1,5 senelik evliyim. Severek evlendik ama evlendikten sonra gördüm ki kafa yapımız çok farklıymış. Beni anlamayan bir insanla bir ömür geçirmek istemiyorum. Kafalarımız uymadığı İçin sürekli tartışıp kavga ediyoruz. Oturup adam akıllı konuşamıyoruz. Hemen çirkefleşiyor. Bebek yok. 3. Bir kişi yok. Sadece efendi uslu ayrılıp kendi yoluma bakmak istiyorum. Yaşım daha 26 eşimde 24 yaşında ikimizinde önünce koca hayatlar var. Evlenmeden önce böyle değildik. Mutlu oluruz sanmıştım. Ama olmuyor. Akıl verin lütfen. Ayrıca boşanmak istemeyecektir.
Güncellemeler
+1 yıl
Güncell
Merhabalar,
Öncelikle belirtmem gerekir ki, önünüzdeki ilk seçenek anlaşmalı boşanmadır.
Türk Medeni Kanunu'nun 166. maddesinin 3. fıkrasında evlilik birliğinin temelinden sarsılması nedeniyle boşanma davasının bir türü olarak düzenlenen anlaşmalı boşanma davasının şartları da adı geçen maddede açıklanmıştır. 166. maddenin 3. fıkrası hükmü aşağıdaki gibidir.
“Evlilik en az bir yıl sürmüş ise, eşlerin birlikte başvurması ya da bir eşin diğerinin davasını kabul etmesi hâlinde, evlilik birliği temelinden sarsılmış sayılır. Bu hâlde boşanma kararı verilebilmesi için, hâkimin tarafları bizzat dinleyerek iradelerinin serbestçe açıklandığına kanaat getirmesi ve boşanmanın malî sonuçları ile çocukların durumu hususunda taraflarca kabul edilecek düzenlemeyi uygun bulması şarttır. Hâkim, tarafların ve çocukların menfaatlerini göz önünde tutarak bu anlaşmada gerekli gördüğü değişiklikleri yapabilir. Bu değişikliklerin taraflarca da kabulü hâlinde boşanmaya hükmolunur. Bu hâlde tarafların ikrarlarının hâkimi bağlamayacağı hükmü uygulanmaz.”
Bu şartların hepsinin birlikte gerçekleşmiş olması durumunda evlilik birliği temelinden sarsılmış sayılır ve mahkemece başka bir delil aranmaksızın tarafların boşanmalarına karar verilir.
Kanaatimizce, eşiniz ile anlaşmalı olarak boşanmanız en makulü olacaktır.
Her meslek erbabı, kendilerinden yardım alınmasını tavsiye eder. Ama düşünmezler bu yardım maliyetinin insanlara olan yükünü. Kusura bakma ama avukatlik ücretleri düşük gelirli insanlar için aşırı yüksek. Bu yüzden anlaşmalı boşanmada biraz konu hakkında bilgi toplayıp başvuruyu avukatsiz yapma seçeneği çok daha cazip görünüyor.