+1 yılBir eleştiri ile başlayayım;
Bir akademisyen olarak konuşma uslûbunuz hiç yakışık değil. Ben bu konuda eğitimin bile yeterli olmadığını düşünenlerdenim. Sadece İnsan gibi insan olmak gerekir. Üzeri yamalı, ayağı çarıklı o eli öpülesi Bir Anadolu insanı dahi böyle konuşmaz.
Bu soru TROL de olabilir, gerçekte olabilir. Neyse...
Bakılınca erken bir yaşta da evlenmemişsiniz aslında. Tek sıkıntınız birbirinizi iyi tanıyamamak. Ve bir de evlilikten ne beklediğinizi tam olarak bilememek.
Evlilik Hayatı demek, KONFOR alanı demek değildir. Nikah Memuru hani der ya; iyi günde ve kötü günde diye devam eder. İşte bunu kavramak çok önemli.
İnsanların en büyük yanlışlıkları da evlilik öncesinde ki tanışma faslıdır. Bu fasıl nedense birbirini tanımaktan çok özel anları yaşamak için bir araya gelmek için oluyor maalesef. Yani nefs, şehvet nedense tatlı geliyor. Zaten göz göze gelmek için bir araya geliyorsunuz. O yüzdenden bakımlı olarak ve nezaket kurallarını birbirinize oynuyorsunuz. Bir kaç saat geçirmek için bu böyle devam ediyor. Sadece kısa süreliğine bir araya geliyorsunuz. Sorumluluğunuz yok, bağlılığınız yok, hesap verecek kimse yok çünkü.
Ama insanların gerçek karakterleri evlendikten sonra, aynı ortamda yaşayarak ortaya çıkar. Sabah akşam 365 gün birbirinizi görmek, koklamak, duymak zorundasınız. İyi kötü bütün huylarınızı yani kibarlık faslını artık bırakırsınız. Artık gerçek kişilik ortaya çıkar. Eskiden bir iki saatlik buluşmada yapılan kibarlıktan eser yoktur. Gerçek eser, evlenince ortaya çıkar. Aslında birbirinizi kandırmaktır bu. İyi bir şey değil yani.
Evet insanlar birbirini iyi tanımayabilir ama kendilerine çeki düzen verebilirler. Uyum sağlayabilirler. Bu mutluluğun önüne geçmemelidir. Makam, mevki dahi olsa.
Eşinizin başka kadınları atıfta bulunarak fiziksel yönlerini size söyleyip kıyaslaması son derece yanlış bir tutum. Onur zedeleyici.
Ayrıca TEN Uyumu kelimesinden nefret ederim. Kişi sadece karşındaki kişinin kalbindeki saflığı sevmeli. Bir insanda illa uyum diye bir şey olmak zorunda değil. Belki vücudunda bir uzuv eksiktir. Ona rağmen de sevebilir. Madem uyum yoktu neden bu ilişki buralara kadar geldi diye sormak gerekir.
Söylediklerinizde haklı olabilirsiniz ama sizde de eksiklikler olduğuna inanıyorum. Eşiniz haklı demiyorum ama ikinizde de kusurlar bence. Oturup konuşmanız gerekir her şeyi. Evi ortak gibi kullanmakta çok yanlış. Bunu dile bile getirmesi BOŞANMAK ile aynı kavramda.
Aranızda ki sorun çok büyütülecek şeyler olmadığına inanıyorum. Tamamen konuşarak halledilecek bir olay olduğuna inanıyorum. Onca hayatlar görüyoruz. Kolay değil insanların yaşadıkları. Yani sizin ki onların yanında biraz basit kalıyor.
Boşansanız da boşanmasanız da hayatınızda ne değişecek onu düşünün. Dediğim gibi ilk önce sorunları konuşarak çözmeye çalışın.07 Yorumla
Soran+1 yılBenim üslubumda ne sıkıntı var onu anlayamadım?
- +1 yıl
Stajyer bir kızdan bahsediyorsun. Ve onu aşağılayıyorsun, hakir görüyorsun. Narsist bir düşünce yapın var. Eşinle sorunun olabilir. İnsanlar dört dörtlük olmak zorunda değil. Seninde kusurların vardır ama hiç kimse de mükemmel değildir.
Boşanma kararı almak zor bir şey değil. İradeni kullandıktan sonra yapabilirsin. Akademisyen olduğunu söylüyorsun. En azından bir kariyerin var. Bir evde özellikle de Kadının obje gibi görünmesi, davranılması, onun hiçe sayılması kadar kötü bir şey yoktur.
Hakkında hayırlısı olsun inşallah
Soran+1 yılStajyer olduğu için hakir görmüyorum. Karakter özellikleri olarak mıymış ezik beceriksiz ve ağlak olduğunu söylüyorum. Erkeklerin istediği tip yani.
Soran+1 yılMıymıy*
- +1 yıl
Erkekler ne ister orasını bilmem. Kişi ne arar ise onu bulur.
Sen karşındakine nasıl bakarsan onu görürsün. Kusur görendedir. Benim mizacimda kimseyi küçümsemek yoktur. Ben üstün ya da dört dörtlük değilim ki.
Öz eleştiri yapalım o vakit. Sen o kızı eleştiriyorsun, kucumsuyorsun. Peki sen ne durumdasın. Esin de sana aynısını yapıyor. Eşinin yaptıklarını savunmuyorum. O ayrı bir vâkâ.
Sen nasıl isen karsindaki insan da öyle olur
Soran+1 yılKızın bilerek öyle yaptığını düşünüyorum ben. Erkekler ezik kadın sevdiği için kedi yavrusu gibi viyaklıyor
En İyi Cevaplar
Aşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı. Bütün yorumlara göz attım. 2-3 kişi akıllıca önerilerde bulunmuş fakat göden kaçırdıkları bazı şeyler var. Belki haddim değil ama ben onlar üzerinde duracağım.
Önelikle sorununu gayet açık yürklilikle anlatmışsın. Bu da canının nasıl yandığını net bir şekilde ortaya koyuyor hatta hissettiriyor. Bu durum ruhsal açıdan yıpranmaya başladığının işareti. Bu süreçte veya sonrasında psikolojik destek almazsan işin sonunda kendini suçlamaya başlayacaksın. şu an aklın sana haklılığını izah edebiliyor fakat ailene döndüğünde babanın baskısı bu muhakeme yeteneğini kaybederek kendini sorgulamana sebep olacaktır.
Diğer konu eşinin hukukçu olması sebebi ile boşanma sürecini ora sokacağı konusundaki endişen. Bu endişen yersiz, çünkü kanunlarda kadınlar lehine bir çok güncelleme oldu, bunlardan seni ilgilendiren psikolojik şiddet. Çünkü anlattıklarına bakıldığında eşinin sana psikolojik şiddet uyguladığı gayet açık. Bulacağın avukat mümkünse kadın olsun ki seni anlayıp davayı o yönde yürütebilsin. Daimi bir psikolojik şiddete maruz kalıyor olman avukat da olsa onu suçlu taraf durumuna sokacaktır ki bu taminatta talep edebileceğin anlamına gelir. Buna cevabın muhtemelen "ben kurtulayım yeter onun hiç bir şeyini istemiyorum" şeklinde olacak. Bu konuda bu şekilde düşünme ve avukatından tavsiye iste. Psikolojik şiddet tezini bir uman psikolog görüşü ile desteklemen işini kolaylaştırır. Psikolojik şiddet konusuna vurgu ve kesin kararlı tavrını gören hiç bir hakim davayı uzatmayacaktır.
Eşin gibi saplantlı ve hukuku yönlendirebileceklerine inanan tipler istemedikleri bir dava ile karşılaştıklarında asabileşebilmektedirler. Bunu kayıt altına alabilirsen elin defaatle güçlenir. Bu konuda akıllı bir avukatın olursa davayı kendisine yalnı kalmadan avukatın ile birlikte tebliğ et, asabileşirse avukatın yapacağı ses kaydı hukuki açıdan delildir.
Uzun lafın kısası elini zayıf annettiğn bir çok konuda avantajlı durumdasın.24 Yorumla- +1 yıl
bu davanın sonucunu gerçekten merak ediyorum çünkü avukatlara karşı müthiş bir garezim var. kendilerinden başkası kanundan anlamaz havasındalar burunlarından kıl aldırmıyorlar. oysa kanun denilen şey metinlerden ibaret bir kağıt parçası okuyabilen dile hakim herkes öğrenebilir. kendilerini bir halt sanıyorlar sanki atomu parçalıyorlar. süreç üzerine fikir cimnastiği yapmak isterseniz kafa yormaktan zevk alırım. her ikinizide tanımıyorum belki önyargılı olabilirim varsın önyargılı olayım...
- +1 yıl
Branşınızı bilmiyorum ama kelimeler ile canbazlık yapamadığınız belli. Bunu niçin söylüyorum?
Babanız. Babanızın karşısına kararlı çıkın ve ona "tabiki babamın kanatları altına sığınacağım. Senden başka tutunacak dalım mı var? Kızın dururken kızının ruhunu ezen canını yakan laf canbazına mı arka çıkacaksın?" deyin. Sarılın ve aplayın. O sizin babanız. Hiç bir baba evladına kıyamaz, hele kızına hiç kıyamaz. Siz duygusallaşırsanız oda yumulayacaktır. Onun güvenine ve güvencesine ihtiyaç duyduğunuzu ve canınızın ne kadar yandığını ona gösterin.
Soran+1 yılBabamla aramız hiçbir zaman o kadar iyi olmadı en son ne zaman sarıldığımı bile hatırlamıyorum o yüzden benden yaşça büyük bir adam seçtim evlenmek için. Laf cambazlığım yoktur , beynim mekanik ve algoritmik işler. Mühendisim. Yazılım alanında master yapıyorum.
Yaşıma istinaden ergence bulma görüşümü , arkadaşlık ilişkisi istediğine göre çoktan zaten gönülden çıkmışsındır ve büyük ihtimalle staj sarışın kız veya başka bir kadınla ilişkisi vardır ama hiç fark etmez. Önünde 3 seçenek var
1. Mutlu olmadığın kişiyle bir ömür geçirmek
2. Babanın konuşmasına göre zorlu bir şartlar ve tekrar istemeyeceğin kötü bir ömür yaşam
3. Herşeyi boşverip hayatını mutlu bir şekilde istediğin gibi yaşama pahasına ailenden bile vazgeçmek.
Ben biraz daha mutluluğa önem veren kafa yapısına sahibim , mutsuz bir ömür geçireceğime geçirmesem daha iyi , hayatı istediğim gibi yaşamak isterim. Bu uğurda önüme çıkan engeller zaten benim mutlu olmamı istemeyen şahıslar veya durumlardır o yüzden önemsemem. Çok şükür ki kariyerin ve mesleğin var , kendine bakabilirsin kimseye muhtaç değilsin. Zaten kısacık ömrün var mutlu şekilde yaşa öl geç. Kocan sana belki hem ekonomik hemde evdeki işler bakımlar tarafından muhtaç. Ailende belkide bı şekilde maddi - manevi muhtaç , eğer değilse bile ileride yaşlanacakları zaman bakımına ilgine muhtaç olacaklar yani ama sen hiç kimseye muhtaç değilsin. Yalnız kalmakta zordur ama alışılır , belki zamanla önüne hayat kurabileceğin daha iyi bir alternatif insan çıkar , belki çıkmasa bir evcil hayvan sahiplenip arkadaş gibi olursun , belki iyi insanlardan oluşan arkadaş/dost kişiler olur etrafında ve müsait oldukça yan yana olursunuz gezersiniz eğlenirsiniz. Ben olsam 3. Seçenek benim için kurtuluş ve çok daha iyi şartlar olurdu onu seçerdim.20 Yorumla
şu an boşandınız mı bilmiyorum ama boşanmanız sizin için en iyi yol ve baba ve vine gelince kalmanız sadece sizi yoracaktır akademisyen olduğunuzu söylediniz mesleğiniz ne olursa olsun kendi ayaklarınızın üzerinde durabilirsiniz aileniz de bunu bi zaman sonra hoş görü ile karşılayacaktır. Kendinizi daha fazla yormadan üzmeden yıpratmadan kendiniz için doğru olduğunu düşündüğünüz şeyi yapın ve bu yolda kendi kalbinizin yolunu sesini dinleyin hepimiz bir anne ve babanın çocuklarıyız kimsenin kimseden üstünlüğü yoktur. Hepimiz eşit bireyleriz.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
58Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı. siz evliliği kafanızda bitirmişsiniz zaten en azından sen bitirmişsin. boşanmanın sonuçlarından korkarak yaşamaya devam ettikçe daha çok yıpranırsın. ailen seni büyük ihtimalle evliliği yürütemiyor olarak görüyor. sorumluluklarından ve evliliğin zorluklarından kaçıp tek başına daha rahat bir hayat sürmek için boşanmak istediğini düşünüyorlar belki de. sen o yüzden evliliğin gerçekten kurtarılacak bir durumda olmadığını ailene kanıtla. onların yanına dönmek istemediğini biliyordur onlar. boşandığın zaman yanlarına döneceğini duyduklarında seni daha iyi anlarlar. bir süre yaşadıktan sonra ayrı eve çıkmana bir şey diyeceklerini sanmıyorum o yüzden.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı. Ailenin tavrı şu an öyle olabilir ama boşandığın zaman illaki değişecektir. Mesleğin ve ekonomik özgürlüğün var bu senin için büyük bir şans. Tek ihtiyacın olan biraz cesaret sen bu cesareti gösterdikten sonra ailende bir noktadan sonra seni anlayacaktır. Anlattıkları kabullenecek durumlar değil. Boşanma öyle veya böyle olur illaki bunu kafana takmamalisin. Yaş aralığın doğru ise yeniden evlenmek için de acele etme annelik illaki nasib olacaktır sana ama önemli olan nasıl biriyle olacağı.
12 Yorumla
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim
1 yıllık sevgililik, bırak uzak mesafeyi, aynı evde yaşasan dahi yetersizdir.
Yangından mal kaçırır gibi hızla evliliğin olası sonuçlarını yaşıyorsun, şaşırılası bir durum yok.
Birbirinizi tanımadan, evlenmek için evlenmenin ağır bedelidir bu, ya katlanacak, ya boşanacaksın..14 Yorumla
Soran+1 yılBir de ben anne olmayı çok istiyordum ve 2,5 yıldır denedik olmadı. Onun tedavi olması gerekiyormuş. Boşanıp başkası ile evlenebilir miyim anne olabilir miyim bilmiyorum ama bunu çok istiyorumm her şey bittikten sonra çocuğu olmuyor diye adamı boşadı başkasına gitti dedirtmek de istemiyorum kimseye fazla mı ayrıntı düşünüyorum acaba
Soran+1 yılÖyle bir gayem olsa problemin onda olduğu ortaya çıktığı an bosardim. Ben insanlar öyle mi düşünür diye düşünüyorum cümleyi düzgün okursaniz
- +1 yıl
İnsanlar boşandığında değil, boşanır boşanmaz yine 1 yıllık biriyle evlendiğinde onu düşüneceklerdir. Nitekim düşünceleri de yanlış sayılmaz, 1 yıl bir insanı tanımak için komik bir süre. Bugün kadim dostum diyebileceğin insana en az 10 yıl verirken, hayat arkadaşına 1 yıl vermek fiyaskodur..
Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı. iki ucu boklu değnek. gerçekten boşanıp ailen ne derse yanlarına gidebilirsin. bakma onlar boşanmaman için diretiyor olabilir ama hayatını tekrardan kazanabilirsin. eğer mutsuzsan gerçekten boşan bu senin için son değil. herkesin hayatı düzgün gitmeyebilir ve kendi hayatını kendin tekrardan kurabilirsin. iki tarafında farklı düşünceleri olabilir ama bu kadar fazla eşinin ve aldatıyorsa da geçmiş olsun
114 Yorumla
Soran+1 yılKendisi istemediği için surundurecek bir de. Mahkeme aylar belki yıllar alabilir
- +1 yıl
Kadın hakları çok bu aralar mesela kadın erkekten ayrılmak istemese mahkeme boşamıyor erkek ne kadar istese de. ama sen kadın olarak şiddet ve mutsuz olduğun ile gidersen mahkemeye genede süreç hızlanır. ve ortak anlaşmalı boşanma olsa hemen boşarlardı. istediği kadar diretsin boşanmak istiyorsan biraz dayatmalısın ailenin evine gidip oturarak
Soran+1 yılBosanirsam babamın evine dönmek zorundayım. Yoksa aile bağlarım kopar, çünkü öyle sert bir insan resti ceker annemle de görüştürmez beni ve tamamen yapyayalniz kalmaktan korkuyorum
- +1 yıl
Dönebilirsin babanın evine bu arada yaşın kaç bilmiyorum. ölene kadar sevmediğin ve sürekli seni değiştiren ve seni aldatan bir adam ile sahte mutluluğuna devam edebilirsin sonuçta hayata 1 kere geliyorsun ve ölene kadar son nefesini o adamla vermektense mutsuz bir şekilde. tekrardan hayata iki elle tutunup ayrılabilirsin yeni insanlar yeni hayat, bu seni de değiştirebilir mutlu edebilir. tabi burada ki insanların sözüyle hareket etme, etmeyeceğini de biliyorum. ama buraya kadar aklına takılıp yazıyorsan gerçekten de mutsuzsun. ailen zamanla anlayış gösterir sonuçta onların kızısın onlar senin yuvan bozulmasın diye sert çıkışlar yapıyorlardır bir yuva kolay kurulmuyor, ve ayrılması da öyle. ama hayatın elinde sonunda bitecek nasıl biteceğine sen karar vereceksin buna anonim
Soran+1 yılHaklısın.. yaşım 29 o da 35 yazmıştım yukarıda zaten
Soran+1 yılBir de ben anne olmayı çok istiyordum ve 2,5 yıldır denedik olmadı. Onun tedavi olması gerekiyormuş. Boşanıp başkası ile evlenebilir miyim anne olabilir miyim bilmiyorum ama bunu çok istiyorumm her şey bittikten sonra çocuğu olmuyor diye adamı boşadı başkasına gitti dedirtmek de istemiyorum kimseye fazla mı ayrıntı düşünüyorum acaba
- +1 yıl
Çok düşünüyorsun kimse onun hakkında çocuğu olmuyor diye ayrıldığını bilmez zaten. bu hayatta anne olmaktan başka güzel bir şey yok. ama lütfen insanların gaza gelip adım atma sadece gerçekten istiyorsan eğer bunu yap dön ailenin yanına boşan ve sonra kendine yeni insanlara aç
Soran+1 yılDava sürecini ailemin yanında geçirmek çok yıpratıcı olacak. Umarım onu evden gitmeye ikna edebilirim
Soran+1 yılO da doğru
Soran+1 yılMantıklı görüşlerin ve ilgin için teşekkür ederim takip eden bendim mahsuru yoksa
- Aşk İlişkileri konusunda 10,6b cevap paylaştı.
+1 yılAkademisyensin. Baba evine dönmen doğru değil. Koca egemenliğini kabul etmiyorsun ama baba egemenliğine dönmek zorundayım boşanırsam diyorsun. Bu ne yaman çelişki? Erkekse baba da erkek koca da.. Restini çekeceksen hepsine çek.
Kocan bence de stajyeri ile bir şeyler yaşıyor olabilir. Ayrı yattığınıza göre bitmiş ilişkiniz. Boşa gitsin be bacım. Valla çekilmez. Yürüsün gitsin.30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılkeske bu okuduklarim bi filmden bi kesit olsaydı? adınıza üzüldüm , cok enine boyuna oturup düsünmelisiniz bunu, degisik degisik planlar yapmalisiniz , hayir söyle yapinda diyemem ama birden fazla plan yapmalisiniz.
Sanki son zamanlardaki evliliklerde hep böyle kopukluklar yasaniyor
insallah 2. ci yuvaniz böyle olmaz ya da ne bilim 2. ci de olmaz
off cok üzüldüm14 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılcalisiyorsunuz dimi?
Cevap sahibi+1 yılekonomik paylasim demis burdan calistinizi anladim evela kocanizin adam ya da insan olmadigini altini cizerek söylüyorum sizi dost hayati yasancak kisi ayarinda görüyor
oh ne ala sekreterle kırıştır evdeki hatunu masraflarinin yarisini gördürmek icin kullan İlk okumamda tam olarak anlayamamistim ama diger okuyuslarimda sizi üzen ve sömüren bi eş profili gördüm bide bu adam avukat? acaba kendi profilinde bi müwekkili olsa nasil savunma yapardi bunu cok merak ettim (şuna cok üzüldüm tanidinizi zannederek yanlis bi evlilik yaptiginiza)
Eşiniz evlilik kurumunu kökten sarsarak size bosanmaktan baska bir yol birakmamistir.
Ben sizin yerinizde olsam kesinlikle boşanırdım. Bu arada ailenizde muhafazakâr bi tavır sergileyip yaninizda durmamislar cok yazik siz onların kızısınız, ben hep kız evladı hasreti cekmisimdir ama olmadi işte,
Onun avukat olmasi sizi yıldırmasın sakın cunki siz haklı olan tarafsınız ve avukat tutmadan kendi savunmanizi kendiniz yapin sonucta cinayet islemediniz bu konuda avukat bulundurmaniza hic gerek yok
ne yazik bi kadını taşıyamayana !
Ailenizin yanina yerleşin en azindan aile candır tek yasamaktan her zaman iyidir belki bu arada baska hayirli bi kısmet cikar karsiniza Bellimi olur , davayı siz açın cünki ezilen taraf sizsiniz , eşiniz sizi bi hizmetçi olarak görmektedir Ne ayıp ?
Babanizla konuşun ve bosanmaktan baska bi yolunun kalmadigini söyleyin cünki eşiniz size karısı olmayi degil ona bi metresi olmanizi istiyor hatta giderleri yarı yarıya bölüşebilicegi bi metres ?
Cevap sahibi+1 yıl
Beni mazur görün belki sözlerimin bazıları sizi yaralamista olabilir
Çogu insan tek yasamakta zorlanir hele heleki bu tek insan bi Kadınsa?
toplum bu konuda cok anlayissiz oluyor cogunlukla ve yalniz yasadinizi anlayan duyan erkek nüsvettesi çakal sürüsünüde unutmayin
Ailenizle bian evel görüsün ve davanizi açın ve eşinize zorluk cikarmamasi icin konuşun , bi kalpten düşen asla o kalbe tekrar giremez onu sırtınızda taşımak zorunda degilsiniz
Lütfen neler yaptinizi buraya yazarak bizleri bilgilendirirmisiniz
mutlu bi birey olarak yasama devam etmenizi temenni ederim
Allah yar ve yardımcınız olsun 👐
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim
+1 yılHayat kısa ve yaşanacak güzel günler var. boş ver Bisan hergunun zehir olacağına bir iki senen zehir olsun sonra unutursun böyle hayat geçmez. daha çok gençsin önüne kimler çıkar belki de hiç evlenmezsin sana kalmış nasıl mutlu olacaksan öyle yaşa ömrünü bir insanın saçma sapan takıntıları yüzünden mahvetme.
Hadi bir şans ver diyelim terapiye gidin ama abaktin olmuyor Bisan dediğim gibi hayat çok kısa ve nasıl mutlu olacaksan öyle yaşa. Aman yuvan bozulmasın şöyle olmasın diyenleri takma böyle ömür mu gecer bozulacaksa en başta bozulsun10 YorumlaAkademisyensen kendi ayakları üzerinde durabilen birisin demektir. Neden yalnız kalmaktan korkuyorsun, kendi bildiğin doğruya ya ayak uydururlar seni kabullenip saygı duyarlar yahut da sen yoluna gidersin.
Korkma, limanı terketmeyen denize erişemez.
Yanında olacak insanlar olacaktır.10 Yorumla
+1 yılBence bu evlilik bitmiş, uzatmak sadece seni yıpratır. Baban seni korumak istiyor, ama bence ayaklarının üzerinde durmalısın, başlangıçta onların yanında başlayıp, ekonomik özgürlüğünü elde edince ayrılırsın böylece bayağı bir olayı bastırmış olursun. Kanıt yopla ve bir avukata git, kanıtlayabiliyorsan aldatıldığını kanıtla, boşanman kolay olur ve nafaka alırsın...
10 Yorumla
+1 yılÇok Net ve samimi anlatmışsın , Geçmiş Olsun mu derler Allah kolaylık versin mi Bilemedim.
Ama Karşındaki insan Egoist ve Narsist yapıda biri , Avukat olma çabasında olupta bu mesleği idame edemeyen çoğu kişi bu karakterde emin ol , hastalıklı egoları var , Tecrübem sabittir.
Boşanma konusuna gelince Yusuf Hayaloğlu'nun dediği gibi " Bildiklerini, dedi, yüzleştir hayatla, Ve sınamaktan korkma!. Doğru ile yanlışı, ancak o zaman ayırabilirsinVe O'nu anlayabilirsin..."Sağlıcakla Kalın. . .10 Yorumla
+1 yılAblacım yapabileceklerin ortada. Ya boşanma davasını açıp kendi evine çıkacaksın ne ailene minnetin olacak ne de ona. İstediğin kadar dava açsın, bu davranışlarını delil olarak kullanabileceğin ama onun da özlük haklarını ihlal etmeyeceğin şeyler toparlamaya başla. Yaptığı şey çünkü psikolojik şiddet. İstese de uzatamaz davayı, sanmıyorum.
01 Yorumla
Soran+1 yılPek delil yokk
Adam sırf para yükü azalsın diye seninle beraber bu birincisi
İkincisi laf söz muhabbetinden ailen ve o adam sizin boşanmanızı istemiyor
Yapabileceğin en mantıklı ve cesurca şey boşanma davasını açıp aileni karşına almak zaten bu kadar yaş farkınız olan biriyle neden evlendin o başka bir soru ama
Aç davanı mesleği elinde kadınsın kur kendi hayatını seni daha fazla üzmesine ve yaşam enerjini bitirmesine sebep olma
Unutma zor zamanlar kolay kararlarla atlatılmaz015 Yorumla
Soran+1 yılBosanirsam babamın evine dönmek zorundayım. Yoksa aile bağlarım kopar, çünkü öyle sert bir insan resti ceker annemle de görüştürmez beni ve tamamen yapyayalniz kalmaktan korkuyorum
- +1 yıl
Baban demekki fevri düşünen geri kafalı birisi (kusura bakma dürüst olmak zorundayım) aile bağlarım kopacak diye kendi hayatını kendine zehir etmen ne kadar mantıklı olur bi düşün bakalım kimse yapayalnız kalmaz her zaman hayatına birileri girip çıkar ayrıca baban bu sonuçta öyle ya da böyle senin çocuğu olarak kalacaksın istediği kuralı koyma derdinde olursa olsun çekip gidersen hiçbir halt yapamaz
Soran+1 yılKendisi istemediği için surundurecek bir de. Mahkeme aylar belki yıllar alabilir
- +1 yıl
Fazla ayrıntı ve milleti dert ediyorsun kendine ne gerek var çocuk yapmayı başkasıyla da deneyebilirsin bu hayatta ikinci bahar kavramı diye bir şey var seni kimse sınırlayamaz sonuçta uçuyo olsan yürümeyi bilmiyor der insanlar kimsenin lafına sözüne aldırma kendin için en iyisini senden başka kimse bilemez bunu unutma ve bu hayatı en nihayetinde sen yaşayacaksın çevrende laf edip her boka kulp takan gereksizler değil
Ailende değil sen
Soran+1 yılHaklısın gerçekten
Soran+1 yılKesinlikle katılıyorum buna da... Bu arada takip ettim sorun olmazsa. Olgunca fikirlerini beyan eden azıcık insan var bu sitede
- +1 yıl
Teşekkür ederim yine bir şekilde kafana takılan bir şey olursa muhabbet etmekten çekinme uçkuruyla düşünen insanlardan çok uzakta bi kafa yapım var ayrıca yaşadıkların gerçekten çok zor psikolojik şiddet fiziksel şiddetten çok daha kalıcı ve berbat hissettirir umarım bütün bunlarla mücadelen sandığından daha basit olur
Soran+1 yılUmarım.. sen de sanırım yeni üniveristeye başlıyorsun. Her konuda destek olabilirim elimden geldiğince. Yazabilirsin bana
Soran+1 yılEskişehir'de orta yaşlı (benim gibi) birinin evinde kalırım diyorsan arkadaşım bir odasını ogrenciye kiralayacakti
Soran+1 yılBen atamıyorum xper yüzünden. Senin atman gerekiyor
Gizli Üye(36-45)+1 yılGünaydın sayın meslektaşım bende akademisyenim.. durumuna üzüldüm ama kendi ayaklarının üzerinde duran biri olarak ailemin yanına dönmek zorundayım demen bana pek akılcı gelmedi.. evet aileni atamazsın ama senin kararınada saygı duymaları gerek diye düşünüyorum. eşine gelince her ne kadar zorluk çıkarsada eğer boşanmaya kararlı iseniz bir süre sonra kendiside bu karar uymak zorunda veya çekişmeli boşanma olacak.. naçizane yorumum bu sayın meslektaşım..
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 10b cevap paylaştı.
+1 yılBence sizin iletişim sorununuz var aslında sorununuz yok ama iletişim kuramıyorsunuz hayatı birbirinize atiyrsunuz burada koca nin itidalli ve çöZücü olması çok daha önemli avukat olmuş ama siyaset öğrenmemiş evlilik de insan yönetimi konusunda sanırım eksikleri var ben bu durumda olsam ne yapar eder bu durumu toplardim.
00 Yorumla Maddi ve manevi olarak kendimi güvende hissediyorum, ayaklarımın üstünde durabilirim kimseye ihtiyaç duymam, çocuklarıma anne ve babada olurum (çocuk varsa) diye biliyorsan önce ailenle konuş sonra eşinle konuş ve ayrıl ama sakın baba evine sığınma kendi hayatını kur
00 Yorumla
+1 yılBenim anlamadığım akademisyen birisin baba evi niye kendi düzenini kur özgürce yaşa ayrıca boşanmak için yeterli neden görmüyorum ben sende eşime aynı şekilde şu tarzını bi değiştir evlendiğimiz den beri hep aynısın biraz kendini geliştir bilmem ne diyerek onu demolize et sende biraz onun istediği gibi zayıfla
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 337 cevap paylaştı.
+1 yılÖncelikle annenle konuşup onu ikna etmeye çalışmalısın, annen istedikten sonra babani ikna eder, kimin ne düşündüğünden ziyade kendi kararını kendin vermelisin, burdaki insanların çoğunun ne diyeceği belli o yüzden bi uzmanla görüşüp durumu sağlıklı bir şekilde ele almalısın
12 Yorumla- +1 yıl
Yakınlıktan çok mu korkuyorsun
- +1 yıl
Konuşmak ister misin
Nasıl ya, öyle kocan ya da baban diye bir şey yok. Bu hayata bir kez geldin ve senin istediğin şeyler de olacak. O ne demek öyle? Saçmalamasın kimse, koskocaman kadınsın bu ne demek. Ben yanındayım
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 11b cevap paylaştı.
+1 yılSenin gibi okumuş mesleği elinde maddi gücü olan biri böyle ne yapacağım derse diğerleri ne yapsın. Bu kadar korkak olacak ne var. Ailene de ona da ihtiyacın yok sen kendine yetersin önce bunun bilincinde ol gerisi kolay...
11 Yorumla
Soran+1 yılAileme ihiyacim var duygusal olarak
Aşk İlişkileri konusunda 3,4b cevap paylaştı. Kusura bakma eşin soytarıymış. Senide öyle görmek istiyor. Yarış ne demek ya. Çocuk yoksa boşanmanı tavsiye ederim. O varya senle cinsel ilişki yaşarken bile kafasından başkasını geçiriyordur
10 Yorumla
+1 yılAkademisyen, kendi ayaklari üstünde durabilen bi kadın göremedim ben.🤔 baskı altında yok mu etmişler onu. 🤔
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılMaddi gucun yerindeyken baba evine gitmek yerine kendi kararini verip ev tutabilirsin. Anliyorum yalniz kalmaktan korkuyorsun ama kalmazsin. Hayatina hep birileri gelir🤷🏻♀️ Onemli olan iyi kisiyi secmen. Ve kocan tam bir ezik
10 Yorumla
+1 yılbazen hayatta yanlız kalmak gerekebilir. akademik personel olarak buna senin bir yorum yapman gerekir diye düşünüyorum yalnızlık mı yoksa hapis hayatımı?
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBence bu durumda ciddi bir maddi birikim yapıp o şekilde ayrıl ve çok uzak bir şehre taşın. Çocuk ta yapma. Dikkatli ol o konuda. Gitmeye niyetli olduğunu da çok belli etme şimdiden.
12 Yorumla
Soran+1 yılEkonomik sıkıntım yok yalnızlık korkusu sadece
Cevap sahibi+1 yılYalnızlıktan korkma, sana değer vermeyen biri ile bir ömür yaşamaktan kork.
+1 yılBoşanma süreci gecirmis biri olarak diyorum ki kimseyi dinleme ve boşan. O evde yaşayan sensin çünkü. Maddi özgürlüğün de var. Bir ömür böyle geçmez..
40 Yorumla
+1 yılBoşan kurtul
Toksik ınsnalardan da kurtul
Ailenin yanında bir daire tutarsın
böylece baban endişelenmez00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 477 cevap paylaştı.
+1 yılSen bu adamla nasil evlendin ya? Hazemedemiyor basarini, meslegin de var bosan gitsin.
11 Yorumla- +1 yıl
Kocaman kadinsin, isin gucun de var ne baba evi falan? Bagini koparan da koparsin. Cok pisman olursun ileride.
- Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılİstediğini yap kendine yeni birhayat kur. isine geridon. bencr
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 10,9b cevap paylaştı. Baba evine donmek zorunda degilsin, kendi ayaklarinin uzurinde durabilirsin bence
02 Yorumla
Üst bedeni 38 alt bedeni 40 -42 olan birini kuru g.. tlü birine tercih eden birine ben adam demem.
Boşa gitsin p. şttu evleniyorsun sevmeyi ilgi göstermeyi neden unutuyorsunuz ben çözemiyorum10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılOkuyan kişiler de eşek olabilirmiş onu görüyoruz... Zaten fazla okumak aklı alıyor geçmiş olsun diyeyim
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,3b cevap paylaştı.
+1 yılSizin boşanmak istemenize verdiği cevap beni şaşırttı açıkçası
10 Yorumla ay bu nasıl durum yaa üzücü yaşlar uygun meslekler iyi
ten uyumu niye yok ki
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 32,8b cevap paylaştı. durumu dilekçende belirt çocuk yoksa fazla uzamaz bence
işin varsa baba evine dönmek zorunda değilsin00 Yorumla
+1 yılBen 1.5 ay evli kaldım ve boşanma davası açtım. Kendi kararını kendin ver. Daha fazla uzatma.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 855 cevap paylaştı.
+1 yılBoşan ve kendine yeni hayat kur. Bununla bir ömür sürmez.
00 Yorumla
+1 yılToplum genelde ailenin yıkılmasından yana tavır almaz. Bu konuda psikolog ile görüşmeni tavsiye ederim.
10 Yorumla
+1 yılyani anlattığın kadarıyla aranızda sevgi saygı ve bağlılık kalmamış
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSeninle telegramda konuşmuştuk ama bu kadar detay bilmiyordum. Geçmiş olsun ayrıl kurtul bir an önce.
00 Yorumlaİyi düşün çok zor yuva yıkmak sen çaba göster bence kimseden akılalma sen yaşadığını biliyorsun
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılYanlis anlama eşinin cok sıg cahil dusunceleri var o niye bosanmak istemiyor senden
Cocuk faln mi var00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBabanı ve anneni kale almayıp boşan. İşte görüyorsun aile bile bir yere kadar, dinlemeye değmez.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,6b cevap paylaştı. Kendi kararını kendin veeecek yaştasın işin gücünde var neden hala mutauz umutsuz yaşican böyle hayat geçermi
00 Yorumla
+1 yılİşin varsa maddi olarak bir sorun olmaz sanırım. Kimseden destek bekle kendi hayatın sonuçta
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılboşanma kesinleşene kadar sadakat yükümlülüğü var iki tarafın da. bunu ihlal eden kusurlu olur tabi tek kusur bu değildir. hangi şehirde yaşıyorsunuz
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılşehir neresi
Cevap sahibi+1 yılumarım boşandın
artılarınızı eksi görmeyin..
11 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 521 cevap paylaştı. Nerden tutsan elinde kaliyor kanks
10 YorumlaBu nasıl evlilik adam resmen sapıtmış
10 Yorumla
+1 yılOlur olur dertleşelim de yazı çok uzun be
02 Yorumla
Soran+1 yılHer şeyi yazdım görüşünüzü belirtebilirsiniz ya da susabilirsinz
- +1 yıl
Neden bu kadar sertsin
Ben 30 yaşın dayım istersen ek le dertleşelim
00 Yorumla
+1 yılMesaj atarsan konusuruz tabiki
00 YorumlaOkudum hepsini bence bir tek çözüm var onu dend
10 Yorumla
+1 yılBuyur siz istedikten sonra.
01 Yorumla
Soran+1 yılYazdım her şeyi
+1 yılburada daha detaylı okudugum ıyı oldu
02 Yorumla
Soran+1 yılAynen benim
- +1 yıl
tahmın etmem zor olmadıı
Tabi yardımcı olabilirim istersen
02 Yorumla
Soran+1 yılHer şeyi yazdım görüşünüzü belirtebilirsiniz buraya özelden konuşmaya lüzum yok
+1 yılDertlesmek istersen dinlerim
00 Yorumlasen boşanmak istiyorsan bitmiştir
00 Yorumla
+1 yılMeslegin var mı calisırsan kurtulursun
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 859 cevap paylaştı. Seni anlıyorum...
00 Yorumla
+1 yılMutsuzsan ayrıl
00 Yorumla- Devamını Gör (9)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler