Hey 🦋
bir Soru daha, evlenmeden önce verilen sözlere inanmalı mıyız yahu? 🙄

Merhaba,
Evlenmeden önce insanlar birbirinin geçmiş hayatına dönüp bakmaya kalkacak olsaydı eminim ki evlenecek olan bir tane insan kalmazdı. Bu sadece aşk sevgi hayatında değil ki, gerçek hayatta kimse yeteri kadar dürüst davranmaz. Aklından geçen bir çok şeyi söylemez susar geri çekilir ve herkes kendini mükemmel seven bir insan olarak göstermeye çalışıyor doğruya doğru, gelelim elini sıcak sudan soğuk suya sokmam sözüne, bu söz benim için hastalık sağlık öfkeli mutlu zamanlarda ve her koşulda birbirini anlamak anlamına gelir.
Bugün evlilik öncesi mutlu zamanlar ile evlilik sonrası durumları bir tutamazsınız. İnsan evlendikten sonra geçim derdi çocukların eğitimi evin ihtiyaçları kısacası hayatın yükü insanların sırtına bindikten bir sürer sonra da insanlar sıcak su soğuk su derdine düşmek yerine geçim derdine düşüyor.
Elbette evinin geçimini bilen insanlarımız var ama insanlar sosyal medyada gördükleri ünlü hayatını televizyon dizilerinde gördükleri hayatları gerçek sandıkları için kendi kendine hayal kırıklığı yaşıyor, hayat böyle televizyon dizilerinde ki gibi bir durum değil.
Ona bakarsanız kadınlarda evlenmeden önce farklı bir karakter evlendikten sonra farklı bir karakter oluyor.
Samimi olmayan insanlar kendini olduğundan farklı tanıtır. Köprüyü geçene değin dayı deme mantığıyla hareket eder. Kemdini olduğundan daha farklı bir kalıba sokar ve kendini şirin ve sevecen gösterir. Ama o köprü geçildikten sonra o insanın gerçek yüzü görülür. O erkeğin sözü yalandır.
Samimi insanlar ise zaten olduğu gibidir. Azı çok, çoğu az göstermez. Aslansa kedi, kediyse aslan gibi davranmaz. Bir iliskisi olduğu zaman değişmez. Kendini farklı tanıtmaz. Daima kendi gibi davranır. Çakma ya da kaplama degil orjinal ve hakikidir. O erkeğin sözü gerçektir.
İnanmalısınız, eliniz hep soğuk suda olacak 😀 Ya evlenince kendini salan kadınlara ne demeli 😅
Onun hakkındada soru açayım mı 😃
Soğuk suda mı olcak elimiz hep, bak ben orayı kaçırmışım 😃
Yok cevap bekliyorumdur hala 😂
Hiç tatmin edici bir cevap olmadı, biliyorsun dimi 😅
Rica ederim Balım ☺️
Bu ülkede seni saraylarda yaşatacağım sözünü tutabilmis tek erkek var, gerisi yalan 😂
Cevap
78Cevap
Öyle yüksekten atan, türlü türlü vaatler veren palavracı biriyle evlenmem.
Erkek dediğin sözlerinin bir ağırlığı olmalı, güvenilir olmalı.
Yapabileceğin şeyi konuş ki karşı tarafın gözünde küçülme, bir saygınlığın olsun..
Yoksa ha eşek osturmuş ha o konuşmuş.. shdh
Aman Tanrım! Bu bir su problemi yani havuz problemi. KEsinlikle çözümü olamaz. O yüzden böyle bir sözü söyleyen erkekle asla suya girilmez. O su da bir kaşıkta boğabilir. Hİç gerek yok böyle atılımlara :Dd
Tabii tabii, hatta ortalığı sel alır falan, ne gerek var böyle şeylere 😅
Damlaya damlaya göl olan dünyada sel dediğin 10 dakikalık yağış :dd
Boooaaah ey, çok ormantik 😃
Orman lazım ormantik otomatik ağaç dikimi hepsi lazım hepsi
Bütün bunlardan sen sorumlusun artık 😌💅
🤣🤣ahanda ormancı is coming
Elinin sıcak sudan soğuk suya sokulmamasını beklemek, evlilikte edilgenlik demektir. Her anlamda rahat ettirilmeyi beklemektir, oysa hayat, geçim vs konular ortak sorumluluk almayı gerektirir. Kendinize prenses muamelesi yapılması beklentisi içinde olmanızı doğru bulmuyorum. Evlilik böyle bir şey değil. O muameleye, o rahatlığa alışan insan, maddi sıkıntı dönemlerinde eşini beğenmez olur. Maddi vaatlerin değil, manevi vaatlerin takipçisi olun. Maddi vaatler, yaşam şartlarına bağlı olarak gerçekleşir veya gerçekleşmez. Huzur, sevgi, saygı, anlayış, fedakarlık gibi manevi beklentiler ise partnerinizin kişiliğine bağlıdır. Bunları bugün size verebilen, yarın da verecektir.
vakti zamanında birbirini çok seven ve ardından evlenen iki genç varmış
bir zaman sonra araları bozulmuş ve geçinemez olmuşlar
yine bu buhranlı anlardan birinde erkek kadının elini bir anlık öfkeyle sıcak suya daldırıp canını yakmış
akabinde kadının bağırtısıyla canının yanmasına dayanamayan erkek, hemen kenarda duran soğuk suyu daldırmış kadının elini
ve kadın sormuş ; hani elimi sıcak sudan soğuk suya sokmayacaktın yalancı?
adam afedersin diyerek tekrar sıcak suya sokmuş kadının elini ve bir yastıkta kocayıp yitmişler
velhasıl komşu hakkı çok önemlidir
bana böyle vaatte gerek yok çünkü sokturmayacağım dese bile ben o eli suya sokarım 😂 ha şu olur evlendiğimizde seni hiç kısıtlamayacağım derse bunu afiyetle yerim sonra evlenince de tam bir düzenbazsın derim ama iş işten geçmiş olur çoktan
😅😅😅
evlılıkten beklentıye baglı.
kımse vaad vermez karsılıklı sever yanında olmak ıcın evlenırsın ve sorumluluıklar dogar. sartlar gelısır.
sen adamı sadece ayaklı cuzdan goruyor ısen evet senı konfor olarak rahat ettırmek yatmak ıstersın. baktıgın yere baglı.
Erkekler 40 dan sonra yaşlılık bunalımı giriyor genç kadın avlamaya çıkıyor genç olmasa da fark etmez değişik olsun yeter ebatı şekli fark etmeksizin kadın olsun kafii mantığı dolayısıyla evlenmeden önce söylenen verilen sözlere itibar etmeyin erkektir kimyasal olarak aynılar neticede hoş arada değişik çıkar belki ama o da beceriksizlikten yapamıyordur kesin. Genelleme neden yaptım peki hiç öyle canim istedi..
İnanmamalıyız.. Çünkü insanlar o sözleri genelde içten samimi şekilde verirler ama evlendikten sonra ortam şartlar zaman şu bu değiştiği için verilen sözler de ister istemez etkisini yitiriyor.. Hiçbir söze inanmayın. Her söz söylendiği Anlık geçerlidir.
bunu neden söylüyor bir erkek
yani rahat bir hayat yaşatacağım sana anlamında
kadının eli soğuk suya da değer sıcak suya da hayat bu :)
Böyle bir sözü bu çağda kullanan bir erkek olduğuna inanmalı mıyız? Yoksa o erkeğin ağzının üstüne gerilip gerilip bi tane çakmalı mıyız? Ne demek lаи sıcak sudan soğuk suya? Evde kombi de mi olmayacak?
Hahah güzel 😅
Aynen öyle elinizi sıcak sudan soguk suya sokturmucaz
Iyyy gece gece midem kalktı 🙄
İçmeyin canım o kadarda değil😂
şu an farkettim de bu sözünü tutmuştu evet 🤔😁var o sözünü tutan adamlar güzellik... seven bir adamın elimde imkanı olsun yeter ki 🥰
Elinde *
İnanalım mı çiçeğim? 😃
Sen inan papatyam , ben enistemi gozlemledim o sana yalan konuşmaz 😌💅💅
Ama. herkes inanmasın valla yeriz bedduayı papatyam 😃😂😂😂
Bilmem deneme süreci haha
Sen ne dersen o papatyam yeter ki mutlu ol cummmmkuuuuuuu hakediyorsun fazlasıyla ☺☺😍😍🥳🥳
İnşallah bebeğim sende musmutlu ol 😍❤️
Sen olursan da ben olurum kiiii😁😁😍😍😍
Cansın Kadın cannn 😍
Sen de canım papatyam sen de 😍😍😍
@Sosyetic_SheqiiL elini soğuk sudan sıcak suya elini sokturmayacagım benimle evlenir misin ne de olsa sular kesik 😂😂😂😂😂
😂😂
@Sosyetic_SheqiiL hanım hanım cesmeden su getirde suyu ısıt lehende yıkalım kafama tas vurma bak hani benim elimi soguk sudan sıcak suya sokmayacaktın diye başlama yine 😂😂😂
O kadar inanmamışsın ki sözü bile ters yazmışsın ahahhahaha 😹😹
Hahah 😂😂
Yahu o sıcak sudan soğuk suya sokmayacağım değil miydi :D :D :D
Öyle mi? Fark ediyor mu 😃
🤣🤣🤣🤣. Valla ben öyle bir şeyin sözünü vermem. Verenler düşünsün. Sonra tutamıyorlar sıkıntı çıkıyor 🤣🤣
Ev ikimizin ve ikimizde temiz düzgün bir yerde oturup kalkmak isteriz. Yani kendi işimizi yapacağız evde bundan dolayı her türlü sıcaklığa elimiz girecek bundan başka söze inanmayın 😄
Prenseslik isteyen kendi tek başına bile kalsa o prensesligi yasayamaz çok zengin olması lazm.
Sevgilinizle evlenecek siniz ya daha ne istiyorsunuz. Bu dünyanın kahrını o çeksin sefasını siz ! Oh ne ala
Ben bu lafa inanmaktan ziyade neden ben insan değilmiyim de soğuk sudan sıcağa girmicik derim erkeğe böyle bir yükü yükleyemem eşit işleri yapmaya mecburuz.
Bir insan bir konu hakkında çok vaatler veriyorsa bilin ki o şeyi yerine getirmeyecektir. Sessiz kalıp hal ve hareketleriyle göstermeye çalışan insanları dikkatte alın.
İnanın tabi yalan mı söyleyecez 😅
Söyleyeceniz 🤨
yani o çamaşır bulaşıklar sadece makinede yıkanmıyor yemeklerde her zaman dışarda yenmiyor ve bu işleride kadınların yaptığı gerçeği var erkek bunu diyince inanacak kadar safsanız inanın 😅
Çamaşır bulaşığa bi el atarsınız herhalde 🙄
Atarız diyen erkekte yalan söylüyor onada inanmayın 😅
Bi karar ver inanalım mı, inanmayalım mı off 🙄
İnanmayın tabi saf olmayın diyorum 😅
@movie_colic valla adam haklı bu demektir ki hepsi yalan sen inanıyorsan inan 🙈😅
Sosyetic_sheqill sıcak sudan soğuk suya koymuyorlar allah için soğuk sudan çıkmıyor ki el
@Sweetwitch13 hahah yiaa yapmayın böyle 😀
Valla öyle gerçekler acı acı seven yesin😅
@Sweetwitch13 hahaha tamam yahu çokda şaaapmamak lazım
80'ler 90'lar da kaldı anacım öyle şeyler.. artık her şey elektronik basıyorsun baş barnağınla halloluyor
Bence kimse böyle bir söz vererek karşısındakini kandırmamalı. Çünkü hayat müşterek ve bu durum imkansız gibi bir şey.
İlk karikatür baya iyiymiş. Özer Aydoğan efsanedir. Erkeklere inanmalı mıyız sorusunun kadınlar için olanı yok mu yani? Hastalıkta, sağlıkta hani? :D
Bu söz senin her zaman yanındayım.. birlikte olalım kuru soğan ekmek yeriz sözü ile aynı dogrulukta..
Hemcinslerim maalesef testesteron etkisi ile uçuşa geçince böyle cümleler sarfediyor. Elbette birçoğu sözünü tutamıyor
E doğru diyolar neticede artık bulaşık çamaşırı makina yıkıyor teknik olarak elini sıcak sudan soğuk suya sokmuyor 😂😂
Hiçbir şey evlilik öncesinde konuşulduğu gibi olmuyor. Ben bu yüzden en az belli bir süre aynı evde yaşamadan evlilik kararı verilmemesi taraftarıyım
İnanmamalısınız... Bu şekilde söyleyen bir erkek yalan söylüyordur. Öyle bir şey söz konusu bile olamaz...
İnanmalıyız. Bulaşık makinesi var, çamaşır makinesi var. Böylelikle bu mümkün olur :D
Yok inanma soğuk sudan sıcak suya sokmayacagim diyen olursa inan
İnanmayın,çoğunuzun yaşayacağı hayat günde 10 lira ile yaşamak olacak
Zaten istediğiniz hayal ettiğiniz bunlar değil mi :D Hayat toz pembe görünüyor size herhal :D
Hepsi de yalan evlilik kesilmemiş karpuz derler çok doğru
Ne erkek nede kadın.
Bence evlenemeden gelecek hakkında hiç bir söz verilmemesi lazım.
Ben tipsizim valla hiçbir kız benimle evlenmeyeceği için öyle bişey söylemiyorum zaten.
Gerçekten seven imkanları doğrultusunda bunu sağlar...
Tabi ki de inanmalisiniz malum artık evlerde sıcak su var soğuk suyla ne işiniz varmış 😁😁
Hic öyle cümlelerle karsimdakini manipüle etmem. Bokta çıkabilir.😅
Ne yapalım bir şekilde ikna etmeye çalışıyoruz sizi küçük tatlı yalan bunlar bişey olmaz 😂
Bu Söz Her Ağızdan Çıkabilir. Her Ağızdan Çıkabilecek Sözlere İnanmamalısınız.
Erkeklerin kendi inanmıyor bu söze biz niye inanalım
rasyonel bir ifade degil. gelecegin ne getirecegini nerden biliyorsunda buna dair sozler verebiliyorsun. ne zaman evdeki hesap carsiya uymus :)
Köprüyü geçene kadar ayıya dayı denilir. Bu laftan yola çık
Evkendikden sonra değişen erkek tabiki var. Ama gerçekten seven ve sayan Erkek içın bu geçerlidir
Valla. gercekten diyip uygulayan var mı bilmem ama bence külliyen yalan yaşadım gördüm
Sokmayanlar var. Diğerleri için pek inandırıcı değil.
Kimseye %100 inanamayız güvenemeyiz
Erkegi kadını yoktur
Su zamanda biraz dogru simdiki ciftler calisiyor hemde artik teknoloji ilerledi herseyin makinasi var bizim zamanda merdaneli makine bulsan sevincten ucardin. ama simdide her sey var sanki evlilklerde birseyler eksik gibi.
Demek kı hep soguk su, Bız Hangı vaadımızı tuttuk kı evlenınce onu tutalım
Erkeğine göre değişir
Erkeklere güvenme tabi hatta hiç kimseye güvenme tabi bu benim şahsi görüşüm insanlar iyi niyeti sömürme meraklısı sırtlanlar başka hiçbi şey değiller
Aldatmasın seni yeter
Yeap! 😌
En sefilinin bile gözü başka kadına kayar yamyam gibiler
Doğrudur
Bence o kadar abartılı bir cümle kurmaya gerek yok sonuçta kişinin ekonomisi iyiyse illa sıcak suya sokucam gibisinden abartılı cümleler içi boş
Size bu lafı söyleyen erkeklere erkek demem😄
Ne denir? Hepiniz diyorsunuz 😅
En azından ben böyle saçmalık yapmam hangi devirde yaşıyoruz taş devri mi
Yiooo 🤷♀️ Sen başka saçmalıklar yap
Kes sarı çiyan
Sensin o 🤦♀️
😄😀
Ne gerek var ki buna. Hayır ne anlam da kullandığı önemli. Hayat müşterek dostum.
İnanmamalısınız çorabımıza kadar yıkıyorsunuz hdfsksd
İnanmaya gerek yok hersey cicim ayına kadar ondan sonra gerçekler ortaya çıkıyor
Dünyanın en saçma yalanı
süslü sözlere inanmayalım iyi tanıyalım baştan
Çevremde öyle biri var helal. olsun diyorum
Hayır, analarına hizmetçi götürüyolar bizi, tabi bu hizmetçi mecaz anlamda hemen üstüme gelmeyin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?