Öncelikle ankete katılmadım çünkü bu değişken ve bi o kardar da göreceli bir durum.
Kadın ve Erkek hiç bir zaman aynı olmadı ve olmayacakta doğası ve yapısı gereği, ruhu gereği ve zihni gereği asla bir değiller ve zaten hayatı karşı cins ile birlikte olmakla bu kadar güzel kılan da farklılıklar dır.
Bilinen ifadeyle siyah olmaz ise beyaz, beyaz olmaz ise siyah bilinemez.
Kadın daha çabuk aşık olur, Erkek daha çabuk teslim olur.
Erkek daha yavaş aşık olur, Kadın daha derin.
Kadın tüm detayları sever, Erkek detaysız yaşar.
Erkek ilk aidiyet kabul edendir, Kadın aidiyeti tükettikten sonra. V. b.
Bu uzar ve daha bir çok şey vardır üzerine konuşulacak ve her zaman da tartışmaya açık olan ve asla kesin kanıya varılmamış ve muhtemelen varılamayacaktırda.
Herkes önce "kadını" ve "erkeği" bilmeli ve tanımalı sonra karşındakinin kişiliğini/karakterini ancak o zaman daha nitelikli sonuçlar alır ve bu veriyi elde etmenin yolu yaşamaktır.
Karşılıklı saygı ile, anlayış ile, doğru ve nitelikli iletişim ile yaşayarak.
Şimdi en çok Kadın mı yoksa Erkek mi? Her ilişki kendi içinde kıyaslanmayacak kadar kıymetli ve sadece tarafları arasında kıyaslanacak kadar özeldir.
Yani şıklardan hiç biri. Kimin daha çok sevdiğini kimse bilemez.
Not: Her zaman Erkek ler Kadın lara şiir yazar denilir ama ilk aşk şiirini bir kadın yazmıştır ve bu gün birine şiir yazmanın mizah konusu olduğu bir çağdayız.
"seni ne çok sevdi Kays, aşkından çöllere düştü, aşkını kurtla kuşa, canavara dağa tepeye haykırdı." der bir arkadaşı Leyla'ya "Sendemi öyle düşünüyorsun kardeşim, sendemi" der derdini cevaba bırakırcasına bir nefes ile. devam eder. "O aşkını içinde tutamadı, kurda kuşa bile haykırdı, aşkımızı dillere düşürdü, sözlere değdirtti. Oysa ben... Ben öylemi yaptım, içimde sır ettim, derdime hapsettim, senden başka kimselere, tek kelamım olmadı. Söyle kardeş, hangimiz daha çok sevdik, hangimiz daha çektik.." Aşk yarış mı? Değil elbet ama bir gücenmek te olmasın mı, aşkta. Hep maşuk olanlar kadın mı, güle aşık, bülbüllerin hepsi mi erkek? Hangi kadın, erine (anaise) anası kadar aşık olabilr. Hangi er bir kıza, (baba ise) babasından daha çok aşık olabilir ki? Mesele cinsin değil, kimin daha çok sevdiği dir.
Buna katılıyorum açıklaması uzun ancak erkek daha gözü kara olur leylanın mecnunu şirin için dağı delen ferhat... Ve fakat kadın yeterince akıllı değilse erkek o kadar delirmez... Erkeği de daha cok seven yapan kadının dirayeti dir
Sanki bu sözün doğruluk payı var gibi. Kadınlar tüm gemileri yakmakta tereddüt etmiyor, her şeyi kolayca silip atabiliyor. Ayrılma veya boşanma söz konusuysa yine kadınlar daha meyilli sanki. Yanlış düşünüyor da olabilirim. Çevremde gördüğüm bu. Ayrıca ben de ne kadar sevsem de aşkımdan ölsem de, bi anlık öfkemle her şeyi yapabilirim.
Evet, erkek daha çok severek her türlü sahiplenmeyi (korumayı) yapar. Ailesine bile karşı gelir. Karşısında ne durursa dursun ezer geçer ya da çözümünü bir yolunu bulur. Erkek az severse hiçbir zaman umursamaz ve kadın ne yaparsa yapsın umru dışı olur.
"Mutlu giden ilişkilerde erkek daha çok sever" sözünden benim çıkardığım sonuç; Günümüzde mutsuz ve biten ilişkilerin yüzde %80'lik kısmı erkek kaynaklı olduğu için... Örneğin; Erkeğin ihanet, aldatma şiddet sorumsuzluk madde bağımlılığı kumar gibi kötü alışkanlıkları kadına oranla daha fazla olduğu için ilişkinin mutsuzluk ve bitmesine sebeb olduğu için burda bir şeyin altı çizilmek istenmiş bence.. "Eğer ilişki mutlu ve iyi gidiyorsa kadının karşısına adam gibi bir adam sağlam karakterli bir erkek çıkmış" demektir..!
Erkeğin kul köle olduğu taparcasına sevdiği kadının ise daha az sevdiği peşinden koşturduğu mutlu bir ilişki ben görmedim daha. O mutlu dedikleri uzun süreli ilişkilerde genelde erkekler sevgilisini kafasına takmaz, kadın da bunu takıntı yapar. İşte mutlu ilişkinin tarifi🙂
Hem kadınlar kuşa benzer. Erkek çok severse çok sıkar, kadın ise ardına bile bakmaz uçup gider. Ama eğer o kuş binlerce insan avucu varken o avucu hepsinden daha çok seviyorsa erkeğin onu tutmasına gerek kalmaz. Böylece erkek değil kadının çok sevdiği ilişki daha huzurlu mutludur. Bir ilişki , erkek istemiyorsa ama , kadın istiyorsa olabilir. Ama kadın sevmedikten, istemedikte sonra o erkeğin hiç bir şansı yok.
Erkek çok seviyorsa daha çok sahipleniyor daha çok çabalıyor ve daha çok kadının mutluluğunu önemsiyor.. Artık eskisi gibi hissetmediğinde zaten kadınlar ilgi ve alaka olmayınca solan giden çiçekler gibi olduğundan dolayı hemencecik terk ediyorlar..
Tabi her erkek için böyle diyemeyiz tam tersi kadınların daha çok sevdiği erkeğin bu sevginin getirdiği rahatlıkla daha mutlu olduğu bu yüzden de uyum içerisinde devam ettiği ilişkiler de yok değil
Erkek ve kadın birbirini severse evet bu söze katılırım. Hatta erkek kadından bir tık daha fazla severse bence daha güzel olur herşey çünkü kadın çok sevince erkeğe birşeyler oluyor şımarmak mı desem, sıkılmak mı desem buna bilemedim ama iyi bişeyler olmadığı kesin. Kimse zaten birbirini eşit sevemez bunda hemfikir olduğumuzu düşünüyorum. Ama erkek bence bir tık fazla sevmeli kadından. O zaman bu söz daha anlamlı olur.
Her konuda olduğu gibi bu konuda çeşitli ayrıcalıklar olmasını doğru bulmuyorum yani işte erkek daha çok sever kadın daha çok sever erkek daha az sever kadın daha az sever gibi söylemleri hiçbir şekilde doğru bulmuyorum. Artık insanların karakteristik özelliği yani kötü giden özelliklerine cinsiyetlere bağlamak hiç bir şekilde doğru değildir. Günümüzde en çok yapılan hatalardan bir tanesi budur, insanlar sadece birbirini ayrıştırmadan başka bir şey yapmıyor. Günümüzdeki ilişkilerin neden bu kadar kısa olduğunu ya da neden insanların birbiriyle geçinemediğinin kanıtıdır bu soru bence dikkat çeken bir soru sorduğunuz için teşekkür ederim öncelikle, artık böyle ayrımlardan uzak durmak gerektiğini düşünüyorum.
Katılıyorum. Bu da gözlemlerime ve tecrübelerime dayanıyor. Erkek, somut bir durumu yaratarak geliştirerek;kadın ise o durumu güzelleştirerek mutlu oluyor. Bence bu durum genetik olarak davranış biçimleri bizde kayıtlı. Eleştri yaparak akademik olarak ilerleyerek dürtüsel yönümüzden kurtuluyoruz fakat insanın doğasına uygun yaşayınca mutlu olabildiğini görebiliyorum. Her süreçte erkeğin çaba gösterdiği kadının da çabayı evirdiği çevirdiği düzeyde mutluluk vardır. Makro düzeyde ülkelerin çalışan iş güçlerine bakıldığında yük kadının omzundaysa ülke başarısının az olması buna kanıttır. Kişisel düzeyde de böyle olduğunu düşünüyorum.
Erkek daha çok severse kadın kendi sınırları içinde kalır. Yani sevgili veya eş olur.
Kadın daha çok severse erkeğe anne olur, onu annesel sevgiyle sarar. Bu ise erkeğe eş, sevgili sevgisi arayışını getirir. Çünkü o muhteşem gerçek sevgi erkeğin şımarma ve kendisini kadına karşı üstün, vazgeçilmez görme yolunu açar. İlişkinin aldatma hatasıyla bitmesidir bu. Erkek kaybeder, kadın ağlar. Halbuki ağlaması gereken erkektir.
Katılıyorum ya da katılmıyorum diyemem çünkü, sevmek ülçülenmeyen bir duygu. Kimisi sözleler sevgisini ifade ederken kimisi de sessiz kalarak gözleriyle ifade eder. Çöllere deşen ve dağları delenleri saymıyorum. Bunları ne ölçülebilir ne de tahmin edilebilir. Ama mutlu giden bir ilişkinin arası daki sevgi bağı birbirine denk diyebiliriz. Yoksa ortada mutluluk olmaz olsa da kısa sürer.
Daha çok sever mı bılmem ama erkekler gerçekten sevdıgı zaman tabiri caizse ‘ köpek gıbı sever ‘ ve erkek içgüdüsü kadından farklı oldugu ıcın aşırı sahıplenır ve korumacı olur
Karşılıklı bir şey yoksa taraflarfan biri iki kişilik değil 20 kişilik dahi sevse mutlu bir ilişki olmaz. İki tarafta sevmeli iki tarafta saygı duymalı iki tarafta mutlu olup mutluluğunu paylaşmalı 👍 Günümüzde gerçekten mutlu ilişkiler çok az.
Evet katılıyorum çok doğru. Eğer erkek daha çok sever daha çok uğraşırsa kadın gitmek istemez , karşı cins kadar olmasa da o da seviyordur sonuçta. Böyle güzel bi his herkeste yakalamak kolay değildir
Katılıyorum ama tek tarafliysa ise yaramaz. Kadinlar ilgi, sevgi ve deger gormeyi severler. Daha çok seven erkekse bunlari fazlasiyla karsilar kadinlar zaten bunun karşılığıni direkt verir. Mutlu bir ilişki olur.
Katılıyorum genelde erkekler çok seviyor ama ben kadının sevdiğinide gördüm ve adam haketmiyor ama öyle insanlara öyle insanlar bizim gibilerede odun veya ayı geliyor işte