Belki kızacaksınız ama bunu en çok da kızlar yapıyor... Amaan evleniririm kocam öder diyene çok rast geldim, hatta anne babasının ödemeyip de evlenince kocan ödesin diyenleri bile gördüm...
Tamam eyvallah, eşimin borcu benim borcumdur da, neden ödemek zorundaymışım gibi bir algı var?yapıştıırr
KYK borcunu ''evlenince eşim öder'' diyenler hakkında ne düşünüyorsunuz?
İşin garibi bazı insanlar bunu sevgilisiyle yerken, ileride kocası ödüyor. 😅 Ben hem yalnız yedim hem de kendim ödedim. Eğer evlenirsem eşime borç kalmadı yani ki kalsa bile ben asla ödetmezdim. Evliliklerde maddi olarak eşe yük olmak bana doğru gelmiyor. Yapılandırma döneminin üstüne de iyi olmuş bu soru. 😅
hahahahhaha bu nasıl bir görüş ya tabiki de ödemek zorunda değilsin böyle düşünen birisiyle de evlenmek istemem açıkçası kadın dediğinin de alım gücü olmalı ve her şeyi kocasına yüklememeli kocasının sırtından geçinmeyi düşünen kadından da bir bok olmaz ancak yük olur
Öyle bir anlattın ki Türkiye gibi gelmedi. Nerde kim çalışıyor eve katkıda bulunuyor filan? Türkiye Marmara bölgesinden ibaret değil yahu, git bak İç Anadoluda hangi kadın çalışıyor :)
Türkiye’de bir köy var ve her yıl en fazla doktor u yetiştiren köy olarak biliniyor bakmanı isterim :) ve iç anadolu’da da bu kafada olan bir sürü insan var ve onların çocukları şu an senin benim üstümde
Olması gerekeni ve bu yöne doğru giden bir düşünce yapısını savunuyorum bu hangi ülkede olursa olsun daha iyileri ve daha kötüleri olacak herkesi değiştiremeyiz savunduğum düşünce bu yönde ve ben bunu savunmaya devam edeceğim gücü iyi olanları görerek alıyorum kötü olanlara da çözüm üretmeye çalışıyorum olması gereken de bu zaten burda iyi kötü çatışması yapmamıza gerek yok iyileri tebrik edip moral alıp gururlanmalı kötülere de çözüm üretmeliyiz
ben şu an kendim taksit taksit ödüyorum hiç öylede bi düşüncem olmadı babama bile ödetmiyorum Allah akıl dikir versin öylelerine evlendikten sonra erkeklerin soğumasını çok iyi anlıyorum
Kocası öderse öder evladım. Kadınlar da eşlerinin borcuna yardım edebilir. Ama evlenmeden önce böyle bir kafayla adama/kadına yıkarım düşüncesiyle hareket etmek yanlış.
Dogru haklısın. Şahsen benim gelinim olsa kyk borcu ödeyememisken oğlumla evlenmiş olsa ben oğluma da bırakmadan gelinin borcunu öderdim. Ama evlenmeden önce sağda solda zibidilerle parayı yiyip sonra da kocam ödesin diyen sorumsuz düşüncede bir kızı zaten gelin diye almazdım. Öyleleri hal ve hareketlerinden kendilerini belli ediyor.
Nefret ediyorum bu düşünceden. Onla bunla ye sonra evlenince eşim ödesin. Ha parası yok ise çalışmıyorsa odeyemiyorsa normal ama onun dışında omurgasizliktir
Ne diyeceğim, erkek ödüyorsa bana bir şey düşmez ki. Bizim burada komşu var, 20-25 bin lira kredisi var, asker biriyle evlendi, eşi ödeyecek. Beni ilgilendirmiyor yani. Zihniyet yanlış ama yapacak bir şey yok.
Saçma bir algı. Eşi iki gün sonra boşayınca ne yapacak acaba. Hayır yani şeyi anlarım eşinden yardım istemesini. Ama her şeyi de eşlere yüklememek lazım.