Sorum çok net: Size zararı dokunmasa da yaşamını tasvip etmediğiniz biriyle iletişiminizi sürdürür müsünüz? Bu arkadaşlık olabilir, aşk olabilir her türlü ikili ilişkiye açık bir soru.
Size zararı dokunmasa da yaşamını tasvip etmediğiniz biriyle iletişiminizi sürdürür müsünüz?
Arkadaş ise sorun yok istediği yolda olsun benim arkadaşım kalır. Ama sevgili olarak hayır. Benim yolumda olmalı sevdiğim kişi.. onaylamadığım bir hayatta olması beni soğutur
Zamanında yaptım. En yakın arkadaşım ev arkadaşımdı. Hayatlarımız çok çok farklıydı. Ben kız kıza gezelim, ayda yılda bir içelim falan derken o internetten erkeklerle tanışıp bir şeyler yaşıyor, alkolü her gün alıyordu. Ben kendi halimde yaşıyordum okey de beni devamlı sıkıcı olmakla suçluyordu. İnsanları yargılamam, kendi hayatları istediklerini yapabilirler ama fiziken zararları olmasa da lafla zararları oluyor. Yok çok sıkıcısın, yok aşk acısı mı çekiyorsun ıyyy, alkol almak istemeyince hayır içeceğiz baskısı... sonrasında hayat tarzı ve karakteri benimle aynı bir arkadaşımla takıldım, cennet gibiydi. Alkol istemiyor musun okey, beraber gezelim erkeklerle ne işimiz olur, paramız mı yok aman bi simit yeriz nolcak... velhasıl arkadaş dahi olsa dengi dengine...
Benimle olan arkadaşlığına bakarım. Zalim değil ise yaşadığı hayat beni ilgilendirmez. Herkesin kendine göre nedenlerinin olduğu şu hayatta herhangi birini yargılamak bana düşmez. Ahirette Allah’ın soracağı soruları dünyadayken o kişiye sorma hadsizliğini de kimse göstermemeli. Sonuçta herkesin kendi yaşantısı.
Karakterini tasvip etmediğim birisiyle iletişimimi sürdürmem. Bana zararı olmasa da diğer insanlara ya da canlılara zararı dokunuyorsa iletişimimi sürdürmem. Ancak tasvip etmediğim şey fikir ayrılıklarımız ise iletişime devam ederim. Herkes benim gini düşünecek değil, herkesin düşüncesine saygım var. Yeter ki haddini aşmasın.
Açıkçası sürdürmem çünkü kendi yaşamı karşısındakine yansımayan bir arkadaşlık pek görmedim. Mutlaka ya özendirme, ya kendi fikrini kabul ettirme, ya kendi ideolojine çekme ya da durmadan seninkini eleştirme oluyor. Bunların hiçbiri olmasa bile kendi yaşamını seninkinden üstün bulup seni durmadan eleştirme ya da sıkıcı bulma konusu geçiyor. O yüzden almiyim.
Arkadaşımın bu tanımlamaya uyduğu bir yakın arkadaşı var mecburen bir arada oluyorduk ama artık görüşmüyoruz arkadaşıma söyledim çünkü rahatsız oluyordum
İletişim devam edebilir.. Çünkü saygı duyarım benden farklı olanlara.. İlişki içinde bulunmam ama.. Kendimden ödün vermek olur bu ki bu da tasvip etmediğim bir olay.. Sadece merhaba merhaba.. O da eğer buna mecbursam.. İş yerinde mesela.. Ortak bir alanımız da pek olmaz diye düşünüyorum onunla. O yüzden sosyalleşmek de istemem öyle biriyle..
İnsanların nasıl yaşadığı beni ilgilendirmez. Burada tek kıstas sadece bana zararı olmaması değil. Topluma, çevreye ve tüm canlılara olan tutumu önemli benim için.
hayır hayatıma sadece uyumlu olduğum kişileri alıyorum çünkü şunu öğrendim ki yürümüyor, uyum olmayınca yürümüyor, arkadaşlık yürümüyor ki aşk yürüsün o hepten imkansıza yakın ve yürüse bile acılı bir süreç oluyor değmez diye düşünüyorum.
Bana zararı dokunmasa bile benim tanıdığım birinin yaşamını tasvip etmiyorsam, görüşmem... Bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim demişler... İllaki bir yerden kendi hayatınıza dokunur bu yaşam tarzı.
Anladım. Öyleyse derhal iletişimimi keserim. Öyle de yaptım zaten. Çünkü hem bizzat tanık olacağın olaylar ya da başkalarından alacağın haberler senin ruh sağlığını bozacaktır. En azından seni mutlaka rahatsız edecektir. Gerek yok. Bazı şeyleri bilmemek daha iyidir.
bana zararı olmayan insanın hayatı beni ilgilendirmez kendi bildiği şekilde yaşar.. samimi bir arkadaşım olacağını düşünmüyorum selam ver al tarzı bir ilişki olabilir.
A. s Yine de aldığım voltaja bağlı. Sanırım yardım veya bir sorunu-konu hakkında görüşlerimden yararlanmanin disinda zaten ayni ortamlarda bulunmamiz imkansiz.