Ödemeli
Ödememeli
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Evlenince sen ben olmamalı biz olmalı. Eşi çalışmıyorsa erkek ödeyebilir. Eşi çalışıyorsa da şöyle bir şey yapılabilir gerçi çalışmasa bile yapılmalı.
1- Eşine ait hesap.
2- Kendine ait hesap.
3- Harcamalar için hesap.
4- Yatırım birikim gelecek için hesap.
5- Çocuk düşünüyorlarsa çocuklar için hesap.
Böyle yapılmalı aylık gelen para bunlar baz alınarak bölünmeli %sel oranlar değişebilir elbette.
Okumak için harcanan paralar sonuçta kötü bir şey yok. Kaldı ki hadi vaktinde kötü şeyler yapmış olsun herkes hata yapabilir önemli olan ders çıkarmaktır. İnsanı geçmişte ki hatalarıyla yargılamamak lazım sana karşı saygısızlığı yoksa sorun yoktur bence.
Kadın evlenmeden okumuş, yemiş, içmiş borcu kalmış. Kocası bunu ödemekle hükümlüdür gibi bir düşünce yanlıştır. Ama sonuçta evlenmişler bunu evlilik öncesinde konuşurlar, az bir para da değil yani. Koca kabul eder kadın da teşekkür eder bu iyiliğe nankörlük yapmazsa çözülebilir.
Aslında kadının ailesinin tutum ve davranışlarına göre değişir bu durum. Evlilik sürecinde erkeğe yardımcı oluyor sorun çıkarmıyorlarsa ve erkeğin durumu da varsa erkek ödeyebilir. Ama kadının ailesi işleri zorlaştırıp yardımcı da olmuyorsa kızlarının borcunu ödesinler.
Yani bence artık evlilik durumu söz konusu olmuş bunların lafının olmaması gerekiyor sevgili deseniz kabul etmem ama evlendiyse eşi olduysa tabii ki ödemesi gerekiyor
Cevap
35Cevap
Ben öderdim
Kocam inşallah senin gibi biri olmaz. Amin.😅 Bunu düşünüyorsan evlenme.
Sana da yüz bin KYK borçlu bi koca çıkar inşallah 😅😅😅
Çıksın öderiz birlikte😅 çatla 😅😅
Sen razıysan sorun yok
Hayatta çıkışlar olduğu gibi inişler de var. Borçsuz bir adamla evlendim diyelim. Bir anda işler tersine döndü ve işsiz kaldı. Borçlandı. Boşayayım mı adamımı? Nerde verilen sözler? Nerde duyulan sevgi?
Beraber bir yola adım atılmış. O yolda ayrı düşmemek adına yapılacak ve ödenecek her şey bir olmalıdır. Aksi takdirde yoldan çıkmak an meselesi olur..
Bekarlıkta olan borcunuz evlendiğiniz kişiyi alâkadar etmez her ikit araf içinde geçerli
Bunu kusur bildiyse erkek demesin kendisine,
Eğer kadın çalışmıyorsa tabiki kocası ödeyecek. Ben öderim benim karım borcu hatası kusru her şeyi kabul ediyorsunuz baştan yola adım atarken sonuçta hayat müşterek.
O parayı kim bilir kimin sıpalarıyla yemiştir kasar kendi ödesin bir zahmet hem artissiniz hem de sığıntı bu ne be
Kim bilir kimlerle yediği paranın borcundan bize ne? Niye herşeyin yükünü biz çekiyoruz? Çalışsın ödesin. 🙄
Kız ne alaka ne alakaaa? Parayı yerken kocişine sormuyor demiyor adam niye ödesin
Çalışıyorsa ödesin çalışmıyorsa da eşi öder
Erkekler, kadınların cüzdanı değildir.
Kendisi ödesin
ya evlenmişsin. Senin benim borcum mu olur. Oara ortaktır. Borç ortaktır. Bitti.
Hayatı paylaşıyorsa borcunu da paylaşabilir. Ayrıca eşler arasında senin benim olmamali
@Turkuaz88 öderim
Ödesin tabii. Üniversitede çaktırdığı çocukların içki paralarını karşılamış olur.
Yani ortak bir hayat borçlar eşleri bağlar
#Hükümdar
Bence ödenmeli hakeden var ama etmeyen de çok yiyip içip gezen
Kadının kyk borcunu kocası ödemeli,
Kocanında bedellisini kadın ödemeli.
Evlilikte senin benim param olmaz yani. Kazanç ortak borç ortak olmalıdır bu yüzden kadın da olsa erkek de olsa borç evin borcudur…
Düşünsene kyk kredisiyle eski sevgilisine yedirip içirip hediyeler aldığını ve borcunu senin ödediğini
Ee ne gününe kocası olmuş herşeyin karşılaması içindir tabi 😁
😊👍
İyi günde ve kötü günde
Zenginlikte ve fakirlikte
Vs. Gibi gibi sözler verilir evlilikte tabiki parayı vermeli eşi 😊👍
@Turkuaz88 ee babam bi yere kadar ödedi artık evlendiğinde eşi öder bırçlarını tabi 😂
@Turkuaz88 ee günü gelir sende evlenirsin ister istemez borçlarını ödersin eşinin o zaman gülçin dedi dersin 😌😉🙃
@Turkuaz88 Orasını müstakbel eşine sormalısın 😅
Ödememeli diyorum ama bu tabiki değişir duruma göre.
Oduyecek tabi buda sorumu bunlar iki yabancimi ki karı koca olmuşlar daha ne olsun 😂
Aptal mısın lan kimsenin borcunu ödemeyin
Kim alıp harcadıysa o ödemeli
Kimse kimsenin borcunu ödemek zorunda değil ama hayat birleştirince kimin borcu varsa artık o iki kişilik borçtur
Ödemek zorunda değil ama biraz yardımcı olabilir sonuçta artık hayatını evini herseyini paylaştığı biri yani
KYK borcunu ben neden ödüyorum ki ne alaka
Yani bence eşler arasında borç muhabbeti olmamalı
Yo neden ödesin. O parayı benimle mi yemiş
1 kuruş bile vermem. işlerine gelince biz feministiz yağww demesini iyi biliyorlar ödesinler.
Bence imkanı varsa ödemeli ama ikiside çalışıyosa olmaz
Ödemeli nolacak
ödemeli, ya da destek almalı
İmkanı varsa ödeyebilir...
İmkan varsa öder ne olacak ki
Çalışmıyorsa ödeyebilir tabikide
Ne münasebet abi bana ne
Bir yuvaysak o artik ikimzin de borcudur.
kimse kimsenin borcunu odemesin mumkunse
Ödememeli
Ödemeli
Alakası yok
Yok ne alaka
Destek verebilir ama hepsini ödemesi saçma
Ne güzel unutmuştum :d
Ödeyen m@ldır
Ödedim.
İsterse ödeye bilir
İsemezse ödemez o zaman
Hayır bence