Bu toplumun baskısı bitmez İstanbul da yaşıyor olsan dahi site vb dışında rahat edeceğini sanmiyorum hiç kimseyle konuşmazsan soğuksan sorun olmaz tabiiki evlilik dışı aynı evde kalınca ateşle barut yanana durmayacağını da biliyoruz ve kuran ahlakından bahsetcek olursak doğru değil ve kuranı sadece dilinde olan uygulamayan insanlara prim verirsiniz ama ahlaksızlığa gelene kadar bu ortada olması gereken nadir şeylerden çünkü sokak ortasında Bi kadın öldürsen belki kimse ahlaklı olduğu için müdahale etmez ama sevgilisinin evine girip çıkarsa herkes ahlaklı oluverir
İsteyen istedigi yere cekmede özgürdür. Saygıdan ödün vermediği müddetçe, bir kıyaslama ile örnekleyelim. Bir sıfır araba almak istiyorsunuz. Bayiye gidiyorsunuz. Konusuyorsunuz anlasiyorsunuz diyorsunuzki tamam kabul aldım. Parasını ödemeden veya kredilendirmeden sigortasini vs yaptırmadan bayiden çıkartmak istiyorsunuz. Verirler mi? Vermezler. Hadi verdiklerini farz edelim. Çıkardınız sürdünüz kaza yaptınız cizdiniz vs geri getirip verebilirmisiniz? Veremezsiniz mümkün değilde hadi aldıklarını söyleyelim. Başkası gelir alirmi? Düşünün bir araba dünyalık. metal yığını için bu kadar kanun kural varken hepsini ezip gecemiyorsak. Aile olacak adaylar da özellikle aynı titizlikle olmalıdırlar. 3 5 yıl beraber yasa sonra problemler baslayacak tekrar ayrılık sonra başka kişi devreye girecek vs vs nerde edep nerde haya ben az yazdım sizler çok anlayin.
Zina günahtır bizim toplumun dinine göre. Şimdi tabii herkes aynı inanca mensup değil ana çoğunluk aynı inanca mensup. Hal böyleyken ahlaksızlık sayılıyor.
Kendi görüşüme geleyim. Karşımdaki kişi güven veriyorsa ve ailemden farklı bir şehirde yaşıyorsam birlikte yaşarım. Şimdi her sevgili olduğum kişiyle aynı evde yaşarsam sonumu düşünemiyorum. Erkeklerin çoğunun aklı farklı tarafına çalışıyor. Onun için kendine dur demeyi bilen biriyse sevgilim yaşarım.
İsteyen istediğini yapar, biz karışamayız.. Ama evlilik dışı, arada nikâh olmadan aynı evde yaşamak zinalara, haramlara kapı açacaktır dinin emretmediği bir şeydir. Müslüman bu konularda hassas davranmalı, emre uymalıdır. Uygun bulmuyorum, bana ters...
Eğer inancı İslam ise Müslümanlık ise hatta kültürü de buna elverişli değilse evet ahlâksızlık + haram + günah... Ama inancı İslam değilse ve çevresindeki kültür bu şeyleri pek önemsemiyorsa s*kse devam etsinler...
Nie sorguluyorsun ahlaksız değilse Sorusunubile merak etmemen gerek Sanadogru olan herkese doğru olamaz Türkiye şartlarında yaşamak aile değerlerinden gelir ve bu hep böyleydi.