İşyerimizde yaklaşık 15 kişilik bir ekip var ve ben başlarında çalışıyorum. Bu işe gireli henüz 5 ay oldu ancak çalışanların hepsi benden eski. İşimiz grafik tasarımlar üzerine. Bu süreçte hepsi nasıl çalışacağını biliyor ancak bir konu olduğu zaman asla beni ciddiye almıyorlar ve dinlemiyorlar. Bir türlü ikna kabiliyetim yok. Hiçbirine iş tanımlarında olan bir işi kendi söylemim ile yaptıramıyorum.
Bu durumu nasıl aşabilirim gerçekten iklimde kaldım. Kendimi onların nazında nasıl lafı geçen ve dinlenen biri yapabilirim?
Bu durumu nasıl aşabilirim gerçekten iklimde kaldım. Kendimi onların nazında nasıl lafı geçen ve dinlenen biri yapabilirim?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Selamlar
güzel soru için teşekkürler.
Liderlik için belli şartları yerine getirmeniz lazımdır. Bunlardan bazıları şunlardır:
Öncelikle nasıl bir lider olacaksınız?
Bilgi ve tecrübeye dayalı liderlik başkadır motivasyon ve insanları değerli hissettirmeye dayalı liderlik başka. Güçlü özellikleriniz liderlik tipinizi de belirleyecektir.
Bir lider otoriter değildir!
Tam tersine çalışanlarını mümkün olduğunca özgür bırakarak özdisiplin geliştirmelerini cesaretlendirir. Yani şuraya gidin demez ama oraya gitmeleri için onları cesaretlendirir hatta oraya gitmenin kendi fikirleri olduğunu düşünmelerini sağlar.
Lider emirler yağdırmaz tam tersine rol model olur.
Çok çalışın demez kendisi o kadar çok çalışır ki etrafındakiler kendilerini ona ayak uydurmaya eğilim gösterir. Sorumlu tutmaz en fazla sorumluluğu da kendisi alır. Hata bulmaz hata giderir. Eleştirmez cesaret verir
Lider işini para ve mevki için yapmaz.
İşine ve insanlara verdiği faydaya gerçekten tutkuyla bağlanır.
Lider iyi bir iletişimcidir.
Konuşmaktan çok dinler. Bağırmaktan çok tatlı konuşur. Ön plana çıkmaktan çok gözlemler. Çalışana dert anlatmaz tam tersine dert dinler ve bunları çözmeye çalışır. Kendisini odasına hapsetmez tam tersine sürekli çalışanların ve işlerin tam merkezindedir.
Lider negatif değil pozitiftir.
Söylenmez söyler. Yüzü asık ve öfkeli değildir. İnsanlar ve olaylardaki kötü tarafları değil olumlu tarafları ortaya koyar. Krizlerde moral bozmaz umut aşılar.
Lider ceza ve korku değil ödül ve iltifat dağıtır.
Tüm bunlara ek olarak yenilik ve değişimden de korkmaz. Tam tersine her tür değişiklik ve yeniliği sahiplenir.
Kısacası yönetici olmak kolay ama lider olmak zordur. Ancak liderler her durumda saygı ve sevgi görürken yöneticiler bunu başarmakta zorlanır. Kısacası yönetici olmaktan çok lider olmayı hedefleyin.
En önemlisi de her zaman kendinize ve başkalarına dürüst olun.
Sevgilerimle.