Değer verilen sevgiye layık olmayan kişi yapar bunu. Ya da ayrılığı hazmedemeyen taraf bu kadın da olur erkek de olur. Güzel güzel sevmişsin ama bakmışsın ilişki yürümüyor bir yerde tıkanıyor. Karşılıklı saygı ve sevgi ile bu sürmeyen ilişkiyi bitirmek varken neden birbirlerine ya da bir tarafa zorluk çıkartılır ki. Başta dediğim gibi bu ilişkideki sevgiye aşka layık olmayan hangi tarafsa acımasız davranan da odur.
Sevmeyen taraf acımasızdır hatta ona tavsiye de bulunur iyi dileklerini de ekler birde ne kadar iyi olduğundan filan bahseder sorun bende der birde üstüne sende bir problem yok der.. güya akılınca kırmadan incitmeden ayrılmak derdindedir ama her söylediği kelime acımasızlık doludur ve kırar ezer deler geçer arkadaş..
Seni sevmiyorum artık olmuyor yapamıyorum dese ve sadece elveda dese o kadar fazla kırıcı olmaz
Tahammülsüzlüğü öyle görüyorum ben. Ayrılırken neyine acımasız olur ki insan? Birinin acı çekmesini istemek psikolojik rahatsızlıktır bana göre. Hakaret etmeden, tehditler savurmadan, ayrılmak çok daha mümkün. 😬😬
Daha az seven zalim oluyor. Umursamaz oluyor karşısındaki insana. Canını yakıyor ve fark bile edemiyor. Kadın ya da erkek değil burada rol model olan. Sevgi katili bizleriz yani insanlar. Aşkı bizler öldürüyoruz.
Ben kendimden örnek verecek olursam. Ayrılık benim için tam olarak bir eziyet oluyor hayatla bağım kopmuş gibi sanki... Acımı sonuna kadar yaşıyorum. Mutlu olamıyorum. Karşımdaki insana bakınca sanki hiç sevmemiş gibi hiç güzel günler geçirmemişiz gibi hayatına devam ettiğini görüyorum. Ve bu durum benj daha fazla üzüyor. Benim hikayemdeki acımasız karakter Erkek oluyor bu durumda. Diğerlerini bilemem ama tahminimce daha az seven daha fazla acımasız oluyor bence.
Erkekler acimasizca terk ettiklerini sanirken iclerinden kopani cok sonra anladiklarindan, ayrilirken cok aci! masiz olduklarini dusunuyorlar, samimi degiller... Diger yandan kadin icin anlik samimi duygulari itiraf edip hungur gungur agladiktan sonra tuy gibi hafifletip vicdanen rahat bir hayata adim atiyolar... Sonuc.. ayrilirken acimasizca ayrilan erkek bedbaht, kadini rahat... Digerinde de tam tersi.. daha da yazamicam... Tisikkurler..
Bu konuda yapılmış olan bilimsel bir çalışma, ayrılık durumunda deneyimlenen duyguların yoğunluğunda cinsiyetler arası farklılıklar gözlendiğini gösteriyor. Yaşları 18 ile 23 arasında değişen 1000’den fazla kadın ve erkek katılımcıyla yapılan çalışmanın sonuçlarına göre; erkekler kadınlardan daha fazla ayrılık acısı çekiyor ve ayrılık deneyiminin olumsuz etkilerini kadınlara göre çok daha uzun sürede atlatabiliyorlar. Araştırmacılara göre, erkeklerin ayrılık deneyiminden duygusal olarak daha fazla etkilenmelerinin nedeni ayrılık sonrasında kişiliklerinin ve öz-saygılarının zedelendiğini düşünmeleri.
Bir tane sevgilim nu de atmadım diye nokta koyup engellemişti birisi or uspu olduğumu söyleyip ayrılmıştı ve ben hep güzelce konuşup ayrılma taraftarıyım. Sadece kendimi, eskilerimi ve birkaç arkadaşımın yaşadıklarını dikkate alıp cevap vermek doğru olmaz ama genellikle erkekler daha acımasız
Kadınlar ayrılık veya tartışma aşamasında karşıdakini küçük düşürücü veya rencide edici söylemler kullanmaktan çekinmez. Kadınlar damara basmayı sever bir erkek bunu kolay kolay yapmaz.
Kadınlarda genelde ilk baş çok duygusal oluyo, erkeklerde umursamazlık oluyo ilerleyen zamanlarda ayrılınca bı durum tam tersine dönüyor. Sonra iki ay sonra geçiyor en fazla.
Kişilikle alakalı övünülecek bir şey değil kalp kırmak kadar kolay bir şey yok iyi kötü zaman geçirilmiş en iyisi iyi ayrılmak tabii arada aksi kötü bir durum yoksa.
Ayrılıyor isek acımasız olmak zorundayız. Cinsiyetle alakalı Bi durum değil bu. Cirkeflesmek vs katmıyorum buna. Bittiyse bitmiştir uzatmanın manası yok
Dediğim gibi genelleme olarak erkekler daha fazla.. Ama bu hiç kadın olmadığı anlamına gelmiyor efendim.. Arkadaşında dediği gibi şahısların karakterlerine bağlı bir durum
Erkekler daha çok acımasız, kadınlarda uzun vadede acımasız oluyo
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Benim kendi görüşüm bu olaya cinsiyetçi bir şekilde yaklaşmak doğru olmaz bu tamamen karakter meselesi eğer iki taraf da medeniyse sorun düzgünce konuşarak da çözülebilir veya medeni bir şekilde ayrılınabilir cinsiyet normları doğru değil bence tamamen karakter meselesi😊
Helal olsun ne güzel açıklamışsın cinsiyet gözetmeksizin? burada öyle yazanlar var ki karşı cinse düşman gibi saldırıyor; Oysa ki insan anlaşamayabilir belki, Lakin daha önce yaşattıkları güzel duygular için bile değerlidir o kişi benim nazarımda; saygı duyarım mutluluk dilerim ona…
burada birilerinden ayrılanlar arkadan saldırıyor birbirine ne garip 🤔.. Zaten ben değerli olmayanı hayatıma almam; Fikir ayrılıkları daha önce ona verdiğim değeri yetirmez ki; Yeni bir ilişkiye başlasam bile arkasında konuşmam yeni ilşkiye saygımdan; Eski ilişkiye de yaşattıklarından dolayı özel tutarım içimde saklı; Zaten aynı fikirde olduğumuz için sana yorum yazdım ben..☺️☺️
Evet iyi de bitse kötü de sonlansa sadece sevgili ilişkileri değil arkadaş akraba ilişkileri için de aynı şeyi düşünüyorum özel olmalı başkasıyla konuşulmamalı belki konu hakkında tavsiye almak için güvendiğin birine danışırsın ama bence her insanın hayatı farklı kimin ne yaşadığını ne zorluklara katlandığını bilmeden önyargılı davranmak arkasından dedikodu yapmak doğru değil bence yaşanılan her anı iyisiyle kötüsüyle değerlidir.
kadınlar acımasız hemen başka erkeğe koşuyorlar sen canını verirsin beklersin o hemen yeni yatak aşklarına harcar kendini. aşk boş iş kadınlar artık duygusuz
@_7_007 ya hayır, beni bazı insanlar acımasız yaptı :D yani ayrılığa geldiyse bi ilişki zaten, o dönem can sıkıcı oluyor, benim duygularım köreliyor ve acıma duygum kayboluyor. Bi anda silebilirim.