https://youtu.be/b3_XV4WqXJY
Beni seni ele güne verir miyim söyle
İnadın kurusun çocuk üzme beni böyle 🎶🎶🎶
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 

Yanlış bilinen bir gelenek olduğunu düşünüyorum. Günümüzde doğrusunu bilmediğimiz bir çok geleneği yapıyoruz ama doğru yapmıyoruz. Ki şöyle bir örnek vermek isterim biraz garip kaçacak fakat; ilk gece muhabbetinde hanım kişisinin ilki olduğunu anlamak için çarşafın kirlenmesini bekler eskiler, sorun da tam olarak burada başlıyor. Bazı hanımlarda o durum yaşanmaz ama bu bakire olmadığı anlamına gelmez. Benim bir arkadaşım bu cahillik yüzünden hastanelik edildi. O yüzden geleneklerin doğrusunu araştırmadan bir eylem gerçekleştirmeye karşıyım.
Geçmiş olsun 😕
Evlenmeden önce hep tuzlu kahve yapacağım derdim. Söz kesme günü geldiğinde kıyamadım dökmedim tuz ama ben kahve yaparken bir anlık odadan çağırdılar gittim baktım ve o arada arkadaşım benden habersiz basmış tuzu. Mutfaktakiler de gördükleri halde bana söylemediler. Eşim kahveyi içerken mahvoldu. Annesi, akrabaları herkes bana döndü neden bu kadar çok tuz koydun diye. Bende tuz koymadığımı söyledim. O arada arkadaşım gülmeye başlayınca ortaya çıktı. Aşırı sinirlenmistim ama ne yaparsın geçti gitti.
İçirmem, kıyamam ya ona.
Seviyorsam kahveye bile gerek yok direk tuz getirsin
Hahah güzel 😃
Cevap
44Cevap
bu saçma sapan bir adet diye düşünüyorum ben hatta abartanlar var tuz dışında ne buluyorlar koyuyorlar birde
zehirlenen damat adayları bile var :))
o kahveyi içmek o hanıma bir ömür katlanacağını da ispat etmiyor ayrıca..
Merhaba,
Bir haber okumuştum. Kızın biri damadın kahvesine sırf eğlence olsun diye bir sürü şey katmış. Çocukta kahveyi içince ölmüştü. Meğer alerjisi varmış o maddelerden birine. İşi ancak sulandırmak. Şu gelenek/görenek işleri gerçekten bazen aşırı sevimsiz gelebiliyor.
bana da saçma geliyor , ama gelenek haline gelmiş. Canım istese sevdiğim adama evlendikten sonra da içiririm nasıl olsa benim için içiyosa tek kaldığımızda daha eğlenceli hale getiririz olayı. bide bazıları çiğ balık falan sokuyo kahvenin içine ne biliyim salça acı allah ne verdiyse katan var , ne bu ya dsjfhskds evlenmeden öldürme çabası kdsjfhksdfjh neyse :D
Hayır ben içine bal katıp verecem bir ömür boyu ağzımız tatlansin tatlı tatlı geçirelim ömrümüzü
Ballı Türk kahvesi de :D zehir gibi olmasın tadı tuhaf olur
Yooo çok güzel olur 😊tuz daha beter bala kahve katmicam sonuçta kahveye bal katacam 1 çay kaşığı kadar
Hadi bakalım 🤔😃
Ozaman Seninle evlenmek istiyorum @DoğmayanGüneşim 😅😅
dua etsin sadece tuz atacak kadar insaflıyım 😀 bütün baharatlardan bir kokteyl de hazırlayabilirdim 😈
Yaaaani 😃
Ona güzel bi karışım yapmayı planlıyorum: tuz, pul biber, karabiber ve kimyon 😂 hadi biraz da tatlandırayım tarçınla
Şey de koy Kekik ve Curry az geldi gözüme 😃
Hahah 😃😃
Iciririm hatta hastanelik ederim hiç unutmasın özel günümüzü 😂😂
Haha yazık değil mi ya 😃
Yooo beni seviyor bır özelliği olmalı 😂😋
Haylaz yine haylazlığını yapsın bakalım 😃
Bir kez içtim o da kendime türk kahvesi yaparken şeker yerine tuz katmışım da ondan.😀Evleneceğim de yapmasınlar hakkım savdım.😀
Hahah kendi kendine tuzlu kahve içiren @_ALCHERA_ 😅
Ben sade seviyorum 😃
Tatlılı olsun bari 😅
Bu konuda yalnız hissetmelisin 😃😃
Hayır hep sade hep sade 😃 şekerle aram yok 💁🏼♀️
Ohaaa kırıldım 🥺
Böyle bir haber okumuştum gelin adayı istemeye gelen damadın kahvesine Bayaa karışım yapınca da az zehirlenip ölmüş
Abartmayacaklar ya 🤦🏼♀️
O kız Bayaa karışım yapmış etmiş çocukta utanmış içmiş sabaha ölüsü bulunmuş yazık oldu
Sadece tuz mu karabiber acı biber ne bulduysam atıcam çünkü cevreme bakınca istemede tuz atan kadınlar daha mutlu tuzlu kahveyi içen erkeklerde hanımcı kibar naif atmayip kiyamam diyenlerin eşleride öküz kaba saba yani o yüzden tuz atın
Bakmaya kıyamadığıma tuzlu kahve istesem de yapamam bn..
Aşırı romantik oldu bu 😃
Ahhh bebyy kıyamam bn ona🙃
Kıymamalıyız bi iki tuz serpsek yeter 😃
Tuzla kalmaz, bütün baharatları da koyarım içine.😄
Aferin sana, yemek mi yapıyoruz 😅😅
Yok test ediyoruz.😄
Ölecek mi? Ölmeyecek mi? 😃
Elinden zehir olsa içerim derler ya hani içsin işte bakalım ne kadar doğru.😄😄
Lafını da söyledi 😃 katılıyorum ☝️
Kuru gürültüye pabuç mu bırakalım, test etmeden. 😄😄
Akıl hocam olsana 😃
Sana verirsem bende kalmaz ayol.😄😄
Yok, bende olan aklı yönlendireceğiz seninle beraber 😃💁🏼♀️
Haa öylr olur bak.😄
Birlikten kuvvet doğar. ✌😄
Caaannneeeem akıl hocam 😇😃
Günaydın.
İçeriz elbette. Ama biz bu olayı nasıl size kaptırdık ona üzülüyorum. :D
Yaniii, aslında siz yapıp getirseniz ya 😃 evet evet öyle yapılmalı🤔 merak ediyorum içilmeyecek kadar kötü mü
Eee çok abartan kızlara kızmayacaksınız o vakit 😃 ben de merak ettim kahveye koyup içecem cesaret edersem hahehah
Dene, hakkım varsa helal olsun, daha gençtin neden böyle oldu 🥺 şimdiden vedalaşalım hahaha
Zincirlikuyu uyar mı :(
Yaaa sevmem ben öyle şeyleri 😃 cenaze sonrası party organizasyonu bende olsun 🥳🥳
Party ne kadar masraflı olacak bir bilsen 💁🏼♀️ Böyle konuşmazdın cansın Sosi derdin ama nerdeeee.. 🥺 acımızı yaşayamıyoruz, sen ve pudra şekerli suratlılar davetli değiller 😃
Öhööömm bu iş de bi yanlışlık var 😃 insan kendi adına düzenlenen Party’i bozar mı 🤦🏼♀️
Çünkü o bir Rahmetli 😃
Ben de mi öleyim 🥺
Hahah kedi miyim ben 😃
Can çok kıymetli veremem 😃 rahmetli sen için Party düzenleyeceğim ohooo nankör 😅
Hahaha sanırım Gana’lıyım 😃😅
https://youtu.be/lVsHfHhC3rU
Bence sen tuzlu kahve içme, ben de Party düzenlemeyeyim boşuna masraf olur şimdi aksiyon arama 😃😃
Süper zaten acelesi yok, koz istemeye gidince, içirirler sana 😃
Ben koymamıştım. Aksiyona gerek yok.😅 Yeterince gergindim zaten; aman ailelerimizin yanındayken bir sorun çıkmasın, her şey mükemmel olsun düşüncesiyle.
hayir ben hayatimdaki kişilere aşırı korumaciyimdir bu gibi şeylerin yapılmasına sırf adet falan diye gönlüm el vermez bu mentalite de birini bulursam oda bana kıyamaz sanirim
kahve içmem nefret ederim hayatım boyunca içmedigim bişeyi içmem :) ama kahve yerine tuzlu biberli vs çay kola ayran şalgam ne olursa onu içerim sorun olmaz :)
Hiçbir fikrim yok hiçte düşünmedim evlilik bana çok uzak bir şey olduğu için 😊
Kusar ya kıyamam yaparsam bile 3 4 tanecik tuz koyarım 😂
Kadınların geninde olan bir hastalık ben evleneceğim kadına hayata zarar verici bir şeyler yedirmem icirmem
İçirmem. Bu basit olur. İnsan sevdiği icin çiğ tavuk bile yer lafına göre çiğ tavuk yemesini rica ederim
Eşim bana kıyamamıştıda bol şekerli kahve içirmişti gerçi o zamanlar tatlıya çok düşkündüm sorun olmamıştı
Onu bunu bilmemde bu tuzlu kahveye birde acı biber katanlar var.
Gün gelecek bu adet yüzünden bir damat ölmezse iyidir.
ölenler hastanelik olanlar var zaten ben gördüm haberlerde
@Gökkuşağımkayboldu0
Buna rağmen bu adeti sürdürmek dogru degil oyleyse. Bu isin sakasi yok. Kizlar dikkatli olsun. Sirinlik yapayim derken eldeki kocadan olmakta var degilmi.
tuzlu kahveyi içen erkekler hanımci oluyor ama içmeyenler hırt oluyor
@Gökkuşağımkayboldu0 Bilmiyorum. Belkide dedigin gibidir 🙂
Tuzlu kahve bayanın o erkeği begenmedin anlamına geliyor
Evet öyleymiş, biz de hep sevgi kanıtı diye biliyoruz 🤦🏼♀️
Bilmeden her şeyi atlıyorlar
Olabiliyor öyle
Sanmıyorum yapacağımı saçma geliyor adama işkence etmeye gerek yok 😂
ben baharatlı kahve ve tuzlu su ile zemzem suyuyla kahve ve su arasında gidip geliyorum
Evet yaparım hem de ne bulursam içine atarım tuz tek değil Eee beni Almak kolay değil
ben dürüst olmakgerekirse kahve sevmiyorum der kaçarım bu kadar basit
Hayır ben bal katarım içine evliliğimiz bal tadında geçsin
Saçma sapan bir adet. Hiçbir anlamı da yok günümüzde.
Eğer öyle bir adetleri varsa ve karşıma tuzlu kahve getirmişse içmem için bozmam içerim
onu bile yapamıyorsa hiç bir şeyime katlanamaz basarım tuzu hepsini bitircek xd
Hiç sorun değil, şekerli hariç her türlüsünü içerim.
Aleyküm selam. Bu bir gelenek ve evet bende tuz ve baharat koyacağım. İçsin benim için.
Sevdiğim kadın için tuzlu kahve de ne ki. Onun istediği her şeyi yaparım hem de hiç iğrenmeden.
Türk kahvesi yapmayı bile bilmiyorum yapacak olanların insafına kaldı çocuk
Abartmadan içiririm, tuz komasına sokacak halim yok ama az da olsa katarım😊😅
Sevdiğim kadın için tuzlu kahve falan içmem. Ben mocha seviyorum.
Yok bana böyle şeyler saçma geliyor düğün vs bana göre değil düğüne giden masraf yerine iyi bir tatil yapmayı tercih ederim
Vallaha bendeeee
Kızlar çok zalimsiniz tuzlu kahve yerine milkshake yapın artık :D
Haha bu da güzel 😅
Zor zahmet içilir ama tuzlu kahve sunana aynı duyguyu yaşatmak gerekir.
ne olacak bir tuzlu kahve içeceksem evlenmeye karar verdiğim insan istese canımı bile veririm
İçirdim. Her yudumu çok lezzetli diye içti :D
Ben bu nicki okuyunca şarkının devamı geliyor aklıma 😃
İçinden dans etmekte geliyor mu :D
Geliyor, hatta ettim 😅
:D :D :D
İçtim daha önce yine olsun yine içerim. 😁
Alışkanlık yaptı bünyene desene 😃
@Sosyetic_SheqiiL Olsun bakalım bekliyoruz. Değer biri olsunda kendisi bilir 😇
Seninle Evlenirsem Eğer Tuzlu Kahve İçilme Bana olurmu?
Benimle evlenme gibi bi durum olmadığına ve olmayacağına göre :D yırttın
Değilim ama evlenmeyi düşünmüyorum ✌🏻
Bıd bıd bıd kesin öyle olur 😃
Evim, arabam, işim herşeyim var şükür verene. Ben keyfim ve kahyası çok mutluyuz 😌 Ama boncuk gözlüm falan ne münasebet. Konu fazla uzadı. kapat.
Asla içirmem. Bal gibi olur tadı neden sevgilime acılı tuzlu içireyim ki? Bal gibi geçsin ömrümüz
Evet çünkü neden olmasın 👻
İçiririm içmese bişey demem
İçirmem, saçma geliyor.
Hayır içirmem. Çook şekerli yapabilirim ama
Hayır mantıksız buluyorum
Hayır tuz katmam
Saçma sapan orta doğu gelenekleri. İçirmem
Çiğ tavuk yok mu çiğ tavuk?
İçirmedim , içirmemde saçma buluyorum.
Adet yerini bulsun içiririm
Hayır
bence evlenmek dünyanın en saçma eylemi