Vallahi billahi çok pişmanım
Böyle bir adama nasıl hata yaptım bilmiyorum
(Aldatmadım bu arada başka bir erkek falan asla yok ) ama yanlış bir şey yaptım
(ne yaptığımı da yazamam utanıyorum sormayın boşuna)
Ama ben barışmak istiyorum ne yapmalıyım
Barışmazsa gerçekten biterim
Böyle bir adama nasıl hata yaptım bilmiyorum
(Aldatmadım bu arada başka bir erkek falan asla yok ) ama yanlış bir şey yaptım
(ne yaptığımı da yazamam utanıyorum sormayın boşuna)
Ama ben barışmak istiyorum ne yapmalıyım
Barışmazsa gerçekten biterim
Merhabalar,
Öncelikle konu hakkında detaylı bilgi sahibi olmadan etkili bir tavsiye vermemiz mümkün değil. Yalnızca genel bilgiler vermekle yetinebiliriz. Şöyle ki;
Öncelikle eşiniz ile konuşup aranızda ki sorunu çözmeye çalışın. Karşılıklı anlayış içinde ve empati kurarak her sorunun üstesinden gelebilirsiniz. Deyim yerinde ise, tatlı söz yılanı bile deliğinden çıkartabilir. Bu süreçte yıkıcı değil yapıcı olmaya çalışın.
Çekişmeli boşanma davasında, taraflar arasında boşanmada hangi tarafın kusurlu olduğu, maddi ve manevi tazminat, nafaka, velayet, ev eşyalarının paylaşımı vb. gibi konularda belli bir çekişmenin yaşandığı bir dava türüdür. Çekişmeli boşanma davası, genel veya özel boşanma sebepleri olmak üzere iki kategorik sebebe dayanılarak açılabilir:
Genel boşanma sebepleri: Örneğin, geçimsizlik, mizaç uyuşmazlığı nedeniyle tartışma, hakaret, şiddet, güven sarsıcı davranışlar, evlilik yükümlülüklerini yerine getirmeme gibi sınırsız sayıda neden genel boşanma nedenleri olarak kabul edilir.
Özel boşanma sebepleri: Kanunda sınırlı sayıda sayılmış olan özel boşanma sebeplerine dayanan boşanma davaları şunlardır:
Özel boşanma sebepleri ile genel boşanma sebepleri farklı hukuki sonuçlar doğurur.
Bir evlilikte özel boşanma sebepleri varsa, davacı, karşı tarafın kusurlu olup olmadığını ispatlamak zorunda değildir, yalnızca özel bir boşanma sebebi olduğunu ispatlaması yeterlidir. Hâlbuki genel boşanma sebepleri varsa boşanma kararı verilebilmesi için hem davacı hem de davalı birbirinin kusurunu ispatlamak zorundadır.
Hukuki yararınızın sağlanması ve hak kaybı yaşamamanız açısından avukat desteği almanızı tavsiye ediyorum.