Erkek arkadaşım çok ısrarcı, ayrılmak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilemiyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim?

Erkek arkadaşımla 2 aydır sevgiliyiz neredeyse her hafta birlikte oluyoruz bu çok canımı sıkmaya başladı artık hep ısrar ediyor ve her fırsatta yapmak istiyor, yapmayınca tavır yapıyor ilişkiyi ve benim ona verdiğim değeri sorguluyor. Ben de her seferinde ikimiz için kendimden ödün veriyorum ve yapıyorum. Ciddiyete gelirsek ailesiyle tanıştım hatta bugün ailesiyle düğüne gittik falan, o da benim annemle tanıştı. Arkadaş ciddi düşünüyor yani onda sıkıntı yok ama aşırı manipülatif ve ısrarcı biri bu yüzden artık ondan çok soğudum ve hatta duygu karmaşası yaşıyorum bazen ona aşık olmakla onu hiç sevmemek arasında gidip geliyorum. Her fırsatta benden ayrılıcakmısın korkusu yaşıyor sürekli bundan korktuğunu söylüyor. Ve ben artık nasıl ayrılacağımı bilmiyorum çok sıkıldım ondan beni mutlu etmiyor (bunun dışında her konuda istediğimi yapmasına rağmen) sizce ne yapmalıyım?
Erkek arkadaşım çok ısrarcı, ayrılmak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilemiyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim?