5 senedir evliyiz 2 çocuğumuz var hiç anlaşamıyoruz bu 5 yıldır böyleydi fakat son 2 senedir arttı tartışmalar şiddetlendi ailem çocuklarımı yanında istemiyor bende tıkandım kaldım bir çare yok mu? maddi sıkıntılar dan dolayı da kendi evime çıkamıyorum ve şu an küçük oldukları için çocuklarım çalışamıyorum fikri olan var mı?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Merhaba!
Empati yaparak sizin için bir çözüm düşünmeye çalışıyorum ama nerden bakarsak bakalım işiniz bir hayli zor.. Öncelikle bu evlilik eninde sonunda bitecek öyle gözüküyor. Sizin çocuklarınızla yeni baştan bir düzen kurmanız gerekiyor. Şu aşamada da bunu yapacak maddi gücünüz yok. Yapılacak şey belli. Ne kadar mutsuz olsanız da bir süre daha bu evliliğe katlanacaksınız. O arada çocuklarınız da biraz büyüyecek. Okula başladıkları zaman, sizin de çalışmaya ve onları kreşe bırakmaya zamanınız olacak.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aşk İlişkileri konusunda 10,6b cevap paylaştı.
u +1 yılMerhaba, öncelikle ben kesinlikle boşanmanızı tavsiye ediyorum. Hiçbir şekilde üzülmeyin yani çünkü böyle olması gerekiyormuş. Ortada kaç tane çocuk olursa olsun, çocuğa sebep evlilik ayakta tutulmamalı zaten. Aranızdaki sevgi azalmışsa ve artık hiçbir şekilde anlaşamıyorsanız boşanmayıp ne yapacaksınız ki? Sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir evlilik olmadıktan sonra kağıt üstünde evli görünmenin hiçbir önemi ve anlamı yok kesinlikle. Fakat bunu yaparken çocukların da tabii ki o süre zarfında büyümesi ve olabildiğince güzel bir ortamda yetişmesi de gerekiyor tabii ki. Çocuklarınız konusunda endişelenmekte son derece haklısınız. Boşanırken zaten nafaka zaten alırsınız ve çocukların yaşları küçük olduğu için velayeti de size verirler. Oradan gelecek nafakayla bir de evden yapabileceğiniz bir iş bulursunuz yani çocuklarınızı bakacak anneniz veya bir yakınınız yoksa kesinlikle evden çalışmanızı öneriyorum zaten. Mesela evden yemek yapıp satabilirsiniz veya el işiniz iyiyse triko tarzı yerlere yaptığınız el işlerinizi satabilirsiniz. Sizi bir süre dönderir bu. Öte yandan devletten de yardım oluyorsa onları da almaya çalışırsınız yani tabii ki hiç kolay bir süreç değil ama üstesinden de gelinemeyecek bir durum yok. Bir şekilde hayatınızı sürdürürsünüz merak etmeyin. Benim rahmetli anneannem 5 çocukla dul kalmıştı ve 2 çocuğu çok küçük yaştaydı ama bir şekilde hepsini büyüttü, yetiştirdi ve bugünlere getirdi. Yani siz de yapabilirsiniz bunu. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
16 Yorumla- +1 yıl
Merhaba teşekkür ediyorum yorumunuz için dedikleriniz İstanbul gibi bir yerde olmuyor maalesef kiralar almış başını gidiyor evin ve çocukların ihtiyacını söylemiyorum bile öyle göründüğü gibi kolay olsaydı benim gibi bir sürü kadın boşanırdı devlet me kadar nafaka bağlıyor az çok biliyorum ailem çocuklarımı istemiyor bende bırakamam gidip çalışamıyorum küçükler henüz el becerilerim de pek yok yemek yapmak döndüremez evi inanın İstanbul gibi bir yerde kolay değil biz zaten 1 yıldır ayrı odalardayız sadece çocuklar konusunda konuşuyoruz kimse böyle olmak için evlenmiyor
- +1 yıl
Ben de doğma büyüme İstanbulluyum ama bir şekilde bir çare bulmalısınız bence. Mesela o zaman daha küçük bir şehre göç edin yani bir sekilde buna bir son vermek gerekir diye düşünüyorum. Tabii son karar size ait. Rica ederim.
- +1 yıl
Bir de ben kolay demedim zaten ama çaresizlik benim hayat anlayışimda olmadığı için yani her şeyin çözülebileceğine olan inancım olduğu için öneride bulunmak istemiştim. Tekrardan rica ediyorum.
- +1 yıl
İstanbul gibi bir yerde umudum yok başka bir yere göçün diyorsunuz tamam haklısınız ama ben çocuklarımı babalarından ayırmak istemiyorum sadece biraz daha büyümelerini bekliyorum çalışıp birikim yapıp öyle ayrılmayı düşünüyorum hakkımızda hayırlısı olsun teşekkür ederim yorumunuz için 🙏❤️
- +1 yıl
Tabii o da gayet mantıklı. Rica ederim.
- +1 yıl
❤️🙏
- Aşk İlişkileri konusunda 6,5b cevap paylaştı.
+1 yılNe yaşıyorsun neler ile mücadele ediyorsun en iyi sen bilirsin. Bekara karı boşamak kolay derler ya şimdi biz burdan klavyeden onu yap bunu yap yazsakta elinde kısıtlı imkanın olduğu belli.
Eşin maddi destekte bulunsa ailende çocuklarını kabul etmiyorsa onlarda maddi destekte bulunsunlar kendine yeni bir hayat kur.
Eşinin çocuklara bakicak imkanı yok mu sen çalışıp biraz para toparlayana kadar babası ile kalsa aranızda konuşun uygun bir yolunu bulun birlikte sonuçta sizin çocuklarıniz için onların iyiliği için11 Yorumla- +1 yıl
Çok teşekkür ederim yorumunuz için şu an ayrı odalar da iki yabancıyız huzurlu oluyoruz barışınca yine aynı oluyor böylesi daha iyi ailem bakmıyor eşim çalışıyor tek çarem bira büyüsünler çocuklar çalışıp birikim yapmak istiyorum iyi akşamlar ❤️🙏
Çocuklarının hatrına bu evliliğe bir şans daha tanımalısın. Hiç değilse iki çocuğunun biraz daha büyümesini bekleyebilirsin. O zamana kadar belki eşinin davranışlarında bir düzelme olur ya da bu süreç içerisinde biraz birikim yaparsın, düzgün bol maaşlı bir iş bulursun. Böylece çocuklarınla birlikte yeni hayatınıza hiç bir sorun yaşamadan geçebilirsiniz. Eğer biraz daha sabredebilirsen, her şey senin için daha iyi ve güzel olacaktır.
21 Yorumla- +1 yıl
şu an öyle yapıyorum küçükler daha büyüsünler mesleğim var yabancı dilim de var inşallah hayırlısı olur bu arada anlaşmak için kaç kere denedik olmadı teşekkür ederim güzel yorumun için ❤️🙏
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
12Cevap
+1 yılmerhaba..
öncelikle durum zor bir durum anlaşamıyorsanız boşanmanız elbette mantıklı ancak anladığım kadarıyla aileniz size destek olmuyor tek başınıza ayakta durmanız da zor.
Bir planınız yok..
böyle boşanacağım deyip sonra ortada kalmak var..
çocuklar büyüyecek siz bir iş bulacaksınız ve biraz birikim sonrası bu mümkün
bu yüzden plansız harekete geçmeniz mümkün olmadığından bir şekilde anlaşıp aynı evde iki yabancı şeklinde bir süre daha yaşamaya çalışmalısınız23 Yorumla- +1 yıl
En güzel yorum anlayışınız ve fikirleriniz için çok teşekkür ederim ❤️🙏
- +1 yıl
Rica ederim ne demek..
- +1 yıl
🙏🙏🙏
Üzülüyoruz tabi böyle okuyunca
Ama
Heralde defalarca söylemişimdir, burda çevremdeki her genç kıza da.. Önce ekmeğini eline al, birikim yap, maddi güvencesi sağla sonra evlen.
Hiçççç acelesi yok. Hem de hiç.
Geçmiş olsun, Allah kolaylık versin.11 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler 🙏🙏🙏
+1 yılbiraz daha dayansan çalışıp biriktirsen ya da int üzerinden çalışsan
15 Yorumla- +1 yıl
İnternet üzerinden ne yapabilirim fikrin var mı teşekkürler 🙏❤️
- +1 yıl
internet üzerinden mesala annem terzi bende biliyorum yani web sitesi açıp bildiğin konularda yazabilirsin ya da youtube da video şeklinde olabilir bisürü şey var ama sen önce neyde bilgin var mesela annesin anne olacaklara tavsiyeler diye yazabilirsin en basitinden home ofis yapabilirsin rica ederim ama bişey yapmadım :)
- +1 yıl
Anladım bir ara denemiştim ekipman olması lazım 🙏
- +1 yıl
rica ederim yardımım olduysa ne mutlu bana isterseniz aklıma bişey gelirse size yazayım malum tuvalette bi zeka parlıyor JSKJDHSJ şaka bi yana elimden gelecek başka bişey varsa söyleyebilirsiniz
- +1 yıl
Teşekkür ederim 🙏🙏❤️
Gizli Üye(36-45)+1 yılEşinle karşıliklı sakin bir kafa ile konuşmayi denedinmi? Sebepleri önüneze alıp analizini yaptinizmı bu bosanmak bu kadar kolay olmamalı ayrica 5 yıldır bu böyleyse neden cocuk yaptıniz kendinize hakim olamadınizmi :? Cocuklarin suçu ne? Bence sağlıklı düşnemiyosunuz 2 tarafta sen veya o suçlu demiyorum bana göre ikinizde suçlusunuz anlatirsan seni dinlemek isterdim bir çözüm üretmek icin
00 Yorumla
+1 yılDışarıdan okurken herkese çok basit gelir böyle şeyler ama eminim ki çok zordur Allah yardımcın olsun
01 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler 🙏🙏
+1 yılCekilemeyecek kadar şiddet,
Çocuklara karşı şiddet,
Akıl ve beden sağlığını tehdiht ercek etkenler var mı?07 Yorumla- +1 yıl
Hayır şiddet yok şükür yine halimize fakat ihaneti çok oldu ve bende soğudum bide 5 yıldır huzur vermiyor hergün tartışıyor kavga ediyoruz yani
- +1 yıl
Yani ne denilmesi gerekki..
5 yıldır evlisin 5 yıldır huzur vermiyor ama 2 çocuk yapmışsın..
Ailem çocuklarımi istemiyor diyorsun , maddi imkanım yok diyorsun nasıl yapayım diyorsun..
Peki o bebelerin günahı, suçu ne ?
Babası çocuklarına kızsa babaları dersin ama harici öz baban olsa tahammül edemessin.
Başında babaları olmayan çocukların illaki sorunları, sıkıntıları olur, devamı peki o bebelere ?
Burdakilere kulak verirsen kimsenin kimse umrumda değil hepsi sadrazam çocuğu ya yok boşa, yok çalış, yok vs vs.
Senin önceliklerin evlatların.
Onlar için en azından onlar yolunu bulana kadar çok büyük kaldırılmayacak şiddet vs yoksa çekeceksin.
Evlât senin en büyük önceliğin Allahtan sonra. - +1 yıl
Bazı konuları anlatmadığım için üzgünüm ama şunu bilin ki 2. çocuğumuz isteyerek olmadı biz eşim ile son 1 yıldır ayrı odalardayız yani bu bir bahane olmasın ama dediğim gibi durum bundan ibaret zaten çocuklarımı bırakmam teşekkür ederim
- +1 yıl
Rica ederim.
Sadece söylemek istedigim şu.
Önceliğin evlatların olsun ortalık it , çakal dolu.
Sen kendini dahi korumak icin okadar mücadele verecekken birde o masum bebeleri düşün.
Aslında vermek istedigim hayat ile ilgili öyle örnekler varki özellikle kendi hayatımdan ama işte yazamıyoruz aynen.
Neyse. Önceliğin evlatların unutma - +1 yıl
Önceliğim kesinlikle çocuklarım oyüzden boşanmadım zaten ailem isteseydi onları alıp giderdim şu an okuyorum açık dan bakalım inşallah herşey düzelir huzuru buluruz birgün hepimiz 🙏
- +1 yıl
Amin hayırlısı ile..
- +1 yıl
🙏🙏🙏
ekonomik özgürlüğünü kazanıp kendi hayatını kurmalısın. az biraz sermayen varsa e-ticaret gibi şeyler yapabilirsin
021 Yorumla- +1 yıl
Sermayem olmuyor maalesef ayda 50 TL bile vermiyor
- +1 yıl
işte seni bu şekilde manuple ediyor. çocuklar olmadan çalışıyor muydunuz
- +1 yıl
Evet manuple ediyor birlikte çalışıyorduk
- +1 yıl
peki evlilik sonrası edinilen mal varlığı var mı? ev araba vs
- +1 yıl
Hayır
- +1 yıl
birikim olarak birşeyler var mı? altın, döviz nakit gibi
- +1 yıl
Maalesef
- +1 yıl
tek çare iş bulmak ama cocukları kim bakacak. cidden zor çaresizce bir durum
- +1 yıl
Evet şu an tam o noktadaym
- +1 yıl
ya cocuklar için nafaka alırsın. o parayla bakıcı tutsan en azından kısmı sen işteyken bakacak birisi, işten kazandığın ile geçinebilirsin. ama iş bulmak da ayrı bir sorun
- +1 yıl
Ben çalışırsam ailem bakmıyor eşim çalışırsan çocukları bırak öyle git diyor
- +1 yıl
öyle bir dünya yok. eşin zaten çocuklara da bakamaz o g. t ayağı. sen çocukların olmadan gidemiceğini biliyor ona göre davranıyor
- +1 yıl
Evet farkındayım benim ailem yalnızca beni kabul ediyor ben ise çocuklarım olmadan yaşayamam
- +1 yıl
Bunu eşin biliyor mu
- +1 yıl
Evet
- +1 yıl
Bunu söylemekle hata yapmissi
- +1 yıl
Bir gün kafam atar babası değil mi bakar çalışırım!
- +1 yıl
Aynen. Bir süre sonra yine alabilirsin çocukları. Mutsuz bir şekilde yaşamaktan iyidir
- +1 yıl
Aynen
- +1 yıl
Hakkinda hayırlısı olsun. Umarım en kısa sürede herşey istediğin gibi olur
- +1 yıl
Teşekkür ederim 🙏
Sana yardım edebileceğini düşündüğün başka bir akrabana danış illa yardım eden çıkar
11 Yorumla- +1 yıl
Maalesef yok
+1 yılAllah yardımcın olsun
Çocuklar baba da kalsa
Belki zamanla ailen kabul eder09 Yorumla- +1 yıl
Küçükler ağlıyorlar ben gidince 1 kez dayanamadım ağlayarak gittim küçüğüm hep ağlamış kızım da beni doruyormuş hep o gün şiddet görmüştüm oyüzden gitmiştim yoksa asla bırakmazdım yavrularımı öyle hergün her ay şiddet gösteren biri değil ama yılda 2 veya 3 kez tokat atıyor sadece mecburum oda biliyor ama bir gün gelicek boşanacağım inşallah
- +1 yıl
:( arkadaşım zor bi durum
Ailenle konuş ikna et yazık olmasın sana - +1 yıl
Teşekkürler ama ailem kendi çocuklarını bile umursamıyor benim çocuklarımı hiç umursamazlar böyle biraz daha devam edeceğim büyüyünce ayrılacağım hayırlısı ile...
- +1 yıl
Nafaka alama mısın
- +1 yıl
Nafaka ne kadar verebilirler ki avukata sordum eve çıkman için nafaka yetmez desi
- +1 yıl
Hadi ya
İnşallah kötüye gitmez evlilik - +1 yıl
Teşekkürler
- +1 yıl
Rica ederim
Keşke elden bişi gelse - +1 yıl
🙏🙏
+1 yılKadın sığınma evi ve destek para için başvuru yapabilirsin abla araştır istersen
05 Yorumla- +1 yıl
Oraları da çok aradım şartları hiç iyi değilmiş teşekkür ederim
- +1 yıl
Sığınma evine gitmesen bile para başvurusunda bulunabilirsin abla az veriyorlar ama azda olsa para olur elinde Allah sabır versin elimden bişey gelsin çok isterdim
- +1 yıl
Çok teşekkürler Allah razı olsun büyükşehire başvurdum haber bekliyorum bakalım 🙏
- +1 yıl
Allah senden razı olsun abla inşallah çocuklarınla kendinle güzel bir yuva kurabilirsin
- +1 yıl
Sağol canım inşallah 🙏🙏❤️
+1 yılCanım biraz sabret neden tartışıyorsunuz eşinle?
14 Yorumla- +1 yıl
Hep çocuklar için ufak tefek şeylere kızıyor çorabını çıkarıyor hemen niye giyindirmedin diyor bezleri biraz doluyor niye değiştirmiyorsun diyor böyle yani huzur vermiyor
- +1 yıl
Anlıyorum seni esin biraz düşüncesiz ama bir çoğu böyle yani bundan ayrılan başkasına gitsen hemen hemen ayni şeyleri yaşarsın o yüzden kulak asma biraz başka beden dilini kullan bence canım
- +1 yıl
şu an iki yabancı gibi herkes kendi odasında 1 yıldır böyle sadece çocuklar hakkında konuşuyoruz teşekkür ederim
- +1 yıl
Cinsel ihtiyaçlarınızı nasıl gideriyorsunuz?
- Aşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılÇocukların kaç yaşındalar?
05 Yorumla- +1 yıl
Kızım 3 oğlum 2
- +1 yıl
Ben yardımcı olurum aslında sana ev bulurum ayarlarım her konuda yardımcı olurum işte bulurum ama çocukları nereye bırakıcaksın
- +1 yıl
Teşekkürler ama kabul edemem henüz küçükler anneye ihtiyaçları var çalışamam yani
- +1 yıl
Evden çalışıcağın bi iş bulsam sana ayrı eve çıksan öyle olur mu?
- +1 yıl
Nasıl bir iş
Gizli Üye(36-45)+1 yılAilen neden çocukları istemiyor? Çocuklar mahkemece sana verilir. Sorun ne ki yahu
05 Yorumla- +1 yıl
Bakamam diyorlar sevmeyen gelince torun bakmaya gelince elin çocuklarına bakamam diyorlar abi
Cevap sahibi+1 yılB*k yesinler kızım
- +1 yıl
Buradan yazabilirsiniz abi
Cevap sahibi+1 yılNerdesin sen şimdi
- +1 yıl
Boşanmayasın diye seni çaresiz bırakmak icin yapılan bir şey bu kim evladınin evladıni yaninda istemez
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılKendi ayakların üzerinde durana kadar kocan olacak adamın suyunda gitmeye çalış. En ummadığı anda bas tekmeyi
03 Yorumla- +1 yıl
Öyle yapıyorum mecbur
Cevap sahibi+1 yılUmarım uzun sürmez bu zulüm
- +1 yıl
Teşekkürler
nafaka alirsin. ekonomik ozgurlugunu eline al. dijutal yoldan ayda 7 8 bin kazanablrisin
01 Yorumla- +1 yıl
Nasıl oluyor anlamıyorum pek?
Bende boşanamıyorum
16 Yorumla- +1 yıl
İnşallah huzura kavuşuruz sizde çocuk var mı
- +1 yıl
2 tane
- +1 yıl
Teşekkürler sende öyle hissetme bende dinlerim seni ekle istersen yarın konuşuruz
Çocuklar illa sizde mi kalmali
05 Yorumla- +1 yıl
Nerede kalabilirler ki ailem istemiyor onun annesi de yaşlı psikolojisi bozuk bakamaz yani.
- +1 yıl
Asla vermeyiz çocuklarımızı asla
- +1 yıl
Maalesef
+1 yılBoşnamaya bak ayda 1 görür cocugunu esin
00 Yorumla
+1 yılYardım eden olabilir
00 Yorumla
Devamını Gör(4)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı