çünkü bekarlar işsizlik, eğitim, kariyer, ailevi problemler gibi hayatsal amaçlara odaklanırken evlilerin derdi çocuk yapmak, geçim sıkıntısı, aile içi anlaşmazlık oluyor kaç mutlu evlilik var dersek erkeklerin çoğunluğu heyecan arayışında olduğu için evlilikler de mutlu değil ve karşılıklı saygı yok ama en azından bir düzen olduğu için daha az stresli ama ülkemizde gençlerin %99'u stresli ve yaşama amacını arıyor nasıl mutlu olsun?
Olay aslında evlendim mutluyum mevzusu değil. Bekar olan kişiler daha göz önünde bulunuyor, herkes bir baskı yapıyor laf söylüyor. İş bulma, okul, çalışma, evlenme, düğün dernek vs vs her şey belirsiz ve önünde uzun bir yol olduğu için doğal olarak tam anlamıyla mutlu olamıyor çünkü her şey belirsiz. Belki yalnız kalmak kararı ama insanlar bir an huzur vermediği için bu da bir stres sebebi bence... Evlenince tüm bu sorunlar ortadan kalkıyor çünkü evlisin evin eşyanın işin çoğu şeyi halletmiş oluyorsun. Belirsizlik de ortadan kalkıyor. Yani ben bunun evlilikte olan bir mutluluk olduğunu düşünmüyorum açıkçası
Seçim anketi gibi olmuş. %54 olunca daha mı fazla dememiz gerekir? Geri kalan %46 az mı? Saçma geliyor bana bu tarz istatistikler. Yaşam standartları ne onu bile bilmiyoruz. Evli zenginlerle bekar fakirkeri mi kıyasladılar? Eksik ve gereksiz bir analiz.
Demek ki zamanla insanlar daha doğru evliliğe adım atmış. İnsan sevdiğiyle olduktan sonra mutlu olmak için illa bir sebep ve yol bulur. Normal karşılıyorum.
Boşanma oranlarınada bakarsak aslında evlilerin çok mutlu olduğunu söyleyemeyiz. Tabii ki harika giden evliliklerde vardır. Ama her insan özgürlüğüne düşkün, hep kendi borusunu öttürmek istiyor her iki tarafta. Birbirine saygı duyuluyorsa, fedakarlıklar yapılıyorsa, bazı şeyler alttan alınabiliyorsa mutludurlar elbet. İnsanları evlenmeye teşvik etmeye çalışıyor olabilirler :D ben bekar daha mutluyum, sadece kendim ve özgürlüğüm mis.
Evlilik düzenli bir hayat derler ama aldanmayın sakın... sorumluluklarınızın ve hayat mücadelenizin 10 kat arttığını düşünün...özgürlüğünüzede güzel bir elvada çekin... canınızın her istediğini yapamadığınızı ve kafanıza göre takılamadığınızıda ekleyin... Bekar arkadaşlarınızada bir el sallayın...2 Aile arasında mekik dokuyun, eğer anlaşamazlarsa zaten size hayatı en yakınlarınız zindan eder.. Aslında evlilik kaleye benzer dışarıdakiler hep içeri girmek isterken, içeridekilerde hep dışarı Çıkmak isterler... Bekarları ne kadar ikaz edersen et dinlemez gider evlenirler sonrada çoğu gidip bekarları uyarmak isterler aman evlenmeyin diye... Tıpkı ben gibi 😁 Kısaca kısır döngü yani... Mutlu evlilik yokmu tabii ki var ama artık milli piyangoda ki büyük ikramiye gibi oldu... Bence erkek en erken 40’ında evlenmeli... mümkünse 50 Yaş daha uygun daha akılcıl ve bilinçli olur... Hadi hayırlısı kolay gelsin bekarlar... Suyun sıcak olduğunu bilmek başka o suya elini sokup yanıp öğrenmek çok başka...🤷♂️
Belli yaşlarda bekarlar mutlu gibi, o yaşlar tam orta yaşa gelmeden sosyal hayatın zirvelerde olduğu yaşlar, zaten o yaşlarda yalnızlık hissetmiyorsun. Tek derdin işinde yükselmek ve hayatını yaşamak oluyor, orta yaşı geçiyorsun o sosyal çevre dağılmaya başlıyor hafiften bir kısmı evleniyor, bir kısmı sevgiliyle yaşamaya başlıyor falan veya başka yerlere taşınıyorlar. hafta sonları herkesin planları olmaya başlıyor, zaten evliler kendi aralarında plan yapıyor, bakıyorsun haftasonu yalnız kalmaya başlamışsın , bir yandan yaşıtların evlat sahibi olmaya başlıyor aile oluşturuyorlar , bakıyorsun sen yalnızsın , evin bomboş tek kişilik yemek hazırlamak bile sıkıyor insanı. ya belli bir yaştan sonra evliler daha mutlu diyebilirim
Bence ülkede kimse mutlu değil. Evlililer mutlu da ondan mı boşanmalar bu kadar arttı? Evlilik cüzdanını cart cart yırtıp atarlı giderli şarkılı video çekenler arttı? TÜİK komedyenlikte Cem Yılmaz'ı, Ata Demirer'i de geçti artık. Ama güldürmüyor artık kabak tadı verdi. Evlilerin çoğu geçim sıkıntısından, düğün borcundan birbirini yiyor. Yemeyen de doyumsuzluk yüzünden sosyal medyada eşini aldatıyor. Bekarlar da mutsuz onlar da işsizlikten, ekonomiden, aile evine sıkışmaktan, yalnızlıktan mutsuz. Hayattaki her şeyi ertelemekten şikayetçi. Kısaca herkes mutsuz. Sınır kapılarını bir açsalar yayan şekilde kendini Avrupa'ya, Kuzey Avrupa'ya Suriyeli, Afgan, gay mülteci/sığınmacı olarak kaçacak adam dolu memlekette. Bunu da kendileri yaptılar.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Evli kadınlar mı mutlu? Ulkedeki cogu kadin mutsuz. Kocasından ilgi alaka sıfır, cinsel tatmin sıfır, orgazm olmak sıfır. Kocasi tarafindan istemedigi seylere zorlanan, filmlerde gorduklerini yapmaya çalışan kocalarla mı mutlular? Guzel soz soylemek, seni seviyorum gibi kadini mutlu eden gönlünü okşayan laflar sıfır. Birçoğu siddet görüyor fiziksel ya da psikolojik. Kocasi karisinin bedeni hakkinda bir ton laf ediyor kilolusun, bakimsizsin vs diye özgüvenini kırıyor. Kaynana, gorumce, elti sıkıntısı cekiyor bircok kadin. Ozellikle de çalışan kadınsa daha da mutsuz cunku evde çalışan karısına cocuk bakiminda, ev islerinde yardim eden koca yok. Kadinlar mi mutlu gercekten? Bunca yükün altinda ezilirken, tek başına bırakılırken mutlular mı gerçekten?
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Sanki oranı evliler %90 mutlu demiş gibi tepki vermiş bazıları, tripleniyorlar.😒 "ananız babanız mutlu mu ki?" diyenden tut "kadınlar şiddete uguruyor, orgazm olmuyor... mutlular mı gerçekten?" diyene... ALO oran %54 demişler. %54 mutluluk iyi bir oran değil zaten 2 çiftten 1 mutluymuş sadece.
Tüik'e güven olmaz ama çevreme şöyle bir bakınca oranlar doğru geldi. Tabi yaş çok etkiliyor 23 altı bireyler bekarlık iyi derken 28 yaş üstü farkı düşünüyor. Benim çevremde genelde üst yaş grubundan olduğu için bana oranlar gayet doğru gelmiş olabilir.
Milletin tepkisinin nedeni psikolojilerinin bozuk olmasindan kaynaklaniyor. Evlilille ilgili bir konuyu bile siyasete baglayacak kadar basiretleri darlmis kisiler var. Tuik trdeki okudugunu anlamayanlarin istatigini yayinlasa %95 falan cikar.
TÜİK'e göre Türkiye herkesin hayalini kurduğu, bütün ülkede pembe panjurlu evlerin olduğu, hiç ekonomik sıkıntıların olmadığı, herkesin 'müslüman' olduğu ve çok ama çok mutlu olduğu toz pembe bir ülke. Ama asıl gerçek olan, Türkiye; fakirlerin daha fakir olduğu bir cehennem. "S-İ-K-İ-Y-İM TÜİK" denilen ucube oluşumu !-!-! .
Evlilere mikrofonu uzatıp soruyorlar yüzde doksanı şimdiki aklın olsa evlenmez dim diyor Ayrıca erkek eviyse ömrü uzuyor Kadın tersi ömrü kısalıyor evliliğin yükü hep kadında Erkek evli olsaki ne yine bekar gibi evdede bir düzen var ona hizmet edeni var işte gelir tv izle Yer içer yatar Emekli olur Kadın hiç emekli olamıyor ömür boyu evin çocukların kocanın hizmetçisi değeride sıfır bide
Tuik her açıklaması gibi bu da fiyasko. Evli nasıl mutlu olsun, o kadar sorumluluk. Bu algı oluşturacak bir açıklama özellikle evlilikler artık azaldığı için. Doğrusu ise her zaman bekarlık sultanlık, her şey tek daha kolay ve rahat... Bu açıklamaya kanmayın...
@derm0 çünkü sorumluluk fazla demek, bir kişinin geçimi ve sorumluluğu ile iki 3 kişinin gideri ve sorumluluğu aynı mı? Tek kişi nerde olsa nasıl olsa geçinir ama sayı arttıkça daha çok düşünmeye başlar insan ve geçim kolay değil kimse için. Herkes sabancı değil bu ülkede çoğunluk açlık sınırının altında...
@derm0 ayrıca ben yok etmedim, ben günümüz kimin eli kimin belinde mantığına Hicbir zaman uymadım uymam ama gerçekler de ortada her anlamda. Artık evlilikten herkes kaçıyor çünkü konu hem maddi hem manevi...
@derm0 Herkes aile kuracak diye bir zorunluluk yok. Kimse sırf "aile" olalım diye mutlu olmayacağı bir yaşam tarzını seçmek zorunda da değil. Aile kavramını yok edenler görüş sahibi gibi insanlar değil, kendi yaşam tarzını başkalarına dayatan insanlardır.
Bu Tuik yetkililerin in kilibik olduğuna ve eşlerinin korkusundan o şekilde açıklama yaptıklarına eminim ama kanıtlayamam. Bence bekarlar cok daha mutlu. Evliler mutlu bir asparagas bence. Her 5 evli çiftten biri kavgalı binde bir mutlu çift var o da çok nadir görülen bir durum zaten. Sırf evliliğe özendirmek için sonuçlarla oynamış olabilirler. Evlilik sadece sevgi varsa çekilir ve güzel gelir. Onun dışında Titanic gibi batmaya mahkumdur.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Sevgili olduğu halde maddi manevi sorumluluk alan erkekler var. Ya da evli kadınlardan daha sadakatli kadınlar. Olay karşındaki insanda bitiyor bence. Evli olmadığım halde maddi manevi emek verdiğin ilişkilerim oldu. Amaaan adam herşeyi halletsin diyen kadın da var, benim gibi sazanlık yapıp erkeğe para yediren kadın da var. Mesele bence seni prenses gibi hissettiren erkek, Senin gururunu okşayan kadın. O kişiyle evli ya da bekar her türlü mutlu olursun zaten
Evlenen kişiler eğer birbirlerini severek evlendiyseler bekarlardan daha mutlu olurlar. Eğer birbirlerini sevmeyerek evlendiyseler bekarlardan daha mutsuz olurlar. İstisnalar kaideyi bozmaz. Yani evlenen çiftlerin severek evlenip evlenmediklerine göre değişen bir durum bence
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Evlilikte yürütülebilindiği zaman mutlu olunur zaten. Bir bekarım mutluluğu evlinin mutluluğuna yaklaşamaz. 😅
Ama gene de evlilik yürütebilen az olduğunu düşündüğümden bekarın oran olarak daha mutlu olduğunu düşünürdüm, yanlış düşünmüştüm. Her şeye rağmen %54 evli oranıda yüksek değil. 🙃 Evlillerin yarısı mutsuz.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Evlilik adam akıllı olursa gayet mutlu olunur. Günümüzde saçma sapan şeylerden dolayı evlilik yürümüyor. Şuna karışma, bunu benden isteme, bunu yapmam falan gibi. Çoğu kişi aile olmak nedir bilmiyor. Sonuç boşanma oluyor. Onca yapılan şey boşa gidiyor. Veya genelde aldatma oluyor. Eğer adam akıllı vizyon amaç uyum olursa evlilik bal gibi de olur.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Evlilik düzgün olurda mutlu olunur zaten. Oran iyi oranmış gibi geliyor ama %54 te az. Ülkenin diğer yarısı demek ki iyi, düzgün bir evlilik yürütemiyor. Bekarların zaten mutlu olduğu yok. Bekarlık sultanlıktır diyip özel hayatlarında mutsuzlar, bu gibi laflar belli bir yaştan sonra çoğu kişi için zühürt tesellisi.
Önemli olan doğru kişi ile evlenmek doğru kişi ile evlenirsen mutlu olursun ama yanlış kişiyse bir süre sonra zaten boşanırsın. İnsan bir süre sonra yanında bir yoldaş arıyor ama bekarlar olarak daha mutluyuz 😄
aynen tüik aynen kanka kimlerle nasıl yaptın bu istatistiği merak ettim doğrusu. neyse her şeyi geçtim bu ülkenin insanının mutlu olması söz konusu olamaz awk.
Ananız babanız mutlu mu ki evliler mutlu olsun yahu. Yüzde 90 nı şimdi ki aklım olsaydı diye başlıyor.. Ne uydurmuş gene tuik. İşi gücü yalan dolan yemin ederim 😃
Bekar mutlu olur mu akıl var mantık var tüik in demesiyle değil bu işler, bulmuşsun gül gibi hayat eşini yaşıyorsun hayatını, bekarlık yoksulluk gibi bişey bu durumda, ama bir ömür törpüsüne denk gelmemek lazım o zaman bekarlık dan da kötü aman aman
Bekarlar neden mutsuz onu bir açıklayayım ; çunku çevresinde bulunan herkes "hadi evlen artık evlen artık" diye diye manevi işkence edip hayattan bezdirdirdikleri için olabilir mi?
Tabiiki evlilil bir mutluluk. aksam olunca dertlesecek biri var, eve geldiginde karanlik degil insan var, yatagina yattigind buz gibi olmuyor simsicak yatiyorsun. Tabi mutlu olucaklar...
ben 33 yaşındayım hocam daha önce evlenmedim ve tüm evli arkadaşlarım çok mutlu yalnızlık bir yere kadar dileğim her kes gerçek sevgiyi bulur ve mutlu yuva kurulur
Bazı evliler mutlu değil. Bir arkadaşımın eşi Soma'ya kaçtı ve 1 yıldır Eskişehir'e gelmedi. Arkadaşım çok mutsuz. Bekarım ve sevgilim yok diye mutsuzum.
Mahkeme ve mezarlıklar bu işin gerçeğini gösterir..
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Doğrudur, olabilir. 😊 Ben hanımefendilerin beğendiği kaslı uzun boylu ve zengin erkeklerden olmadığım için kimseyi mutsuz etmemek için evlenmiyorum. 😊 Tüm hanımefendilere idealindeki eşle mutluluklar dilerim. 😊
İnsanın mutlu olması için bir merkezinin olması gereklidir. Sürekli savrulan insanlar, imkanları ölçüsünde kendini bir süreliğine kandırabiliyorlar, ama gerçekten mutlu olamıyorlar. Evlilikte, hayat boyu devam eden bir hobi ve sevdiği işi yapmak gibi insanın merkeze bağlılığını kuvvetlendiren bir yaşam biçimi. Evlilik, aile, hobiler ve eğer insan çalışıyorsa, mutlu olduğu bir işte çalışmak mutluluktur.
Bekar olsam asla mutlu olamazdim düşünsene yillar geciyor... Esin yok çocukların yok yaslaniyorsun ama geride anı yok gelecege dair neşe yok.. bekarlik kötü sey
Yaa birakin allah askina bana 1 tane mutlu evli cift gisterin allah askina bekarlar daha mutlu eminim buna evlenicek varsada evlenmeyin sakin yakmayin basinizi evlilik iyi bir bok degil
enak bilim insanlarından olusan bir arastirma kurulu ve onlar %100 den fazla diyor. ortada 2 kattan fazla yanılma payı var. eğer senin dediğin rakama inanacaksam söylediğinin iki katı yukarı ya da aşağı olma ihtimalini düşünerek cevap vermem gerekir. o zaman aradaki uçurum, epey aciliyor.. ben oyle bir seye cevap da vermem anlayacagin. bence sende guvenme
tecavüz kaçınılmaz olduğundan zevk almayı biliyor onlar :D
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
TÜİK kaale alan var mı 😂 Adamlar damacana değiştirir gibi yönetici değiştiriyor. yayınladığı veriler gerçeklerle bağdaşmıyor vs. Bunu doğru söyleme ihtimalleri bizim satürüne gitmemizden daha zor 😂
Evlenenlere acıyorum. Daha yeni gelin/damat olsam dünyalar tabi benim olur. Sonra her işi sen yap. Yorul. Yani bir süre sonra evlenenler daha mutsuz olacak👍🌹