4 aylık evliyim. Kocamın ailesi benim boşanmam için elinden geleni yapıyor. Çok yıprandım. Her şeyi geride bırakıp boşanmalı mıyım?

Eşin ailesine senin için okuyor diye yalan söylerken sen de bu yalana ortak oldun devam ettirdin. Yok mok diyeceksin fakat insanlar seni isterken evlilik sürecinde hiç mi diyalog kurmadınız aranızda bu konuyu konuşmadınız. O yüzden sadece eşin değil sen de bu yalanın ortağısın bu bir. İkincisi bir yalan üzerine kurulan evlilik sağlam temeller üzerine inşaa olmaz çökmeye tükenmeye mahkumdur. Üçüncü olarak başından yalanı çıkmış birini kim sever ister ciddiye alır ki? Eşim dedi diyeceksin şimdi. Desin eşin yalan söylesin sen bunun bir parçası olmayacaktın, en başından seni istemeye geldiklerinde dürüstçe burada yazdığın gibi durumunu özetleyip anlatacaktın. Bunda utanılacak küçük görülecek bir durum yok, ailesi başından bilip kabul edip durumunu sonrasında istenmeyen gelin olmayacaktın. Eşinle en başından konuşup ailesine senin için ne olduysa olduğu gibi anlat bilsin ailen diyecektin. Demedi mi senin haberin olmadan hakkında asparas bilgiler verdiğinde ailesine, kusura bakma ditecektin onlara yalan söyleyemem geldiklerinde ilk işim bu işi düzeltmek olacak ditecektin. Yanlış anlaşılmış bir durumu önce açıklayım durum bundan bundan ibaret diye açıklayacaktın. Ne sandınız ki bu ortaya çıkmayacak falan mı? Doğruluk her zaman kazanır yanlış olan yanlış'a gider. Kaybetsen bile doğruluktan kaybet
burada sorun kocanda bitiyor sen çalışırken nasıl sana destek oluyor arkanda duruyorsa evlendikten sonra da aynı şeyi yapması gerekiyor bunu yapmıyorsa kocan seni çok da takmıyor demektir oturun konuşun bu konuyu halledin yoksa hayatınızı zehir edersiniz.
Hiç kimse dememiş acaba 4 ayda ne yaşadın da boşanma durumuna geldin ortada somut bir örnek yok adam akıllı... kötü davranıyorlar cart curt... Yeni nesil de tahammül diye bir şey yok 2 laf yediğinde gemileri yakıyorlar, evlilik müessesesi bu kadar basite indirgenmemeli 4 ayda
Benim babam bu kadın kocasından değer destek görmüyorsa niye devam etsin evliliğe yazık değil mi ona da bir ömür boyu böyle mi geçsin hayatı sen her şeyi kabullensin bitirmesin kafasındasın devir değişti artık bence doğru olan da bu.
bence de ömür geçmez fakat evlilik inişli çıkışlı bir döngü 4 ay da şiddet küfür ihanet yoksa idare edilir düzelmiyorsa boşanılır davalar bile 1 yıl sonra açılıyor neden belki insanlar evlkiliklerini düzeltebilsinler diye
hay ben böyle koca diye geçinen tenekelere başlıycam artık ulan seviyorum ölüyorum bitiyorum diyip 500 takla atıp evlenip kızların kanına giriyorlar yok şöyle olcak böyle olcak evlenince evlendikten sonra at bi köşeye kadını ailenle uğraşsın senle uğraşsın coluk cocukla uğraşsın madem o kadar annene ailene düşkünsün kurma aile git onalarla yaşa niye milletin kızının günahına giriyorsun tek sucu seni sevmek senle yuva kurmak isteyemesimi bu kadınların biraz çıkın artık şu öküzlükten annenin yeri ayrı ailenin yeri ayrı senin evin ayrı sevgilinin hayat eşinin yeri hepsinden ayrı olmalı kzıalr sizde biraz dikkat yakışıklı yok meslegi iyi yok maddi durumu iyi diyip bazende birilerine inat evlilikler yapıyorsunuz sonra uğraş dur
Hiç kimse dememiş acaba 4 ayda ne yaşadın da boşanma durumuna geldin ortada somut bir örnek yok adam akıllı... kötü davranıyorlar cart curt... Yeni nesil de tahammül diye bir şey yok 2 laf yediğinde gemileri yakıyorlar, evlilik müessesesi bu kadar basite indirgenmemeli 4 ayda
@devletbaba34 yeni nesil ne sitedigini bilmiyor ki bazen sırf ailesinden bıkıp kurtulayım diye evlenen var buna şahit oldum kimse kimseye saygı etmiyor eşler birbirini takmıyor herkes hatayı oldu ınstgaram o şu bu sevgi saygı imojilerde yapmacık
2 kelime laf yedi diye 4 ayda evliliğini bitirmek isteyen milyonlarca kadın var şiddete ihanete karşıyız ama 2 laf yedi diye boşanıcam çocuk oyuncağına çevirdiler evliliği
@devletbaba34 kendilerine yazık ediyorlar bi taraftanda boşanıpta mutlu olan kadın sayısı çok az gerçekten ama kendileri bilir aile kurmak zor zaten maddi manevi artık gerçekten zor ama yıkmak 2 3 kelime ile oluyor sonumuz hayırlı olsun
Senin yanında olacak olan Eşindir. Eşinde sana sırt çeviriyorsa devam etmenin anlamı yoktur. Bu hayatta en büyük destekçin, yardımcın, dert ortağın, gönül sırdaşın Eşindir. Ailesine cevap verememesi onun terbiyesizliğidir. Açıkçası insanın kanı donuyor.
Karşısındaki kişi Annesi de olsa karşılık vermesini bilmelidir. Siz bir yuva kurdunuz. Bir Hayvan bile eşini, yuvasını her türlü tehlikelerden koruyor. Bu adam daha evli olduğunun bile farkında değil. Sana değer vermediği açıkça orta da. Bu durum alttan alınacak bir durum değil. Orta da bir ayıpta yok.
Hakikaten asabım bozuldu. Kendi çevremde olsa inan gider o kişilere gereken cevabı verirdim. Yerin dibine sokardım.
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!Öncelikle esinin yaptigi hic hos olmamis. Büyük bi hata. Ama kesinlikle ona bu durumu söylememelisin. Dedigin gibi birbirlerinede girebilirlee bu durumu düzeltmek yerine dahada chaosa cevirmek olur kendi fikrimce.. zaten zaman zaman sana olan tavirlarindna esin rahatsiz olup farkedecektir.. ama 4 ay da bir insani sevmek kabul etmek icin de gerckten cok kisa bi süre helede yalan söylenilip gercegi ögrendikten sonra. Konu ne olursa olsun yalani ögrendikten sonra önce bi sindirmek gerek.. zaman tani esinin ailesine. Mesafeni korumaya calis. Ama bu demek degil ki görüsme onlarla. Mesela onlarla sadece esinle birlikteyken görüs. Illa ailesine girmeye konusmalarina konularina illa dahil olmaya calisma. Bol bol gözlemleyici ve dinleyici ol. Nabiza göre serbet ver. Bu aile icin tek önemli sey meslek mi yoksa baska seylerde var mi bunu ögrenmeye calis. Ne olursa olsun sevgini saygini bozma. Kendini maddi manevi yani duygularinlada korumak adina mesafeli dur. Yoksa bosu bosuna üzülürsün. Bir insani insan yapan sey meslegi degildir duruşudur. Duruşunu asla bozma.
Bazi insanlar tabikide esine anlatacaksin. Tabikide herseyi bilmek zorunda vs diye bilir. Ama bu dedigim sey durumu ondan saklamak degil. Sadece anlatmaya deger görmemek. Esi zaten bu durumu farkedecek. Neden ben ortaligi kizistirayim? Bazen her dogru heryerde söylenmemelidir. Bazi seyleride cidden esler bilmek zorunda degiller. Bende olsam herseyi bilmek istemem. Kafama bosuma nedne kalabalik edeyin herseyi? Bence düsünmek gerek bu tarz seyleri söylersem ne olur? Bana olan faydasi ne olur? kendisini nasil hisseder? Karsi tarafa etkisi nasil olur? Iyice düsünüp tartmali bazi seyleri. Bu tarz konular cidden tehlikeli. Isin icinde aile var. Senle evlendi diye, ailesi böyle davraniyor diye ailesini uzaklastiramaz, kenara atamaz, et tirnaktan ayrilmaz illaki yüz yüze geleceksiniz ne olursa olsun.. bu yüzden ayrilmak uzaga tasinmak vs. Cözüm olarak görmüyorum. Ilk etapta cözümü kendimde aramaya calisirdim ben olsam. Durusumla onlarin düsüncelerinin degismesini saglamaya calsirdim. Cünkü onlar seni dogru düzgün tanimiyorlar bile. Senin kisiligine bi saldiri yok bile. Belki zamanla sevecekler bunu dene önce. Ama tabikide bu senin piskolojine zarat veriyor cok yipraniyorsun kesinlikle ne yapsan üzülen yine sen oluyorsun. Ozaman ya aile danismani, piskolog vs destek alirsin bu süreci atlatmak icin.. ya da kendini tamamen uzak tutmalisin ama bu en son care olmali bence.. bu cözüm degil artik kacis belkide kendini koruma diyelim :/
Ya sen kocanın ailesinin hatası yüzünden evliliğini bitirmek üzeresin farkında mısın? Sana bu kadar psikolojik şiddet uygulanmış hâlâ ya birbirlerine girerlerse diyorsun gidip her şeyi olduğu gibi eşine anlatmak yerine onu boşamak daha mı mantıklı geliyor gerçekten? Hiç mi kendine saygın yok buna neden izin veriyorsun, neden gizliyorsun eşinden neyse madem söyleyemiyorsun o zaman bari taşınmak istediğini söyle onun ailesinden uzak bir yerde hatta gerekirse şehir dışında otur bunu da yapamıyorsan git ve kocana her şeyi olduğu gibi anlat yapman gerekeni yapmak yerine gidip boşanırsan pişman olursun.
Zaten hep var ya sizin kafanızda kocaların ailesi kötü aynı şeyleri Benim abim de yaşıyor yengemle evleneli nereden baksan 11 ay oldu 11 aydır kız yüzünden çekmediğimiz sıkıntı kalmadı Geçen gün babamla konuşuyor aynısını O da söylüyor bizim yuvamızı bozacaksınız da elinize ne geçecek laflarını konuşuyor yani hepiniz aynısınız evlenene kadar canım gülüm evlendikten sonra kocamın ailesi şöyle kocaman ailesi böyle sen olayları kendi tarafından anlatıyorsun bir de onları dinlemek lazım haklı olabilirsin Ben sana %100 haksız demiyorum Ama onların da haklı olduğunu noktaları vardır hakkınızda hayırlısı olsun
Eşinle sakinlikle, şikayet tavrı ve üslubu içinde olmadan bu konuyu ona anlatman en iyisi. Alahım o cahillerin zulmünden seni ve yuvanı korusun. Ayrıca eşine okumaya devam etmen konusunda bir sor fikrini al. Gerekirse tekrar hazırlan ve üniversiteye başla.
KS ahalisi hemen boşan der ee ne demişler bekara karı boşamak kolay gelirmiş.
Sen bakma bu tarz söylemlere anneler hep çocuğunu daha üstün görür saçma sapan konuşurlar. Senin yapacağın okuluna devam edip kendini ezdirmemen hemşirelik bölümüne devam et birazda aileye karşı egolu bir tavır sergile güya eşinin yanında seni eğitimsiz görüyorlar. Bu fırsatı verme
Yalanla başlayan evliliğe doğru giden bir yolculuk daha sonra işlerin bu hal alması burada erkek anakuzusu bildiğim kadarıyla sesini çıkaramiyor yumruğunu koyacak o benim kadınim sizi ilgilendirmez diyecek gerkeirse ilişkileri koparacak kimse kimseyi ayıramaz sen Ayşe'nin Fatma'nın annesinin onun bunun lafına aldırma insanlar kendi aile yaşamlarında mutlu değiller senin mutluluğunu da kiskanirlar eşinle bu durumu konuş baktın ki eşinde bı ışık göremiyorsun yapacak bir şey yok evlilik hak. olduğu kadar ayrılık da hak ama önce mücadeleni sürdür evlilikler kolay kurulmuyor ama çok çabuk yıkılıyor etrafda herzaman yıkım ekibi vardır eşini seviyormusun? Ve sen onu seviyormusun? mutlu bı evliliğin var mı?
uzatma bence . ya kocan olacak camış erkek olacak susturacak (bunu yapsada yıne bakıs acısı degısmez) ya da sen uzaklasacaksın bu kadar basıt.
evet davul dengı dengıne bu dogru velev kı bu kadar soz hakkı var ıse aılesının senın camışta , o işler hıc duzelmez.
yınede sen bılırsın.
@hayatbahcesi oyler bir ortamda kızının gelin olarak kalmasını ıstersen sıkıntı yok. ben her sekılde alır bosatırdım . insan degersız kızım değerlidir. 4 aylık evlı yası genc evlenmek hak ıse bosanmakta hak caiz olmayacak duaya amin denilmez.
Kesinlikle aileni koru, eşin seni seviyorsa ve mutlu iseniz bunu düzgünce ifade et ve gerekiyorsa ses kaydı al veya videoya çek ama eşine tembih et. Asla kavga etme diye. boşanmak çözüm değil. Ayrıca okumakta kıstas değil. Keşke eşin yalan söylemeseydi.
Aile kolay kurulmuyor. Tek kalemde bitirme derim.
Kocan seni koruyup kollamak zorunda sorun çıkaran akrabalarına rest çekip ya böyle kabul edeceksiniz ya da daha az görüşelim diyecek, sonuçta yalan söyleyen kocan. Eğer senin yanında olmazsa o adamdan koca olmaz. Çocuk yapma konusunda acele etme, bir süre kocanı gözlemle eğer adam gibi aile babası ise çocuk konusunu düşün.
Boşan demek herkese kolay, eğer kocan!!! denilen pısırık seni ailesine savunursa devam et değilse yeter artık canıma tak etti neden gerçeği ailene anlatmıyor beni zor durumda bırakıyorsun de ve son tavrına bak, kafasını önüne eğiyorsa derhal ayrı ondan bir cacık olmaz. Yazık etme gençliğine , ömrüne.. böyle hayat mı sürer?
Tinlamayacaksin. Kendini ezdirdikce daha cok ustune gelir. Tekrar oku! Diplomani al kaynananin onune at. Simdi oldu mu de. Kocani seviyorsun belli ama dis etkenler yuzunden bosanma. Pisirik olma, ezik olma, mesele diplomaysa al o diplomayi. Esini karsina al annen bana bunu yapiyor ama ben diplomami almak istiyorum de. Sen bu ise karisma sadece bana destek ol okula gitmemde de. Oyunu kuralina gore oyna.
Senin yapacağın pek bişey yok burada eşinin bunlarin önüne geçmesi gerekir di şuanda geçmiyor gecemiyorsa sende üstüne düşme sabret eşin se sabrediyor dur onlada kimse karısına böyle davranılmasını istemez önlemini alır ama doğru zamanı bekliyordur haklı olarak hareket etmek istiyordur yani onlarin büyük bir hatasını ve gerekeni yapmalarını bu süreçte sen ailesini ona kötüleme ama biraz duyar kas
Eşinle konuş bu durumu nasıl aile ya bu insanları mesleğine göre mi yargılıyorlar cahiller. Cevabını esirgeme hiç onlardan evin yakın ise uzağa taşın hiç muhatap olma.
kocanın burada sorumluluk alması lazım. kocanın ailesinden sana doğru yönelen saldırıların önünde siper olması gereken kişi kocanız. bu sorumluluğu almadığı için siz yıpranıyorsunuz.
Çıtlat. Yani direkt söyleme ama bi yolunu bulup sanki okumadığımı biliyorlarmiş gibi geliyor de. Bi şekilde aktar tek başına çözmeye kalkma! Gün gelir açıklamakta eç kalırsın. Geç kaldığın için niye daha önce söylemedin diye kocan öğrenince o da tepki verir.
ay alt tarafı diş hekimi holding sahibi mi sanki ya kendini onların mobbinginden dolayı kötü hissediyorsan sakın sakın yapma böyle bir şey özgüvenini düşürmelerine sakın izin verme eşinle bir problemin yoksa boşanmayı hiç düşünme bile ama konuyu eşine aç ne nefretle aç ne de çok üzgün gibi tamamen kendinden emin özgüvenli güçlü bir şekilde konus
Kocanin taaaaaaa seni koruyamicaksa senin kanına niye girdi ailesine karşı dahi koruyamayan eş yarın başka birine karşı nasıl korur bence dik dur kocanla konuş bu durumu çözsün yoksa sende yoluna bak
Söylemezsen huzurun tehdit altında. Dakika bile kaybetmeden uygun bir dille eşine bu olanı biteni söylemelisin. Kendi mutluluğun ve aile içi huzurunuz herşeyden önce gelir.
Evet gençlerin tahammül eşiği bizlere göre çok daha düşük. Aralarında bir çözüm bulurlar nasılsa, boşanacaklarını sanmıyorum.
Zor bi durum ama kocanın sana destek olması beklenir bu durumda. Tamam ailesine bişey diyemiyor belki ama senin yanında olduğunu sana hissettirmeli. Kocanla aran okadar da kötü değilse ve seviyorsan sırf ailesi yüzünden vazgeçme derim. Okulu bıraktığına da çok üzüldüm henüz geç değil başlayabilirsin bence, evliyken de okuyabilirsin. 🌼
Kendisi aile olduğunun farkinda olmayan anne kuzusu ile evlenmissin. Bence cocuk falan olmadan bundan kurtul. Üzerinden yük atmis gibi rahatlarsın
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş