Çöl değil mi... Bahsettiğiniz bana göre kıskanılmayan, sahiplenilmeyen bir ilişki...
Hayır. Yürütemem. Sevilen insanlar sevilmeye, kıskanılan insanlar ise kıskanılmaya alışırlar... Bu aslında çok küçük yaşlar da aşılanır. Anne, baba nın evladını kıskanması ile. Bir öğretidir ya bu. Oldukça da değerlidir. İnsan sevdiği, benimsediği, ( bir mal, mülk gibi elbette değil ) insanı sahiplenir. Aslında bağlanma da burdan gelir. Derin bir sevgi ve de şefkat ile... Bağlılık kelimesinden. İnsan özünde o kelimenin hasını ister karşısındakinden... Hani sen bana bir söz vermiştin diyerek... Sözler Peşin verilir ya kimi zaman... Önce inanırız, sonra ise izleriz...
Böyle an lar ne de çok sevilir değil mi? Kapısı sonsuzluğa açılan...
Hatırlatır... Duyan kulaklara... Ancak kalp kör ise, kulak duysa ne yazar... Birinden girer, diğerinden çıkar elbette... Bir bakıyorum da, sevgiyi de aşkı da sahiplenen kadın ve ya adam bulabilmeli. Aldatmayan, karakterini değiştirmeyen birkaç saatlik, birkaç gecelik zevklere değişmeyen... Değişmeyecek olan adam ve kadın bulabilmeli... Zor değil mi... Zor bir şey mi istiyorum @Sosyetic_SheqiiL... Kim bilir belki de...
. . . #Neşeliadam '' Hayat ciddiye almak için çok kısa... ''
Ben kıskanmanın temelinde aslında biraz güvensizlik yattığını düşünüyorum. çünkü arada güven tesis edildiğinde ilişki biraz ilerlediğinde kıskançlık azalıyor..
O zaman yerine sahiplenme geliyor beni kıskanmayan birisiyle değil de sahiplenmeyen birisiyle sanırım ilişki yürümez beni sahiplenmeli bunu hissetmeliyim sevgisini hissetmeliyim şefkatini merhametini tutkusunu bana olan bütün hislerini işte..
o zaman sahiplenmiş olduğunu benimsemiş olduğunu hissedip daha mutlu olurum ve bu ilişki uzun yıllar devam edebilir
Dozunu bilerek kıskanmak ve özel olduğunu hisetmeyi istemek bir aşığın en büyük hakkıdır. Bana özel oldugumu hâl ve hareketleriyle hissettirmesi önemli yoksa devam edemem
Selam, Fazla rahat ve kıskanmayan biriyle ilişki yürütebileceğimi sanmıyorum. Benim ilişki anlayışımda seven insan sevdiğini kıskanmalı, sevdiğini başkasıyla paylaşmamalı. Bu demek değildir onun hayatını kısıtlasın, kıskanmak bence bir sevgi göstergesidir. Şahsen ilişkim olursa sevdiğim insanın bana değer vermesini ve kıskanmasını isterim. Ben de tabi onu kıskanırım, seviyorsam sevdiğimi belli ederim.
seven insan kıskanır doğru ama aşırı kıskanmak bir hastalıktır seven insan tatlı tatlı kıskanır paylaşmak istemez tıpkı oyuncağını paylaşmak istemeyen çocuk gibi bu kıskançlığın masum tatlı hali ama bu kıskançlıklar çok sık ve boğucuysa sürekli kavgaya dönüşüyorsa üzgünüm ama bu sevgiden değil takıntıdan.
soruya gelecek olursak öyle biri ya çok özgüvenlidir benim ondan başkasına gideceğime ihtimal bile vermiyordur çünkü etrafta kendinden daha iyisini görmüyordur ya da beni ciddi görmüyordur takılmalık görüyordur ama yine de seven insan sahiplenir tamamen rahat insan kendini daha çok seven insanlar sanırım
Az önce evde tuz olmadığı için yemeğimi tuzsuz yapmak zorunda kaldım. Her ne kadar güzel olsa da bir yanı hep eksik kaldı😒Demem o ki dozunu bilerek kıskanmalı ki özel olduğumu hissedeyim. Aksi takdirde durum benim yaptığım yemeğe benzer😕 Bilmem anlatabiliyor muyum?🐱
ya kıskanclıgı desteklemiyorum ben ya... biri bana güveniyorsa kıskanmaz bende güvendiğime kıskanmam
ama birinin kötü niyetli oldugunu sezerim ya da ne bileyim bi arkadasın kötü karakter oldugunu sezerim müdahale ederim bu kişiye dikkat et derim yani... cinseiyet farketmez... partnerimde müdahale edebilir yani... ama diğer türlü kıskanmayı desteklemiyorum bahsettiğim şekilkde koruyucu iç güdüyle olmalı sadece
Seven insan kıskanır. Net. Ama bazı odunlar vardır ki duvar gibidir asla ne sevildiğinizi ne sahiplenildiğinizi ne de kıskanıldığınızı anlarsınız. Erkekler böyle olmayın lütfen kadınlarınızı seviyorsanız şayet koruyun, kollayın ve sevdiğinizi hissettirin lütfen.. çünkü bu duyguları yaşamak isteyip de yaşayamayan birçok kadın var bence..
Sahiplenmek yanlış bir kelime yani sahiplenmek eşya için veya çok afedersin bi hayvan için kullanılır şu insan için sahiplenme lafına uyuz olurum ilişkiye sahip çıkmak dersen amenna
Her iki durumda da karşı tarafa yaranılmıyor. Kıskanırsın, çekilmez olursun. Kıskanmazsın, ilgisiz, sevgisiz olursun. Etiket çok. Bence önce insanın kendini tanıması ve ne istediğine karar vermesi gerek. Asıl çekilmez olan ne istediğini bilmeyen tipler.
Çok daha iyi olur, daha huzurlu olurum kıskanılmazsam. Sahiplenilmeme de gerek yok, ben kendime sahip çıkarım, sokak hayvanı mıyım ben? Kıskançlıkla kısıtlansam da, yapacağım varsa yaparım zaten. Kızlı erkekli bir sosyal çevrem var, +18 muhabbete bile girebildiğimiz. Bundan rahatsız olacaksa kapı orada, çıkarken kapatsın. Bana güvensizliğinden kıskançlık yapıp beni de kendini de huzursuz edeceğine, hiç olmasın daha iyi.
Hiç kıskanmayan biri bence pek umursamıyor olmalı seni insan korkudan kaybetme korkusundan kıskanır eğer Hiç kıskanmıyorsa seni onun için olsanda olur olmasan da olur bence...
Bu saatten sonra birini kıskanmam zaten. Zamene karşıt cinsleri kıskanılmayı sevmiyor. İstediğim gibi rahat olayım derdinde. Saldım çayıra mevlam gayıra olsun benden de.
Kesinlikle yürütürüm, tercihim de o yönde zaten. Öyle biri varsa lütfen karşıma çıksın. Kıskançlıktan nefret ediyorum, sevgililerimin geneliyle aramizdaki en büyük problem kıskançlıkti zaten
Ben kıskanılmayı seven biriyim her ne kadar bir çoğumuz sevmese de en azından sevildiğimi hissediyorum rahat ve kıskanmayan birinin beni önemsemediğini düşünürüm durum böyle olunca yürütmem.
Kıskanmanın özgüven eksikliği ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Ayrıca şu zamanda kıskansan ne olacak? Adam ya da kadın bir şey yapsa ruhun duymaz. Rahat ve cool davranmaya devam 😉
Olur diycem u sefer , yani şansımı deniyim seçicilik yaparsam hic olmaz zaten olmuyo da bi deniyim , yoksa normalde pek sıcak gelmez bana , ama beni mazur görün. 🤓
Eski erkek arkadaşım öyleydi. Çoğu zaman sinir bozucu olabiliyor. Beni takmıyor bu adam, dediğim çok olmuştur. Ama yıllar sonra öğrendim ki, kıskanç insan hiç çekilmiyor, belki öylesi daha iyi.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Kıskanmak guvensizlik ve işi kendinden bilir kıskanç olmayan biriyle yürütürüm tabi ki bebek değiliz
Aga soruya bak kıskanılmaktan haz almak ne ülkenin topluca psikolağa görünmesi lazım
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Hiç kıskanmamak karşıdakine ya da ilişkine güvenmekten olabilir ama ben çok az da olsa kıskanıl ak isterim. Evet fazlası zarar verici ama az olması önemsiyor hissiyatı veriyor bana