"Zayıflamazsan evlenmem ayrilırim diyen birini zayıfladım ayrıldım"
Bu durumda siz ne yapardınız?
Bu durumda siz ne yapardınız?
Ben de kesinlikle ayrılırım.
Öncelikle kendim için zayıflamayı tercih edebilirim ya da etmem. Kimseyi memnun edebilme gibi bir sorumluluğum yok. Elbette bir ilişki söz konusu ve karşımızdaki kişinin fiziksel değişimlerini beğenebiliriz ve ya beğenmeyebiliriz. İnsanız ve cinsel anlamda da fiziki olarak beğeneceğimiz biriyle yakınlaşmak isteriz. Fakat "eğer zayııflamazsan seninle evlenmem" tabiri oldukça kaba ve affedilemez bir tabir olmuş. Eğer benimle zayıflığım için ya da güzelliğim için evlenecekse zaten en başında o kişiyle yollarımızın ayrılması en doğru karar olur. Bunu diyen yarın çocuk doğurunca aldığın kiloları da yüzüne vuracaktır. Yoğunluktan bakımını aksattığın günlerde yüzüne karşı çirkinsin bile diyecektir. Sevgi, saygı, şefkat gibi bir ilişkiyi oluşturan temel unsurlardan yoksun bir beraberliği devam ettiremem. Öyle güzel bir cevap vermişsin ki, seni tebrik ediyorum.🌹 Kilo alınıp verilen bir şey. Nitekim insanlar güzel hisler beslemek yerine böyle niceliksel değerlere takılarak ilişkilerini zedeliyorlar. Ama unutulmaması gereken bir şey var ki, hiçbirimiz şu zamanlardaki doğallığımızla, güzelliğimizle ve şimdiki enerjimizle kalmayacağız. İnsan, ruhuna hitap eden , ortak paydalarda anlaşabildiği birini buldu mu sıkı sıkı tutunmalı... Çünkü denk gelebilmek kolay değil. Bir iki kiloyu verebilir, kusurları makyajla da kapatabilirsin, tarzını değiştirip daha da hoş görünebilirsin ama ruhta ve zihindeki kusurları kapatmak bu kadar kolay olmaz. Bu yüzden bu tarz zihniyetteki insanlarla yolda dahi yürünmez. Böyle sığ düşünceli birisiyle hayatımı asla paylaşmak istemezdim. Tıpkı senin gibi.
Sen de yol yakınken kurtulmuşsun, ne güzel... 💖
Aslında kısmen haklı olan erkek. Yiyip yiyip şişmanlayan insanları ben de pek sevmem ama evlilik için zayıflık/şişmanlıktan çok daha önemli kriterler var tabii
Buna benzer bir soru daha vardı. Aynı şeyi yazacağım. Yasin daha çok genç insanlar değisir. Hele erkekler daha geç yaşlarda daha hızlı olgunlaşır. Hata inat uğruna engellemiş sin. Hata dan dönme sebebin yanlış. Biraz daha buyumen lazım. 10 yıl sonra çok daha farklı düşüneceksin.
Cevap
198Cevap
aynısını..
iyi yapmışsın..
Gerçekten çok kabaca bir laf bence. Bir insanı olduğu gibi sevmeliyiz, hatalarıyla, kusurlarıyla, yanlışlarıyla. Eğer karşımızdaki insan bize seçenek sunup bunu yapmazsan senden ayrılırım diyorsa, ilerleyen zamanlarda da sürekli baskı uygulayıp yapmasını istediği şeyleri seçenek olarak sunup bizi tehdit edecektir zaten.
Ne niyetle söylediğine göre değişir, mesela arkadaşım yıllardır kilo alamıyor çok zayıf 45 kiloydu nişanlısı 50 kilo olmazsan evlenmem filan dedi yıllardır kilo almak isteyip alamayan kız 49 kilo şuan😂 aynı şey kilolu olanlarda da gördüm sağlık için kilo alman ya da vermen gerekiyorsa ( sağlık problemi yoksa kilolu birine yok sıfır beden ol ya da zayıf birine balık etli olmazsan evlenmem gibi değil ) ama motive etmek için söylenebilir diğer türlü evlilik koşulu tabiki olamaz kilo alınır verilir ama karakter oturup kalkmaz:)
Böyle değil de evlilik şartı olarak sunmuşsa en iyisi yapmışsın
hmm
hamle güzelmiş..
seni olduğun gibi kabul etmeyen birisine yapılacak en güzel hareketi yapmışsın
Ben ne yapardım bilmiyorm ama sen iyisini yapmışsin
Bende aynısını yapardım iyi yapmışsın... Düşün hayatını paylaşmak istediğin kişi zaten senin karakterine bakmalı (şunu da demiyorum fiziki görünüş önemli değil falan sadece karakter de önemli) sonuçta onunla birlikte hayatını paylaşacaksın bu ne olursa olsun senin düşünceni değiştiremez sen kilolu mu olmak istiyorsun karşındaki senin düşünceden saygı duymak zorunda zaten seni gerçekten seni seviyorsa senin düşüncelerine saygı duyar ama inşallah sen de o zayıfla dediği için zayıflamamasındır bu konuda senin düşüncelerin hislerin önemli ;)
Oha o ne bea ask kiloylami olculuo ne alaka ben tombik hatunlara asik oluyom bitiom ama belkide sevcegim asik olcagm kiz zayif olcak o zmanda ona sen cok zayifsin diyip yari yoldami birakcam zaten seni sevmiomus bosver kendini kurtarmisin hem sen daha cocuksun zati kimbilir neler cikcak karsina 25 ten once evlenme
Şişman olduğum zaman beni beğenmiyorsa neden benimle birlikte olduğunu sorardım çünkü zayıflamazsan evlenmem diyor şikayetçi vücudundan ve sonra da o muameleyi gördüğüm an ayrılırdım zayıflamazsan evlenmem ne demek ya evlenmezsen evlenme tek erkek sen misin
Çok doğru söz zayıflayıp ayrılın
Dış görünüşe göre evlenen kişi zaten gerçek sevmiyordur gerçek kalbi işe seven dıs görğnüşüme önem vermez
Zayıflayıp ayrılın görsün gününü böylelerden arkqdws bile olmaz
Evlense bile gözü dışarıda olur o erkeğin zayıflamaz ise evlenmez miş saçmalığa bak sen
Ben anlayışla karşılardım zaten fitim ve çok faydasını gördüm. Bana bu lafı ediyorsa ondan ömür boyu fit kalmasını isterdim.
İlişkide her şeye bakıp kilo, dengeli beslenme, spor gibi kriterleri es geçmek yanlıştır. Bunlar yaştan daha önemli, direkt sağlığı-kalbi etkiliyor
Beckham çifti 22 yıldır fiziğine dikkat ediyor. Uzun ömürlü ilişki isteyen böyle şeylere dikkat eder
Oha 10/10 hareket helal olsun bende aynısını yapardım
Valla de?
Ne klasik bir kadın davranışı..
Ve ne kadar onursuzca.
Zayıfla evlenelim dendiği an gideceksin. Bunu kendine zayıflamak için bir motivasyon aracı olarak kullanmayacaksın.
Birilerine inat yaşanmaz. Kendine değer vermemektir ve değersiz bir kadın olacaktır her zaman.
Bir insanın ilişkiye başladığı birini sonradan değiştirmeye çalışması saçma zaten onu i haliyle sevdin hoşlandın. Sevdiğinin dış görünüşünde beğendiğin hâlleri vardır söylersin yapar yapmaz ona kalmış. Ben eşimin saçlarını uzunken daha çok seviyorumdur uzatıp uzatmamak ona kalmış mesela.(örnek yani evli değilim)
Kesinlikle çok haklısın katılıyorum.
Üzerime çok geldi sigarayı bırakmazsan bizim iliskimiz zor devam eder çok ta zayıfsın falan dedi bende sigarami sen almiyosun ki dedim yaninda icemeyecegim icin bulusmuyoruz artik uzaktan gittigi yere kadar ne kadar giderse.. Kimse icin degisemem
eğerki obezite gibi bir sorunun varda ilgilenmemişsen haksızsın senin için demiştir ki zayıfladığın süredede yanında olmuş , olduğun gibi kabullenme hikayeside bir yere kadar sağlıksal bir olay oldumu orda iş değişir
Adamı kapak etmişsin en güzelini yapmışsın 💯🎊🎉👏👏👏bnde olsam aynısını yapardım bı farkla çeyiz aldırıp ev dizdirip tam nikaha 1 ay kala o havaya sokup son dk ayrilirdim tamm yıkım olmalı... yaralı birakmiyacaksin öldüreceksin mantığı💣
Sevmemişsin dolayısıyla kolay bir hamle. Sevseydin yapamazdın. Neyse benim diyeceğim şey bir kamu spotu, millet olarak sporu yoğunlaştırmamız tatlıyı ve hamuru azaltmamız lazım bu bir gerçek. Sağlık sorunu olduğu için şişmanlayanları kenara ayırırsak, diğer türlü şişmanlık bakımsızlık ve tembellik ile aynıdır bana göre.
woww çok iyi olmuş çok saçma düşüncesi seni fiziğin için mi seviyor veya fiziğin için mi seninle evleniyor fiziği güzel olan bir sürü insna var senin ne farkin kalıyor onlardan
Birlikte spor yapalım ya da bana eşlik et gibi kibarca söyleyebilirdi.
Ayrılman en iyisi olmuş.
Evlilik sonrası bile bir bahaneyle boşanmaya meyilli belli ki.
Bu nasıl bir cümle yaa. En iyisini yapmışsın. Sanki evlenince kadın hiç kilo almamak, sanki bunun garantisi var. Ayrıca bunun hamileliği filan var. Her şeyi ile kabul etmiyorsa zayıf manken birini bulsun
Güzel bir cevap vermişsin. Her şey fiziksel gürünümden ibaret değil, ayrıca sendeki irade ve kararlılık ilerde istediğin her şeyi elde etme gücüne sahip olabileceğinin göstergesi...
Ondan daha iyisini mutlaka bulursun
Saçma... Kadınların sürüsüne bereket istekleri var yapmazsan ayrılırız veya evlenemeyiz dedikleri veya ima ettikleri. Bizde bu istekleri gerçekleştirip ayrılalım mı yani?
Flörtüm vardı balık etli kızlardan hoşlanırım dedi onun için kilo almaya basladım 51 kiloyken bir haftada 53 oldum 3 gün sonra instagramda önerilen listesinde sevgilisiyle priv hesabını gördüm. Ama taktir ediyorum istediği gibi bir kızı bulmuş.. yazık !
Zaten günümüz kadınlarından aşk beklemek, anlayış ve olgunluk beklemek çok büyük hata. Ve yine yanıltmadınız. Aferim şaka gibi sana diyecek söz bulamıyorum. Oysa her şeyden önce ideal kilo deal insan demektir, sağlık demektir, seni bu isteği ile daha çok önemsediğini ve hayatın da istediğini söylemiş. Ama ner de sen de bunu anlayacak kafa?
Süper olmuş gerçekten. Zaten böyle diyen biriyle evlilik gibi bir yola çıkılmaz en küçük bir olayda yarı yolda bırakır.
Helal olsun sana işte gol böyle atılır😃🤌🏼
pislik bu tarz tipler!!! Bebek doğurduktan sonra boşayacağım der kesin kilo aldın diye 🙄
Aynısını... Tabi becerebilseydim, zayıflamak her zaman herkes için kolay olmayabiliyor, bizzat böyle bir sorunum olmamış olsa da...
Helal olsun her şekilde...:)
Guzel bir hareket yapmissin ama şunu unutma ki dışını beğenmediği birini kimse içini merak etmiyor ben mesela kilolu biriyim ve çocukken zayıftım hiç sevgilim olmadı ergenlikte kilo aldığım için
10 yildir kiloluyum sen düşün ve zayıflamak dünyanın en zor işi çünkü ülkemin yemekleri kızlarından daha güzel😂😂
Zayifladiktan sonra nie ihtiyacn olsun ki
Ama seni nazik kibar bir dille sağlığın için mi uyardı fizikten ötürü mü uyardı malum. ..
İçinden geleni yap yapılmayan pişmanlıklar kaliyor yoksa.
valla bende evlenmem çünkü ben ilk başta sevgili bile olmam
madem sevmiyor istemiyormuş kilolu en başta başlamasaymış bu ilişkiye
kendine göre değiştirmeye çalışmak neymiş
iyi yapmışsın
bunu ben 80 kiloyken söyleyebilir, ama bu şekilde değil. kibarca belirtmesi gerekirdi ve evlilikle tehdit etmemesi gerekirdi
En iyisini yapmışın tebrik ederim dış görünüş için terk ettiyse yazıklar olsun şimdi dönüp baksın neler kaybettiğne
Zayıf biriyle evlenmek istiyorsa gitsin zayıf birini bulsun. Kilolu kıza zayıflamazsan evlenmem demek de ne demek? Sanki kız bile bile kilolu.
Ne saçma şey ya madem zayıf istiyorsun git bul insanları rencide etmek nedir hak etmiş iyi yapmışsın
Aynısını yapardım. En kötü halimle kabul etmiyorsa en iyi halimi haketmiyordur 😁
👏👏👏
Olması gerekeni yapmış,, kasap kedisi gibi baksın şimdi arkasından,,
Aşk bu değil ya bence ikinizin yaptığı da çok gereksiz
İyi yapmışsın hem kilo güzel bir şey değil birde daha şimdiden bunu öne süren biri ileriki zamanlarda başka şeyleri baane de edebilir di!
Aferin sana ☺️ En güzelini yaptın 👏 Şimdi o düşünsün sana vereceği değer senin fiziksel görüntüne bağlıysa bu adam seni haketmiyor demek ki
Seni olduğun gibi kabul etmemesi onur kırıcı.
Sende ona aynı düzeyde bir karşılık vermişsin
Bence gayet adil.
Seni olduğun gibi kabul etmeyen birine en iyisini yapmışsın. Her şey dış görünüş değildir. Tebrik ederim.🥳❤️
Bira, zayıflasan hoş hatunsun demişti. 30 küsür kilo verdim. Onun için vermemiştim ama sonradan peşimde çok koştu, oralı olmadım
Bana onu söyleyen birinden ayrılmak için zayıflamayı beklemezdim kilolu biri tarafından terkedilmek eminim daha çok koyardı ona.
Zayıflamadan ayrılırdım, o kapağı ben de çok yapmak isterdim ama imkansız midem bulanmadan devam edemezdim sanırım öyle bi insanla🤢
Zayıflamadan önce de ayrılabilirdin ama sanırım şey yapmak istedin, kaybettiğin kıza dön bi bak falan sjdja.
Bende zayıflardım ayrılamak yerine ya da belki de ayrılıdım yani bunu ben bilemem
Heyt be aslanım benim böyle böyle bitiricez bu andavalları
Zayıflayana kadar dırdırını çektin bir de? Çok geç bile kalmışsın.
Yürü be kızım işte böyle güçlü kadınlar görmek istiyoruz seninle gurur duyuyorum
Aptal biriyle ister zayif olsun isterse şişko asla evlenmem diyorum.
Olduğum gibi kabul etmiyorsa olduğu gibi yaşasın...
Kaç kilodan kaç kiloya düştün? Kesin 3-5 kilo vermişsindir buna zayıflamak diyorsundur. :D
adami takdir ettim, sayesinde saglikli bir yasami secmissin.
Vaaaay kral hareket. Kral füze atsaydın daha hafif olurdu. 😅
evlenirsen sismanlatirim diyerek olaya farkli bir bakis katıyorum 😄
helal olsun sözünün eri olacan ki insanlar laf geçiremesin !
Helal olsun derim bence iyi etmişsin onu hakkettiği odur
İyi ki de evlenmemişsiniz bu tarz kişiler kusursuz İnsan arıyor her türlü başkalarına meyledecekti
Kadınlar nasıl erkeklerde bakıma özen göstermelerini istiyorsa, erkeklerinde kadınların kendilerine bakmalarını ister. Bunda art niyet aramamak lazım. Kilo almış, saçlar dağınık, kendini salmış biride olmamak lazım. Herşey karşılıklı.
Kilo almış olması bakımsız olduğu anlamına gelmez yalnız.
Ben olsam ayrılırdım kiloda vermezdim. Kendime kilolu seven birini bulurdum :)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?