Ben dindar bir kızım ama sevgilim değil bana değişeceğine dair söz verdi ama hala tık yok ve dinden çıkma tehlikesi olan sözler paylaşıyor ne yapmam lazım seviyorum da ayrılamıyorum onu değiştirebilir miyim ne yapmalıyım
Cevabın nedir?
- Aşk İlişkileri konusunda 4,6b cevap paylaştı.
+1 yılDınıne ınancı olmayan bır adamdan korkmaya korkuyorsun ama ALLAH yolunda olmayan bırıyle evlenıp senı yanlısa suruklemesınden korkmuyorun cok yanlıs kımsede kusura bakmasın davul bıle dengı dengıne hem dıyorsun ınanmıyor hemde dıyorsunkı ayrılamıyorum yapma be arkadasım en guzel ALLAH askı olan dogru yoldasın ne yapcagını bılecek yastasın akılda olgunluktasın cok dıkkatlı olup dogru karar vermelısın bırak bu dunya degerlerını sana lazım olan gercek hayatın degerlerı ona gorede bırını sec bu tur ınsan degısmek ıstee sımdıye kadar degısırdı soz verıp yapmıyorsa ılerde uzulecegıne bırak gıtsın kı zaten uzulecek bır durumda yok hakkımda hayrlısı olsun de gerekenıde yap ınsallah senın gıbı bırı ıle dogru olan ınsala bır omur mutlu olacagın bırıyle olursun ALLAH yolunda her sey gonlunce olsun
16 Yorumla
Soran+1 yılÇok haklısın zaten beni kötü yola sürüklemesinden korkuyorum ama bizim aşkımız çocukluk aşkı ben 20 yaşındayım ve 12 yaşından beri çıkıyoruz sürekli faceden falan konuştuk ve ilk buluşmamız geçen seneydi o da aileleri tanıştırmıştık belki görmeden etmeden saçma diyeceksin ama öyle o yüzden ayrılamıyorum ayrılmaya çalıştım ama yapamıyorum umudumu yitirmedim başka bir yolu olmalı diye düşünüyorum
- +1 yıl
uzerıne dusenı yaptıysan vıcdanın rahat olsun cunku sende bu yoldan cıktın mı gerı donusun olmaya bılır vesveseden ve ıblısten uzak dur yanı seytandan dogru olana karar ver ve uygula asıl gorev sana degıl sevdıgıne duser ama bu yolda bunca sene bır cabası yok ıse bence kusura bakma ama artık yapacak bır sey yok sana hak verıyorum ama bende 9 seneyı sılmek zorunda kaldım demekkı hakkımda hayrlısı buymus dıyeeksın ılerde uzulmektense sımdıden gerekenı yapacaksın ınsallah her sey ıyı olur hakkında
Soran+1 yılÇok haklısın teşekkürler.
- +1 yıl
ben tesekkur ederım saygılarımla
- +1 yıl
@Yavuz1131 asıl seninki yobazlık bro, farklı dinlerin farklı görüşlerine saygı duymuyorsun bir kere
En İyi Cevaplar
+1 yılkimsenin inancını değiştiremezsin onu bu duruma getiren bütün olgular onu inandığı şeye götürmüş , İnsanların inancına göre kimi sevip sevmiyiceğine karar verme olduğu kişiye göre karar ver gerisi teferrüat dinsiz demek kötü biri demek değil müslümanlar alışagelmişlikten "aa bunu ateist bile yapmaz" gibi sözlerden insanlar bebekliğinden beri ateistlerden agnostiklerden deistlerden korkar oluyor yok öyle bir dünya tanıdığım bütün ateist agnostik deist insanlar tanıdığım müslümanlarda daha iyileride var müslümanın yobazı en kötüsü zaten. Herkesin dini kendine
30 Yorumla
değiştirebilirsen ne mutlu sana hem birini daha doğru yola getirmiş olursun hem de sevdiğinle aran iyi olur. ama eğer kendisinin buna hiç niyeti yoksa ben zorlama ve vazgeç derim çünkü sonradan ona olan aşkın yüzünden senin de inanan yönün sarsılabilir. olmaz deme ister istemez etkilenebilirsin. kendini sağlama alman gerek benim söyleyeceklerim bunlar umarım senin mutlu olacağın bir sonuç elde edersin
13 Yorumla
Soran+1 yılhaklısın
- +1 yıl
diğer yorumlara baktım da, eğer onun sorguladığı şeylerin cevaplarının dinimizde nasıl açıklandığını araştırıp öğrenip onla paylaşırsan mantıklı düşünmeye başlayıp yoluna geri gelecektir. çünkü ateistler çeşitli kelime oyunlarıyla, eksik bilgilerle insanların akıllarını karıştırıyorlar sorgulamaya itiyolar. sorgulaması normaldir ama sorguladığı herşeyin dinimizde, Kuranı Kerim de cevabı var. araştırıp sorularını cevaplamanı tavsiye ederim
Soran+1 yılteşekkürler :)
+1 yılSen dindarlığı çok farklı algılamışsın güzelim. Gerçekten dinine bağlı, emirlerine yasaklarına uymaya çalışan kimse flört ilişkilerinin de haram olduğunu bilir ve ona göre yaşar. Arkadaşın hakkında ne yapabilirsin bilemem ancak kendini düşünüyorsan en kısa zamanda ilişkini bitir.
34 Yorumla
Soran+1 yılcanım bunun haram olduğunu biliyorum ve onla uzun zamandır ilişkimiz yani anlık değil ömürlük bir ilişkim var tabi bu biraz şans bırakabilirdi de bizim ailelerimiz tanıştı ama 1 yıldır böyle birşeey ortaya çııktı bende ahiretimi düşünüyorum Allah'tan korkuyorum bu yüzden endişeliyim çok aşığım benim hayatta en çokdeğer verdiğim şeylerden birisi aşk ayrılmayı denedim ama yapamıyorum
- +1 yıl
İsterseniz ilişkiniz ömür boyunca sürsün nikah yok ise mahremin değildir ve haramdır bu kadar basit. İstersen Ferhat olup dağları del istersen aşkından öl bu yasağı değiştirmez veya hafifletmez. şu an siz ya evleneceksiniz ya da bitireceksin başka çıkar yolu yok. Bu iş böyle yürümez duygularını bir kenara bırakıp mantığını kullanırsan sen de anlayacaksın bunu
Soran+1 yılevlilik yolundayız zaten keyfine değil bende çözüm arıyorum işte
- +1 yıl
Çözümü burada aramanın sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. Bu konuyu annenle konuşman daha iyi olur
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
45
Cevap
119Cevap
sana söz versede bos yere söz veriyor cünkü insan bu sirf seni seviyor diye inanmadigi birseye inanamaz allah islah etsin ama sen bir kafiri severek nekadar dogru yapiyon dinen bu yasak diye biliyorum secimini yapman gerek allah kimseyi bununla sinamasin
12 Yorumla
Soran+1 yılmüslüman ama dinini sorguladığıiçin çıkma tehlikesi oluyor bilmese tamam ama bile bile sorguluyor
+1 yılInsanlar Allah sevgisini de Yar sevgisini de kendi doğal akılları ile bulurlar zorlamak hata yaptırır eğer azcık bile ümit varsa devam et lakin yoksa uzatmanın anlamı yok ama sen dinini yaşıyorsun onu zorlama bu Allah ile senin arandaki bir durum dinde zorlama olmaz ;))
12 Yorumla
Soran+1 yılevet öyle ama dinimizde eş seçiminin öbür dünyada da önemi var diyelim çocuk oldu çocuk onun gibi olursa öbür dünyada bunun günahı sadece ona değil banada var insan sevdiğinin zarar görmesini istemez
- +1 yıl
O zaman o eşi secmeyeceksin değişmiyorsa yapamazsin bisey;))
- Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılDesene a.. koyayım, kendim yapamadığım hergeleliği ona yaptırıyorum.
Onu o hergele haliyle seyredip, kendi yapamadıklarım adına avunuyorum.
Değiştirmek falan hikaye çünkü..
O adam değişip, günde beş vakit namaza başlasa, anında terkedersin adamı..21 Yorumla
Soran+1 yılasla böyle bişey yapmam yaran var ki böyle düşünüyorsun demek ki
+1 yılBenim ki de dindar olmasa da dinine sadık bir kızdı. Ben inançsızım. Ancak bunlar özeldir. Karşılıklı saygı olmalıdır. Kimse kimseyi değiştirmeye çalışmamalıdır. Sadece kişiliğini bastırmış olur ve bir müddet sonra patlar ve kaybedersin. Örneğin ben ateistim ama hatun müslüman olduğu için ona kurbanlık gönderdim. Birlikte bir hayatı paylaşabilmelisiniz.
16 Yorumla
Soran+1 yılbenim ki dininden şüphe ediyor ve bağlı değil keşke sadık olsa en azından dinimiz de eş seçiminin de bir yeri var o yüzden çok önemsiyorum onunla evlilik yolundayız
- +1 yıl
Burada sıkıntı onda değil sende. Kimsenin düşüncelerini haklı bir sebebin olmadan değiştiremezsin. Eğer onun inançlı olmasını istiyorsan inandığın şeyi onun mantığında anlatabilmen ya da onu tatmin edebilmen ikna edebilmen gerekir. Fakat baskı ile elde edemezsin. Bugün çözersin ama yarın çözemezsin. Eğer ki sen din konusunu çok önemsiyorsan ve böyle bir tabun varsa, bu kişi de sorgulayan birisi ise doğru tercih değildir. Ancak senin için doğru olmayan o değildir. Onun için doğru olmayan sen olursun.
Soran+1 yılyalnız o başından beri bunu biliyor ona söyledim benim amacım baskı yapmak değil bunu ona nasıl anlatabilirim o konuda yardımcı olur musun
- +1 yıl
Yani şimdi ben de inançlı biri değilim o nedenle objektif yazabiliyorum. Sorununu şu an çözsen bile sorgulayan bir insan durmaz. Doğruyu arar durur. Senin ve sizin mutluluğunuz için bir süre rol yapacaktır. Başta kolay gelecektir gözüne. Ancak onu o şekilde kabul etmelisin. Sen burada şunu yapabilirsin. O sorgulayan biri olduğunu sosyal hayatında saklayabilir. Kurban kesebilirsiniz, zekat verebilirsiniz. Oruç tutmasa da akraba yanında yiyip içmez falan. Bu şekilde angaje etmeniz de sıkıntıyı giderir.
Soran+1 yılpeki ben ona bu durumu nasıl ona baskı yapmadan anlayacağı bir şekilde açıklayabilirim
- +1 yıl
Yani sen saygı duyduğunu belirt ki o da senden hiç bir konusunu saklamasın sana açık olsun ve güvensin. Sen de ailevi olarak bu durumu saklamanız gerektiğini belirtirsin. O da zaten seni sevdiği için uyumlu davranacaktır. Ha davranmıyorsa sevgisinden şüphe etmelisin. Çünkü inançsızlıkta günah diye bir şey yoktur. Herhangi bir inancını satmış olmaz. Yani bu rolü üstlenebilir.
Aşk İlişkileri konusunda 316 cevap paylaştı. Bence ayrıl çünkü sen bencilsin.. Tüm ilişkiyi kendi ahiret hayatına göre tasarlamissin. Sürekli onun yüzünden bende günahkar olurum diyorsun ve birde bunun adına aşk diyorsun. Sadece şunu sor kendine onun ailesi senin annen baban olsaydı senin ailende onun annesi babası olsaydı tam tersi olacaktınız. Çünkü sen din odaklı yetişmişsin o sorgulayıcı beyin odaklı yetişmiş. Din odaklı yetisenler sorgulayamaz korkarlar. Sorgulayıcı beyin odaklı yetişenler sorgularlar. Sorgulayarak allah i bulmak da bence en güzelidir. Aşkı cennet cehennem planlariniza alet etmeyin. Cennete kimin girip kimin girmeyeceği belli olmaz. Tüm hayatin boyunca dindar olursun bir kez şeytana uyarsin kul hakki yersin hop cehenneme. Dindar olmak sana bencil olma hakkini vermez. Ya kendi kriterlerinde biriyle evleneceksin ki bu mantık evliliği oluyor. Ya da bırakacaksin bencilliği bir kenara sevabiyla gunahiyla diyeceksin.
23 Yorumla
Soran+1 yılçok cahilsin :D insanı güldürüyorsun :D
- +1 yıl
Simdi isidcilerde kendine dindar diyor ülkeyi yöneten hirsizlarda, KPSS YGS sorularını calip müritlerine dağıtan fetocularda, fuhuş için imam nikahı kıyan cubbelide, gayri menkul zengini hikâyeci nihat hatip oğlu da.. Paraya para demeyen Sudi krallarda, katar emirleride, sekiz dokuz yaşlarında ki kiz çocuklarına hallenen hacı hocalarda hepsi kendine dindar diyor. Senin dindarligin hangi boyutta o kadar çok dindar varki haklisin yetisemiyorum ve cahil kalıyorum.
- +1 yıl
Hatali olan kullari sayip dine leke sürmek cahilligin en dibi... sanirsam sende kendini sorgulayici kategorisine koyanlardansin. Ha inanmiyorum dersen kendi isin. Dersin yok babam benlik degil dersin susarskn bende susarim ama baska insanlari öne sürerek dine lekelersen Basta kendi bakis acini sorgula derim ben ;)
Seven insan sevdigini oldugu gibi kabullenir. o senin acilmani istiyor mu da sen ondan dine yaklasmasini istiyorsun. icerigini bilmiyorum ne kadar dine karsi sevgilin fakat sevdigine gore o kadar abartili degil. bence dedigimi bir dusun. sevdigini. oldugu gibi sev.
02 Yorumla
Soran+1 yıldoğru ama insan sevdiğinin kötülüğünü istemez ve ben böyle biriyle evlenirsem ahirette çok büyük günahı var
Vay arkadaş ben de dindarım ama böyle bir kız bulamıyorum adam dinden çıkacak buluyor Allah hayırlısını versin sana şu kadarını söylüyorum kişi sevdiği ile beraberdir diye hadis var baktın düzelmiyor bırak ama önce vaaz et tebliğ et "maneviyatın meyvesi vaazu nasihat" derdi efendi hazretleri
10 YorumlaDini inanç özgürlüğü var eğer o senin dininde yapman gereken ibadetlere karışmıyorsa bence problem değil
12 Yorumla
Soran+1 yılişte ahirette en büyük problem zaten da müslüman ama şüphe ederek dinden çıkma tehlikesi oluyor
+1 yılLanet girsin arkadaş. Biz mumla arıyoruz, siz gidip dindar olmayanlara gönül veriyosunuz. Demek ki bende bir sorun var. Nasıl düzeltirim acaba...
12 Yorumla
Soran+1 yılsende sorun yok bizde var en olmadık kişilere aşık olan biz kızlarız :) bizim de elimizde değil ki
- +1 yıl
Aşık olmasanız da güveninizi sağlayamıyoruz ki. 1 sene boyunca emek verdim karşılığını alamadım. En ufak bir olayda kaybediyosunuz karşınızdakine duyduğunuz güveni.
+1 yılsen daha iyi bilirsin gerçi haddim değil sana denk gelip dinimizle ilgili akıl vermek, madem dindar bir kızsın bilmelisin o zaman herşeyin hayırlısını allah bilir, sen İstihâre namazını kıl uyu rabbim sana söyler doğruyu yanlışı.. yinede sen bilirsin iyi insan...
10 YorumlaDindar değilim, sevgilim dindar. Uzun süredir birlikteyiz. Benim onun dinine saygım var onun benim düşünce yapıma saygısı var. Bu anlamda sorunsuz bir ilişkimiz var. Ben kıçımı kırmış yatarken kendisi namaz kılabiliyor. Ben de o yanımdayken yanında dinleri eleştirebiliyorum. Her şey düşünceye saygıda biter.
00 Yorumlaönce kendin için şöyle demelisin; ben onun için daha güzel olan bir yolu ona önerdim ve tabilide onu seviyorum sevmeye devam edeceğim çünkü insanların görüşleri ve fikirleri için saygımı bırakmam. Ve sonra Allah için şunu demelisin '' Allah'ım sevidğim insan için doğru olan yolu ben ona önerdim bunu sürekli tekrarlayarak onu kırmak ve üzmek istemem ben buraya kadar olan görevlerimi yaptım onun din ile ilgili görüşlerinin daha güzel olması için bu konuda seni vekil kıldım , bundan sonrasını sana bıraktım allahım ben onun her görüşüne saygı duyacağım.. demelsin..
00 YorumlaHidayete vesile olursan bu iyilik sana ömür boyu hatta ahirette yeter ve seni kurtarır. Eğer yola gelmiyorsa bırakmalisin çünkü "kişi arkadaşının dini üzeredir" sözüne binaen , senin ona benzeme ihtimalin doğuyor. Yani o seni yoldan çıkarır.
Elfazı kufr sandığın sözleri nedir?01 Yorumla
Soran+1 yıldoğru ama aşk işte insan hep bir çözüm arıyor imkansızı başarmak istiyor bende ona baskı uygulamadan nasıl anlatacağımı düşünüyorum
+1 yılDinimizde müslüman bir kızın müslaman olmayan biriyle evlenmesi haramdır. Müslüman bir erkek de İslam dışında hırıstiyan ve yahudilerle evlenebilir diğer dindekilerle evlenirse haramdır. Sevdiğin kişiyi ya müslüman yap ya daevlenme dindarım diyorsan.
11 Yorumla
Soran+1 yılo zaten müslüman ama şüphe ettiği için çıkma tehlikesi oluyor
+1 yılOnu Müslüman olduğu için mi sevdin yoksa sadece o olduğu için mi sevdin. Önce bunu bir düşün derim. Herkesin kendi tercihi saygı duymalısın. Eğer o senin dindar biri olmana saygı duymuyorsa o zaman tabi işler değişir.
22 Yorumla
Soran+1 yılo olduğu için ama insan sevdiğinin kötülüğünü istemez ve yanmasını da istemez bende ahiretimi tehlikeye atmak istemiyorum
- +1 yıl
ayrıl o zaman madem kendini düşünüyorsan.
+1 yılSenin icin degisecekse hic degismesin, Allah rizasi icin yapmis olmayacak sonucta ve bisey daha insani degistirmeye calismak cok daha kotu sonuçlar dogurabilir bence vazgecmelisin sana daha uygun birisini bulabilirsin
40 Yorumlabir kız bayan önce ALLAH sonra kocam Erim demeli imanina zarar werecek insana nasıl aşık olabilirsin düzeltmeye çalıştım diyorsun içinde ALLAH aşkı. Olmayanı zorla. Imana nasıl getireceksin hadi diyelim sahte namaz kilmaya başladı imanlimi olacak
10 Yorumla
+1 yılZorla cumaya gönder. Kuran okur. Namaz kıldır. Kurtar sevgilinin. Bunlarda yapmazsa imkansızdır. Tekmeyi bas kıcına ayrıl.
12 Yorumla
Soran+1 yılhaklısın :/
- +1 yıl
Mecburen de olsa yapmak zorundasın kardeşim. İmansız biriyle olmak kimse istemez değil mi?
ulan ben dindar bir kız için imana gelmeye hazırım ama başkası dinden çıkacak sözler eder yinede dindar kızların hoşuna gider adalet mi l*n bu şimdi?
12 Yorumla
Soran+1 yılhoşuma gitmiyor :) aksine çok üzülüyorum.
+1 yılBenim de erkek arkadaşım dindar biri ben değilim üstelik ben aşık biriyim ve aleviyim çok tartıştık bana kapanacaksın dedi o kadar tartışmalarımız oldu ama ben yine de vazgeçmedim sevdiğimden ve kapanmadım da
14 Yorumla
Soran+1 yılsenden en azından açık saçık giyinmemeni isteyebilir ya bizim mesele şöyle müslüman ama bildiği halde dinini sorguluyor bilmese tamam hakkı ama bildiği halde sorguluyor ve bazı şeylere inanmıyor Allah'ımızın emrettiği şeyleri şöyle olsaydı böyle olsaydı diyor tövbe haşa benim tek istediğim namaz kılsın orucunu tutsun dinini sorgulamasın müslüman kalsın
- +1 yıl
Ben namaz kılmasını bilmiyorum hani ailemde kılmıyo ama saygı duyuyorlar ben oruç da tutmuyorum ama sevdiğim kişi asla onlara karşı değil evlendiğimiz de annesi namaz kılmayı öğretecek Kur'an da öğretecek benim ailem de olmadı için bu bende bilmiyorum yani ama sevdiğim kızmıyo
Soran+1 yılee ne güzel işte sen müslümansın birşeyden şüphe etmiyorsun bilmemek ayıp değil zaten öğrenmemek ayıp ve o çaba göstermiyor dinden çıkma tehlikesi olan sözler paylaşıyor beni üzen bu
- +1 yıl
Orası kötü ama sonuçta o da Müslüman değil mi yani neden Allah için kötü şeyler yazıyo ki ama önemli olan senin cevabın düşünmen lazım bu ülkede alevi kürt sünni laz ermeni o kadar Müslüman var ki ve benim sevdiğim kürt ailesi kapalı yani
+1 yılHz. Fatma'lar Hz. Ali'lerin nasibi olurmuş. Seviyorsun hadi kendi aranızda neyse ama bir milletin içinde seni küçük düşürürse. Sorulan bazı sorulara cevap veremezse. Bunlar derin konular. Çok detaylı düşünmen lazım. Benden sana abi tavsiyesi olsun...
10 Yorumlainsan değişmez değiştirmeye çalışmak o insanın psikolojisini, sosyal hayatını, düşüncelerini ve hayat biçiminide etkiler zaten değişse ilk seni değiştirir :D
Dikkatli ol10 Yorumla
+1 yılHerkesin dini kendine. Zorlama din olur mu? Seni şu an başka dine zorlasalar kabul eder misin Hayır. Bence kendi haline bırak. Hic kimse dört dörtlük değil çünkü.
21 Yorumla
Soran+1 yılTabi ki de öyle ama benim böyle biri olduğumu ve ona en baştan bunları söyledim konuştum o da değişiceğine dair söz verdi ve biliyor musun bilmiyorum ama dinimiz de eş seçiminde çok büyük bir önemi var yani evlendiğimizde onun yaptıkları öteki dünya da benimde günahım olacak o yüzden şimdi de evlilik yolundayız ve ben endişeleniyorum
Sevmek sevilmek güzel şeyler lakin seven sevdiğini Allah için sevmeli...
12 Yorumla
Soran+1 yıltabi ki ama öbür dünyada büyük günahı var evlenirsem ve evlilik yolunda olduğumuz için bütün bu endişem
+1 yıldinine baglı olmayan dininden uzaklaşan bir adamdan hayır bekleme sen tatlım ilerde bu sana dinin mi ben mi diye sorarsa şaşırma
11 Yorumla
Soran+1 yıloff :(
- Aşk İlişkileri konusunda 763 cevap paylaştı.
+1 yılOnun üzerinde baskı kurarak değil, ona anlayış göstererek yaklaş... Din konusunda bir cazibe yarat ve onun dikkatini böyle çekmeye çalış..:
12 Yorumla
Soran+1 yılnasıl anlatacağım peki baskı yapmadan
- +1 yıl
Sen dinini yaşa, samimiyetin ve hoşgörün onu cezbeder zamanla...
Sorduğu soruları ve sözleri araştır ve anlat ona. Takıldığın bir yer olursa bana sor yardımcı olabilirsem anlatırım.
10 Yorumla
+1 yılBen Dindar bir Kız Olsam valla Döve Döve Namaz kıldırırdım :DD
21 Yorumla
Soran+1 yılhahah :D
Dindar olan biriyle dindar olmayan biri birlikteyse zaten ilişkide sorunlar çıkar bence. Ne bilim sizi bilmiyorum ama o içki içer sen nefret edersin, o daha açıktır sen kendini kapatırsın yani buna benzer bir sürü çıkar. Anlaşamadığınız noktalar için bir kaç örnek versen daha açıklayıcı olur.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,5b cevap paylaştı. onu değiştiremezsin, sen dindar mısın bilemem ama o senin kadar dindar değil bu aşikar, ilerde bir sorun olur mu bilemeyiz herkes farklı
10 Yorumla
+1 yılOnun dini seni senin dinin onu ilgilendirmez. Ara buluculuk mu yapacaksın allahla :D iyi bir insansa inancı seni bağlamaz. Ama eğer seni rahatsız etmeye başlarsa düşünce farklılığı ozaman düşünürsün
20 Yorumla
+1 yıleğer kendi kişiliğine saygısı yoksa demekki sana olan sevgisindede saygı yok demektir. bununla ilişkini ilerletmeyi düşünme derim. daha sonra farklı fikirler oluşur ve geç kalabilirsiniz. birbirinizi anlama sorunu olabilir. bence bu size uygun biri değil illa uydurmaya çalışırsan olmaz. bir insan yedisinde neyse yetmişinde de odur.
00 YorumlaAllaha dua etceksin sana doğru yolu gösterecek olan odur baktın düzelmiyor ayrıl
10 Yorumlaçıkmaya başlamadan önce bazı özelliklerini bilmiyor muydun? ha yok aşık oldum diyosan da öyle seviceksin, yoksa zaten ayrıl gitsin değiştiririm diye düşünüyorsan kimse değişmez çünkü.
10 Yorumla
+1 yılo sevgiliden ayrıl kardeş ilerletme ilişkini düzelmesse görüşmeyeceğini belirt.
10 Yorumla
+1 yılDeğişmeyen tek şey değişimdir. Ayrıl sen ayrıl sen cennete o cehenneme gidecek. Te allahım ya
22 Yorumla
Soran+1 yılBen onun yanmasını kötülüğünü istemiyorum ki... aşık olduysan bilirsin ama gerçekten
- +1 yıl
Aşk gelip geçici herkes kendinden sorumlu sen inandığın gibi yaşa oda inandığı gibi
Aşk İlişkileri konusunda 588 cevap paylaştı. neden insanlar kendileri gibi olmayanları tercih eder ve sonra da değiştirmek isterler hiç anlamıyorum. kimse değişmek zorunda değil
01 Yorumla
Soran+1 yılbu bir tercih meselesi değil gönül meselesi lütfen konuları anlamadan yorum yapmayın
Aşk İlişkileri konusunda 543 cevap paylaştı. olabilir benim de ananem yatar kalkar naamzk ılar dedem bir fatihayı bir de bikaç sureyi biliyor:öyle çok var.
01 Yorumla
Soran+1 yılkeşke öyle olsa öyle değil ki tatlım dinini bildği halde şüphe ediyor dinden çıkma tehlikesi olan şeyler düşünüyor
+1 yılSen onu o olduğu için sevmiyor musun? Bu da onun bir parçası sonuçta. O sorgulamış ve bu kanıya varmış. Sense başka bir kanıya. Ne o sana karışabilir bu konuda ne de sen ona. Bundan rahatsızsan ayrılırsın
02 Yorumla
Soran+1 yılevet ama ben ahiretimi ve onun iyiliğini düşünüyorum iinsan sevdiğine aşık olduğu kişiye zarar gelsin istemez
- +1 yıl
Seninle daha fazla bu konuda konuşmayacağım , siz farklı yorumlara kapalı insanlarsınız.
+1 yılDindar ve sevgilisi var... Oha diyorum yuh artık yuh
415 Yorumla- +1 yıl
Olamaz islamda flört yoktur!!!
@KSAhmet
Soran+1 yılbende diyorum madem bu kadar biliyo neden imansız ateist Ahmet çok doğru söyledi :D
bu nasıl yaşandığına bağlı dikkatini çekerim senin gibi kucaktan kucağa hoplamıyoruz bu çocuk oyuncağı değil ciddi bir mesele
Soran+1 yılsen köpek bile olamazsın bir de rabbimizin ismini üstüne alıyorsun kalk git burdan
- +1 yıl
Müslüman olmayabilirsin ama bu sana islamla dalga geçme yetkisini vermez şu soylediklerinde ne kadar saygısız bir insan olduğunu gösteriyor en azından birazcık saygı duy inan zor değil @stranger_
Soran+1 yılbiz rabbimizi biliyoruz senin olduğuna mı inanıcaz ateist :D mantıklı olsaydın müslüman olurdun zaten sen Allah sayesinde yaşıyorsun unutma Allah'ımız müslüman olmayanlara bu dünyada onlara rızıklarını verirmiş Allah'ımız ne kadar da merhametli ama size öbür dünyada ebedi cehennem var bunu unutma sen defol şimdi
- +1 yıl
Soran kız islamda bir erkekle yalniz kalamazsin. Aileden biri yaninda olmak kaydi ile tanisabilirsin bunuda babanin bilmesi lazim. 1 ay Nisan suresini uygun gormustur muhammed efendiniz.
Dahada konusma
+1 yılKimse degismez. onun senin icin degisecegini dusunuyosan yaniliyosn. sen degis? ama degismezsin niye dindarsin. ama onada senin dindarlign kotu ve yapilamaz bir is olarak gelir. ve de degismez. kimseden boyle bisey bekleme
01 Yorumla
Soran+1 yılÇünkü öbür dünyamı düşünüyorum ve yanmak istemiyorum ve en mühimi Allah korkum var Allah'tan çok korkuyorum bu yüzden dindarım herşey Allah rızası için
sana söz verdi diye dindar olacağına mı inandın, daha kötü deneyimler yaşamadan ayrılmaya bak derim.
10 Yorumla
+1 yılGerçeklerI görmesini sağlayabilirsen onu değiştirebilirsin
11 Yorumla
Soran+1 yıltek sorun bunu nasıl sağlayacağım
+1 yılDindarsan sana yakışanı yap haramda huzur ararsan huzur sana haram olur
31 Yorumla- +1 yıl
son zamanlarda duyduğum okkalı sözlerden biriydi
- Aşk İlişkileri konusunda 386 cevap paylaştı.
+1 yılNiye degistiriceksinki tercih meselesi inanmak bende inanmıyorum bu konuda biri beni baskilasa emin ol ayrilirdim insanları değiştirmeye çalışmaktan vazgeçin özgür irade diye Bisiy var herkesin dini kendine.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıltehlikeli işlere bulaşma ayrıl evlenseniz ateist olsa napıcan?
12 Yorumla
Soran+1 yılbende ondan korkuyorum :(
Cevap sahibi+1 yılayrıl gitsin seni o mu kurtarcak :)
+1 yılO dindar olsa ne yapacak seni cennete mi sokacak ya da tam tersi? Şunu kafanıza sokun:din birey ile Tanrı arasındadır, kimsenin dini kimseye fayda sağlamaz.
14 Yorumla
Soran+1 yılher konuda böyle düşünmen yanlış. Diyelim biz evlendik ben sevdiğime zarar gelmesini istemem çocuk oldu diyelim onun gibi olursa onun günahı çok olucak ve o günahlardan bende o da çocukta yanabilir ben bundan korkum
- +1 yıl
Valla sevgilinin dinsizliğinden gelir mi bilemem ama sen bu kafayla devam edersen senin başına daha çok şey gelir.
- +1 yıl
Konuş çobanım ya
- +1 yıl
Psikopata bağlıyorlar adamı @OrdinaryLove
onun hayatı onun inancı senin hayatın senin inancın karışmaya hakkın kesinlikle yok işine gelmiyosa bırakırsın seviyosanda onu oldugu gıbı kabul edersın bencıllık bence otesı
02 Yorumla
Soran+1 yılİşte bu mesele senin sandığın gibi değil aç oku bir dinimizde eş seçerken dikkat edilmesi gerekenleri ve ileride çocuk olursa ve çocuk onun gibi olursa günahı sadece onun değil benimde boynuma
- +1 yıl
aç oku demeden okudunmu diye sormanı tavsiye ederim bende biliyorum ne yazdığını fakat ben inanmıyorum inanana sonuna kadarda saygı duyuyorum ama dindar sevgilim oldu beni ilgilendirmez benim ramazanda içki içmem onu rahatsız etti ayrılmak istedi kendi bilir bende saygı duyarım
Bir insanı değiştiremezsin.. Ya olduğu gibi kabul edeceksin ya da ayrılacaksın..
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl8 yildir birliktesiniz ve 1 kere bulustunuz. O da aile tanistirmak icin oyle mi? Bu nasil ask, sevgi? 8 yil ne demek ya. Uzgunum ama o cocugun hayatinda baska kizlar vardir.
21 YorumlaYani o kadar insan var şu ülkede. Gidip illa böyle saçma bir işin içine gireceksiniz değil mi? Mantık terk.
03 Yorumla
Soran+1 yılmantıkla değil kalple...
Soran+1 yılo mantık o kadar da doğruyu göstermiyor.
+1 yılOna yol gösterebilirsin ama asla zorlayamazsın. Ayrıl bence
10 Yorumla
+1 yılbas siktiri onu çok sevip ayrılmayacağını bildiğin için rahat biraz ciddi ol blöf yap
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYa 8 yılda bir kere bulustuysaniz nasıl tanıdınız birbirinizi de evlenecek raddeye geldiniz ve 8 yıldır bu durum ile yaşadıysan şimdi mi sorun oldu? Bırak istediği inancı yaşasın birbirinize müdahale etmeyin
22 Yorumla
Soran+1 yılbu sorun 1 yıldır var yeni oldu ve internetten konuştuk dediğim gibi
Cevap sahibi+1 yılSadece İnternetten konuşmak çok sağlıklı değil bence bir ilişki için. Ama zorlama rahatsız oluyorum illa diyosan da kafana göre birini bul
+1 yılGerçekten seviyorsan bunun kadar basit bir şeyin önemi var mı? Herkesin dini kendine önemli olan sana ve insalanlara karşı olan davranışları
10 Yorumla
+1 yılsen elınden gelenı yaptıgına ınanıyorsan bassamadıysan ayrılman mantıklı bence uzum uzume bakabaka kararır derler...
00 YorumlaBu durumda illa ayrilmak gerekmez care bu degil madem seviyosun elinden tut topluma kazandir yanında ol Müftüye götür imama götür ilmihal dersleri alsin kuran okusun meallerine baksin falan
10 YorumlaDin çok ayrı bir şey her konuda değişmesini bekleyebilirsin belki ama bu konuda zor çünkü içinden gelmesi lazım dindar bir insansan zaten bunu biliyorsundur
10 Yorumla
+1 yılDindar olsan sevgilin olmazdı edebiyat yapma şimdi.
211 Yorumla
Soran+1 yılsevgili demek sizin sandığınız gibi sevişmek yiyişmek falan değil dikkatini çekerim
Soran+1 yılsende boş konuşma şimdi
- +1 yıl
Derine indirtme mevzuyu şimdi bana
Soran+1 yıldoğru değil o da günah aslında
- +1 yıl
İnançlı birisi olmam beni dindar yapmaz eğer sen dindarım diye soruya başlarsan insanların kafasında tamamiyle bu hayatı yaşayan bir insan olarak akıllara gelirsin. Ayrıca düz mantık gireyim İslamiyette bir erkeğin ve bir kadıın aynı ortamda bulunması atıyorum sen sevgilinle beraber bir yerde oturman bu yanlıştır nişanlı olduktan sonra pek bir sorun yoktur sen nişanlımısın? Sevgilim diye konuya girdiğine görede değilsin ozaman sen o erkeğin beyninde farklı algılar yaptırabilirsin atıyorum arkadaş seninle sevişmek isteyebilir bu düşünceyi bile sen ona verirsen burada sıkıntı oluşur onun bunu düşünmeside zaten günaha yakındır anladın
- +1 yıl
@esradogan pardon :)) ben arkadaş yazdı sandım benim cevabın başlangıcı çok yanlış oldu
- +1 yıl
Umarım
Soran+1 yılben 8 yıldır birlikteyiz sadece 1 kez buluştum o da aileleri tanıştırdık onun dışında hep internetten her erkek cinsel kafalı ddeğil ki senin gibi
- +1 yıl
Hayırdır karakter testi mi yaptırdın bana? Sen beni ne kadar bilebiliyorsun bre mahlukat? Senin yorumun şuna benziyor alkol günah ama bir biradan bişi olmaz ya bana zarar vermez şimdi burada içilen bir bira günahmı, değilmi?
+1 yılBeklemek Züleyha'ya yakışır,
- Gelmek ise ; Yusuf olabilene. ."20 Yorumla- Devamını Gör (104)
Devamını Gör(149)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası