Zamanında zorla evlendirildim. Benden yaşça çok büyük
Ve boşanma gibi bir olanağım yoktu
Şimdi düşünüyorum ama 4 çocuğum var. Aklım baya karışık
Ve boşanma gibi bir olanağım yoktu
Şimdi düşünüyorum ama 4 çocuğum var. Aklım baya karışık
Sebebi sana ayak uyduramaması mı başka sebepler mi var?
Sorunun ne olduğunu söylemezseniz nasıl fikir isteyebilirsiniz ki?
Ayrıca aile mahkemelerine başvurupta, başvuruları iptal olunan, dava sonunda boşanamayan bir sürü insan var.
Dört çocuk olana kadar aklın neredeydi kardeşim?
Madem kocan kötü (örnek olarak) 4 çocuk niye?
Boşanan bile çocuklar küçük sende kalacak ve çalışamayacaksın. Kocanın da maaşı çok yüksek değilse alacağın 1.000 lira nafaka ile nasıl geçineceksin?
Aklın karışık sa aklını karıştıranlardan uzak dur. Çünkü iki şık arasında gidip geliyor gibi bir durumun var.
Kocanı eğer gözden çıkardıysan da yanında durup kocanı kullanma. Olacak olan belli sen onun maddiyatını, o senin maneviyatını kullanmış olacak bu durumda.
Veya şöyle diyeyim karın tokluğuna veya ihtiyaçlarının karşılanması karşılığında biriyle sadece cinsel ilişkiye girmek gibi bu durumda kullanmaktır.
Hiç bir farkı yok. Sen ihtiyaçların için onu kullanacaksın. Sevgi bitmiş, saygı da bitmiş gibi. Sil baştan eşinle devam edemeyeceksen boşan bir an önce.
Sonuçlarını da söyleyeyim.
Anlaşmalı boşanamazsan yıllarca mahkeme kapılarında sürünürsün. Çekişmeli boşanma davası ortalama 2 yıl sürüyor. Kararı beğenmezsen, istinaf ve yargıtay süreci de 4 ile 6 yıl sürüyor. Yani en az 2 yıl en çok 8-9 yıl Davanız sürer. Bu süre içinde hala evli sayılırsın ve sadakat yükümlülükleriniz devam eder.
4 çocuğu da hakim sana verir, yaşlarından dolayı.
Çalışamayacaksın
Kocandan alacağın iştirak ve yoksulluk nafakası da sana yetmeyecek.
Çevrende akrabaların arkadaşların özellikle evli olanlar seni istemeyecek. Kocaları ile bir ortamda bulunamazsın, şaka yapamazsın.
Çalışmaya kalksan çalıştığın yerde dul diyebilirler, gözler üzerinde olabilir.
Kaldığı semtte asılabilirler.
Hatta olayın daha ileri boyutları da var, kendi akrabaların bile asılabilir.
Bana kalırsa kır kıçını otur kocanın yanında. Ne kimseyi kandır ne de başka bir şey yap. Yok kadın güçlüdür, yok seni haketmiyor laflarına bakma, başka biri de varsa uzak dur. Aklını kullan ve kocanı yeniden sevmeye başla. İnsanlardan uzak dur ve kocana yaklaş. Adli konuda bir şey sormak istersen de sorabilirsin
Eğer şimdi imkanın varsa boşalabilirsin ama 4 çocuğa nasıl bakacağını iyi düşün. Sonuçta artık tek başına değilsin bencilce davranıp çocuklarının hayatını mahvetmek istemezsin.. Eğer çocuklarına güzel bir şekilde bakabileceksen ve bundan eminsen boşan ve çocuklarını yanına almaya çalış. Ayrıca bir işe ve ihtiyacın olacak..
Elbette ülkemizle yabancı ülkeler aynı değil. Ama Ukrayna'dan örnek vereceğim. Benim ablam Ukraynalı bir erkekle evli ve Kiev'de yaşıyorlar. Pandemiye kadar her sene ben de gider orada kalırdım. Ablam ve eniştemin evliliği çok güzel, bir sorun yok. Ama ben oradayken diğer çiftleri gözlemliyordum. Ukraynalı kadınlar eğer eşleri onları mutlu etmiyorsa hemen ayrılıyorlar, kaç çocuk olursa olsun. Ve şoförlükten tut, erkek kuaförlüğüne kadar her türlü işi yapıyorlar. Yani kendi ayakları üzerinde duruyorlar. Sonra başka erkekle evleniyorlar. Sen de kimseyi takma, güçlü ol. Bir işe gir çalış.
@54Tolga54 Evet, orada kadınları kimse rahatsız etmiyor. Kadınlar rahatlıkla her meslekte çalışıyor. Ekonomik özgürlüklerini kısıtlayan hiçbir etmen yok. O yüzden sorunlu erkeği hiç çekmiyorlar.
Çocuklarını yanına alacak ve kimseye muhtaç olmayacak kadar birikimin ve kazancın varsa hiç düşünmeden ayrılmanı tavsiye ederim. Ne zamana kadar sevmediğin bir adamın yanında ömrünü heba edeceksin? Çocuklarına hem anne hem de baba olursun. Devletten de biraz maddi destek alırsın. Çocuklarınla birlikte gül geçinip gidersiniz.
Cevap
31Cevap
Mutlu değilsen kocana belirt önce ayrılalım istersen çocukları sana bırakayım ben yapamıyorum artık baba ocağına gideyim de bir daha da evlenmek istemiyorum de hevesti artık olmuyor hayatım de ben seni üzmek asla istemem ama ayrılmamız doğru de eğer ciddiysen ama onun kalbini kırmadan ve onu sinirlendirme tek kural bu
Şimdi zorla evlendirildin..
zorla evlendirildin eyvallah ta 4 çocuk yaparken aklın neredeydi hepsi zorla olduğunu söylenemez değil mi?
Peki zorla mi 4 çocuk yaptırdı?
Aklını karıştıran nedir tam olarak?
Hiç boşanma bugüne kadar yine dayanırsın 4 çocuğun var yazık etme onlara hem boşansan da eskisi gibi bir hayatın olmayacak tekrar evlenmeye kalksan senden 10 20 yaş büyük biriyle evlendirirler hiç gerek yok birbirinizi sevmeye bakın
Öyle duruyor
Devam etmeliyim sanırım
Medeni şekilde hallet çocukların yaşı büyükse daha kolay olur anlaşılabilir ol. Öldürülmemeye dikkat et şu andan kadınların en büyük serdi bu erkekler için kolay bir durum değildir yaşı da büyükse hapisden de Korkmaz. Allah kolaylık versin
Birtakım kurumlar var para yardımı alabileceğin. İnternetten o kurumları öğrenip başvurmanı öneririm. Çocuklar ve kendin için. O kurumlarda senin gibi kadınlara yardımcı oluyorlar. Sosyal hizmetler bu konuda ne derece etkili bilmiyorum.
Ekonomik özgürlüğünu eline alıp kendi hayatını kurmak için uğraşacaksın. Çocuklar içinde nafaka alırsın kolay olmayacak ama basarabilirsin
Ekonomik özgürlüğünüz veya aile desteğiniz var ise, tek dakika duruyorsanız buna ne denebilir ki. Çocuk için evlilik yürümediği aşikar...
Karar da hayat ta sizin...
valla anlaşamıyorsan boşan derim çalışırsın bakarsın çocuklarina o kocan denen adam da baba değil mi o da karşılasin masrafları
Alacağı 1000-1200 lira nafaka. Ne ile bakacak çocuklara, ne ile kira verecek?
nafaka diyen kim? tamam nafaka da alsın ama ekstradan da para göndersin fifti fifti her şey o çocuklar onun da bakmakla yükümlü
Bakmakla yükümlü derken? Kanun boşanma davası bittiğinde şuna karar verir, iştirak nafakası. Çocuklar için ödenmesi istenir. Adı üzerinde iştirak. Yani çocuğun aylık masrafı ortalama bellidir. Boşanma gerçekleştiğinde kadın ve erkek bunu eşit olarak paylaşmak zorunda der. Ha bu miktar çocuğun gerçek harcamasını temsil etmez. Çünkü babanın kazancına göre belirlenir.
Örneğin adam asgari ücret ile çalışıyorsa ve evi kiraysa nasıl fifti fifti versin parasını. Yaklaşık olarak iştirak ve kadın için ödenecek yoksulluk nafakası ile birlikte maksimum 1200 lira çıkar.
1200 verdikten sonra adam geçinemez ama vermek zorundadır.
1200 ü alan kadın da o parayla belki sadece ev kirasını ödeyebilir. Yine evde 5 kişi aç kalırlar.
Size inat olsun diye yazmıyorum bunu. Hukuken ve gerçek hayattaki kurallar veya gerçekler bunlar. Ülkemiz bu konu da çok geri kaldı.
Adam nafaka öderken gelecek ile ilgili bir düşüncesi bile olamaz.
Kadının da aldığı nafaka ile karnını ve çocuklarını doyuramayacağı için farklı yollara sapma ihtimali veya yanlış kararlar verme olasılığı olabiliyor.
Türk aile birliği yıkılmak isteniyor zaten. Çıkan kanunlar ve yargıtay içtihatleri bunu açıkça gösteriyor.
En basit iki örnek söyleyeyim,
Kadın yemekleri sürekli yağlı yapması boşanma sebebi
Erkeğin eşinden habersiz kredi çekmesi boşanma sebebi. Eğer kadın boşanmak istiyorsa eşinin çektiği krediden haberim yoktu demesi yetiyor.
Art niyetin kazandığı bir hukuk sistemi ve toplumumuz var.
Bu zamanda aile kurmakta, boşanmakta inanın çok zor.
yeni düzenlemeler geldi doğru da kadın da çalışacak farkındaysan? kime bu devir de oturduğu yerden para geliyor. Çalışıp didinir gerekirse evlere temizliğe bile gider ayrıca eşinin maddi durumunu da bilmiyoruz belki de hali vakti yerinde. Ne yapsın kadın boşanmasin mı? mutsuz mu yaşasın o mutsuzluk ileride hayatına mı mâl olsun yani istediğiniz bu mu kadın mutsuzsa çocukları da mutsuzdur her evlilik ömür boyu sürecek diye bir kaide de yok
4 cocuk yaparken nerdeydi aklın
Kocan korunmuyosa sen koruncan
Başım agrıyo diycen İş işten gecmiş
Gelip soru soruyosun
Boşanabiliyosan boşan
o kadar kolay mı cidden.
zorla evlendirilen bir kadın korunma yöntemlerine nasıl ulaşacak, nereden ulaşacak? kaldı ki bu sefer de çocuğun niye olmuyor senin diye üzerine başka kadın bile alabilir. milyon tane ihtimal var. gücünüz NOYO YOPMODON NOYO KORONMODON demeye yetiyor di mi. kadın "ŞU AN" için bir tavsiye istemiş. geçmiş zamanlı yargılayıcı akıl vermenize lüzum yok efendim. Bir fikriniz varsa şu an için verirsiniz. Kimsenn hayatının nasıl olduğunu bilemezsiniz, ne kadar zor olduğunu bilemezsiniz. "gelip bi de soru soruyosun"lar falan. kendinize gelin. moral s*kmenizin anlamı yok
çocuklar için para alabilirsin, ayakta durabilirim, zor zamanımda yanımda olanlar olur diyorsan boşan
Artıları ve eksileri bir kağıda yaz. Sonra eksileri nasıl giderebileceğine yoğunlaş. Acele etme.
Ablacığım sevmediğin adamdan niye çocuk yaptın?
Yanlışlıkla oldu zaten
Is bulursan hemen ayril. ya da bir saglam adam bul
4 Çocuk olduktan sonra ayrılsan neye yarayacak pek evlenemezsin bence.
Bence böyle bir hata yapıp durumun daha kötüye gitmesin
Ailen sana destek çıkıyorsa senin arkandaysa boşan ha değilse bile bi iş bulursun kendine bi ev tutarsın kendi ayaklarının üstünde durmaya çalışırsın anlamadığım şu madem zorla evlendin niye o kadar çocuk yaptın
Zorla evlendim
Aynı sebeple çocuklar da oldu
Çok uzun bir durum yani aslında
Eşin sana kötü mü davranıyor 4 çocuğu niye yaptın o zaman
Çocuklarına bakacak birini bulabilirsen, eşinden şikayetçiysen hiç anlasamiyorsaniz sevgi yoksa boşan derim. Ama tabiki çok zor boşansan kendi yaşında biriyle evlenemezsin 4 çocukla birde...
ailen ne der, maddi durumun ne olur ve calısa bilir misin? bu soruların cvbını ver kendine
4 çocuk var madem sevmiyorsun boşanmak istiyorsun 4 çocuk neden yaptın ki
Yapmak zorundaydım
Öz. yazdim
Ebr öz yazarmisin
İtten köpek ten pisman olursunn. Sana cok güzelsin iyisin diyen kişiler sadece tek gecelik kullanır bçrakir lar. Ortada kalirsin
Bu konuda uzman olan hekimler var tavsiyem biraz paraya kıyıp İki uzman olarak sağlıklı bir yol çizmenizdir.
4 çocuğu yapana kadar nerdeydin otur oturduğun yerde
Kesinlikle boşan çoçuk in katlanmak zorunda değilsin
Eğer mutlu değilsen kesinlikle boşan mutluluğu bul 4 çocuğun küçük değilse seni anlar
Eğer mutsuzsanız ve çocukların velayetini alabileceğinizi düşünüyorsanız boşanın
4 cocuk fazla olmuş ama neden bu kadar cok yaptın
Ailenin yanına gidebiliceksen
Yok asla izin vermiyorlar
Boşanırsan tek başınasın bize gelme dediler
Kendi ayaklarının üstüne durmayı başarabiliceksen boşanabilirsin eziyet gibi evlilik çekeceğine
Sevmiyosan devam etme
gerçekten istiyormusun?
26 yasinda 4 cocuk masallah
Yürumez bacim yinede boşan
Çocuklar kaç yaşında peki? 0
26 yaş 4 çocuk ve boşanmak. Kızım sen ne yaptın.
Yaşlarınız kaç. Mesleğin var mı.Çalışıyormusun
Mutsuz sann bosan canim
Kadın kadına düşünrsen her trlü yardım ederım
Acele etme dürt çocuk daha yap öyle ayrıl
Komik mi
Kaç yaşında evlendin ya sen
Maalesef erken yaşta
Arada bir nefes alsaydınız reis 26 yaşa 4 cocuk..
ahaha :D o gerçek yaşı değil dir bence sende evlen sende yap :)
Çocukların ve sen zarar görüyorsanız, boşan.
Kırmızı balon boşanma sakın derim
Nisan , artık kendi hayatına bak, iş falan
troll bence
Velayet işini hallet ve boşan
Yaşları küçük olduğu için anneye verilir velayetler. Maaşı düşükse alacağı 1000 lira ile ne yapabilir. Boşan demek kolaydır.
Bence adam hayatı zehir etmiyor. Yaptığım bir yorum var onu bulup okuyabilirseniz daha net görürsünüz ne demek istediğimi.
İnanıp inanmamakta serbestsiniz ama insanların yüz resimlerinden ve yazılarından karakter ve fizik analizi yapabiliyorum. Bu kadının hayatı zehir olmamış, yaptığı bir seçim var. Bu seçim yüzünden ya yanlışlık yaptığını farketmiş ya da yanlış yaptığı empoze edilmiş.
Tahminimce kadının zorlandığı tek nokta çocuklarından ayrılamamak. Çocuklar olsaydı bu empoze edilmiş fikirlerle soluğu aile mahkemesinde almıştı.
bu sizin kararınız
Soru fake
4 çocuğu zorlamı yaptırdılar yazık günah ya
paran varsa boşan
Iyi düsün
Üzüldüm :(
Boşanma
Neden boşanıyorsun
Boşanmalısın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?