Bazı şeylerin sonuçları olur sorumlulugunu alman gerekir buda onlardan biri bnce çocuk olucak yilllarca birbirinize emek vericeksiniz belki başka birine aşık olup çocuk ve senden kacicak belki üstüne kuma getiricek yasal bir hakkın yok emek ve zaman vermek sorumluluk alamak gerektirir
Resmi nikah dahi olsa gideni tutmak ne kadar mümkün olur? Dürüst insanlara yasal zorunluluklar bence gerekmez. Ayrıca ilişki icin resmi sözleşme imzalamak bana itici geliyor. Olmasa belki daha mı iyi olurdu diye düşünüyorum.
Oo evlilik teklifi bekleyenler bunu begenmedi:) İki imza bir sözleşme bana mantıklı gelmiyor. Sen benim sahibim olacan, ben senin... Kişide karakter yoksa evlilik kurtarmaz. Birbirine sevgi saygı duyan iki insanın bir imzaya takılması güveni zedeler benim için. Resmi nikah sadece çocuklar için yapılabilir, soyu sopu belli olsun diye 😃
Yani özellikle günümüzde resmi nikah yapıp ta eşine, ailesine karşı sorumlu davranmayan cok insan var. Kişide iyi niyet ve yeterlilik yoksa resmi nikah ta olayı pek değiştirmiyor.
Bence evlilik güzel bir şey. Ama uygulama kötü. Nikahın beledeyede, ayrılmanın mahkemede olması sıkıntı.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Ayrılık nafaka, tazminat vb durumlardan dolayı mı ama ilki olduğun hic opusmemis bile olan kizla evlenmek gerek bence, sevgili olduğun kıza göre degisir evlilik olayı bence