorumu...😏
Soran+1 yılSen haklısın ama cevremi ve yaşadıklarımı görünce insan zamanın eğlencesinin peşine düşüyor bir tek ciddiye alıncak insan kalmadı nerdeyse
- +1 yıl
- +1 yıl
@obiralfa 🙄👋
+1 yılTamam harcamalar olacak ama ailemizin goturdugu altinlari nasil toplayacagiz? Benim şahsen onları almam lazim😂
111 Yorumla
Soran+1 yılAltınlarmı sence çeyreklerin hesabı bu durumu kurtarırmı🤣🤣
- +1 yıl
Babam sayamadigim kadar bilezik goturdu. Hâla goturuyor. Tabi bize getirirler mi bilemiyorum 😣 hem aile olmak güzel...
Soran+1 yılGüzelde işte insanını bulmak önemli gizli saklı biriktirdiğim bir 433 binim var ama ne zaman boyle bir niyetim olsa derdi bitmeyenler denk geldi çevremde de bu iğrençlikleri görünce kafamda bitirdim
- +1 yıl
Size açı denk gelmiş😃 benim yengem Allah yukarda kendisini de hiç sevmem ama hiç aç gözlü değildi. Mütevazi bir ev alisverisi yaptilar 😃
Soran+1 yılNasipsiziz buda var
- +1 yıl
@hesapsiz-6 dün annemle bunun konuştukl. Sen evlensen bilezik falan onları unut dedi. Niye dedim. Altın uçmuş oğlum sana çeyrek taksalar şükret dedi. Hatta altın yerine para takarlar sana dedi. Lanet olası federaller evliliğim bile fakir geçecek dedim 😂 Abim Ablam Kız kardeşim toplamış zamanında bana bir şey kalmamış sona kalan dona kaldı yani 😀
- +1 yıl
@Handsomehell01 hahahah Allah iyiligini versin😂
Ben de son cocugum. Babam her gittigi dugune altin goturdu. Abime dayim 300 dolar takmişti. Simdi takamaz tabi😂 yazık oldu bize. - +1 yıl
@hesapsiz-6
Seninle neden hep aynı kaderi paylaştığımız belli oldu 😂 - +1 yıl
@Handsomehell01 kaderimizin neresi ayni yaaa
- +1 yıl
@hesapsiz-6
Türkiye de yaşıyor olmamız bile aynı kader bence 😀 evlenirken sana da bana da enflasyon vuracak 🤷 - +1 yıl
@Handsomehell01 hooof çok mantıklı yemin ederim hxkxjk
250 bini evlenmeye veren erkek vizyonsuzdur ve kötü bir hayatı hak ediyordur. O kadar param olsa ilk iş yurtdışında yüksek lisans sonra vatandaşlık
11 Yorumla
Soran+1 yılDostum zinadan başı dönmüş insanların bence evlilk bir nebzede olsa huzur verebilir
+1 yıl250 den aşağı kurtarmıyor zaten..
Ev
Araba yıda saysak ooo en iyisi evlenmeyelşm..
Kızlar hiç yardım etmiyor bize 😂😂11 Yorumla
Soran+1 yılOnların savaşma derdin yok olayları başka
+1 yılAçgözlü kızlarla olduğunuz sürece limit belirtmek anlamsız.
212 Yorumla
Soran+1 yılNerden bilceksinki iyi görünüyor sonra içindeki iblis günyüzüne çıkıyor onu anlamak cok ama çok zor
- +1 yıl
Arkadaş çevresine ve ailesine biraz dikkat etsen sorun olmaz aslında. Çünkü kızları bu konuda fitilleyenler onlar oluyor
Soran+1 yılHep özentilik başka bişey değil dediğin gibi veriyolar gazı nede olsa seni bırakmaz yapar diyolar yolu gòsterince anlıyor iş işten geçiyor bizzat ailesi isteyenler dahi var ama biraz çözdüm gibi kadınla evlenmiyosun ailesi ile evleniyorsun dediğin gibi çevresine göre belirlemek lazım ilişkinin geleceğini
- +1 yıl
Aynen. Anasına bak kızını al demişler. Yanlış anlama ama ben bugüne kadar zengin koca pahalı gösterişli dugun meraklısı olmadım mesela. Bunda da annemin rolü büyüktür. Ama o zengin damat meraklısı olsaydı bana da bunu empoze ederdi ve ben de ailemin gözünde başarılı evlat olmak için zengin avcısı olmak zorunda kalırdım belki de. Aile çok önemli. Kadınlar da erkekler de ben sadece onunla evleniyorum ailesi önem değil şeklinde hareket etmemeli.
- +1 yıl
Aşağıda mesela bir yorumunda sürekli karsi tarafın birsey istemesini canım yerine konulmak olarak ifade etmişsin. Bu dediğin doğru. Kızın çevresi ise tam tersini söylüyor. Çok masraf yaptirmazsan o zaman sen canım konumunda olursun diyorlar. Asil canım bunlara kulak asmaktir. Bir ev kurulacaksa seven kişi imkanı ölçüsünde yapacağını yapar olanı esirgemez ve yine seven kişi gücü asandan fazlasını istemez. Akıllıca olanı budur. Kimse canım gibi hissetmez o zaman
Soran+1 yılAynen öyle tamda duygularım eksiksiz bu
- +1 yıl
Ne diyelim insaalah gönlüne göre biri çıkar kardeş. Sabret bakalim
- +1 yıl
Ama sana tavsiyem zinadan uzak durup tövbe etmen ve dua etmen. İnadına haram ilişkilere dalarsan bu iş bir yere varamaz.
Soran+1 yılO benim psikolojik tedavi şeklim yoksa sürekli düşünerek antidepresanlık olurum ben
- +1 yıl
Hayir tedavi değil sen öyle zannediyorsun. Şeytan sana öyle gösteriyor. Nikaha para yetiştiremiyor olmak senin egonu zorluyor ve sen de bu şekilde galip geldiğini hissederek egonu tatmin ettiğini düşünüyorsun. Haram kimseye huzur getirmez. En azından öncekileri bedel olarak say ve gerisini getirme artık. Tövbe ve dua et.
Soran+1 yılNikaha param var hatta fazlasınada var sorun şu sürekli isteyen insanlardan gına geldi günlük yaşayınca ertesi günün pekte bir onemi olmuyor haram şu anlık huzur veriyor bu doğru ama hayat bu değilmi zaten adalet ve insanlık kavramının olmadığını görünce sende sisteme ayak uyduruyosun üzülmektense günlük yaşamayı seçiyorsun aslında yanlış ama bu kadar yanlış içinde bir damla belki
- +1 yıl
Hayat senin hayatın. Ben buradan daha fazlasına karışamam. İnşallah huzurlu olursun kardeş
+1 yılHaram hayol.. yasak ilişki miş iki günlük ömrünü ye bir be
127 Yorumla- +1 yıl
Bitir*
Soran+1 yılYasak ama psikolojik terapi en azından
- +1 yıl
:( evlenin kulanmayın
- +1 yıl
Harca mayın birbirinizi öbür dünyada değer mi birinin suçlamak birkere bir gün ölçüen abi kara toprağa gidicen :( ah keşke sabrede bilseniz ilk değil sinn... bunu burada yazan söyleyen :( safolar
Soran+1 yılKullanmıyorum bunu yaşadığın insanlarda aynı kafada zaten kimse iyi aile kadınlarının peşine düşmes evlilik hariç
- +1 yıl
Neredesi bunun psikoloji terapi? Arzula mamı dindirmek tövbe tövbe
- +1 yıl
Ben biliyorum iyi kadınların peşine düşmen ve mutlu olanları ve beraber herşeye göğüz gelenleri
- +1 yıl
Sen etraftaki leri örnek alarak pek bişey değişmez hata ileri de gitmesin bende söylemiş olayım :) abi
- +1 yıl
Bak abi soruyu güncellemişin... doğru düzgün işin olsun, evin enazindan çatın olsun kafayı sokabilecek ve araban varsa iyi :) kaça paramı sana/ size balı mobilya değiştirinceksen ya da düğünü abartmayı planlıyor saniz çok gider gerçekten size kalmış fakat 20.000 lira başlangıç için iyi ve unutma kızın ne istediğine balı ben mesala öyle hintliler gibi oha yani... düşünmüyorum.. Bence evlenceğin kişi ile ilgili bu :)
Soran+1 yılEv var sorun kısmı o değil kardeşim sorun işin ciddiyeti esnasında çıkan gerçek şeytani yüzler evlenmek sorun değil kadınlar garipleşti 5 kere direkten döndüm 3 senedir dibine kadar günaha saplanmış durumdayım sadece benmiyim diye düşüyordum herkes aynı toplum bu hale geldi ayak uydurmak lazım sen kadınsın erkeklerin duygularını anlaman imkansız erkekler zorlukta savaşmas vazgeçer direk yani evlilik toplumsal olarak bitmiş durumda
- +1 yıl
Yok siz erkekler az çok biliyorum benimde babam yoki başımda da o haletsin... sizin arzulamalarınız ürkütüyor... ve ne yapmışlar ki sen ozaman yanlış insanlar rastlamış in ve hiç içindeki sesi dinledinmi sen? Ruh eşini Arıcan.. yatak macerası değil.. başına ne geldise artık ve hayır herkes öyle değil!!!
- +1 yıl
İş ciddiyetl normalde bazı erkekler kaçar.. fakat bu ilk anda ortada olması şart.. flörtle ne hayır gelir ha sonuç beli
- +1 yıl
Eğer erkek o kadını seviyor sa ve kadında gerçekten de onu önemsiyor sa birbirini destekler bunlar bir direk olurda ahlak, saygı... tecavüz çoğalan bir toplumda tok namus namus deyen saman kafalılar cogaldısa hiç evlenme daha iyi bir kadın olarak
- +1 yıl
Ve sen o kişi ile bir evde yaşamadan onun içini nerden bileceksin ki ya da i seni... siz en iyi kıyafet lerinizi giyinimpte aynaya baka baka süsplenip gidiyorsunuz
Soran+1 yılBabanın olmaması üzücü sorun şu ruh eşi diye bir kavramın varlığına dahi inanmıyorum iç sesim sordu bu soruyu zaten sevgi aşk hepsi eski türk filmlerindeki safsatadan ibaret gözümde ibretlik olarak yaşadım gördüklerimde var yani ağlayan kadın her zaman güç toplar gözyaşlarını iyi kullanır iki damla yaşa bir çok şeyden vazgeçmişliğim var değmiyor değmiyor sıralamaya bakınca insan diyorki peki ben kaçıncı sıradayım insan sevdimi kendini ikinci plana atıyor şimdi başrolde ben varım gününü eğlenerek geçiren hiçbişeyi umursamayan aile kavramını önemsemeyen yani bu yüzyılın ortak problemi bence duygusal bakış açına saygım sonsuz ama artık herşeyin bittiği bir zamandayız birlikte olduğum hiç bi kadın hadi evlenelim demedi yani evlilik sadece erkeklerde bitmemiş kadınlardada aynı
- +1 yıl
Yo babam varda yok gibi varlığa la ne yaptı:)
- +1 yıl
Bak şimdi türk filmi aşkla ne alaka
- +1 yıl
Bende hiç aşka inanmazdım ve kimseye güvenmiyordum Allah'ım derrim yokmu benimle aynı frekans da olan 🤣😭 ben tek dedemi ve annemi aşk hikayesi sini gördüm ve bilmiyorum okadar hayrandım ki küçükken insan pek anlamıyor büyüdünde anlamaya başlıyon :) benim annemde dedemde namaz kılardı beraber oruç tutarlardi sahura kalkip.. ikisi bir insandılar ve kimse hiç kimse ne komuşu Anna baba abla arkadaş sırlarını bilirdi ne de çocukları... annem eve erken gelirse işden tarladan falan filem yemeği hazırlayıp onu beklerdi onsuz yemeği bile yemezdi :) dedem annme aşıktı tarlada çalışırken onda bir tepenin üstünde idi annem.. şapkasını kalırdıp dedem sağlardı ona uzaktan.. bukadar :) bu günlerde ki"aşklar" dedimiz beli ne mal olduğu arzudan başka değil... fakat dedmin abisi fardi... o evlenmeden önce normalden olmaz birileri annanmi istemeyen gelmiş gidicek diye başkasına gecelere ağlamış ve yemeye de gelmemiş sesi sessiz damda saklanırmış.. ablacığı görmüş kimseye normalde demeyiz kizar diye dedem 🤔🤣dedmi hic ağlarken ben ömrümde görmedim tek annem öldüğünde mutsuzdu hiç ama hiç üzgün olduğunu görmedim 80 yılık ömründe... :( Almanya ya bile gitmiş dedem de 5/6 yıl gene ayrı kalmışlar :) yinede çok tali dılar şekerim balım derdiler :) birbirlerine sesis sakinlerdi kavga yoktu hiç biri ne derse o an o söz olurdu peki derdi annanem sen bilirsin;) 🤣 ah nerde o ahlak, saygı, sevgi, din, evlilik... nerde kapitalizm e devam madem sokata el tutmayı bir şey sanıyorsanız artık ne kadar apatl olduğunuz beli..,...
- +1 yıl
Abi bak bazılarına en beklenmedik anda karşısına çıkar :) nasip kader nezaman beli değil
- +1 yıl
Ruh eşi :) cennete götürecek le evlen daha mutlu olursunuz sonsuza tek güzellik, para geçici yarın ne olacağı belli değil
Soran+1 yılHayaller başka hayatlar başka işte onu diyorum bizim ailemizden aldığımız bağlılık terbiyesi eski türk filmleri gibi kadına aşık ol mutlu yuva huzurlu yasam o sadece filmlerde oluyormuş diyorum gerçek hayat acımasız ve mutsuz 18 ile 25 arasında duygularımdan zerre eser yok bunun yanında bitmek bilmeyen isteklerde eklendi duygusuzlaştım günlük yaşamamın temellerini bunlar attı bazen diyorum 31 yaşındasın çocuğun yok sonra düşünüyorum yanlış bir kadından çocuğum olsaydı daha kötü olcaktı işin kısası
- +1 yıl
18 kim 25 senmi? neeee
- +1 yıl
Kimi bulur abi kimi bulamaz. hayat belki yanlış yoldaşınn sen o erfadaki dediklerini örnek al :)
- +1 yıl
Sanki eskidende hayat acımasız değildi tek senin derdin var
- +1 yıl
Bende duygusu ulaştım ve çok kırıldım tacız falan aile sel sorun ırkçılık... Fakat doğrusu karşına çıkınca farklıdır :) yeniden doğmuş gibi sin
- +1 yıl
25 yaşında birini tanımıyorum senin gibi kırgın Fakat :) bulunca ama coşuyorlar 🤣
- +1 yıl
Çocuk yapmak baba olmak bile aklına geliyor 🤣
+1 yılKardeş aldığın karıya bağlı şimdi. Kız köhne mahalleden gelme ise her şeye ikna olur ama kodoman mahallesi kızıysa 300bin altı kurtarmaz. Daha buna arabası, evi dahil değil...
Sen yarım milyonu bul gerisi sonra çözülür.10 Yorumla
+1 yılYani yaşadığın şehiri bilemem bizim burada aşiret paketçiliği olduğu için 800 binden aşağısı kurtarmıyor maalesef
12 Yorumla
Soran+1 yılMaşallah işin zor
- +1 yıl
Geri geliyor takı olarak ama çekilmiyor ya coğrafya kaderiyim işte
Liranın değeri sürekli değişiyor, kaç dolar veya euro olmalı diye sorsan daha aydınlatıcı olur.
11 Yorumla
Soran+1 yılHarika ince ve güzel
+1 yılBen sadece nikah kıycam. Sokak dilencisi bile olabilir yani
11 Yorumla
Soran+1 yılSüpersin helal olsun
+1 yılçırağanda düğün yapacak param olana kadar evlenmem reis
11 Yorumla
Soran+1 yılKalfalığa geçemessin emin ol
+1 yılDügün dernek masrafi gereksizdi şu an hem gereksiz hemde lüks oldu akli olan o paraya daha mantıklı şeyler yapar. nokta tabi eşi bu konuda mantıklı düşünürse zevke ve lükse kaçmazsa
31 Yorumla
Soran+1 yılOda zor hava atması lazım🤣🤣
+1 yılBen evlilik yapmaktan korkuyorum nedense. Yeni bir aile , yeni anne yeni baba yeni sorumluluklar. Yeni borçlar yeni krediler insanı uzak tutuyor evlilikten
10 YorumlaEn az 300 bin.. Bu kadar parası olmayan kimse evlenmeye kalkmasın bence..
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl250 bin harcayıp ömür boyu dırdır işitiyorsun, gerçekten akıl kârı değil.
27 Yorumla
Soran+1 yılSen çok yaşa bu sözü sevdim dediğin gibi zina günah daha fazla dibe batmayalım diyoruz ama boş ver günahsa günah en fazla yanarıx
Cevap sahibi+1 yılSen yine de yanma. Iki günlük dünya için ebedi ahiret de yakılmaz.
Soran+1 yılE hem oyle diyosun hem böyle ikisinden birisinin seçilmesi gerekmiyormu
Cevap sahibi+1 yılYoo tüm bekarlar zinaya mı bulaşıyor? Gayet edebinle bekar kalabilirsin.
Soran+1 yılO zor tövbe fırsatı gelmiyor bir tek arada esiyor işte böyle mutlu yuvam olsa sevdiğim kadın olsa felanda hayeller başka hayatlar başka
Cevap sahibi+1 yılO halde sana cehennemden haber var "sürprizzzz, yanacaksın🎆🎊✨" 😁
Soran+1 yılYapcak bişey yok nasipte neyse o
Düğün salonu 15 bin desek
Mobilya Her şeyi
100 ü geçer
Takılar çeyiz kıyafet falan bunlar da 100 ü geçer
Yaklaşık 300 bin sanırım rm11 YorumlaÇok masraflı maalesef ev araba falanda olması lazım yoksa anca ev araba taksidi ödüyor insanlar. Benim kuzenim evi arabası olmadığı için evlenmiyor mesela
18 Yorumla
Soran+1 yılKadınlar ve istekler hayat bu maalesef
Soran+1 yılParam var ama o kadar istekler varki insan sinirleniyor vazgeçiyor insan göz göre göre yolunuyorsun
+1 yılArada gerçek sevgi varsa bir cüzdan parası bile yeter
10 Yorumla
+1 yıltabi ki olmalı evlilik kolay değil tek aşk ile olmaz bu zamanda
13 Yorumla- +1 yıl
Sevgi saygi guven aşk para. bence bu sirallama super
- +1 yıl
@Bullent33344 kesinlikle
- +1 yıl
Valla ben korkuyorum🤦🤦🤦
+1 yılDüğün yapılmasa bile eşyalar çok pahalı. Ev kirası özellikle.. Belli bir rakam veremicem ama ailesinden yardım almadan kolay kolay evlenemez kimse.
15 Yorumla
Soran+1 yılAilem benden yardım alıyor insanlarda paramı bıraktı bu hükümet babama bot aldım geçen gün 1000 tl lik olanı beğendi napcaksın eskidendi ucuzluk artık neyi tutsan kolunu koparıyolar
- +1 yıl
Şimdiki erkekler evlenme kafasında değil zaten. Çok dokunmaz size. Özellikle yeni nesil 3-5 kızı aynı anda götüreyim kafasında. Bekar hayatını da bir şekilde yaşarsınız.
Soran+1 yılEmin ol mutlu bir yuvam olması için neler neler vermem ama bana özü sözü bir denk gelmiyor he bu durum psikolojimi etkiliyormu dersen hayır çünkü bi süre düşünüp boş ver diyorum
- +1 yıl
Yahu yuvanız olsa ne olur 2-3 yıl sonra eşlerinize ihanet edip yıkıyorsunuz zaten o yuvaları siz. boş ver otur oturduğun yerde rahatını bozma paranı da harcama. Alışmadık d. tte don durmazmış. Evlenmeden önce 500 tane kadınla gezip tozup bir imzayla tek bir kişiye bağlanamazsınız. Kendinizs başkalarını da yakmayın.
Soran+1 yılBen bekaret takıntılı biri değilim oda bişeyler yaşamış olabilir sadece evlenince birbirimize ait olalım yeter emin ol evlenince o zihtiyette devam etcek mesnette bir adam değilim ama işte buda kader
evlenmek için karşımdakinin cebindeki paraya bakmıyorum bırakın artık şu erkeğin parası olmak zorunda zihniyetini ya
11 Yorumla
Soran+1 yılEvet genelde böyle hoş sözler söyleyenlere hep aldandım çünkü ben malım iş ciddiye binince şuda olsunlar buda olsunlar benim o noktadan vazgeçmeyeceğimi sananlar hep yarı yolda kaldı bende böyle bekar🤣🤣
+1 yılEn az 150 binden başlar bence. 150 binle de asgari düzeyde düğün yapılır
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 910 cevap paylaştı.
+1 yılEn az bir evi bir arabası (şirket aracıda olur) Cebinde de 100.000 tl si olmalı.
10 Yorumla Bu ekonomide 300 bin. Benim için evlilik hayalde kaldı onuda kurmuyorum artık
10 YorumlaMaddiyata çok önem vermeyen birisi gelsin alsın beni 🤣
10 YorumlaO da para mı bu devirde, en az 1 milyon dolar olacak
10 Yorumla
+1 yılBu devirde evlenilmez dolar olmus kac lira takip edemiyorum artık
10 YorumlaStandart 2+1 bir eve 300-400 öderseniz, ev, düğün falan derken 600 700 ü bulabilir
23 Yorumla
Soran+1 yılEvim var Allahtan 6 yıl önce 285 bine aldım şimdi 550 bin ediyor ama genede bir düğüne 300 400 bin boş gereksiz sevgi bomboş birileri istemese seve seve yapılırda istendimi insan eşek sanıyor kendini
Soran+1 yılMutluluğun temeli o zaten karşısındakinin taşın altına elini koyduğunu görünce insan mutlu hissediyor o zaman herşeyi seve seve yapıyor öbür türlüsü sorun zatenki sözum meclisten dışarı kadınların çoğunluğu bu maalesef
Para & Ekonomi konusunda 639 cevap paylaştı. Neden 250 ? İlla düğün mü gerek? Nikah yeterli. Ev eşyaları İlla en lüksü mü lazım? 50 yeter, kız tarafı da masrafı paylasacaktir.
10 Yorumla
+1 yılTürkiye'de yaşasaydım evlenmeyi aklımın ucundan bile geçirmezdim
10 Yorumla
+1 yılBu zamlardan sonra herhalde en az 500 bin olması lazım bence...
10 Yorumla
+1 yılPara olmasa da olur niye borca girer ki insan
12 Yorumla
Soran+1 yılİstiyolar napcaksın iyi insan ayağına yatıyolar ciddiye binince iş yüzü çıkıyor
- +1 yıl
İstiyorlarsa verme kardeşim çeksin gitsin dünyada kadın mı yok o paraya olmayan elinde üç kuruşa göz dikene sen niye boyun egesin ki
En az 500 bin lira gerekir
14 Yorumla
Soran+1 yılEh işte kadınların istekleri yüksek bekartlık sultanlıktır diye gezcek millet🤣🤣
Soran+1 yılYok onda haklısın sorun şu evlendiğin kişide yangına su dökmek yerine benzin döküyor herşeyin en pahalasını istiyor normal insanda yok makul düşünen çevremde bu yüzden ayrılan aşırı insan var önümüzdeki yillarda evlilik dışı ilişkiler bizi bekliyor aslında kötü ama yapcakta bişey yok
+1 yılTr de uzaktan gördüğüm kadarıyla en az 200.000 lira olması lazım.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl100.000 yeter ya. Çok israfa girilmezse.
21 Yorumla
Soran+1 yılİş ciddiye bindimi isteklerde ciddiye biniyor maalesef
+1 yılŞöyle sapasağlam bir aşk dolu olsun cebi kâfi🙃
34 Yorumla
Soran+1 yılO hep öyle başlıyor biliyormusun ciddiyette olayların rengi çok değişiyor
- +1 yıl
Tipe değil duygu’ya diyelim😏😏ayrıca rengi değişen bir ilşkiyse zaten diyecek bir şeyim yok tabi ☹️ ama dediğim gibi sapasağlam aşk 💃💃
Soran+1 yılBizde tanışmak isteriz ama nasibimiz bu maalesef kaderimiz yaşıyoruz🤣🤣
Para & Ekonomi konusunda 2,2b cevap paylaştı. Dost hayatı yaşa bir kıza 250 bin tl verilmez
17 Yorumla
Soran+1 yılÖyle yapıyorum zatende dibe kadar günaha gömülmüş durumdayım buda rahatsız ediyorda burdaki yorumları okuyunca farkettim günahsa günah en fazla yanarız
- +1 yıl
Kıza vermiyor parayı aile kurmak için harcıyor ya orsp cocugu seni
Soran+1 yılSenin zekan bir server dostum harikasın
Soran+1 yılAynen öyle bende bu yüzden ahlaki yönden yıkılmış durumdayım toplumsal sorun şimdi erkekler genelde aynı fikirde olunca emin oldum
+1 yılbence evin olsun gerisi önemli değl
10 Yorumla
+1 yıldoğru demişler bu devirde o bile yetmeyebilir
10 Yorumlaevlenmek için neden para gerekiyor ki
10 Yorumla
+1 yılDoğru yoldasın kardeşim aynen devam
10 Yorumlabaya masraf vardır :)
10 Yorumla
+1 yılMax 2.5k evlenilir bir nikah yeter
10 YorumlaEvlenmeyin araba alın
10 Yorumla
+1 yılBugün 250 yeter yarın o da yetmez.
10 Yorumla
+1 yıldaha fazladır.
14 Yorumla- +1 yıl
ne gibi bir çelişki anlamadım
Soran+1 yılKimisi evliliği savunuyor kimisi parayı savunuyor kimisi ahlakı savunuyor kimisi bir nikah yeter diyor kimisi 250 bin şart diyor erkeklerde ise kafa aynı evlenmeyi boşlayıp geçmiş kısaca
- +1 yıl
ev kurmak bu devirde büyük bir masraf ve parasız evlilik olmaz. açıkladığın için teşekkürler ve iyi günler.
Soran+1 yılTeşekkürler sanada
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvi de araya koyarsak 400 bin den aşağısı olmaz
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılServet
30 Yorumla
+1 yıl250 300 bin en az.
20 Yorumla
+1 yılÇok para
10 Yorumla
+1 yıl300 k diyorum ama fiyatlar yerinde durmuyo
10 Yorumla
+1 yılAsgari olarak en az bi 100 bin olmalı.
10 Yorumla- Devamını Gör (10)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat