Boşanmak istiyorum ama boşanamıyorum?

12 senelik evliyim. Ama hiç mutlu hissetmiyorum kendimi. Eşimle görüşlerimiz çok farklı eğlence yaşama anlayışlarımız, tarzımız zevklerimiz nerdeyse her şey farklı. Biz bir birimizi tanımadan evlendik. Şu an ki aklım olsa evlenir miyim hayır. Ama geriye bakmak çare değil. 10 yaşında bir oğlumuz var bu arada. 6 ay önce eşime boşanmak istediğimi belirttim. O seviyor beni bırakmak istemiyor ayrılmak istemiyor. kavgalarımız kırgınlıklarımız oldu bu süreçte ama hala aynı evi paylaşıyoruz. Geçenlerde kendisine teklifte bulundum. Ben ayrı eve çıkayım bir süreliğine hem denemiş oluruz. Yapamazsam tekrardan barışırız ve bir daha boşanma konusu açılmaz. İlk başta olur gibi kabul etti ama sonradan itiraz etti. Ev falan bakma parçalanmaya gerek yok hallolur her şey dedi. Ama ben bu süreç içinde onu duygusal olarak kandırmak istemiyorum. İnsan olarak değer veriyorum üzmek te istemiyorum ama bu sefer ben mutsuzum üzülüyorum. Belirmek isterim ki 2 seneden beri hiç cinsel hayatımız yok. Hatta ayrı ayrı uyuyoruz. Dün ev buldum bugün kendisine söyledim gidip bakıcam dedim. Sadece tek bir şey yazdı. Hayırlı olsun dedi. Tuhaf oldum. Niye böyle karışık hissediyorum bilmiyorum. Ben kendi düzenimi kurmak çok istiyorum ama iş buralara gelince onu üzmek istemiyorum diyorum kendi kendime ve hiçbir adım atamıyorum. Bu normal mi yoksa napmam gerekiyor?

Boşanmak istiyorum ama boşanamıyorum?