Siz sevgilinizle evlilik hayalleri kuruyorsunuz. Aşkınızı evlilikle taçlandırmak istiyorsunuz. Fakat sevdiğiniz adam ya da kadın evliliğe karşı ve size "evlenmeyelim aynı evde yaşayalım" diyor. Bu durumda ne yaparsınız? İlişkiye devam eder misiniz?
Sevgiliniz "evlenmeyelim ama birlikte yaşayalım" dese ne yaparsınız?
Tabiiki de devam ederim. Aslolan aşktır. Aşk var ise bir kağıt parçasına mı itimat edeceğiz? aten inzayı attıktan sonra herkese ne oluyor ise ister güzellik ile istersende zorla mantığı ile adeta savaş açıyorlar bir birlerine. Ondan sonra da o mahkeme senin bu mahkeme benim boşanmaya çalışıyoruz. Nikahaız yaşanada ise sevgi ve aşk bizi bir arada tutuyor. Biliriz ki yanlış yapan sokağı borlar. Evet aşk varsa ben aynı evde yaşarım...
Bunu direk söylemese de sonunda iş oraya çıktı. Bazen en ummadıklarımız en acımasız olanlar oluyor. Allah herkesi bir entrika ve yalanın içine sokmasın ! Ve böylelerinden de saklasın.
Yani araba alalım ama binmeyelim diyosun? Yani ev alalım ama çadırda kalalım diyosun? Yani ekmek alalım ama yemeyelim diyosun? Yani çay demleyelim ama içmeyelim diyosun? Yani kitap alalım ama okumayalım diyosun? Yani diyosun ki, incecik ipe bağlı kalalım? En ufak darbede kopup darmadığın olalım?
oncelikle evlilik sarttir hele turkiyede sevdigin kadini dusuneceksin. evlilik dedigin 1 imzadir ama birlikte olmanin kurali buysa evlenelim derim bebekde olcak cunku. birlikte yasama iki taraf istiyorsa olabilir kiz tarafinin ailesi cevresini dusunmek lazim ben yasiyamam evlenirim yani. he kiz illa birlikte yasamak istiyorsa olur tabi ama guvenmezsem almam evime neler duyuyoruz isteyken soyarlar evi kisacasi seviyorsan evlen yoksa birak oda yuvasini kursun zaman kaybi olmasin
Olur tabi.. Ama "nikahımız yok" diye düşünüp çocuk yapmayı ertelerse o zaman olmaz işte.. İmza atmadık diye kimseyi bırakıp gidecek değilim.. Onun bırakmaya niyeti varsa da hayhay.. Çocuğu bana bırakıp gidebilir.. Kimseyi zincirle bağlamıyoruz..
Birlikte yasanilabilir cok karsi degilim bu konuya. Evlenmemek icin nedenin , gerekcenin icerigi onemli neden evlenmek istemiyor ( uz) Ekonomik mi, sartlar mi , zaman mi ben bu tur seyleri dusunurum.
Saçma gelmişti bana önce birlikte yaşayalım diyip onu istemeyince o zaman evlenelim demesi. Ciddi gelmedi yani ben de hayır hazır değilim evliliğe dedim.
En İyi Cevaplar