Kadınlar neden maço erkek tercih eder?

- Kendine sor demeyin, ben uyusal severim. Maçoluğun modası geçti gibi geliyor.
Kadınlar neden maço erkek tercih eder?

- Kendine sor demeyin, ben uyusal severim. Maçoluğun modası geçti gibi geliyor.
Doğada dişiler evrimsel süreçte nesli devam ettirebilmek için bedeninde ki kaslardan belli oranda feragat etme zorunluluğu olan canlılardır. Yavrunun doğumuyla, onun savunulması, beslenmesi ve davranış becerilerinin aktarılması gerekliliğini sağlamaya çalışır. Bu sürecin düzgün ilerlemesi içinde erkeğin sağlıklı, güçlü ve dişi ile yavruyu savunabilecek yetkinlikte olması zorunluluğunu doğrurur. Dişi bu özellikte bir erkek seçme güdüsü duyar. Biz insanlar hernekadar bu tarz hayvansal güdüleri kendimize yakıştırmasakta onların kontrolünde bir hayat varettiğimiz gerçeğini ortadan kaldıramayız.
Kadının eş seçiminde temel kalıp belli olsa da sosyolojik canlı olmamızdan ötürü; aile, yetiştirilen çevre, kültür, inanılan din, maddi anlamda ki sosyal seviye, alınan eğitim, kişinin mental kapasitesi vs gibi etmenler bu süreci temel yapısından uzaklaştırabiliyor.
Kadınlar çocukluktan itibaren yukarıda saydığım etmenlerden ötürü baskı altında yetişip, kendini tanımamış, potansiyelinin farkına varamamış ve kendi ayakları üzerinde durabilecek yetkinlikte olduğuna inancı olmadan yetişmesine ek olarak ergenlikle ortaya çıkan baskın davranışlarında bu sürece katılmasıyla, kendini toplum içinde güçsüz hissetmeye başlar. Böylelikle onun içten içe duyumsayamadığı gücü (kendi gücü) ve toplum içinde ki savunmasızlık hissini baskın erkek davranışları gösteren (maço) karşı cinsi seçmeye çalışarak baskılamaya çalışır. Kişiliğinin gelişmediği dönemlerde aldığı kararlar ileride kendisine ciddi zarar verebilme potansiyeli taşısa da kimisi bu gelişisim sürecini olumlu bitirip seçimlerini gözden geçirmeyi başarabiliyor. Ama bazıları ise girdiği toplumsal dayatma kıskacından kendini kurtaramadığı için seçiminin doğru olduğu gerçeğiyle mutlu olduğuna inanarak kabullenişe geçer. Hatta bazıları düşürüldükleri açmazın derinliğinden aldığı güçle bu tip erkeklerin davranışlarının temelinde sevgi yattığını bile zannedebilir.
Tüm bu döngü, -egosu için varolan bir erkek- ile onu- kabullenmekten başka hiçbir alternatif yaratamayacak birinin -"simbiyotik" ilişkisinden ibarettir.
Merhaba.
Soru sormuşsunuz cevap verme ihtiyacı hissettim ; Bu ülke de mutluluk değil güç savaşı eğlence yalan entrika arıyor bir çok genç kız, bu yüzden tabi ki kötü maço tarzı olanı tercih ediyor bundan dolayı da istenilen o mutluluğa ulaşılamıyor iyi dürüst efendi kibar olanlar değil daha çok serseri küfür eden insan yerine koymayan kişileri seviyor kızlar toplum da kadına karşı, şiddetin sebeplerinden biri de budur baktığınız zaman öyle ki sadece ego var buda sonlarını hazırlıyor üzgünüm durum bu.
Yabancı kızlar da ise ; Onlar bu kadar çok egolu olmadıkları için yanlarına yaklaşmak ve konuşmak daha kolay ki ve onlar da, kendilerini değerli hissettiren onlara iyi gelen kişileri tercih ediyorlar üstelik ön yargı ile yaklaşmıyorlar hatta bir sokak röportajın da kızın birisi türk erkekleri öyle iltifat ediyorlar ki kendimizi prenses gibi hissediyoruz demişti, bakın bu bile basit bir örnek bu yüzden onlarla daha sağlıklı ve güzel bir ilişki yaşanıyor.
Buradaysa ; Beğendiğiniz hoşlandığınız birinin yanına yaklaşamıyorsunuz çünkü baştan öyle bir tavır sergileniyor ki ister istemez çekinerek geri adım atıyorsunuz, en garibi ise kendilerini bulunmaz hint kumaşı sanmaları istisnalar kaideyi bozmaz diyerek devam ediyorum aldatmayan erkek erkek değil derler, ama aldatılınca ağlayıp kendilerini parçalarlar sonra da sadakat bizim için önemli derler bu bile egolarının şişkinliğini ortaya koyar bak ben öyle biriyim ki karşımda ki insana neler yaptırıyorum deyip, kendilerini tatmin ederler ondan sonra sağlıksız ilişkiler mutsuz yuvalar ve sonunda ise korkunç bir tablo kaçınılmaz olur.
Son olarak şunu eklemek isterim ; Bundan dolayı sağlıklı ve mutlu ilişkiyi bu ülke de aramayın arkadaşlar kendinizi geliştirmeye gayret edin, inanın en güzeli bu zaten günün birin de doğru insan sizi fark ederek yanınıza gelecektir..
Ne diyelim ; Acı..
Maçoluk kavramı günümüzde betalaştırıldı sinsi karılar tarafından. Centilmen erkekler maçodur gibi saçma ve alakasız şeyleri söyleye söyleye, erkekler de bu saçmalıklara inandı. Kadınlar sinsi birer yılandır. İşleri güçleri manipülasyondur. Erkek dediğin sert olmalı, kadına gerekirse tokadı yapıştırmalı. Centilmen de olmamalı. Kadına boyun eğdiren erkekleri severim.
Her kadın değil bazı kadınlar bununda altında yönetilme içgüdüsü vardır. Kadın kendini çaresiz yeteneksiz ve korkak hissediyor ise bir gücün yanında olma isteği duyar aslında psikolojik bir rahatsızlık sende yoksa bu duygu kendine bir bak fark çok belli oluyor
Cevap
63Cevap
Uysal insan seviyorum ya üstümde sırf sözü geçsin diye tavırlara bürünen kişilere karnım tok
Genelde kadınlarda maçoluk ya da sertlik erkeksi olarak algılanır ve bu yanlış bir düşüncedir. bir insan sevdiği kişiye karşı nazik olmalı sürprizler yapmalı ve romantik olmalı. ama türk kızı böyle şeylerden anlamıyor pek
Selamlar,
Genel olarak bütün dünya kadınlarında gözlemlenen saplantı. Doğru adam saplantısı içindeki genç kızlarımız ve kadınlarımızın gözleri kararır ve kendilerine aşılan ilk maço erkeğe aşık olurlar. Daha sonra ise gözyaşı, pişmanlık vs. oysa doğru adam bir şekilde onları başka şekillerde. İzlediğim birçok yapımda ve gözlemlediğim toplumda ki kadınlarda maalesef maço erkek merakı var.
Kadınlar naif ve kibar erkeklerden hoşlanmıyorlar. Kendini yetiştirmiş, kadına önem veren, hediye alan erkek birçok kadının gözünde ezik bir karakter gibi görünüyor. Genelleme yapmak her ne kadar yanlış olsa da bana göre doğru bir tespit.
Kendine değer vermeyen kadınların seçimi bu tarz erkekler. Maço, kıro , yoboz, gudulerini ve aklını eğitememiş bir erkekle aynı masaya bile oturmam. Bu tarz erkeklerin bildiği tek şey kadını aşağılamak ve kaba kuvvet uygulamaktır. Maço erkeğinin tanımını saptırmaya çalışıyorlar.. hayır canım bildiğin yoboz, kaba saba adama maço denir.
Maçoluk aslında sert erkek olmak değil, sert bir duruşun ardında olan naifliktir. Sigma karakter gibi düşünebiliriz. Dışarıya umursamaz ve yargı dağıtan ama sevdiğine sağdık, onun için her şeyi göze alabilecek yiğit adamlardır. Tabi ülkemize, yurt dışından gelen her kavram gibi bu durum da yanlış anlaşılıyor.
Hayt huy diyen, bağıran çağıran, sevdiğini azarlayan veya saçma sapan davranan kişiler maço değil, karaktersizdir. İsmi üstünde "sevdiğin". Bir adam sevdiği kadına kötü olmamalı. Sevmek yeri geldiğinde o mutlu olsun diye terk edip gitmektir. Hayatı zindan etmek değil. Maalesef bizim toplum, faydalı olan her şeyi rezil rüsva etmeyi iyi biliyor ve kötü algılanmasına sebebiyet veriyor.
Bende onu çözmek için çok kafa yoruyorum.. Ancak edindiğim tecrübe sert ve kırıcı olan erkeği daha erkeksi buluyorlar.. Eğer öyle olmasa bu kadar kadın şiddet görüp öldürülmesi.. Parka geliyorlar evin yanında ki bebek gibi bir kız ama yanında dağdan kaçmış ayı yavrusu bir hayvan üstelik kıro..
Maço sevenler genelde çevresinden sürekli güzelsin işte harikasın diyerek el üstünde tutulanlar bunlar hayatlarında agırlık merkezi istiyorlar genelde saçma gelebilir ama insan bu neyse işte bu yüzden maço arıyorlar bazıları ise ilk aşkları babası oldugu için kızların babası biraz maço ise maço sempatisi oluyor ve o kişilerden hoşlanıyor
Zevkleri ve tercihleri moda gibi algılamak çok saçma. Zevk bu tercih bu. O zevk ve tercih yanlış bir işse elbet vazgeçilir ama doğruysa ve kırıcı değilse vazgeçilmez. Macho erkek tercih etmesinin sebebi kendilerinin dominant erkeklerden hoşlanıp onlara kedi olmak istiyorlardır. Sahiplenilmek istiyordur. Derinden ve doğruluktan kaynaklanan bir tercih ve zevk değiştirilmez.
Soru o kadar geniş ki.
1. Kadınların hepsi tercih etmez
2. Maço tanımı herkese göre farklı
3. Kadının kendine güveni yoktur, adam serttir kadın yatakta iyidir gibi bir algıya kapılıyordur, kadın babasına benzediği için o adamı istiyordur, kadın sevgiyi bilmiyordur adamın ona sert yapmasını sevgi işareti olarak alıyordur vs vs
Saygıdeğer hanımefendiler tarih boyunca mafyaların suçluların ve maçoların dördüncü beşinci sevgilisi olmayı kibar romantik ve efendi erkeğin biricik sevgilisi olmaya tercih etmişlerdir. 😊 Bana da buna saygı duyup yalnızlığı kabullenmek düşer. 😊 Tüm hanımefendilere hayallerindeki uzun boylu kaslı ve zengin maço ile mutluluklar dilerim. 😊
Erkeğin doğasında olan koruma içgüdüsü gibi kadının da korunma içgüdüsü vardır. Maço bir erkeğin daha iyi koruyacağı hissidir bunu yapan. Tabi bu tek başına bir marifet değildir, saygı, sevgi, özgüven, değerler.. vs. Bu yüzden olsa gerek, maço seviyorum diyen kadınların büyük çoğunluğu kısa bir süre sonra şikayet etmeye başlar.
burada tercih etmem diyen yuzde 90 kiz maco cikinca agzinin suyu akiypr ahfhhh erkekligi dupeduz sertlik ve duygusuzluk olarak adlandiran Turk kizi erkekleri degkstirmeye basarmistir
Herseyin abartısız fazla, kıskanılmayı severim sahiplenen erkek de severim ama herseyin fazlası sıkar
Ben sevdiğime karşı baya nazikim ama korumacılığa gelirsek sevdiğimin saçının teline dokunan adamın son adamlığı olur :)
Benim tercihim seven sahiplenen ama uzmeyen tur yani nesli yukenenden😂
Yangın görseler akılları gidecek, sorsan hepsi ateş misali😅
Buna moda diyen de bişeyden anlamıyordur. Karakter yapısı bu
Eğitimini tamamlamamış altyapısı kültürü zayıf kezbanlar öyle tercih eder
Maço dayı light bircok kavramlar var, benim için önemli olan duruşu olsun çizgisi olsun yeter
Maço erkek sevemiyorum, aksi, saygısız, argo konuşan.
Tiksiniyorum.
Zerafet herkese yakışır
Bazı kadınlar olmalı bu soru asla tercih etmem nazik adam daima kazanır bende
Hem nazik olup hem maço olamaz mı?
Maço erkekleri korumacı sanıyolar değer verdiklerini düşünüyolar sonra haberlerde izliyoruz.
bu konuda bir tuhaflık var... sürekli yorumlarım siliniyor. ama mesela normal kendi cevabım da var ona bir şey olmuyor
Yok alakası yok... senelerdir buradayım hiç böyle bir şeyle karşılaşmadım...
Maço sevdiğini söyleyen kadınlar aslında o erkeklerin diğer erkekleri ezmesinden hoşlandıkları için öyle diyorlar. Aynı adam kısa etek giyme dese ay çok ayisiiinnnn diye şikayet ediyor dişi eşekler.
Bazı insanlara iyilik yaramaz. Bazı erkekler nasıl süründüren kadınları çekici buluyorsa, bazı kadınlarda da ona saygı duymayanı çekici bulma durumu oluyor.
Maço değilim hayatımda hiç sevgilim olmadı hiç sevilmedim de
Hayır maço biri beni iter
Valla iyi yaparsa seni her türlü çeker :) ayırd etmrzsin
fotoya takıldım ben, biraz alakasız olmuş çünkü. Kenan İmirzalıoğlu normalde çok naif ve kibar biri, filmlerde oynadığı rollerle alakası bile olan biri değil açıkçası..
doğa kanunu bu; doğanın, milyonlarca yıllık genetik kodların, hormonlarının kendisine dikte ettiği şey bu... kendi doğasıyla savaşmaya kalkanlar hariç her kadın maço sever
Genelde böyle bir sorun var ne yazık ki. Ama bence en güzeli dışarıya karşı her daim bir mesafesi ve tavrı olan ama sevdiği kişiye karşı son derece anlayışlı ve nazik bir erkektir.
Valla hiç anlayamıyorum maço erkeğin neyini seviyorlar. Çocukluğumdan beri hep serseri, maço sevmem efendi olsun derim ama ne hikmetse efendi görünümlü maço ya da manyaklara denk geliyorum.
Maçoluğun modası geçmişse bizim şahlanma dönemimiz gelmiş demektir 😅
Kadınlar maco erkek severler evlnıpte mutlu olan görmedim macoyla hepsi dertli maco sadece kendını duşunüyormuş 😏
Bak sen bile moda diyorsun sebep çok açık popiler kültür diziler ve algı buna neden oldu sonuçlarıysa felaket
Akılsız oldukları için... maço keko diye diye deliriyolar sonra da şiddet görünce işte yardım istiyolar bizim için adalet diyolar
Çüňkü maco erkekler dâha korumacı digerleri kizdân farksiz😏
Efendi uysal bana yapmacık geliyor ve benimle başa çıkarmaz öylesi
Daha erkek oldukları için. Macoluğu bana değil dışarıya olmalı.
... çünkü daha erkeksi olan, daha çekici; daha ilkel olsa bile...
Bende vir türlü bunu anlayamıyorum ya bir insan niye kaba birini sever ki
Macolugun modası geçseydi, sinirli şiddet yanlısı erkeklerden kaçardı kadınlar
İşin ucunda para olsun da at hırsızını bile tercih ederler.
merakımdan yorumları okudum
yazanların çoğu erkek sdavasvsdvsda
Kızlar mal birde öyle insanlardan aşk sevgi bekliyorlar daha cok beklerler
Zaten bu yüzden light erkekken Taşfırın erkeği oldum. Birde 5 cm daha uzun olsam varya.
Hayvanî atalarımızdan gelen bir özellik. Bunun değişmesi yakın zamanda zor görünüyor
Kadınlar serseri erkeklerden hoşlanıyor, adam gibi adam olsun lafı palavra
Adam gibi adamlar hep yalnız
Yerine göre maçoyum Öyle “ kadına şiddete hayır “sözündeyim Kavga etmek vs… değil
İnsan gibi sevmeyi ve sevilmeyi öğrendik sanki de maçolugu kaldı. 😃 Bir söze kadın veya erkek şu bu diye başlamayı sevemedim.
Tabi çoğunluk maço tercih ediyor ya biz o yüzden yalnızız...
Şöyle anlatayım şu anda idareci kadın ve erkek geçerliliğini koruyor ( idare etmek maddi anlamda değil ) hep ben veya hep sen anlamsız bazen sen bazen ben ama en önemlisi de hep biz
birinin onları ezmesi küfür etmesi gerekiyor heralde aşağılık kompleksi bunlar ondan
Kadından kadına değişir bu ve en dikkat ettikleri performans 😎
Bilemem tercih meselesi
Ne bileyim kendi kişisel fantezilerine dayanıyor.
Ben çok uyumlu ve uysal biriyim tanışalım mı
Çünkü maçonun anlamını bilmezler.
Seven, kendini sevmez bence.
Bakalım kadınlar ne diyecek :)
valla bende bilmiyorum bir siteden okudum anlamaya çalıştım anlıyamadım birde sen oku istersen
site linki bu. d
Bu kadının kendisini güvende hissetme düşüncesiyle alakalıdır. Kendisine sert gelen baskasi içinde serttir çünkü.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?