Eşimin yakın arkadaşının bana ilgisi var sanırım? Ne yapmam lazım?

Esimin ilkokuldan beri kardes gibi olduklari bir arkadasi var. Ilk kez düğünden birkac gun önce gormustuk birbirimizi. Eşimin sadıcıydı ve yakin arkadas olarak dugune davetliydi.

Simdi dusunuyorum da o gunde görür görmez bana farkli bir bakışı vardı. Beni görünce birkac sn kalmisti oyle. Elimi uzattigimda biraz gec tepki vermisti memnun oldum diye ama o an anlamadim, dugun heyecanindan falan.

Yazları geliyor arkadaşı baska sehirlerdeyiz normalde. Esimle aramiz baya limoni bu siralar. Sanırım arkadasina anlatiyor. Bana bakislari nasil tarif etsem bilmiyorum. Öyle sapik, arzulu gibi degil hayran gibi nasil tarif etsem bilmiyorum.

Bu siralar daha da iletisim halinde benimle. Cok bir samimiyetimiz yok. Bende mesafeli duruyorum genelde ama gelip konusuyor ve bana araniza pek girmek istemem ama kotuymussunuz dedi. Anlatiyor mu dedim evet dedi. Arkadasimin huylarini iyi bilirim senin gibi bir kadinin neden onu tercih ettigini bir türlü anlamiyorum dedi. Anlamadim dedim.

Zor bir insan, biraz huysuzdur sende bilirsin ki senin gibi akilli guzel bir kadının boyle huylari olan bir insani niye ömür boyu cekmek icin imza atar ki anlamiyorum dedi. Aramizdaki meseleye cok karismazsan sevinirim dedim. Olur nasil istersen, uzulen sen olmazsin umarım dedi. Ne demek bu dedim. Eşinle konuş daha iyi, sadece mutsuz olmani istemem dedi.

Bana bakışları falan cok derin. Sefkatle bakiyor sanki. En basindan beri. Bilmiyorum bana karsi hisleri mi var? Eşime desem ortada bir kanit yok. Ben mi yanlis anliyorum, hissediyorum bilmiyorum ki. Bana her dogum gunumde mesaj atıyor, unutmuyor. Hediyemi cogunlukla sonradan getiriyor yazın geldigi zaman.

Sizce ilgisi var mi? Eşimin özelimizi ona anlatmasindan da rahatsiz oldum. Bana demedigi, benim bilmedigim seyleri duygularini da anlatiyor demek ki. Konuşacağım anlatma diye, ne kadar dinlerse artik beni bu konuda.

Eşimin yakın arkadaşının bana ilgisi var sanırım? Ne yapmam lazım?