İslam ın ilk yıllarında savaşlar sebebiyle erkek kıtlığı ve zor yaşam koşulları gibi nedenler ile birden fazla kadın ile birlikte yaşanılabileceğine dair veriler var fakat bence bu işin illa ki yazılı olmayan bir kural kitabı olması lazım ama nerde ki? :)(aşağıda link bıraktım orada birşeyler var) çok eşli bir ailedeki tek erkeğin sadece tek bir kadın ile cinsi münasebette bulunabilir olması gibi. eğer o kadın haklı sebepler ile izin verirse yani üreme yeteneğini kaybetmesi ölüm döşeğinde olması gibi nedenlerle müsade ederse çok eşli erkek diğer kadınlar ile cinsi münasebet yapabilir şeklinde olabilir. Ancak bu günümüzde artık gerekli değil, zaten insanların keyfi davranışları ile yapabileceği hatalar gözetilerek kanunen yasaklanmıştır, aslında günümüzdeki kanunlarda bu İslam kurallarına göre de paraleldir, buna göre: eğer erkek eşinden ayrılırsa nafaka ödemek zorunda yani aynı anda iki kadına da bakmakla yükümlü demektir, bu durumda zaten esasında erkek çok eşli olmuş oluyor ancak sadece bir kadın ile beraber olabiliyor bu kanuni bir sorumluluk, kadın başka bir erkekle evlenene dek ya da ölene kadar kanun böyle nafakaya devam, aynı anda iki veya daha fazla kadınla evlenmek te kanunen yasak, MS.500-600 lü yıllardaki gibi dışarda kaplanlar parçalamasın çölde soğuktan donmasın zarar görmesin ölmesin diye nikahlayıp cinsi münasebette bulunmamak kararı ile ama "nikah olmadan yabancı bir kadın ile aynı evde sürekli yaşamak ta yasaktır" diye kadının rızası olursa ikinci üçüncü dördüncü kadını nikahlayıp eve almak gibi bir şey de artık günümüzde olamaz. Çünki o zamanlar bir kadının zarar görmedentek başına hayatta tutunması çok çok zor idi, şimdi öyle değil, kadınlar artık erkeklerin yapabildiği her şeyi yapabiliyorlar çok güçlüler.
Bundan geriye kalan "ikinci kadın ile beraber olmak ve ikinci kadın olmayı kabul etmek" aksiyonu ise haysiyetsizlik, ahlaksızlık kabahatine girmektedir. (bknz: Aldatmak)
Bir çok sebep bulabiliriz. Kendi ayakları üstünde duramayacak kadar güçsüzdür kabul eder, Aldatan kocasından başka kimsesi yoktur çocukları küçüktür kabul eder, göz yumar. Parayı seviyordur, ben de yaparım diye düşünür kabul eder. Öldürülme korkusu yaşıyordur çaresizdir kabul eder. (karısını hem aldatıp hemde boşanmasına müsade etmeyen şerefsizler de var)
Yani işin temelinde güçsüz olması yatıyor. Tam tersi olsaydı erkek kabul eder mi mesela? İkinci erkek olmayı. Maazallah namus davası diyip cinayet işler. Ama kendisi yapınca karım bana ilgi göstermedi der. Hem kadına müsade etmez, hem de aldatmaya devam eder. Güçlü olan kadınlar ise satmış dünyanın anasını iki tükürür alır başını gider.
Bunu kadere bağlamak yanlış bir şey. Kader diyip geçmemek lazım. Kaderleri yaratmakta bizim elimizde. Önemli olan beyni, kafayı kullanılabilmek. Bu sadece aptallıktır. Aşk ile de alakası yok. Beyni olan ikinci kadın olmayı kabul etmez. Aptallık ile ilgili bu. Evliler yalan söyler, bazı aptallarda inanır ve güvenir. Bunu kadere bağlamayın, şimdi siz kader derseniz yanlış olur. Her şeye kadere yormak saçma çünkü.
İkinci kadın sadece gelip geçici bir heycan heves olabilir erkek böyle düşünüyor bence bunu kabul eden kadın ise kendinden eminliği o kadar üst seviyede olsada olan yine olan ona oluyor
Evet haklı bi yorum. Ama bu ikinci kadın bunu kendine nasıl yedirebiliyor? Bi de şey var, bazı kadınlar yani eşler kocasının metresi olduğunu biliyor ama boşanmıyorlar 🤔
Bence bunu kendine yedirmesinin iki sebebi var ya aşırı duygusal boşlukta o tamamlansın istiyor ya da tamamen erkeğin maddi gûcüne bakıyor ben bunun hayatında olayım da ne olduğum ònemli değil mantığı var. Boşanmamalarının tek sebebi ben nereye giderim oluyor genelde ailesine gitse kabul etmezler evi terk ediyorum dese eşine gitcek yeri yok onu geçtim işi gücü yok maddi gûcü yok kadın göz yumuyor böyle şeylere maalesf
Bir kadın kendini satılık olarak görüyorsa ancak bunu yapabilir. Yani o erkeğin parası vardır bence. Aksi durumda ben düşünemiyorum böyle birşeyi. Yapamam yapmam yani.
Bir kadın eğer ikinci olmayı kabul ediyorsa adamı gerçekten seviyordur gerçekten öyle bir seviyordur ki adam bunun günah olduğunu bile bile haram olduğunu bile bile yine de karşı koyamayacak kadar çok seviyordur gönül ister ki yani kimse ikinci olmasın kimse mesela birisiyle evli iken başka birisiyle bir şeyler yaşamasın ama bazen sevgi o kadar ağır basıyor ki insanlar yapmam dediği şeyi yapıyor ben mesela örnek veriyorum eğer ilerde benim ilgi duyduğun birisi olursa ve evli olursa fakat ben yine de seversem karşılığı bulursam evli olması benim için önemli değil
Bir erkek kadını bu konuma sokuyorsa zaten ondan zerre hayır gelmez, kadında kabul edip devam ediyorsa ondanda hayır gelmez. Bu tür şeyler sadece sevginin ve aşkın adını kirletiyor. Sevginden ölsende kendine hiçmi saygın yok diye sorguluyorum ama yok demek ki. Birde pişkin pişkin davranış sergiliyorlar geneli gözlemlediğim kadarıyla. Artık bir şeyleri o kadar aşmış ve normalleştirmişler ki kendi içlerinde... Evli biriyle birlikte olan ya da hayatında biri varken dediğin gibi 2. kişi olmayı kabul eden varlıkların, kendi içlerinde aslında ego yarıştırıyorlar. Şöyle ki; evli bir adamla beraber olan kadın, adamı elde edip, karısından uzaklaştırmayı başarı sanıyor. "Evli ama beni seçti" gibi gibi... Fazla zavallı gelen davranış ve düşünceler bunlar, hayatlarında hiçbir şey elde edemeyip anca böyle şeylerle avuturlar kendilerini işte...
Aklı sıra İşte bu kadın erkek Zaten fark etmiyor Çok eşli olmak istiyorlar zaten günümüzdeki yeni nesil kadın ve erkekler en bunu destekler halde şu anda
Erkekler ikinci kadini doyumsuz olduklari icin hayatlarina sokuyorlar. Ver allahim ver 1 yetmez 2 yetmez 3te yetmiyor ver ver. kabul eden kadinlarda ezik olduklari icin kabul ediyorlar. Cocuklarim var gidemem sesimi cikarmadan durayim aman yuvam dagilmasin derler sanki ortada yuva varmis gibi. Isim yok param yok gidecek yerim yok derler aslinda herkes konfor alanini terk etmek istemedigi icin kabullenir. Yeni bir hayata atilmak ikinci kadini kabullenmekten daha zor gelir.
Ya güçlü kendi ayakları üstünde duran biri, kendinin farkında olan, değer veren biri asla ikinci kadın pozisyonuna düşmek istemez. Gerçekten anlam veremiyorum bazı görüşler beni şaşırtıyor 🙄
Bir kadın neden ikinci eş olmak ister? Cevap basit, aşkım sınırsız kredi kartının bu ödeme tarihi gelmiş, aşkım faturam 300 Tl geldi bu ay, aşkım kuaför, çarşı, pazar alışverişim şu kadar tuttu. Aşkım spor salonu ücretim, aşkım arabamın bakım ücreti, benzini, bütün bunları karşılayan bir erkeğin ikinci kadını olmak istemeleri bu yüzden normal geliyor bana. Kadın istediği her şeyi alıyor. Karşılığında da yatak işini görüyor. Zaten evde hizmetçi var. Yediği önünde yemediği arkasında. Her istediği karşılanıyor. Böyle bir hizmete karşı 5. Kadın olmayı bile olan olur diye düşünüyorum 😂
Hayatın şartları gereği mecbur kalmıştır buna.. Çocuklar var, ortada bir şeyi yoksa ya da kendi ayakları üzerinde duracak cesareti ve gücü yoksa devam ettirir ilişkiyi..
Herkes her şeyi yapıyor ama kimsenin haberi olmuyor. Evlilikler bir şekilde sürüyor.
Bir kadın ikinci kadın olmayı para için kabul eder ki ruhunu şeytana satmak gibi bir şeydir bu ve bir erkek adam olmadığı için ikinci üçüncü hatta yerine göre gecelik ilişki yaşar. Adam gibi adamın kalbi tektir, hayatında tek kadın olur. Hatta adamın dibiyse kalbi mezar gibidir (eşi ölünce) tek kadını kalbine gömer hayata kadınsız devam eder. Bir insanın hayatına bir elin parmaklarını geçmeyecek şekilde karşı cins insanlar girmeli, fazlası oluyorsa o işte yanlışlık ve sıkıntı vardır.
duruma dini yoldanda vecap verılır o alternatıfı gecıyorum.
2.. kişi olma durumu maalesef cok var adam evlı ya da kadın evlı birliktelikler mevcut. bu durum çarpık yanlıs yapılan seksüel güğdüleri az gelişmiş kişilerin yaptıgı yaprak sevdası bir durum.
bununla birlikte ffm tarzı türü benimseyende var.
kımse kandırmasın 2 . olmak ask sevmek degıl para menfaat ıcındır. kişi onur gurur seref haysıyet hamuruna konarak yaratılır.
Bunu yapıyorsa sadece para vardır işin içinde. Aşk maşk umrunda değildir ve artık salmıştır. Güzel bir yemek, güzel bir kıyafet, güzel bir aktivite sonunda kimsenin görmediği bir yerde ağlıyordur illa. (umarım) çekilmez yani 😂Muhtemelen 1. Kadını bırakamayan adama da sövüyordur ve tam sevemez asla.
İlkokuldayken Ali ata bak - koş Ali koş - Ali topu at diye büyüyen aliler ve nesiller nasıl ki iddaacı ve totocu olduysa sende oğlunu erkektir benim aslan oğlum. Oğluma her şey serbest. Oğlum büyüsün ben ona 4 tane prenses alacağım diye yetiş bak gör neler oluyor. Sebebinin bu olduğunu düşünüyorum. 😫
Mecburdur. Evet bu cümleyi söyledim.. aslında hiçbir kadın bir erkeğe, mecbur değil. Ancak öyle bir devirdeyiz ki, artık gördüğümüz toksik ilişkiler bildiğin aile içi sevgisizlikten, şıpsevdiye dönüşmüş ben artık korkuyorum. Bir kadın seveceğim de gidecek diye..
Gurursuz, onursuz olduğu için kabul eder. Midesi olan kabullenmez bunu. Bir yemeği, eşyayı paylaşırsın ama bir insanı paylaşmak mide bulandırıcı. Büyük konuşmak istemiyorum ama konuşmadan da yapamıyorum. Bir kadın olarak ikinci kadın olmayı katiyen kabul etmem. Kimsenin oyuncağı değilim, olmaya da niyetim yok. O kadar onursuz biri değilim.
Günümüzde bunun kabul edilme sebebinin bunu kabul eden kadınların önceki ilişkilerinden başlarına gelen durumlar olduğunu düşünüyorum. Kadin ikinci kadin olduğunda maddi olarak bazı şeyler kazanacağından bunu kabul ediyor daire hediyeler vs.
Olmamışlıklık ve çiğlik. Insan kendine neyi yakistiriyorsa oyle yasar. Kimisi bir kadina\bir erkege ait olmayi ister, kimisi de herkesin olmaya calisir.
Bunu erkekde yapıyo kadında yapıyo ayrım yapmak dogru degil piyasada bir sürü kstegorize edebilecegimiz insanlar var birisi cok silikdir onu elinde tutar digeri hem beta hem efendi aynı zamanda ilgilidir kadın bunuda elinde tutar sevdiginden degil ilgisi hosuna gidiyo bu yuzden yine arayış içinde buluyo kendini olay bu daha iyisini bulana kadar flort adı altında iliski yasiyo
Kendine güveni ve saygısı olan birisin ne birine ümit verip cepte tutmak istemezsin ne de sen kendini o duruma düşürmezsin diye düşünüyorum senin için bi ilişki nasıl olmalı?
Mükemmel ilişki diye bir şey yoktur bana göre. Birbirini sevdiği için çiftler, hoşuna gitmeyen şeylere göz yumar, saygı gösterir, alttan alır, çeşitli fedakarlıklarda bulunurlar. İnsanlar mükemmel değil ki, ilişkiler dört dörtlük olsun.
Kimse mükemmel değil çiftler birbirine anlayışlı davranırsa birbirlerini kırmadan sevmesi lazm güzel sevmek diye birsey var biliyomusun baktıkça tekrar tekrar sevdigin dokundukça daha iyi hissettigin taktiksiz kendini teslim ettigin bir sevgi tabi körü körünede bağlanmamak lazm 😊
Hemcinsine olan nefreti olabilir. nefretini beraber olduğu erkek ile beraber olarak dindiriyor olabilir tabi bu geçerli sebep değildir kaşşarlık bedava nasıl olsa :D
Her kadın sevilmeyi hak ettiğini düşünüyor ve her dala tutunuyor, bu sayede gerek maddi imkanlarla mutlu olacağını düşünüyor gerek ruhen bu farketmiyor küçük bir ilgi görünce bırakmak istemiyor daha çok
Kabul ediyorsa zarurettendir. Ekonomik özgürlüğü yoktur, kendi ayakları üzerinde duramaz, çoluğu çocuğu vardır ve bu sebeplerden ötürü adama muhtaçtır. Başka hiçbir senaryoda kabul edilebilecek gibi değil.
Cahillik, eğitim seviyesinin yetersizliği, maddi imkansızlıklar vs. sebebiyle. Hep bu yüzden derim kız çocuklarının okuyup meslek sahibi olması, erkek çocuklarının okumasından çok daha önemlidir benim gözümde. :(
Kişiye göre değişir bu. Kimisi geçinmek için yani ev işlerini yapsın diye. Belki daha iyi birisini bulduğu için. Belki fiziğini beğendi ya da karakterini. Kişinin ne amaç için aradığına bağlı
Savaş yoksulluk vb. durumlarda kadınlar geçimini sağlayamadığı ve korunamadığı zamanlarda erkek himayesi altına alarak (fazladan sorumluluk alarak) birden fazla kadını nikahına alabilir evet. Onun dışında Allah bu konuda uyarıyor. Hepsini dikkatlice ve tefsiriyle okuyunuz.
@SoleilGoddeS öyle bir düşüncem yok elbette ama ben de görüşünüz altına yazsam siz de ben oyle demedim dersiniz. Yorumum altına yazılanın genele ithafen olduğunu anlamam takdir edersiniz ki çok mümkün değil 😊
Benim lisede bizim sınıfta hoşlandığım bir kız vardı. Yıllar sonra öğrendim ki bizim sınıftan bir arkadaşla yatıyormuş. O arkadaşın da sevgilisi vardı.
genelde maddi çıkar oluyor. maalesef para için ikinci olmayı kabul eden çok insan var. hayatın odağına metayı koyarsan mal para için yaşar hale gelirsin.
Erkeğin ki eğer her şey yolunda ise buna rağmen başkasına gidiyorsa doyumsuzluktur. Kadının bunu kabul etmesi ya çaresizlik ya aptallıktır
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ne kadar doğru bilmiyorum. Ama genelde eğer ki babaları annelerini başka bir kadınla aldattıysa ileride annesinin durumuna düşmemek için aldatılan kadın değil de ‘’ diğer kadın’’ olmak istiyorlarmış. Yani hikayedeki diğer kişi.
Çünkü Kadın ne yaparsa yapsın o insandan vazgeçemiyorsa zaten yenilmiş ve artık kendini ona ne olursa olsun teslim etmiştir. Kendi açısından 2. kadın olarak görmüyordur ve bu durumu daha masum hâle getirmeye çalışıyordur.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Kimse fakirin ikinci kadın olmak istemez, olmaz da zaten di mi?
İkinci kadınların istediği yeteri kadar belli bence, tartışmaya gerek yok. 🤑
Neden bi kadın ikinci kadın olmayı kabul eder çünkü hayatındaki erkekte onun ikinci erkeğidir bi erkek ikinci kadını hayatına sokuyorsa bunun tek sebebi hayatındaki kadına saygısı olmaması vicdanı olmaması sadakati olmamasıdır