İş yerinde benim seviyemdeki insanların bana sürekli emir verip istemedikleri işleri bana vermelerine nasıl engel olabilirim?

Her çalıştığım yerde böyle oluyo şimdide yeni başladım aynısı oldu bi kız var benden 2 ay önce başlamış seviyemiz aynı yapası olmadığı zor işleri bana yap diyo sürekli bi emir kipiyle bi haller bugün de bi kız başladı mesela o kızdan işten kaçtı bende bana emir verip duran kıza dedimki bir şey de ozaman işten kaçmasın dedim benim demeye hakkım yo kki kadrolu değilim ben banane dedi ama bana herşeyi diyor yani ben nerde hata yaptım ki böylr oluyo tavır koymasını da bilirim ama zaten yeniyim suçlu durumuna düşücem şikayet falan edilcem ya da kavga çıkacak eski çalışrığımyerde çünkü susmadım gram sevilmrmiştim ve sürekli kavga ettiğimden adım çıktı geçimsiz bu kız şöyle höyle diye ve haksız konuma düşüyodum yani bilemiyorumya ne yapmalıyım böyle durumlarda kullanıyor kız beni bildiğin
İş yerinde benim seviyemdeki insanların bana sürekli emir verip istemedikleri işleri bana vermelerine nasıl engel olabilirim?