- Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılevlilik düşünüyorsan aynı evde yaşamak etik değil çünkü elinin altında oluyorsun evlilik düşünmüyor ama evlilik düşünmüyorsan yaşayabilirsin aynı evde ama kimse ile evlilik düşünmüyorsan dini topluma göre aynı evde yaşadı lafı ömür boyu seni takip edecek dedikodular çıkacak milletin ağızı torba değil büzesin kendilerini görmez hep başkasının açığından dedikodu yaparak beslenirler
40 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılEtik olup olmadığını burada kimseye sorma kendi hayatınla ilgili çünkü kimse kimsenin ahlak bekçisi değil bu konuda, kimse kimsenin hayatıyla ilgili yorum yapma halkında da değil. Sen bu soruyu sorduğunda bir başkası kendi ahlaki değer yargılarından sebep sana hoşlanmayacağın ağır cümleler kurabilir... başta da söylediğim gibi kimseye kendi hayatımızın tercihlerinde yorum yapma hakkını vermemeliyiz. Sana göre aynı evde yaşamak etiktir, bir başkasına göre değildir. Kendi hür iraden ne istiyorsa reşit aklı başında bir insan olarak onu yapma özgürlüğündesin. Bunu eleştirmek kimsenin tekelinde değil. Bu sebepten bir başkasının düşüncesini önemsemek hayatını yorumlaması için buraya sunmak etik değil asıl bence.
20 Yorumla
+1 yılBence iki tarafında birbiri hakkında ciddi düşündüğü durumlarda gayet iyi bir şey. Uzun süren ve evliliğe doğru giden bir ilişkiniz varsa kesinlikle evlenmeden önce bir süre aynı evde yaşamalısınız. Her gün olmasa da mesela haftada 3 gün beraber kalsanız en azından evlenince durumların nasıl olacağını bu kişinin evdeki huylarını ömrünüz boyunca kabul edip etmeyeceğinizi görürsünüz. Sonuçta hangimizin evdeki hali ve sokaktaki hali aynı ki?
00 Yorumla
1 2 sene birliktelikten sonra eğer ki ilişki ciddi bi ilişkiye dönüyosa bence yaşanmalı çünkü sevgili veya arkadaş olsun aynı evde yaşanmadan tanınmıyo yaşamak lazım
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
125Cevap
+1 yılİki taraf da istiyorsa neden olmasın? Bence tüm çiftler denemeli. İki taraf da birbirini tanır. Sonra kadınlar evlenince görüyorlar kocalarının bir çorabı kirli sepetine atmaktan aciz olduklarını. Veya cinsellikte bencil, yetersiz olduklarını. :D Ya da çamaşır makinesini çalıştırmaktan aciz olmalarını :D Say say bitmez. Bizde lafa gelince mangalda kül bırakmayan erkek çok ama kişisel temizlik, düzen vs öğrenmekten de acizler kimse kusura bakmasın. Analarının evindeki düzeni istiyor bir çoğu. Bir de bunlara aşık olan saflar var. :D
00 Yorumla
+1 yılÇok modern bir topluluksak teknolojimizi üretmeliyiz araçlarımız olmalı hani nerde? Tüm gençlik hazır olanları kullanıyor beyin yormaya zahmet etmiyor sadece yiyici ama sevgiliyle yaşamaya gelince moderniz ah modernsiniz babanızda köyde moderndi gidin onun önünde de böyle söyleyin de göriyim varya bu z kuşağından gram beklentim yok Allah çarpsın hepsi bi özentilik peşinde instada zengin görünme çabasında gerçekler aç köpeklik onun için sildim sosyal medyaları. canım canım akımlar bilmem neler ateist olarak, içki içerek birbirlerine kayarak hawalı olduklarını sanıyorlar ve bunada özgürlük diyorlar siz bide ülkenin geleceğisiniz vay halimize bunlar doktor olcak bide eyvah eyvah olabilirseler oda. bende z kuşağının içindeyim ama bu ülkede yaşamayı düşünmüyorum gelecekteki çocuğum bu kadar salağın içinde büymemeli sizede hayat gerçekleri Tokat gibi yapıştırdıgında görücem
01 Yorumla- +1 yıl
Bu ülkede yaşamayı düşünmüyormuş, herkes canım. Dışarıda gençler nasıl yaşıyor sanıyorsun acaba? Hepsi teknolojiyle mi uğraşıyor?
Z kuşağının canım tam bir örneksin valla. Aklını milletin zizkişmesiyle bozmuş sersemleri yetiştirenler var tabii hala
- Aşk İlişkileri konusunda 388 cevap paylaştı.
+1 yılEtik mi değil mi onu herkesin kendi ahlâk değerleri karar verir ama bence biriyle aynı evi paylaşmak lüzumsuz. Evlilik bunun için var zaten. Eğer bu kadar büyük bir karar almamışsam aynı evi paylaşacak kadar bir arzu ve özlem içinde de değilimdir. 7/24 görmeden durabiliyorsam bunu muhafaza etmeye çalışırım.
20 Yorumla
+1 yılOlabilir olması da gerekir. Ancak bizde çok rastlanan bir durum da değil çünkü erkekler eşlerinin geçmişte sevgilisiyle aynı evde kalmış olmasini kabul etmiyorlar maalesef. Zaten sevgililik evlilik gibi degil kolay koparılan bir bağ ve bu durumda evin yükü paylaşılacak mı muamma ha diyince ev de bulunmuyor. Velhasıl sosyete hayatı yaşamiyorsaniz aynı eve çıkmayın derim.
30 Yorumla
+1 yılhiç etik değil örf adetlerimiz var unutmayın arkadaşlar bırakın bari onlar olduğu gibi kalsın sorunuza gelirsek nikahsız elin adamının evinde hiçte yaşamam
60 Yorumla
+1 yılSaçma buluyorum. Evli gibi yaşayacaksanız evlenin. Her ilişkinin başka hazları, heyecanları var.
28 Yorumla- +1 yıl
Aha bu tür düşünenleri diyordum işte. Evlenmeden birlikte yaşayınca evliliğin anlamı kalmıyor di mi?
- +1 yıl
Kendisi gibi düşünmeyenlere “dangalak” diyerek söze başlayan insanları ciddiye alıp konuşmaya değer görmüyorum. Düşüncelerini başkalarına hakaret etmeden anlatamayanların yardıma ihtiyacı olduğunu düşünüyorum ama bu da benim uzmanlık alanım değil. Çocukken karşıma çıksaydınız belki faydam dokunurdu, şimdi ise elimden bir şey gelmez üzgünüm.
- +1 yıl
Bir insan dangalak olabilir ve bunun tespiti yapılabilir, her ne olursa olsun hakarete uğramaması gerektiğini düşünen politik doğrucular genelde dangalaklığın tezahürüdür.
Ki ben, benim gibi düşünmedikleri için değil, düşünme biçimi aptalca olduğu için insanlara dangalak derim. Saçma arkadaşım yürüttüğün mantık. - +1 yıl
Her ne olursa olsun başka bir şey, dinlemeden dangalak demek başka bir şey. Bu ikisinden ikincisini yapıp birincisini savunmaksa bambaşka bir kafa. Bu 1.
Dangalak olduğunu düşündüğün insanları tek tek bulup onlara zaman ayırmaksa tam olarak o bahsettiğin tespitin tezahürü olabilir ancak. Bu da 2.
Hakaret ettiğin hâlde sana gayet medenice zaman ayırdığım için rica ederim. Bu 3.
Her zaman beklerim. - +1 yıl
İkidir bana üslup üzerinden ahlakçılık taslayıp, yahut zamanımı neye harcayacağım hakkında konuşup, düşünce biçimine yaptığım tenkit hakkında tek kelime etmiyor olduğunun farkındasın değil mi?
- +1 yıl
Neden bu konuda sizinle tartışmadığımı daha başında söylemiştim ama siz orayı da kaçırmışsınız. Benim için önce üslup gelir. Üslubu bozuk insanla bir şey konuşmak da bir paylaşımdır, değmez. Ağzını hakaretle açan insanla medenice neyi tartışabilirim ki? Boşa zaman kaybı.
- +1 yıl
Meal: Ben sığ biriyim, benim için sadece şekil ve davranış kalıpları önemlidir, sadece alıştığım düzlemde bir şey tartışabilirim, o yüzden bir kişi benim tavrım hakkında fikrini şedit biçimde ifade edince söylediği her şeyi yok sayıp ahlakçılık taslayarak aslında tarafıma iletilen tenkitleri değerlendirmekten bile kaçınırım.
Zaten böyle sığ, şekilci ve basmakalıp düşünen biri olduğum için, ''Evli gibi yaşayacaksanız evlenin'' gibi dümdüz aptalca fikirleri savunabilirim. Birisi bunun temelsiz olduğunu söylerse, olduğunu savunmak için bir girişimde bulunmam korkaklık eder kaçmaya uğraşırım - +1 yıl
Hâlâ derdini hakaret etmeden anlatamayacak kadar kabiliyetsiz olduğunu gördüğüm için ilk cümleden sonrasını okumaya gerek görmedim bile. Başka kapıya arkadaşım, ben senin tasını doldurmicam.
Tercih meselesi. Sevgilisiyle aynı evi paylaşanlara kötü gözle bakmıyorum ama ben sevgilimle aynı evi paylaşmam. Her şey vaktinde yaşanmalı. Evlendikten sonra ömrümüzü aynı evde geçirerek tamamlayacağız zaten. Bu güzellikler evlilik evresinde yaşanmalı...
21 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle katiliyorum
+1 yılAynı evde yaşıyorum, mutluyum. Sıkılma veya bahsettiğiniz saçma durumlardan hiçbirisi olmadı. Sevmediğim birisiyle eve çıkmış olsaydım öyle olurdu tabii. Herhangi bir pişmanlığım yok. Sadece bu kadar çok vakit geçirdiğimiz için tartışmalarımız 2'ye 3'e katlandı. Bu da oldukça normal bir şey zaten. Günde 12 saatimi çorabımla geçirsem onunla bile problem yaşarım.
Sevgilinizle aynı eve çıkmaktan korkmayın. Tabi gerçekten seviyorsanız :)10 Yorumla
+1 yılEtik değil nedeni ise sıkılırsınız kesinlikle..
10 Yorumla
+1 yılKişisel tercihlere, inanca, yetiştirilme tarzına göre değişen bir durum ETİK gibi ağır bir kelime ile kategorize edilemez, edilmemeli.
Zira, benim hayat tarzıma doğru gelen sana ya da bir başkasına gelmeyebilir. Burada elalem ne der yerine çift olarak BİZİM İÇİN DOĞRU OLAN NEDİR diye düşünülmesi daha ETİK bir olgudur. Yoksa onun bunun ne dediğine göre yaşamak kadar büyük bir haksızlık ve ahlaksızlık olamaz. Kendine ihanettir çünkü bu.10 YorumlaNeye göre etik mi?
Sevgiliyle aynı evde yaşanır. Yaşanmaz diyen arkadaşların sevgilisi "aynı evde yaşayalım" derse nefessiz kabul edecekler hiç kendilerini sağa sola atmasınlar :)
Kız çocuğu ailesi açısından hoş karşılanmayabilir. Onlar da zamanla aşıyorlar.
Ben bir süre geçtikten sonra birlikte yaşamaktan yanayım.00 Yorumla
+1 yılBen tek yaşıyorum ama erkek arkadaşımla aynı evde yaşamıyoruz. Bilmiyorum biriyle aynı evde yaşamaya alışkın değilim o yüzden şimdilik bu şekilde iyi. Ama etiklik konusuna gelecek olursak, neden etik olmasın ki? Yine de toplumdan topluma değişiyor. Türkiye henüz bunu kaldırabilecek bir seviyede çoğunlukla değil.
00 Yorumla
+1 yılAhlak çerçevesinde düşünürsek bence ahlaki yani etik değil.
60 Yorumla
+1 yılYani ben istesem de ailemin pek onay vereceğini sanmıyorum haliyle onların hoşuna gitmeyecek bir şeyi de yapmam. Etiklik kavramıyla ilgilenmiyorum sadece ailem önemli
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYaşanmamalı bence sonra da ay cinayetler oluyor yardım edin diyorlar. Arkadaş ana babadan ne gördük biz ömürlük aşk gördük biz gençlik kimlere kaldı ya ayıptır nikah düşmeden ne evi arkadaş senin kızın olsa mesela bir erkeğin evine bırakır mısın? onunla cinsel ilişki yaşamasını ister misin? yani kim olsa katiyyeten istemez. Toplumu bozan da bu tür şeyler zaten ama insanlar normal olarak algılıyor.
00 YorumlaHayır etik değil ama maalesef günümüzde etik olarak gösteriliyor güya modern medeniyiz ya böyle seylere gelince modern medeni oluruz başka seylere gelince olmayız yorumda bile var bu haltı yiyen kızlar sonradan ağlıyor nedense
10 Yorumla
+1 yılOlabilir, evlenmeden önce de birbirlerinin evde ki hal ve davranışlarını da tanımış olurlar. İnsanlar başkalarının ahlak bekçiliğini yapmayı çok seviyor. Bunda ayıp bir durum görmüyorum ben.
20 Yorumla
+1 yılEtik diyenlerin etik anlayışı farklı dinen ahlaken uygun değil bence😒
20 YorumlaEvlilik yoluna gidilecek bir ilişki olacağından hiç şüphem yok sonuçta alışılıyor karşındakine ve kısa zamanda evleneceğimizi düşünüyorum ki Bencede bundan doğal bir şey yok ama günümüz insanlarının cahil kafasına ters şeyler bunlar
00 Yorumla
+1 yılBundan bize ne? Yaşayacak insanlar bunu düşünsün. Yine de eski sevgilisiyle birlikte yaşamış kız bana yaklaşmasın. Yobazım ben. Geçmişe takılmasam da birlikte yaşamak evlenip boşanmak gibi bir şey benim için
00 Yorumla
+1 yılBana göre uygun değil. Başkaları beni ilgilendirmez.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 7,4b cevap paylaştı. Yaşayanlara saygım sonsuz da ben evliliğin (evlenene kadar) heyecanını alıp götürdüğünü düşünüyorum bence çiftleri sıkar bu durum
40 Yorumla
+1 yılEtik değil çünkü adı üstünde gayri meşru. Ayrıca güzelde değil çünkü sevgililik cıvır evlide olmadığın için ortada ne öyle ne böyle gezinmek iyi olmaz
00 YorumlaEtik kısmını geçelim de bence gerekli bir şey. Daha yediği tabağı kaldırmayı çok büyük bir şey sananlar oluyor. Birinin evdeki tutumunu görmek için bence mantıklı.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,2b cevap paylaştı.
+1 yılYaşarım, zamanında yaşadım. Bu konu, etik, ahlak tartışmasına konu olacak bir şey değil. Yetişkin insanların bu tip tercihleri etik konusu değildir. Özel hayattır, kimseyi de ilgilendirmez.
00 Yorumla Etik konusu tartışılır.
Asıl sorun anlasamama gibi durumlarda çıkıyor. biri evden gitmek isterse sorun oluyor.
Nereye gidecek hemen düzen kurmak zor00 Yorumla
+1 yılİsteyen istediğini yaşasın ama şu bir gerçek ki sevgilisiyle aynı evde yaşayanı kıskanan çok. Hal böyle olunca ahlak bekçiliği durumu yapıyorlar
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 462 cevap paylaştı.
+1 yılDinimize göre uygun değil. Evliyken zaten beraber ayni evde olacaksınız. Her şeyi erkenden yasayıp tüketmemek lazım.
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 10,9b cevap paylaştı.
+1 yılHayır desek sanki millet vazgeçecek, sonra da eyvah hamileyim diye burada gelip ağlarlar en fazla...😏
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYorum bile yok
Pisliksiniz
Aklınız fikriniz seks
Aynı evde kalırsak yok daha iyi tanımışız s# ktir lan
Kadını becerecek Bi süre sonra yok birbirimize göre değiliz diyeceksiniz bye 🤢🤮20 YorumlaBence değil, evlenmeden yapılmaması gerekir. Bazı şeylerin heyecanını önceden yaşayınce evliliğe bir şey kalmıyor diye düşünüyorum ben.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılEtik veya değil diyemeyiz ama uygun değil bence. Kişiler istedikçe birbiriyle olmalı. Birbirlerinden Ayrı zamanları mutlaka olmalı.
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılYani etik veya olmaması bizim kararımız değil ama karşılıklı güven olması lazım sonradan pişmanlık olmaması adına
00 Yorumla
+1 yılBu kişiden kişiye, inanç ve yetiştirilme tarzına göre değişen bir durum. Ben yaşamam ama yaşayanları da sorgulamam. Herkesin kendi tercihi
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 425 cevap paylaştı. Kesinlikle evet. Çok iyi anlaşıyor aşırı seviyor olabilirsiniz ama aynı ortamda yaşamak farklı bir şey. Büyük adımlar atmadan önce denenmeli.
00 YorumlaKocamla ayni evde zor yasiyorum sevgilimle nasil yasiyim 🤭🤭
11 Yorumlaetik olmayan bir şey göremiyorum ama hemen olmamalı gerçekten iki taraf da birbirinden emin olmalı
14 Yorumla- +1 yıl
doktora git göremiyorsan
- +1 yıl
@emretolunay kimse sizin düşünce biçiminize göre yaşamak zorunda değil. herkesin kendine göre doğruları var. her yaşama saygılıyım. iyi günler.
- +1 yıl
bana göre değil ama türk tomlumunun adet ve törelerinide çiynememek lazım. ben fikrimi söyledim sadece
- +1 yıl
@emretolunay türk toplumunun adet ve töreleri diye bir şey olduğunu düşünmüyorum. her toplum zamanla değişir. değişim oldukça olağandır zamanında avrupa'da da kız isteme vardı farklı formda olsa da. ama artık yok neredeyse. her çağın dengesi farklı. sizin fikrinizi söyleyiş tarzınız çok kabaydı.
Yaşanır. Evlilik düşünülüyorsa yaşanmalı hatta. Diğerleri çok önemli değil de
11 Yorumla- +1 yıl
evlenmeden yaşanmaz yaşanmamalı
Etiktir, ters bir durum görmüyorum. Ama uzun süreli yaşamam sanırım.
10 YorumlaBize ters beybi ama herkesin hayatına kimse karışamaz
00 Yorumlabilmem güzel olabilirdi ama galiba ailemin asla öğrenmemesi gerekirdi
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Kimsenin fikrine karisamam ancak bana hiç doğru gelmiyor.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,1b cevap paylaştı.
+1 yılneye kime göre?
herkes kendi hayatını yaşar ve sorumludur.00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 837 cevap paylaştı.
+1 yılben yaşamam ya sıkılırsın her gün görmekten, araya biraz özlem girmesi şart
00 Yorumla
+1 yılYaşanmalı evlenmeden önce hele kesinlikle yaşanmalı
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 17,8b cevap paylaştı.
+1 yılyani tam olarak etik mi derken anlamadım ben, günah mı diye tartışıyolar ama cihangir de tartışıyolar gibi geldi.
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 5,4b cevap paylaştı. Etiğinin ı mk. Canım ne isterse onu yaparım. Herkeste öyle yapsın.
00 Yorumla
+1 yılEtikliği tartışılır. Ben yapmam yapana da bir şey demem
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYaşamak isterim ama bir süre sonra hem o. Damgası yerim hem de hee şeyin zamanı var ya yapmayın böyle şeyler evlenince yapın birlikte yaşayınca illa ki birlikte olursun
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,8b cevap paylaştı. Evlilik dışı kimse kimseyle aynı evde yaşamamalı bu durum evlilikleri bitiriyor artık
00 YorumlaYaşanabilir evli olup birbirisi arasında hiç bağ olmadan yaşayanlardan daha etik.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılNeden etik olmasın kafatasçılığı bırakın artık 21. yüzyıldayız
00 Yorumla
+1 yılyaşanır tabiki
orta çağ zihniyetini geçiniz artık00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 477 cevap paylaştı. Netice iyi veya kötü de olsa, sevgiliyi çok daha iyi tanımanıza imkan verir.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 984 cevap paylaştı.
+1 yılAynı evde yaşarsan erkenden tanırsın karı koca gibi olursunuz evlilik için test gibi bir şey.
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılKimler kimlerle yaşıyor, çok normal bir şey ve büyük bir şeymiş gibi algı yaratmamak lazım.
00 Yorumla Birlikte yaşayabilmek için imza atmak zorunda olmak kadar gayrı etik olamaz yavrum..
00 Yorumla
+1 yılEtik iş ahlakı ya o ahlaktır direkt. Neden olmasın bu arada
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı. İsteyen yaşar istemeyen yaşamaz. Bu etik konusu değil kültür ve yaşam tarzı konusu.
00 Yorumla
+1 yılAynı evde yaşamak ahlaksızlık değildir, yaşarım tabi ki.
00 Yorumla- Devamını Gör (157)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat