Ezelden beri böyle bir rivayet var. "Erkek aldatırsa suç kadınındır, kadın da kendine baksaymış, kadın da dırdır yapmasaymış, kadın da kocasına ilgili olaymış" vs. gibi birçok söylenti var. Geçen bir ilişki koçu da canlı yayında böyle bir şey söyleyince garip geldi.

Bir evlilikte erkek aldatıyorsa suç kadının mıdır?
#orkide
#aşkilişkileri
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Aslında suçu her iki tarafta da aramak gerekir. İlişkiden beklentiler, karakter farklılığı, yetişme tarzı gibi başka birçok etken var... İlişkilerde her zaman net olmak, karşılıklı anlayış ve saygı, etkin dinleme, hoşgörülü olma, en önemlisi de tarafların birbirlerine özel alan oluşturmalarına imkan vermeleri gerekir. Genellikle bu saydıklarım gibi püf noktalara dikkat edildiğinde ve taraflar arasında düzenli paylaşım olduğunda aldatma- aldatılma olasılığı çok çok düşüyor. Kadınlara genellikle ev sorumluluğu ve cinsellik yönünden "senin hatan" gibi söylemlerde bulunabiliniyor ama kabul etmek gerekir ki eski zamanlarda toplum bu kadar eğitimli değildi. Annelerimize büyüklerinden geçmiş bir söylem bu ne yazık ki. İlişkinin temel unsurları olan saygı, net olma ve hoşgörü olduğu zaman zaten sevgi de beraberinde geliyor. Böylece her iki taraf da içerisinde bulundukları ilişkiden memnun oluyor.
Bir ilişki koçusunuz ve merak ederek soruyorum. İki taraftada suç aramak gerekir diyorsunuz bir suç veya suçlu aramak neden? Suç veya suçlu arayarak çözüme ulaşılmaz. Gerçek çözüme ulaşmak istiyorsak suç aramayı bırakıp aldatmanın sebebini anlamak gerekir. Anlamak 'suçu' kabul etmek değildir. Ve aldatmak psikolojik bir sorundur, kendine bakım yapmaması gibi ve saydığınız bahaneler aldatılan kişinin suçu değildir.
Merhaba, teşekkür ediyorum. Aslında yanlış tabir olmuş haklısınız. Hatalı demem gerekirdi. Çünkü hata, yanlışlik yani. Diğer dedikleinize gelirsek bakım yapmamak vs bunlar büyüklerimizin bize söyledikleri diye belirttim yani öyle empoze edilmiş zamanında. Ve bunun şu an geçerli olmadığını da söyledim zaten. Her davranışımizin altında zaten psikolojik nedenler yatıyor. Ama Aldatmak sadece psikolojik değildir. Sebep olabilecek şeyleri belirttim zaten :)
Yorumunuz için teşekkür ederim. :) @yagmurgonca
Aldatmanın sebebi olmaz ama koskoca Bi'Bilen biri olduğunuz çok şaşırdım ben de. Sadece aldatan suçludur halbuki
İçin*
aldatmak hata değildir herşeyi bile isteye göze alırsın ve yaparsın boşanmak varken aldatmak neden çünkü erkek bencildir hem başkasına bakar hemde evdeki kadına bütün işlerini yaptırır
@beyazorkidem rica ederim ☺️
Ne dediğimi hiç anlamamışsınız ki hata deyine pek bir anlam değişikliği de olmadı ne yazık ki. ilk cümleniz ve ardından değindiniz püf noktalarına dikkat edin aldatma olasılığı düşüyor (ama yine bi aldatma olasılığı var) cümleniz arasındaki çelişkiye değinmek istemiyorum bile. Baştan sona manasız bir yazı. Aldatmaya sebep olabilecek şeyler dıye sıraladığınız o şeyler aldatmanın değil "ayrılmanın" sebebidir. Ve sizin de yazınızda belirttiğiniz gibi ilişkide hoşgörü anlayış saygı olup aldatma olasılığı çok çok düşsede yine var ise burada bir psikolojik problem vardır. Suç yoktur ya da çok bir şey değiştirmesede hata da yoktur. İnsanlar cinsel doyum için, intikam için, duygusal yoksunluk için aldatabiliyor. Sizin değindiğiniz yetişme tarzı karakter farklılığı yine ayrılmanın sebebidir aldatmanın değil. Kişisel gelişelim lütfen.