Maalesef ki bir pandeminin ortasındayız. Ve 1 yılı aşkındır yasaklar ve kısıtlamalarla yaşıyoruz. Doğal olarak düğünlerde bu kısıtlamalardan etlileniyor. Peki siz evlenecek olsanız düğününüzü kısıtlamalara uyarak herşeye rağmen yaparmıydınız yoksa bu hastalığın bir gün biteceğini umarak ertelermiydiniz?
Her şeyin eski zamanlardaki gibi olacağı günlere az kalmış olması temennisiyle yorumlarınızı bekliyorum.🤍
Düğününüz bol kısıtlamalı bir zamana denk gelse yine de evlenir miydiniz?
Bana kalsa atarız imzayı geçeriz maksat mutlu bir birliktelik ama valide hanımın yıllardır gitmediği düğün, takmadığı altın kalmadı. Onların geri dönüşü olması lazım evlatlıktan reddedebilir beni. Bir nevi yatırım aracı olarak görüyor bunu.
Şunu artık bir arıyt etsek mi ne dersin? Düğün eşittir evlilik değildir. Ben gidip yüz bin TL belki de daha fazlası o masrafı milletin karnını doyurmak için harcar mıyım? Hayır.
Virüs de bahane olur. Kuru nikâh basar kaçarım evlendiğim muhattabım kimse onunla yurt dışına. Gezeriz de gezeriz. Zaten yeni evlilerin kira evde oturması gayet konforlu olur. Bu yani. Neden bu kadar kasılıyor bu düğün makamı anlamış değilim. Çöp bana göre.
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
116
Cevap
76
Cevap
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Yok ya. Pandemi de istemezdim. Sebebi dugun falan değil. Maske. Fotodaki durum gercekten rahatsiz etti beni. Sevdiginle evleniyorsun ama maskelisiniz ve bunu ömür boyu hatirlayacaksin. Belki damattan imzalar atildiktan sonra bir öpücük bile alamayacaksın o an. Maskeden mimikleri göremeyeceksin. Annenler falan maskeli ne kadar mutlu olduklari maskenin altında. Herkesin mutlulugu, güzelligi maskenin altinda kaliyor. Yani maskeli istemezdim. Zaten cok düğün isteyen biri degilim ama bu maskelerle olmuyor cidden. Bu donemde evleneceksem ve cagirdigim kisilerin negatif oldugundan eminsem maskesiz isterim, yaparim ama buda mumkun degil tabi akrabalardan falan pcr testi isteyecek halimiz yok. Ne zaman bitecegi de eblli degil virusun. Iki ucu b**u değnek.
Evlenir miydim bilmiyorum. Bence evlenirdim. Oda, dürüst olacağım, buraya kadar gelmişiz, burdan dönmek olmaz, diye düşündüğüm için. Fakat düğün yapmakta bukadar ısrarcı olmazdım sanırım. Bir iki hafta önce abim evlendi öyle, oda Ramazan araya girip düğün yaza kalmasın diye. Kız gelinlik giydi, pilanlandığı gibi 100 kişilik bir yemek verilemedi, düğün günü bir shooting yapıldı. Misafirler evde ağırlandı. Her gelen 5-10 dakika oturup, bir içli köfte gömüp müsade istedi. Açıkcası: Yapılabilecek en iyisi bu durumda buydu. Bir çok genç kız için hayal kırıklığıdır belki ama ben zamanında (5 yıl kadar önce) düğün istememiş, babam tarafından zorlanmıştım adeta. Bazısı için kabus olan, bazısının rüyasıdır. Bunada hayat denir.
Ataerkil geleneklerden, samimiyetsiz akrabalardan, gereksiz sırf gösteriş için fazladan çağrılan insanlardan ve takı takılmasını saçma bulduğumdan evlenmenin tam zamanı derdim kendi adıma. :P Ama bilin bakalım ne eksik FGHKL
Evlenmek için düğün yapmaya gerek olmadığı için elbette evlenirim ancak düğün yapmam. Düğün eğlenmek için yapılıyor sonuçta. O kadar para harcayacaksın bir de maskeli falan olacaksın, istediğin gibi eğlenemeyeceksin. Saçma.
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
2 senedir erteledim birde ayrı şehirlerdeyiz 2 sene nişanlı kaldım 5 ay önce nikahım oldu hala ayrıyız bayramdan sonra Allah izin verirse gelinlikle baba evinden çıkıp evime gecicegim uzattıkça suyu çıkıyor artık ne heves ne tatlı telaş heyecanı kaldı
Ben şafak saydım zor gelmedi geleceği gün belliydi ama bu hastalığın ne zaman geçeceği belli degil ne zaman bitecegini bilmedigin biseyi beklemek çok zor 😊
Ne güzel akraba yok, ekstra masraf yok, zoraki görmek isteyeceğimiz kişiler yok. Altın borcu olanlardan da çok rahat şekilde isterim. Verin lan altınları ben evlendim diye.
Ben bu soruyu farklı şekilde cevalayacagim. Gecen sene oğluma sünnet yapacaktım aslında merasim değil güzel bir yerde akrabalara ve arkadaşlara yemek verecektim ancak iptal ettik. Bu sene yaşı çok geçmeden iyi kötü biseyler yapmayı düşünüyorum. Sunnetlik almıştık küçük geliyor:) yenisi alinacak
Aslında herşeyin en sadesini sevdiğim için bu soruya evet derdim ancak yakın aile dostlarımı da böyle mutlu günde görmek isteyeceğim içinde hayır. Yani dünyaya bir kere gelip bir kere evleniyoruz ancak aşağıda bir arkadaşın yazdığı gibi "Giden hediyeler, geri gelmeli" mantığında bir yatırım hiyerarşisi olduğu üzere biraz daha beklerdim açıkçası. Birde karşı tarafın fikrimde önemli onu demeyi unutmuşum. :)
Bence bu hayata ne zaman veda edeceğimiz belli olmadığı için corona olsun olmasın ben eğer evlilik düşünüyorsak şu aşamada bile evlenirdim. Yarın yaşayacağımızın garantisi yok
Kesinlikle ve kesinlikle dugun istemiyorum kina gecesi ceyiz vb. Bos aza kanaat edip sevdigim adam yanimdaysa gerisi bos, gosteris olmadan duz bir nikah masrafsiz evliligi zorlastirmadan en ideali hele ki elalem ne der diye dugun yaptirmaya zorlayan aileler icin su an pandemi de evlilik buyuk kolaylik (:. Tabi nasip isleri ve de dunyaya bir kere geliyorum diye esimle beni strese sokcak masrafa zerre gerek yok. Velevki zengin olsun kisacasi tercihim minimalist bir evlilik.(stressiz, tasasiz)
Açık ve net olmak gerekirse ben yapmazdım. Benim bazı isteklerim var, yani önemsediğim benim için önemli olan şeyler. He, kısıtlamalı olarak yapınca dünyanın sonu mu? Hayır. Ama ben ertelerdim kesin
Düğün yapmayı gereksiz bulduğum için bana göre bulunmaz nimet tedbirler kapsamında evlilik akdini gerçekleştirmek ve fakat tek çocuk olunca insan bu resmen hayal oluyor ne yazık ki.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Nişanlıyım şu an temmuza düğün olsun istiyor aileler ama ben erteleme taraftarıyım ne olacak bilmem😔1 saatlik düğün mü olur ya offf
2024 e kadar pandemi biter diye düşünüyorum düğünü rahatça yapıcaz inşallah ama olmazsada korona engel değil düğüne yinede yapardım. Zaten nişan her türlü yapılacak seneye
Fark etmez daha iyi olur hatta sevmem öyle gürültülü patırtılı düğünleri sade küçük bir tören yaparız olur biter boşa masraf hem o para ile güzel bir balayı tatili yapılır
Ne düğünü yarın 29 a gireceğim ve bu zamana zerre hasta olmayan ben ölüyorum lann covid mıdır grip mıdır anlamadim test yaptırsan + çıksa zaten bitmişiz bı Çin'den hesabı sorulmalı ama kime diyorum ki her bok Çin'den çıkıyor çakma kas çakma oyuncak covid beter ol pekin Şangay
Yani bol bol adet gelenek görenek var. Bende isterim şöyle bol oynamalı bir düğün göz alan bir gelinlik ve. Kına gecesi falan ama ben uzun süredir bekliyodum. Eylül sonu düğün yapma imkanı olmazsaa pandemiden nikahtan evlenmeyi düşünüyorum.