Lütfen görüşünüzü merak ediyorum
Kadın
Erkek
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Maalesef günümüzde bir özgürlük furyası aldı başı gitti, iş, para veya değişik nedenlerle aileler bölündü. Ata denetimi ve aile içi dayanışma bitti. Herkes kendi başının çaresine bakar oldu. Bu süreçte doğru yoldan sapan eşler veya çocukları oldu. İnsanlar sosyal varlık lar dır. Sülale kavramı bunun en güzel örneği idi. Herkes birbirinin yanlışını görünce düzeltir, aile parçalanmaları en aza indirilirdi. Bu bitti. Evliliğinde ben eşim ve çocuklarımla mutlu yum diyen şanslı saysın kendini. Ama iş boşanmaya geldiğinde erkek için bir facia yeni başlıyor. "Donuna kadar alıcam" hırsı ile saldıran kadınlar ve bunun sonu kaçınılmaz kadın cinayetleri. Birde gücü cinayet işlemeye yetmeyen kanun çarkı ile sözüm ona kadına pozitif ayrımcılık diye kadına atm makinesine çevrilen erkekler var. Onlar da imkanı olan yıllarca nafaka öder, imkanı olmayan garip sırtına bir ömür silinmeyecek bir borç yazılır, her polis çevirmesinde Bi nezarete alınır, hapse atılır. Sonunda kafayı yer. O da ilk gördüğü yerde kadına saldırır. Sonucu Allah bilir. Bunun kadın açısı da var elbette, ona girmiyorum konu çok uzar. Nasıl olsa bir kadın savunma olarak döşer.
Erkek için evlilik günümüzde pek mutlu gitmiyor anlayacağınız. Birde en zoru bekar erkek sığınacak bir dam bulamaz, boşanmış erkeğe vebalı gibi bakarlar. Yeniden bir hayat kurmak sadece cebindeki para ya kalmış. Para Yoksa yandı. Kadının bir şansı bekar veya boşanmış her kapıda kendine yer bulur, cebinde para olmasa bile yeniden bir hayat kurmak onlar için daha kolay olur. Sonuç olarak evlilikte mutluluk aslında yoktur.
Bu cinsiyetten ziyade kişilik ve beklentiler ile ilgili. Bazen erkek ağzıyla kuş tutsa yaranamaz, bazen de kadın Melek olsa şeytanlıkla suçlanır. Bu yüzdendir ki evlilik öncesi ile sonrası her iki cins için de farklı değerlendirmelere yol açıyor.
Aldatma veya aldatılma durumları da karakterle ilintili. Bazı insan vardır ki çok bedbaht olsa da asla aldatmaz, bazısı da sırf değişiklik olsun diye aldatır. Kısacası hiçbir şey tek taraflı değildir..
Bu her iki cinse ayırmak çok doğru olmaz. Ama erkek mutsuzda olsa dışarda vakit geçirme olasılığı yüksek olduğu için mutsuzluğunu çok fazla yaşayamaz.
Kadın ise hep o mutsuzluğun içindedir.
Eğer çalışmayıp evdeyse bunu daha net şekilde belli eder.
Cevap
68Cevap
Gerçekten severek evlenen çiftler mutlu
C- hiçbiri ayrıca herkes kadının daha mutlu olduğumu düşünmüş ama genele vurunca evet kadınlar evlenmeden önce evliliğe daha meraklı oluyor ama evlilikte depresyona girme oranı kadında daha fazla, hele ki ev hanımı ise değersizlik, sürekli kendini birilerine (eşine, çocuklarına, kayınvalidesine) adama durumları yüzünden çoğu tükenmişlik sendromuna giriyor. Erkek eve ekmek getiriyorsa pek eleştirilmiyor ama kadın yaptığı yemekle, yetiştirdiği çocuklarla, evin düzeniyle, öz bakımıyla sürekli eleştiriliyor. Erkeğin de zorlandığı noktalar çok fazla ama kadın özellikle çoğu zaman evliliği kurtuluş yolu gördüğü ve kurtuluş yolu sandığı yolda daha çok yıprandığı için daha mutsuz oluyor diyebilirim.
Hanımlar lütfen yapmayın, biz erkekler basit düşünen kadınlara çabuk aldanan varlıklarız. Kendi mutsuz hayatınızdan kurtulmak için evlilik yapmayın inanın sonunda çok daha büyük bir mutsuzluk var.
@small_boss keşke öyle yapsalar ama bunu diyen sen bir kişisin, evlenmesi için alenen ya da gizlice baskı yapan kişi sayısı bin. Kadınsan zaten çoğu zaman kendini çocuğun, eşin veya doğduğun aile ile tanımlamanı istiyorlar. Kendi hayatının öznesi olamıyorsun, belki nesne. Dediğim saçma bir feminist duyarı gibi gelebilir (ki değilim) ama otur bi annenin hayatını düşün mesela ya da git bir annene sor kendini nasıl tanımlar diye, bir de babana sor. O zaman ne demek istediğimi anlatacaksın.
Sizi ben gayet iyi anlıyorum ve bu konuda hayatımı cehennem e çeviren olayları yaşadım. Belli ki sizde nasibinizi almışsınız. Ağır aklı başında bir hanımefendi olduğunuzu düşünüyorum feminist düşünce şimdiye kadar küfürleri basmıştı. Bu olaylar halen yaşanmakta maalesef, kendi arkadaşım yaptı, 22 yaşında kızı üniversite den mezun oldu, elektrik mühendisi kıza zengin bir ailenin çocuğu minibüs şoförü ne verdiler, parayla kızın aklını doldurdular, kızda erkek erkek tir bari zengin olsun dedi gitti. Şimdilerde damadı oynatıp duruyor, Allah sonlarını hayır etsin diyorum ama son malum 3 bilemedim 5 yıla bir facia ile bitebilir, örnek çok. Şaşkınım bu duruma.
@small_boss umarım hayat si izin için güzel bir yola evrilir
İyi dilekleriniz için çok mutlu oldum, hayatın size de güzel sürprizler yapmasını ve çok mutlu olmanızı dilerim, sevgiyle kalın.
Evlilik erkeği kısıtlar ama kadına büyük özgürlük ve sosyal statü kazandırır.
Kadının düşmanı yine kadındır. Bekâr kadın, evli hemcinsi için hem tehlike hem de aşağılayarak üste çıkılacak bir kadın demektir.
Evli olan erkeklerin büyük çoğunluğu evlendikleri için pişman ama kadınlar ise daha rahat.
Bence kadın. Calismak isterse çalışır istemezse çalışmaz. Birşeyi basaramadiginda aglar erkek uzmemek icin totosunda gezer genelde basarsada basarmasada güzel der. İstediği olmazsa illaki soyler aglarken sizlarken. Evli erkekler yoksunluk sendromunu iyi bilir. Evli arkadaşlar ses verin 😁
Zengin ve yakışıklı bi adamsa kadin mutludur... yüzü ve fizigi güzel ve yatakta iyi ise erkek mutludur... böyle basit gorunuyo ama bence evlenince erkek-kadın sen-ben olayı olmamalı iki kisi bir kişi gibi olmalı...
Eğerki sevgi eşitse çift birbiri ile çok iyi vakit geçirşyorsa bu eşittir ama diğer türlü. Biri daha çok seviyorsa seviken mutlu olur hep kadını veya erkeği yok bunun, daha çok sevilen daha az sevileni var.
Erkek ya çünkü kadın gerçekten erkeğin hayatını düzene sokuyor. Tek başına yaşasa erkek çok sıradan olur ve zorlanır
Ama çocuğu kişi kadın demiş
Bazı Kadınlar meraklı olduğu için öyle ama erkekler daha muhtaç aslında ama
:((
O sıradan hayatımda daha mutluyum
@small_boss e evlenme
Sitemizde odar kadın yazdı evli mutlu kadın hıc görmedim her şeyden mutlu olsa becerıksız koca yuzunden gece mutlu olamıyom diyenler vardı 😜
Eşini mutlu eden taraf daha mutludur bir ayna misali ışığı artırarak yansıtır mutlulukta öyledir eşi mutlu olanın mutluluğu artarak daim olur😇😇😇
Kafkanın polyana sı ol sen.
Öyle bir şey mi varmış. Türkiye’de evlilikte çiftler bu şartlarda mutlu oluyorsa ne ala.
Erkek
Yatakta hayat kadını
Aşçısı
Hizmetçisi
Doğuran bir kuluckasi var
Kadınlar neye sahip oluyor ki
Ekmek elden su gölden tabikide adam mutlu önüne hazır yemeği çayı geliyor bacaklarını uzatıp tv izliyor evi kadın temizliyor ohh daha ne olsun
Emekli olmuş anen le babanın hayatı o yazdığın. Senin ki asla öyle olmayacak
Cevap veriyorum.
A- Hiçbiri
ya da
B- Her ikisi
😂😂😂
Biz nerden bilelim yaa, kişiye göre değişir.
Bence net bir kriter yoktur ama..
Ideal bir evlilikte her daim inişler çıkışlar olsa da eşit olur diye düşünüyorum.
Evlilikte tek kişi mutluysa o evlilik sağlıksızdır emin ol. :P
Evlilik çok abartı mutlu olunabilecek bir müessese değil. En azından gözlemlerim bu yönde.
Kilimci, çeyiz yaparken kilim alıyorlar kilimci para kazanıyor.
Evlenenler mutlu olmaz. Sadece onların aileleri mutlu olur
Değişik bir düşünce tarzı
Çalışmadan yat ama sırtına kıyafet, karnına yemek girsin. Kadınlığını kullanıp erkeğin cinsel ihtiyacına koz olarak yaptıramayacagin şey yok denecek kadar az.
Tabi ki kadinlar...
kadinin mutlu olmasi icinde erkegin performansina bagli
Karılar daha mutlu. Bayanlar çok dırdırcı. Huzur vermiyorlar erkeklere hiç.
İkisi de değil.
C şıkkı: Evli olmayan
Son kararım.
Bir erkek olarak ben mutluyum. Ama mutsuz kadıb sayısı çok fazla
Cinsiyeti yoktur mutlu olanın.. Beklentisi kimin daha azsa o mutludur..
Bence hiçbiri. Herkes mutlu rolü yaparak hayatlarına devam eder. Kimle muhabbeti geçse hepsi keske evlenmeseydim. Eski hayatımı özledim diyor.
Sevdiğiniz biriyle evlenin yoksa her iki tarafta mutsuz olur sevince başka benim görüşüm 😁
Çok sevebilirsin ama önemli olan evlilik yapmak taki asıl niyeti asla bilemezsin. Bunu bilirsen doğru kararı verebilir sin, o da dediğim gibi çok zor.
Erkekte mutlu olabilir kadında belli olmaz bu işler ilişkilerine göre değişebilir.
Bence doğru bi ilişkiyse her iki tarafta mutlu olur bence
Piyango nun sana çıkmış olması demektir o dediğin
Genelde iki tarafta mutlu olur dışarı da olumsuzluklara karşı evde tüm benlikleri ile yaşayıp bir birlerine liman olurlar
Erkeğin ihtiyacını gider önüne yemeğini koy ondan mutlusu yok kadın birtek sevilmek ister bazıları da parayı seviyor onlar ayrı
Değişken yani kim evliliği istiyor mutlu ve huzurlu olmak istiyorsa diyelim cinsiyetçi yaklaşmamalı
Erkek veya kadın değil ikiside demek lazım bu soruya ama öyle bir şık yok
Bana göre erkek istediğine sahip olabiliyor ama kadın öyle değil
Erkekler pek evlenme taraftarı değil kadınlarsa bunun tam tersi aslında mutlu olmak çifte bağlı birbirlerini mutlu etmeyi bilmeliler o zaman erkekte kadında mutlu olur
Erkekler daha mutlu..
Kadınlar.
.
Erkekler boşuna kaçmıyorlar evlilikten
Kadın mutlu değilse o evlilik ayakta durmaz erkek her türlü mutlu oluyor
Bide sürekli çocuk istiyroalr ya uyuz oluyor ya 1 tanede değil en az 3 diyor mk neyle bakicaksak 😂😂
Bence erkek, keşke yemek ve ev işi yapan adam olsa, o zaman mutlu olurdum😂
İş yaparsan daha mutlusun emin ol😊
Mutluluk tek taraflı olmaz eşler birbirlerini karşılıklı anlayış ve sevgi çerçevesinde yaklaşırsa olur aksini halde tek taraflı bı şey olmaz
Erkekler daha mutlu olur işini görür yatar kadının derdini sormaz bile
Biri daha mutlu bence
Hayır
Ben
Bilmem eşim hep yüzü asık
Hayır yok
Dokunuyor zaten bi yatakta mutlu
Ne yapacan
Niye ceza verecekmişim
Mantıksız
Yok kalsın
İki tarafta artık mutlu değil bence, çoğunun aklında hep aldatma var.
Bence iki taraf içinde aynı ya mutlular ya da değiller
Erkek çünkü gezer tozar eve geldiğinde her şey hazır olmuş olur
Sen sanki evde mi oturucan?
kadınsız ev yıkılmış bir harebedir kadın olmazsa erkek bir hiçtir
Bir kadın olarak katılmıyorum. 21. yüzyıl dünyasında kadın da erkek de birbirine pek muhtaç değil. Sevmek veya sevilmemekten bahsetmiyorum ama erkek olmazsa kadın para kazanamaz, kadın olmazsa erkek ev işiyle uğraşamaz ve dağılır yorumlarına katılmıyorum.
@Sigaravarmı arkadaşımın eşi vefat etti çoçuklar annesiz kaldı erkek ne kadar bakabilir ve bir annenin bir bayanın yerini tutmaz
Nedense kainlar erkek erkekler kadın demiştir diye hissediyorum
Evlilikte kimse mutlu olmaz. yani C şıkkı
Evliliği dışardan izleyen bekar
Evlenmediğim icin bilemiyorum 😂
Benim gozlemlerime göre kadın daha mutlu
Kadın mutlu olur bence
Ben mutluyum beyimi bilemem 😂
Geri de bi enkaz bıraktı mutludur herhal de
Kadın bir ömür çürütürken erkek hep dışarda.
Sana öyle geliyor, sen hangi zamanda yaşıyorsun?
@small_boss 2022 neden sordu?
Nafaka tazminat ve altınları alan
kendine değer veren mutlu
Erkek bence tek işi çalışmak gerisi yan gel yat
Ben mutlu değilim keza eşimde
Üçüncü şık! hiç kimse!
İki tarafta mutlu olmalı bence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?