10 yıl boyunca arkadaş sandığım birisi vardı. Bu kişiye ben her türlü iyiliği yapmıştım. Ödevlerini bana yaptırırdı, sınavda benden yardım isterdi ben hep elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırdım. Ama o bana hiçbir sınavımda ya da ödevimde yardım etmezdi. İçinde 50 TL para olan otobüs kartımı alıp içi boş bir şekilde bana getirirdi. Ben kendisinden bir kereliğine mahsus otobüs kartını istediğimde benden 5 TL para almıştı. Kaşla göz arasında da benim paramı elimden aldığı zamanlar olmuştu, istediğimde de anlamamazlıktan gelmişti. Birlikte iş bulacağız derdik, benden habersiz iş bulurdu o sırada başka arkadaşlarına da söz verirdi. Bir keresinde benden laptopumu istemişti geri getirdiğinde laptop bozuktu. Sevgilisi ile benim evime gelirlerdi, beni mutfakta yalnız bırakıp benim odamda, benim yatağımda bir şeyler yaşarlardı. Kısacası benim yaşadığım evi otel gibi kullanırlardı. Sevgilisi ile buluşmaya giderdi, ailesine de benim adımı verirdi, benden de onu idare etmemi isterdi ben de idare ederdim. Benim o dönemlerde sevdiğim birisi vardı, acı çekiyordum ama onlar bunu hiç umursamadılar. Ailesinin evinden kaçtığı vakit ben sahip çıkmıştım ona, yaşadığım evin kapısını açmıştım hatta yatağımı bile paylaşmıştım o kızla. Ama o bana ihanet etti. Başka birisini sevmeye başladım. Bu arkadaşım dediğim kişi de o dönemlerde sevgilisinden ayrılmıştı ve sanırım benim ilişkimi kıskandı. Türlü türlü oyunlarla aramızı bozdu. Hepimizi dolduruşa getirdi. Ben sevdiğim adamla her şeyi yaşamıştım oysa ve benim için ilk sayılırdı. Arkadaş sandığım şahıs buna rağmen kumpaslar kurdu. Sonrasında bu kız hâlimi bildiği hâlde beni evine bile almadı, sevdiğim kişiye beni sokağa atmasını söyledi. Yetmedi, sevdiğim adamın gözü önünde bana şiddet uyguladı. Sevdiğim adam (adam kelimesi tamamen lafta) ise öylece izledi, güya şok olmuş o an. Sonra bu adam bana engel attı, günah keçisi ilan edildim. Olaydan bir saat sonra ise ben berbat haldeyken hakkımda iğrenç bir şekilde konuşmuşlar. Kıza kendisinden şikayetçi olacağımı söylediğimde ise annesiyle birlikte hakkımda rezil bir iftira çıkardılar. Tehdit ettiler. Ben onlar yüzünden ilaçlara bağımlı bir şekilde yaşıyorum şu anda. Olayın üzerinden 7 ay geçti. Sevdiğim diye bahsettiğim adam benim üzerime araba da sürdü yakın zamanda. Kısacası hem psikolojik hem de fiziksel şiddet gördüm ben bu süreçte. Bana yapılanların onların yanına kâr kalmasını istemiyorum. Bunlar da olay günü ikisinin arasında geçen mesajlaşmalar:Ve en son duyduğuma göre ise bu kız kendine bir sevgili bulmuş hatta onun parasıyla ev tutmuş. Hayat kadını olmuş yani. Bu denli alçak, düşmüş bir kadının benden daha mutlu bir hayat yaşaması beni üzüyor. Bu insanlara nasıl ders verebilirim? Ne yapmalıyım her şeyi sineyi çekip, unutup yoluma bakmak haricinde?
Senelerce kullandı, sonra da şiddet uyguladı ve iftira attı. Ne yapmalıyım bu durumda? Fotoğraflı?
Sende takıntı olmuş, bunlara yapılacak en güzel cevap zengin ve başarılı olmaktır. O erkek öylece baka kalsın, o kızda senin gibi birisini kaybettiği için üzülsün. Ancak sen çok aptalmışsın. O kadar iyilik ne be?
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
İşte akıl denen şeyin zerresi yoktu bende o dönemlerde. O zamanlar tek arkadaşım o diye her yaptığına göz yumuyordum, alttan alıyordum hep.
Valla kardeş sana verebileceğim en güzel tavsiye o şehirden ayrılabiliyorsan ayrıl ve hiçbir yerde hiçbir anının olmadığı başka bir şehire yerleş. Daha akıllı ilerle ve kimseye eyvallahın olmasın. Herkese "Bu beni kullanıyor olabilir" gözüyle yaklaşık bırak kırılan kırılsın kavga eden etsin konuşmayı kesen kessin. Ama akıllı olmayı öğren. Olabildiğince okuyorsan eğitim hayatına çalışıyorsan iş hayatına odaklan. Unutma en güzel intikam başarıdır. Elbet günün birinde adını bir yerlerde duyarlar. Kendine bembeyaz bir sayfa aç. Hattını değiştir telefonunu sıfırla fotoğrafları sil. En önemlisi de zihnini resetle. Muhatap dahi olma hiçbiriyle. Ortak arkadaşınız bile kalmasın o kadar hayatını baştan yarat.
sen bu bilgeye çok şans tanımışsın tescilli hain bu kız bu konuşma senin eline nasıl geçti onur denilen şahıs bu bilgeyle neden samimi?
1
16 Yorumla
Soran
+1 yıl
Benim sayemde tanıştılar. Ben bir keresinde telefonumu kapatmıştım, onur da merak etmiş ve Instagramdan bilgeye ulaşmış. Sonra da birbirlerine numara vermişler, güya benimle ilgili konuşmak için... Bu ekran görüntülerini de onur gönderdi suçu bilgenin üzerine yıkmak ve pası ona atmak için. Yani bir nevi işin içinden sıyrılmak için. Ama bundan emin değilim, belki kaos yaratmak için de atmış olabilir.
sen gittikten sonra devamında ne yazıyor bu onur denen şahıs bilerek kesmiş orayı öncelikle soğukkanlılığını korumalısın ben tanımadığım halde bilge denen * nefret ettim çok var bu tip mahluklardan dikkatli olmak lazım
sakın bu onurla barışma mutlaka kapına dayanacak mümkünse unut onu ama bu bilge aklının bir köşesinde bulunsun ne demişler keser döner sap döner gün gelir hesap döner
bilge kendi yolunu seçmiş başkalarının sırtından geçinen gurursuzun teki sağlam bir tekmeye bakar akıllanması ama yok bu tipler acizligi görünce akıllanır ama fırsatını buldu mu yine eski hain formuna döner aşağıdaki pembelinin tavsiyesi güzel kendi hayatına bakacaksın sana destek olmayan ihanet eden kim varsa kendi ailen bile olsa acımayacaksın çizeceksin üstünü
esra yi sen zannetmiştim neyse bu karaktersizler hakkında konuşmayayım sağlam bir kişiliğin var yaptığın fedakarliklardan belli bu yaşadıklarının seni kötü etkilemesine izin verme emin adımlarla yoluna devam et geriye bakmamaya çalış kal sağlıcakla