+1 yıl%200 diye bir olasılık yoktur olasılık 0(imkansız) ve 1(kesin) arasındadır. Bu kadar umutsuz haldeysen ne dememizi bekliyorsun anlamıyorum kendine böyle değer vermedikçe bir b*k olmayacak haklısın yalnız kalacaksın
015 Yorumla
Soran+1 yıl%200 diye bir olasılık hiç bir şeyden umudun beklentin yoksa vardır.. hadi kendime değer vereyim sence o zamanda da oluyor mu söylesene..
- +1 yıl
Offf a*k bu kadar karamsarsan otur bir köşede ağla ne diyeyim matematiğin de içinden geçme öyle bir şey yok a*k?
Soran+1 yılkaramsar olmayayıp da ne yapayım ağladım ağlayacağım kadar.. matematikde bende sorulur
- +1 yıl
Bayağı soruluyormuş
Soran+1 yılsen neden bu kadar öfkelisin ölmüşsün ama gömmemişler gibi
- +1 yıl
Komik de değilsin YA SENCE neden öfkeliyim saçma sapan karamsarlık içine girmişsin bir de matematiğin içinden geçtin tüm neşeli halimi aldın götürdün nasıl olmamı bekliyorsun ruh hastası oc
Soran+1 yılSAÇMA SAPAN KARAMSARLIK MI EMİN MİSİN BOŞUNA MI KARAMSARIM? Engelli kimliği kısıtlama lise üniv mezun değilsin işin yok.. arkadaşın yok 1 tane , boyun kısa çatlakların var dişlerin yok gözün şaşı kulağın sağır sorumluluk alamıyorsun hobin var nasıl normal biri olabilirsin ki
- +1 yıl
Nedenler seni karamsarlığa sürüklemiş olabilir ama bunu bu kadar şey yapman ezikçe. Kaba konuşuyorum özür dilerim ama gerçekten durum bu. Bu kadar rahatsızsan terapi al. Hayatında sahip olamadıklarına odaklanırsan elbette karamsar olursun a*k?
Soran+1 yılBen zaten eziğim.. Terapi parayla alınır o da bende yok.. ne yapsam sosyal özgüvenli biri olamıyorum işte..
- +1 yıl
Devlet hastanelerinde birini bulursan oraya git. burada soru açmakta düzelmeyecek durum.
Soran+1 yılGitmedim mi sanıyorsun orada psikolog yok psikoterapi vermiyorlar sadece ilaç verip başından savıyorlar..
- +1 yıl
Terapi olmadan ilaçlar tek başına işe yaramaz
Soran+1 yılterapi devlet hastanesi vermiyor
- +1 yıl
Benim gittiğimde vardı
Soran+1 yılsenin hastaneyle aynı değil demek parayı bulsam gideceğimde şimdi işe de bırakıcam galiba ben ya havalanı temizlik engelli işi dünyamı şaşırdım hasta oldum..
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
+1 yılEvlenmeme kısmı bana da uyuyor kanki Allah yazdıysa bozsun zaten bekarlık en iyisi
03 Yorumla
Soran+1 yılbende hoşlantı flört sevgilide yok hiç bir şey yaşamayacağım
- +1 yıl
Bende de yok kanki 😂 İnan olursa zarar veriyor. Gelen kız senin parana bakacak, belki seni kullanacak. Psikolojini bozup gidecek öyle mi daha iyi böyle mi
Soran+1 yılBenim meselem başka psikolojik sorunlarım var , kız gelmeyecek ki parama baksın , param olmayacak ki sosyal olayım.. zaten psikolojim bozuk içden
Gizli Üye(30-35)+1 yılBuna inanırsan olmaz. İlk önce bakış açını değiştirmen lazım.
025 Yorumla
Soran+1 yılİYİ HADİ DEĞİŞTİREYİM BAKIŞ AÇIMI... Engelli kimliği kısıtlama olması.. lise üniv mezun değilsin işin yok.. arkadaşın yok 1 tane , boyun kısa çatlakların var dişlerin yok gözün şaşı kulağın sağır sorumluluk alamıyorsun hobin var nasıl normal biri olabilirsin ki
Cevap sahibi+1 yılSana bir şey söyleyeyim mi? Durumda elbette zorluklar var ben bunları anlıyorum ve hissettiklerini de anlıyorum. Ama bunlar tamamiyle sana engel değil. Sen şu an istesen okuyabilirsin ister açık öğretim olsun ister başka türlü. Ve engelli kimliğine sahip kişiler için bile bir sürü iş ilanı görüyorum ben. Bunlara başvurabilirsin. Orada arkadaşların olabilir. Bu arkadaşlarının çevresi sayesinde birileriyle tanışabilirsin. Senin kimseden farkın yok yeter ki bir yerden başla.
Soran+1 yılengelli kimliği zoruma gidiyor fiziksel ve zihinsel bir engelim yok çok şükür babam ben hayattan umudumu kestim eve kapattım diye kendimi ondan engelli maaşı alabilmek için çıkarttı zoruma gidiyor.. benim sevgilimin olması evlenmem atatürkün dünyaya gelmesi gibi bir şey kusura bakma çok karamsarım ama öyle ya fobim var ayrıca sosyalleşme fobisi..
Cevap sahibi+1 yılKusurluk bir şey yok bunlar senin hissettiklerin. Ben senin hissettiklerine tamamiyle saygı duyuyorum. Şu an hayatının hareketsiz ve monoton bir döneminde saplanıp kaldığın için hep böyle olacak sanıyorsun. Ama bir yerden başla. En başta sen de demişsin fiziksel ve zihinsel engelim yok çok şükür diye sen de farkındasın ki senin potansiyelin var bir şeyleri değiştirmeye bunlara odaklan. Sosyalleşme fobisi senin bu düşüncelerinden dolayı ortaya çıkan bir sonuç. Yavaş yavaş en küçük adımdan başlarsan sana engel olan şeyin korkun olduğunu anlayacaksın.
Soran+1 yılİşe girdim engelli işi havaalanı temizlik işi biraz para kazanırsam kendime saygım gelir dedim ama 2 gündür gidemiyorum hastalandım midem obezite gibi daha onunla başa çıkamıyorum zorlanıyorum işden çıkacağım galiba baksana yine aynı ota boka sardım hep böyle yaşacağım gibi yemek içmek bilgisayar oynamak. 10 yıldır böyleyim 10 yıl bir yerden başla dediğin hazır hissetmediğim halde işe girmekle oldu başladım başlayalı hastalandım.. benim istediğim konumuma ulaşmama 12 sene var o da belki
Cevap sahibi+1 yılEğer çok rahatsız değilsen çıkma devam et bir süre. Hemen pes etme lütfen. Burdan başlarsın zamanla başka daha iyi işler çıkar karşına. Onu geçtim biraz para biriktirirsin okul için bir yandan da okursun. Bilgisayardan oyun oynarken bir yandan derslerine de bakarsın. Biliyorum zor kötü de hissediyorsun ama hayatta hiç bir değişim acısız olmuyor. Madem böyleyken canın sıkılıyor mutsuzsun burada bir kazancın yok. Ama orada olabilir. Sene koyma önüne. Hayat ne getirir bilinmez. Sadece devam et ve gör.
Soran+1 yılÇok rahatsızım yemeği suyu yorgunluğu kafam kalmıyor engelli işi zaten nereye ulaşabilirim ki eşe dosta engelli işi mi yapıyorum diyeyim ya da benle kim arkadaş sevgili olmak ister isteseler bile ben hazır değilim Çok iyisin sağolda hiç okul mokul düşünecek durumda değilim ya zaten evlenmicem arkadaşım olmayacak gezmem
Cevap sahibi+1 yılİndeed, yeni bir iş ve de kariyer net sitelerine üye ol orada yaz aradığın işleri cv doldur kendine. Her gün güncelle ve bak. Bu iş yorucu olabilir senin için ama olsun denedin ve bir yerden başladın bu o kadar büyük bir şey ki. Kendinle sırf bunun için bile gurur duymalısın. Bir kaç sene önce belki buna cesaret edemedin ama şu an ettin. Bunu şimdi yarıda bırakma. Ben ilerledikçe diğer imkanlarını da kullanırsın demek istedim hemen elbette okul iş zor olur. Ama zamanla hepsi olur. ‘’Kim benle sevgili olmak ister, ‘’ isteseler de ben hazır değilim’’ bu çok şey anlatıyor. Şu an birileri senden hoşlansa bile sen buna hazır değilsin. Hazır olmazsan olsa dahi inanmaz durumda olursun. O yüzden lütfen yarım bırakma. Ara araştır ve devam et. Her başarısızlığın bile sana bir şey öğretir. Sana kolay olacak demiyorum zor olacak çünkü bilmediğin bir yerden başlayacaksın ama sonunda olduğunda iyi ki devam etmişim diyeceksin.
Soran+1 yılİşte iş olsa havaalanı engelli temizlik işi , ama bırakıcam gibi 2 gündür gitmiyorum hastalandım çalışmak ve sosyallik bana göre değil midemden rahatsızım ben sosyalleşmek için işe girdim para kazanmak kendine bakmak konumunu düzeltmek arkadaş sevgili sorumluluk fobiyi yenmek istedim ama daha henüz yolunda başında pes ediyorum hastalandım çalışmak aç kalmak kendini yormak beni kötü hissettiriyor.. sosyalleşmek bana göre değil ki sen ne bekliyorsun ki hayattan ben ne bekliyorum hiç bi şey
Cevap sahibi+1 yılTamam bu iş olmayabilir denedin ve uygun değil. İşe girip zorlanan tek bırakan sen değilsin. Bu olmasın ama başka ara. Dediğim sitelere üye ol orada bir sürü iş ilanı geliyor. İşe burdan devam et demek istemedim işe girmeye cesaret ettin buna devam et. İnan çıkacak karşına gönlüne göre bir iş. Bu uygun olmadı diye sen işe uygun değilsin demek değil bu iş sana uygun değil demektir. Bunu deneyerek bunu öğrenmiş oldun. Bu tarz işleri eleyip diğerlerine bak. Devamı gelecek. Pes etmedin sana uygun olmadığını anladın bu tarz işin hepsi bu. Çözüm odaklı yaklaşmaya çalış. Emin ol arkadaşların da olacak senden hoşlanan da yeter ki evden çık ve yaşayarak gör.
Soran+1 yılŞart mı işin olması , şart mı arkadaşın sevdiğin olması
Cevap sahibi+1 yılSoruyu soran kişi için önemli olmasa bu soru sorulmazdı. Demek ki önemli.
Soran+1 yılHaklısında ne bileyim 10 yıldır ben a-sosyal yaşamışım kendimi değiştirmek başka bir kimliğe bürünmekden dış dünyaya açılmakdan korkuyorum zaten korksamda korkmasamda olacağı yok hiç birinin engelli kısıtlamam var yaptığım işi de kendimi de küçümsüyorum sosyalleşmek zaten en büyük korkum midemde obezite gibi her gün dengesiz beslenerek bir anda işe girip hem bir şey yemeyip hemde çalışınca hastalandım 2 gündür işe gitmiyorum atacaklar galiba rapor olmasa devam etsem mi etmesem mi bilmiyorum zaten engelli işinden nereye gidebilirim ki diyorum hangi konuma yıllar var olacaksa da sosyallik hayatım çok kötü kusura bakma ya
Cevap sahibi+1 yılÖzgüven eksikliği bunları sana söyletiyor. Aslında en büyük sorun bu. Bunun da tek aşılma yolu gidip deneyerek görmek. Terapi bilen psikiyatri doktorları oluyor çevreden onları araştırabilir yorumlarını okuyabilir bir yandan da onlardan destek alabilirsin. İllaki devlette de iyi olanları vardır. O iş olmasın diyorum ben de başka bir sürü iş var. Ama sen aslında kendi kendine engel oluyorsun. Korkun şu an içindeki istekten daha güçlü. Korkun olması da sıkıntı değil herkes ilk işe başlarken korkarak başlıyor. Kimse ilk günden rahat değil. Korksan da devam et. En kötü ne olabilir ki? En kötü şu an olduğun haline dönersin. Ama hiç bir şey yapmazsan hep bu halde kalırsın. İşe girer bir düzen oturtturursan hem beslenme düzenin hem uyku düzenin düzelecek. Böyle tabi ki dengesiz kaldı. Bir kere sorun üretmek yerine çözüme odaklan. Kolay değil biliyorum ama imkansız da değil.
Soran+1 yılBen psikologa gidecektim işe girmeden öncede işte para bulamadık başta bir psikolog ve diyetisyene gidilmeliydi ama para bulamadık gidemedim , en büyük korkum işteyken şeker hastalığımın olmaması susamam acıkmam midem durmuyor homursuzlanıyor onu geçtim servisçi adamla zaten anlaşamıyoruz şurdan al diyorum almıyor , ama ben 7/24 hep konfora alışmıştım 10 yıldır her gün... çözüm obezite midemi durdurmak yorulmamak ve her gün işe gitmeyi kendine hayatın amacı etmek gerekiyor bunlarda çok zor..
Cevap sahibi+1 yılHaklısın çok pahalı bizim ülkede psikolog fiyatları keşke onu da lüksten değil de gerekli görseler de yararlanabilsek. Ben de bir dönem çok ihtiyaç duydum kısa bir süre gidebildim ve bırakmak zorunda kaldım durumum yetmedi yani aşırı pahalı. Halbuki ihtiyacım çok vardı. Dediğim gibi bir yandan işe gidip para kenara koyarsın onla gitmeye çalışırsın. Bence yanında sen sandviç yap götür gideceğin işlere ne olur ne olmaz. Bir tane bisküvi al meyve suyu al gitmeden. Diyetisyen konusuna gelince özel yerler dışında devlette var mı bilmiyorum onu. Varsa ona gidebilirsin. Ve de diyetisyen bildiğim kadarıyla psikolog gibi haftada bir çağırmaz bir kere para biriktirip gidebilirsin. Zorlanıyorsun elbette konfor alanından çıkacaksın her ne kadar burada mutsuz da olsan aslında bir yandan da alıştın buraya. Ama burdan sen çıkmazsan kimse seni çıkaramaz. Bu dediğin iş evet daha yorucu daha masa başı işlere bakabilirsin. Oralarda belki daha rahat kontrol edebilirsin beslenme düzenini ve kendini. Yorulmayacağımız iş yok. Bunun için bir bedel ödemek gerekiyor. Maalesef ki illa ki yoracaklar hepimizi. Ama zor da olsa halledeceksin. Böyle olmaz olmaz dersen kurban modunda yaşarsın hep. Zorluklar var ve hep olacak. Ama değişiklik istiyorsan bunlara çözüm ürete ürete devam etmelisin. Başaracaksın en sonunda. Şu an zor görünüyor gözüne çünkü aynı yerdesin attığın adımlarla yaklaşacak duruma gelebilirsin.
Cevap sahibi+1 yılİnşallah biraz fikirlerin değişmiştir. Lütfen işine yarayacak şeyleri uygula. İçinden bir ses yapabilirsin derken diğeri de ya yapamazsan diyecek ikinciyi dinleme. Olumsuzlukları ben uygun değilim diyerek kişiselleştirme sana uygun olmayan şeyler olabilir ama illaki olanlar da var. Lütfen devam et.
Soran+1 yılSağol herşeyi söylüyorsun ne yapmam gerektiğimi kendi kafamda da kurmuştum nasıl olacağını ama yolunda gitmedi çok dayanıksızım kendi kafama göre diyet ve şeyler yaptım ters teptti 2 gündür konfor alınını bırakamıyorum hastalandım ne demek istediğinin hepsini anladım tane tane yavaş yavaş 2 gündür işe gitmedim gideceksemde rapor almak lazım bırakacaksamda istifa etmem lazım keşke önceden midemi ve psikolojimi toparlayıp işe girseydim öyle zorlandım ki 1 haftadır.. kendimi sanki zorla başka bir dünyaya atıyor gibiyim..
Cevap sahibi+1 yılYanlış yapmışsın o diyeti bence. Vücudun ayarları iyice bozulmuş. Dediğin gibi diyetisyen yardımcı olabilir. Onu araştırsan devlette var mı? Dayanıksız değilsin. Yeni bir şeye alışmaya çalışıyorsun. Eğer ertelersen daha ileri tarihe atarsın. Hem işe girip hem diyetisyene aynı anda gidebilirsin. Psikolojin aslında tam da hayatın içindeyken toparlanacak. Ama dediğim gibi bir psikiyatristten de destek alabilirsin süreci kolaylaştırmak adına. İşe gelince başka işler bak o dediğim sitelerden bir yandan. Bu iş için de iyice düşün taşın öyle karar ver. Bu işe ya devam et etmezsen de iş arayışına devam et. Zor olacak ama sen başaracaksın.
Soran+1 yılHmmm güzel söylüyorsun da bir de ben düzelsem hastalığım geçse inanabilsem kendime
Cevap sahibi+1 yılBen de benzer süreçlerden geçtim daha Farklı şekillerde. Kendine bir anda inanamazsın ama lütfen dene. Ufak adımlarla başla. Başlamışsın da zaten. Devamını getir. Gene bir şey merak edersen yaz buraya da. Hepimiz çaresiz hissediyoruz zaman zaman. İnsanız insan kendini güçsüz hissediyor illaki. Ama altından kalkabiliriz. Zorlanmayı kabul et. Dururken zorlanmak yerine hareket ederken zorlanmayı karşılartırdığında ikincisinde kazancın olur. Gerçekten bilinçsiz söylemiyorum söylediklerimi. Acına zorlanmana saygı duyuyorum ama onu da kontrol etmeyi öğreneceksin yolun sonunda.
Cevap sahibi+1 yılhttps://youtu.be/M-dbV9n4tas Bunu da izleyebilirsin. Kendine iyi bak, iyi haberlerini bekliyorum 🌿
Soran+1 yılteşekkür ederimde galiba işi bırakıcam gibi ya havaalanı temizlik engelli işi öyle görünüyor feleğim şaştı düzelmek ile düzelmemenin arasındaki o dalgada boğuldum 2 gündür hastasıyım başka da iş bulamasın diyorlar akraba müdürüm abilerim ama.. sana iyi haberler vermek isterdim de
Cevap sahibi+1 yılTamam bu da benim için iyi bir haber. Sana neyin uygun olmadığını gördün. Başka iş bakacaksın. Dediğim sitelere üye ol lütfen oradan bak. Sana uygun olanı seçeceksin. Başka insanların dediklerine bakma. Başka insanlar senin hayatında söz sahibi değil. Senin hayatında söz sahibi sensin. Ve şu anda harekete geçtin. Sadece aramaya devam et.
Soran+1 yılbaşkalarıda özellikle dayamın oğlu felan işe sokan başka bulamazsınlar diyor abilerimde işe onlar sokmuştu..
+1 yılGüzel düşünüyorsun ne diyelim
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBu enflasyonda her şey imkansız gibi :D
00 Yorumlaniye bu karamsarlık
05 Yorumla
Soran+1 yılhayatımda kendimde bok gibi bir insanın düşeceği en kötü noktalarda..
Soran+1 yılEngelli kimliği kısıtlama lise üniv mezun değilsin işin yok.. arkadaşın yok 1 tane , boyun kısa çatlakların var dişlerin yok gözün şaşı kulağın sağır sorumluluk alamıyorsun hobin var nasıl normal biri olabilirsin ki
Soran+1 yılbunları 10 yıldır yapmakdan bıktım
Arttırıyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılNiye
010 Yorumla
Soran+1 yılHayatımda kendimde bok gibi özet
Cevap sahibi+1 yılHayatini düzeltt
Soran+1 yıliyi hadi düzelteyim bir sihir yapayım hemen olsun
Cevap sahibi+1 yılKotu olan ne hayatinda
Soran+1 yılEngelli kimliği kısıtlama olması.. lise üniv mezun değilsin işin yok.. arkadaşın yok 1 tane , boyun kısa çatlakların var dişlerin yok gözün şaşı kulağın sağır sorumluluk alamıyorsun hobin var nasıl normal biri olabilirsin ki
Cevap sahibi+1 yılBunların hepsi var mi cidden
Soran+1 yılEvet var dünyaya neden geldin ki sosyal olmayacak sevip sevilmeyecek arkadaşın olmayacak sosyalliğin gezmen tozman özgüvenin olmayacaksa dünyada neden varsın ki
Cevap sahibi+1 yılYaşın kac
Soran+1 yıl26
Cevap sahibi+1 yılFoto at desem atar misin
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler