Bu başlığın tek anlamı benim nazarım da; Karşı tarafı menfaatleri için kullanmaktır.
Ben her zaman şu örneği veririm. Bu kısas pek hoş değil amma insanın içi rahat ediyorsa, kabulleniyorsa kendi bileceği bir şey;
Kendi Kız kardeşi ya da Annesi böyle bir durum da kalsalar ne düşünürler. ÇOK Affedersiniz.
Bir kişiyi ya da eşyayı sahiplenmez iseniz isteyen çok olur. Yani; Sadakat olmaz, kıskançlık olmaz, boş vermişlik olur, kıymetin bilinmez.
O vakit Ne mi olur.
Sıradan, alelade bir bir müsvedde kağıttan başka değerin olmaz.
Ben Buna da razıyım deyene de sözüm olmaz. Hayat senin, dilediğin gibi yaşa. Kimse sana karışamaz. Amma Hayat acı bir meyvedir. Gün gelir Ekşi tarafını sana tattırı verir
Bu benim GENEL Bakış açım...10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı. Günümüzde evlilik öncesi seks yaygınlaştı. Sevgiler seks de yapıyor aynı evde de kalıyor beraber tatile de gidiyor bla bla bla.
Bu hayatı yaşayan kadinlara soruyorsun evlenmeden beraber yaşayalım mi diye, hayır diyorlar. Lan zaten yaşadığınız hayat bu ne fark var? Muhafazakar olanı evlenmeden önce uslu duranlari geçtim diğerleri niye kabul etmiyor?
Ha bakın ne hatırladım, hani bu Turk erkkleri evlenmeden önce seks yapıyordu ama yine de evlenirken bekaret olmazsa olmaz diyordu ya, hani bunlar geri kafali iki yüzlü şerefsizlerdi ya.. Bizim kizlar da evlenmeden karı koca hayatı yaşayabiliyorum ama biriyle hayatımı birlestirmem için illla nikah düğün şart diyor 😜
Sizi gidi ikiyüzlü küçük fareler sizi.. noldu modernlik, noldu hak hukuk? İşte Türk kadinlarinin gerçek yüzü bu sorudadir. Bekaret takıntılı erkek ile evlilik takıntılı kadın aynı b*kun lacivertidir. Tebrik ediyoruz soruyu sorana..23 Yorumla- +1 yıl
İnsanlar kendileri yapıyor abi. Haddini bilmeyen her varlık düşene kadar gider sonrasını bilemem amma kendi düşer kesin
- +1 yıl
hayır kesinlikle yargılamak değil istediğim dediğiniz gibi bi öyle bi böyle olunca yollar zaten dediğime çıkıyor sonra da aynı şeyleri söyleyerek kendilerini suçluyorlar ben çok gördüm hepimiz de gördük sadece öngörüde bulunup bu tesbitleri söylüyorum ki okuyan bi düşünsün ben şahsen kendimi öyle geliştiriyorum ve insanlara saygım bu sebeple artdı
- Aşk İlişkileri konusunda 984 cevap paylaştı.
+1 yılEvlilik bambaşka bir müessese. Saçma bir bakış açısı. Çocuk lazım çocuk. Yok öyle hep laylaylom evlenmek istemeyip sevgili kalmak isteyen hatun sıfır sorumluluk sahibidir. E ben şahsen evlenmeyeceksem o zaman ondan çok var? Sürekli manita hayatı yaşamak isterim o zaman niye sevgiliyiz ulen biz? Ben şahsen çocuk istiyorum bu yüzden böyle bir saçmalığı kabul etmem.
30 Yorumla
Evet ederdim
20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
146Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 26,3b cevap paylaştı. gelecek düşünmüyorsa ayrılırım..
30 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 43,4b cevap paylaştı.
+1 yılBen kabul etmezdim gadası. Çünkü böyle bir durumda ortada sevgili olmak diye birşey kalmaz.
40 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 649 cevap paylaştı. Yurt disinda ki arkadaslarim cogu bu sekilde yasiyor ve cocuk sahipleri olanda var evlilik pahali oldugu icin para biriktirip sonradan dugun yapmayi tercih ediyorlar birazda kulturel birsey turkiyede zor bir durum ama aslinda cokta garip bir durum degil sonucta evlenince kari koca olunca mi kalpler bir oluyor yalnis anlasilmasin bende kabul etmezdim arada birlikte kalmak ayri yasamak ayri ama mantik onemli burda turkiyede evlenince by cidde diyor insan orda oyle bakmiyorlar imza bir insanin ciddiyliyini gostermez. Dini acidan tabiki evlenmek gerekiyor
10 YorumlaBir süreliğine belki ama daha sonra evlilik gündeme yine gelirdi.
20 Yorumla
+1 yılBunu yaşayana saygı duyarım. Ama bana göre bir hayat değil bu.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Basina birsey geldigini dusunelim.
Sen kimsin diye sorarlarsa "ayni evde kaliyoruz" der herhalde.60 Yorumla
+1 yılBizim Gibi İyi Niyetli, Temiz Kalplilerin Sevgilisi, Arkadaşı, Dostu Olmaz. Anca Kötü Kalpli, Çar, Çakal, Sürekli Sevişmek, Öpüşmek İsteyen, Birden Fazla Kız Arkadaşı Edinen, İlgi Göstermeyen, Azı Küfür Dolu, Madde Kullanan, Alkol Ve Sigara Bağımlısı Olan, Sürekli Cinsellik Fotoğrafları, Videoları İsteyen, Sürekli Yalan Söyleyen, Abaza Olanların Sevgilisi, Arkadaşı, Dostu Oluyor.
@alfia10 Yorumla
+1 yılEtmem ya aldatır, şiddet gösterir, beni terk ederse dımdızlak acımla ortada kalırım ama evlenirsem öylemi boşar tazminatı, nafakayı, malların yarısını alırım.
Benimde içim soğur oda belasını bulur..22 Yorumla- +1 yıl
Büyük ihtimal
+1 yılManyakmısınız tabikide kabul ederdim. Uzun süreli bir tartışma sonucunda en kötüsü yollarımız ayrılır ama evlenirsek kendi paramla kazandığım şeylerin yarısını ona vereceğim. Ve yüzbinlerce lira tazminat vereceğim. Üstüne bide sürekli nafaka vereceğim enayimiyim ben ya evlenmek aptallıktır. EVLENMEYİN!
31 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 758 cevap paylaştı. Sonu evliliğe gidecek birlikte yaşamak olabilir.
Flört döneminde aşık olduğun kişinin gerçek yüzü evlendikten sonra ortaya çıkabiliyor.
Bir anlamde evlilik testi.
Bizim toplumda uygulanması zor tabi.12 Yorumla- +1 yıl
Abi her kes evlenmeyi öyle zannediyor işte hiç sorun olmasin ben onu anliyorum oda beni asıl mesele karşı tarafda en kötü huy bile olsa diğer tarafın o kötü huyunu örte bilmesi evlilikde altın kural bu. Niye öncelerde kadin ve erkek daha az boşanıyordu iyi anlaşıyorlardımı? kesinlikle ve kesinlikle HAYIR! hemde kocaman HAYIR! sadece bir-birini zor da olsa dinlemeye anlamaya calışıyorlardı sebeb? adap, haddini bilme vardı insanlarda o zaman öyle terbiye ederdiler çocuklari. Şimdiki devir farklı doğru amma insan ki aynı insan demekki yanlış öğretiliyor yanlış yerde öğreniyor bence mantıklı açıklama
- +1 yıl
@Serkan_budak Aynen kardeşim.
Erkekler %90 kabul eder
Kadınların sadece % 10
Farklı bir durum
Ben ne cevap verirdim
Bilmiyeoum o anki piskolojiye ve sevgilimin kim olduğuna göre değişebilir20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 10,2b cevap paylaştı.
+1 yılBunu söyleyen kişinin 1 amacı vardır demektir. Çıkar ilişkisi demektir..
Onu buna pişman ederim. Böyle bir şey derse.30 Yorumla
+1 yılBence çok sıkıcı olur. Çabuk bıkılır. Aynı evde yaşasan bile evlilik havasında olmayacağından sorun yaşanır ki üniversitede sevgilimle bir ay kaldım bir ay bile zor geçti yani
15 Yorumla- +1 yıl
Kimse doğru kişi değildir her ilişki bir gün biter taa ki evlenene kadar
- +1 yıl
@illegal_hatun mesaj kutunu aç bişey sorcam.
ya da sen bana yaz bişey sorcam. Sen yazmadan yazamıyorum çünkü yasak var - +1 yıl
Burdan sorabilirsin
- +1 yıl
Burdan soramadigim için özelden sormak istedim zaten o yüzden mesaj kutunu aç dedim. Önemli bişey çünkü heryerde söylenmez
+1 yılBu tamamen çiftin ilişkiyi isimlendirmesi kendilerinin birbirini tanıması ile alakalı bir durum. Evlense de aldatan gizli işler çeviren istediğini yapar mı yapar.
Bu sebepten ilişki yaşayan çiftin ideoloji ve yaşam felsefelerine uygun görülmüş ise tabi ki olabilir. Benim şahsi fikrim ise kendimce etik görmez ve kabul etmezdim.10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 356 cevap paylaştı.
+1 yılNeden amacı neymişki o sevgilinin sevmekmi yoksa başka bi şeymi gereksiz insanlar
40 Yorumla
+1 yılHayır etmezdim cünkü evlenmeyelim kelimesini kullandıysa kendimin gelip geçici olduğumu düşünürdüm onun gözünde
220 Yorumla- +1 yıl
Evlenmeyi düşünmüyorsa nie oyalıo hem ayni evde yasayalim hem sevgili kalalım ama iş ciddiyete binince olmaz paşaya bak sen
- +1 yıl
Evlilik meraklısı değilim evlenmeyi aklının ucundan bile geçiren birisi değilim fakat kendimi kullandıracak kadar aptalda değilim
- +1 yıl
Ayni evde ya
- +1 yıl
Ayni evdee yaşamanin amacı cinsellik değilde nedir her sabaha beraber uyanmak mı sanki e herhalde karşıdaki seni sadece kullanmış oluyor
- +1 yıl
Düşüncene saygı duyarim bişi diyemem buda benim düşüncem kabul etmezdim
- +1 yıl
Tabiki oyle
- +1 yıl
Benim her görüşe saygim var fikir ayrılığı varsa konuşulabilir tartışılabilir herkes kendi fikrini beyan edebilir ama saygı sınırıni aşarsa bende çok sinirlenirim herkesin düşüncesi sahip oldugu fikirleri tercihleri yaşantısı kendisini ilgilendirir muhalefet olmak bana düşmez
- +1 yıl
Kesinlikle haklısın katılıyorum
- +1 yıl
Kesinlikle öyle renkler zevkler tartışılmaz kimseyi ayırt etmem benimle farklı fikirde die cünkü siyah olmazsa beyaz beyaz olmazsa siyah olmaz mutlaka fikir ayrılıkları olmali ki yenı fikirler ortaya atılabilmeli herkes ayni görüşte olsa zaten çekilmez olur sana cazip gelen bana gelmeyebilir sen kirmizi seviyorsun die ben sevmek zorunda değilim ama haddimi aşıp muhalafet asla olmam saygı ve medeniyet çerçevesinde kalmalı hersey
- +1 yıl
Cünkü nezaketten saygıdan medeniyetten uzak bi toplumuz herkes illa bizimle ayni görüşte olacak ayni rengi sevecek ayni yemeği yiyecek ayni partiyi destekleyecek kafasında herkes kimse kimseyi dinlemek istemio ayni fikirde değil misin arkandan atar tutar herkes herkesin açığını ario
+1 yılEderdim süper de olurdu. Evlilik mevlilik ne gerenk var böyle masraf çıkaran şeylere? Gezer tozar hayatımızı yaşarız onun yerine.
20 Yorumla
+1 yılTek başına yaşa derdim manevi bir değerlerde var sonuçta toplum içerisinde aile olma bilinci, çoluk çocukla beraber.
20 Yorumla"Güzel şaka" derdim. Benim sevgilim olacak olan kişi bana böyle bir teklifle gelmeyeceğini, geldiğinde de neler olacağını gayet iyi bilir.
20 Yorumla
+1 yılNeden kabul edeyim ki. Okulun diplomasını almasın alamasın yani diploma yok sonucunsa mesela boş boş okula gitsin o zaman hadi bakalım?
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 452 cevap paylaştı. Gençler düğün ister nikah ister,
Ama beni sevdiğime bağlayan imza değildir,
Yüreğime aldığım biri olursa, evet imzasız yaşarım20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 871 cevap paylaştı.
+1 yılŞu an bekar olsaydım şimdi ki aklımla kesin kabul ederdim😉
30 Yorumla Kabul etmeyeceğim bir durum. Ki böyle biri ile zaten sevgili olacağımı da sanmıyorum.
30 Yorumla
+1 yılBen olsam evlenelim ama birlikte yaşamayalım derdim.
30 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı. Hayır.
Evlendikten sonra bile beraber yaşama fikri korkuttuğundan evlenmeyi düşünmüyorum.31 Yorumla
+1 yılEtmem. Evlenmediğim bir insanla neden aynı evde yaşayayım ki
30 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 467 cevap paylaştı.
+1 yılKeşke öyle bir imkan olsa, evlenme ihtimalinde adamın neye dönüşeceğinin bir simülatörü.
30 Yorumla
+1 yılEtmezdim evlenir öyle yaşardık evlenmeden etmeden karşıyım ben hem aynı evde yaşamalara falan bana ters öyle şeyler evlilik olmadan no 😄
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 429 cevap paylaştı. Aileler tanışmıyorsa olur. Zaten yalnız yaşıyorum kız arkadaşlarım genelde hep çökerler evime ben böyle birşey söylemeden 😎
10 YorumlaDediğin şey belli bir süre olabilir ama daha sonrası artık evlilik olur iki tarafta illaki çocuk isteyecek
10 YorumlaKadınlar 30'lara yaklaştıkça çocuk yüzünden alarm durumuna geçerler. Kabul etmezler.
Erkeklerin işine gelir.10 Yorumla
+1 yılKeyfiyetten evlenmeyelim diyosa zaten ortada aşk yoktur ki? Ama evlenmek isteyipte evlenemeyip bunu diyorsa o başka.
10 Yorumla
+1 yılEvlenince bir şeyin değişeceğini düşünüyorsa onu bırakır başka biriyle evlenmeden aynı evde yaşarım sjsjkflgl
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. Ben kullanilip atilacak degilim, nikahsiz eli elime degemez, firlamaya bak, eve atacakmis beni 😒
20 YorumlaEtmem insan ogluyuz sonucta resmi birsey olmadan yasanan birliktelik geçicidir.
21 YorumlaBu tür fikirlere sahip olacak birisiyle baştan görüşmem.
20 YorumlaKabul ederdim tabii ki niye etmiyeyim ki
sence sorun mu bu20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Ederim zaten evleneceksek öylede evleniriz ya da sıkılıp ayrılmış oluruz 😁🍀🍀
20 YorumlaEttirdiğim günler oldu medeniyet bazı insanlara uğramaz o yüzden herkes kendi hayatında
20 Yorumla
+1 yılBir bardak süt için bütün gün bir inekle yaşayamam sjsjsj
22 Yorumla- +1 yıl
@lovetocry Daha A1 Türkçe'desin sanırım...
+1 yılşu an evlilik dusunmesemde evliliğe kapalı biri ile birlikte olmak istemem.
20 YorumlaTam olarak öyle yaşıyoruz zaten biz çok da güzel oluyor daha iyi taniyorsun
20 Yorumla
+1 yılEtmem
bu saaten sonra sevgiliyide kabul etmem ya evlenecek ya da yok öyle vaktimi harcamak20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılEderim, bana da daha rahat olur kafam attı mı vurur kapıyı giderim.
20 Yorumla
+1 yılHic küfür eden biri değilim ama buna Bir s... git derdim.
20 Yorumla
+1 yılDaha önce denedim. Evlilikten çok daha mantıklı bir yaşam biçimi.
20 Yorumla
+1 yılTabikide etmezdim bir kere dinimizde caiz değil onu geçtim elalem ne der düşüncesi bir süre sonra ağır basar tartışma vs yaşanır
Ve en önemlisi bir ayrılık söz konusu olursa daha sonra hayatına biri girerse bunu ona söyler misin? Söyleyebilir misin? O ne der , anlayış gösterir mi?🙄10 YorumlaBir süreliğine olurdu. Bence evlilik kararı almadan önce beraber bir deneme yapmak gerek.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 484 cevap paylaştı.
+1 yıldiyenler çok. Oldu... Afedersiniz ama b.. k yesinler
10 Yorumla
+1 yılBen sevgiliden ve beraber yaşamaktan hiddetle nefret ediyorum nefffreeeeett.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı. Evet , ziraa evlilik lafını duyunca anlık bir soğuma yaşıyorum ve kaçıyorum...
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,6b cevap paylaştı.
+1 yılSonrasında evlilik olabilirse olur düşüncesi varsa olur
10 Yorumla
+1 yılBu benim inancıma aykırı. Teklifi bile abes geliyor.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,8b cevap paylaştı.
+1 yılKesinlikle kabul etmezdim, her şeyin bir vakti ve zamanı var...
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılYeterince günahım çok 😅 imam nikahı yapmadan olmaz :)
10 Yorumla Belli bir süre evet ama sonra evlilik olması gerekir.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 459 cevap paylaştı.
+1 yılvalla burasi turkiye avrupa olsa ben yasardim😂😂😂evlilkte sonra olcaksa olurdu
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Kesinlikle etmezdim herşeyin bir usulü ve adabı var.
10 Yorumla''Evlenmeden birlikte yaşamam'' fikrine kıyasla daha fazla desteğimi alacak fikirdir..
10 YorumlaEderim tabii
Aşk illa evlilik değildir
Bir ömür yaşarsın evlenmeden10 Yorumla- Devamını Gör (256)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat