• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (32) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • Üniversite TercihÜniversite Tercih
  • GündemGündem
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(32)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • Üniversite Tercih Üniversite Tercih
  • Gündem Gündem
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer Gamer +26
Aşk İlişkileri

Farklı dinden biriyle evlenir misiniz?

_ΛqresiF_
_ΛqresiF_ Takip Et
FenomenMaster Yaş: 31
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
810
Yapay Zekaya Sor
farklı dinden biriyle sevgili olur musunuz ya da evlenir misiniz?
Sevgili Soruları Sevgi Soruları Evlilik Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
18 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • Клвдияивановна
    Клвдияивановна Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 39
    +1 yıl

Bence artık böyle din dil mezhep ırk ayrımı yapılmamalıdır diyeni düşünüyorum Evet her ne kadar farklı dinden birisinin yaşadığı Hayat şartı bizden farklı da olsa ben her zaman şuna inanıyorum bir insan önce insan olma özelliğini üzerinde taşıyor olması çok ama çok önemlidir Yani bir insan Karakter sahibi ise istediğim mezhepten olsun istediği dinden olsun istediği irktan olsun benim için hiçbir önem arz etmiyor oldu Kendi dininden birisiyle evlendin ya da kendi mezhebinden birisi ile evlendim Ama seni sabah akşam dövüyor zarar veriyor ama farklı dinden birisiyle evlendin sana gerçekten Ne iş oluyor Düşünün bakalım şimdi böyle durumlarda hangisini tercih ederdiniz

11
    4 Yorumla
    • Çiçek3434
      Çiçek3434
      +1 yıl

Namazlı oruçlu bir kisi surekli kiliseye gidip gelen biriyle evlenemez. Çocuklar hangi dinden olacak? Hristiyan olamazlar herade? İki taraftan biri dininden vazgeçmek zorundadır. Bu şekilde evlenebilirler. Sizin dediğiniz durum şey gibi. Ateist yaşam gibi. Lafta müslüman ama namaz yok ibadet yok bismillah bile demez bi işe başlarken ama lafta müslüman. Diğer insan da hristiyan ama o da lafta. Bu durumda tabiki ateist olduklari icin evlenirler sorun cikmaz

Yorumla
    • Çiçek3434
      Çiçek3434
      +1 yıl

Dövme ve kotu karatker yabanci dinli bir insanda da gecerli olabilir. Bu konuyla alakali bir durum değil

Yorumla
    • Elisatmr
      Elisatmr
      +1 yıl

@Çiçek3434 peki cocuklar iki Dini de gorüp hangi Dini sececeklerini kendileri karar Verse daha güzel olmazmi mesela

Yorumla
    • Çiçek3434
      Çiçek3434
      +1 yıl

Kendileri seçemez cocuklar kendi kararlarini vermez. Kucukler cunki. Illa ki baskalarinin laflariyla etkilenip bi dine yonelirler

Yorumla

En İyi Cevaplar

• MutsuzBora
    MutsuzBora Takip Et
    Xper 6 Yaş: 29 , eic 100%
    +1 yıl

Neden olmasın?
    Şimdi müslümanların anlamadığı bir kaç konu var. Gayri müslim ve Müşrik aynı şey değil

Şahsen tek sorun çocuk olursa onun dini olacaktır. Bu Durumda Çocuğun büyüyene kadar bir dinde olmaması gerekir.

Bir ateist veya müşrik veya münafık ile birlikte olacağımı hiç düşünmüyorum. Açıkçası hem dini inançtan. hemde anlaşabileceğimi düşünmüyorum.

Fakat Deist, Hristiyan, Musevi ve Başka bir İbrahimi dinden biri ile birlikte olurum.

Aşağıya benim dinime geçerse olur demişler. Bir çok kişi yanlış anlıyor bu konuyu.
    Demek ile olmaz, sizin için değil; kendi inancı ila istemesi gerekir. öyle olan insanlarda var tabi.

0
    0 Yorumla
  • goraci
    goraci Takip Et
    Yoda Yaş: 41 , eic 64%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı.

Sahsen her gorevimi yerine getirmeyen biri olarak karsimdaki ateist ya da dindar olmadigi surece sorun yok. Her dinden insanin ibadet anlayisina, olur-olmazlarina saygi duyarim. Ben nasil kendim kitaplardan okuduklarima buyuklerden duyduklarima inanip saygi duyduysam, o da aynisini yapmis ve benimsemis. Birbirimize uyum saglayabilecegimiz seyler olabilir, olmazsa da iki taraf da kendi dinini yasar. Ben sadece ramazani dusunurum bu konu acildikca. Sahura yalniz kalkmak buruk hissettirirdi sanirim. Birisini bulup derdimiz bu olacaksa da varsin seve seve olsun :)

0
    0 Yorumla
  • doanylmz
    doanylmz Takip Et
    Guru Yaş: 37
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 2b cevap paylaştı.

Bunu hiç düşünmedim aslında bir ön yargı yok. Yanılmıyorsam eğer Müslüman bir erkek farklı dinden bir kaıdn ile evlenebilir. Ondan din değiştir falan diye direkt bunu istemek ya da beklemek hem haksızlık hemde saygısızlık olur. Bunu ancak kendi dinimi anlatarak, güzel dille yapmayı denerim oda olur ise, iki kişi de kazanır.

0
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

161

Cevap

151

Cevap

• beyazorkidem
    beyazorkidem Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 28
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 16,9b cevap paylaştı.

Birini gerçekten sevdiyse gönlüm dilinin dininin ırkının hiçbir önemi yok.

5
    0 Yorumla
  • Aybükem78
    Aybükem78 Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 48
    +1 yıl

Beni mutsuz edip dinden çıkaracağına, beni mutlu etsin Allaha şükrettirsin dini hiç fark etmez. Aynı dini bir kere denedik gördük..

5
    0 Yorumla
  • Barış_LonelyForever u
    Barış_LonelyForever Takip Et
    Efsane Yaş: 26 , eic 100%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 264,5b cevap paylaştı.

Tabi ki aşkta hiç bir şeyin önemi yoktur benim için sadece sevgi önemlidir, ben tanrıya inanmıyorum dini ne olursa olsun bir kadının beni sevmesi yeterli

0
    0 Yorumla
  • esobal
    esobal Takip Et
    Xper 5 Yaş: 39
    +1 yıl

Farklı dinden biriyle evlenirdim hatta dine inanmayan biriyle bile evlenirdim şu an evli ve cocukluyum. Farklı din eğer saygı ve bilgi varsa ikimizide de evlilik yürür hatta cokda güzel olur düşünsene sen müslüman sin ama o değil ama sana bir sahur vakti yemek hazırlıyor ya da sen ona dininde önemli ve degerli birsey yapıyorsun ama önce saygı ve bilinç lazım. Ataist olabilir yeterki bana ve düşündüklerimi saygı duysun ve benimle sohbet edecek ya da tartışacak kadar ataizm i bilsin. Belki bakarsın doğu yolu gösteren sen olursun sevaba hayra bakarmisin.

3
    0 Yorumla
  • anilspage
    anilspage Takip Et
    Xper 4 Yaş: 33 , eic 100%
    +1 yıl

Elbette neden olmasin? Onemli olan bagli olan din uzerinden yorumlamak yerine sahip oldugu kalp nezdinde yorumlamak.. Dogdumuzda bir kilise yaninda olabilirdik, ya da ineklerden medet umulan biryerde.. Insanlar dogustan sahip olduklari ve olmadiklariyla dogar..

1
    0 Yorumla
  • Elifhalleeri
    Elifhalleeri Takip Et
    Xper 5 Yaş: 24 , eic 92%
    +1 yıl

Sadece hristiyanla evlenirim müslüman harici. neden bilmiyorum ama diğer dinlerden biraz korkuyorum tırsıyorum gibi bir şey. Belki de hristiyanlık az da olsa bize benzediği içindir. Yani ben hristiyan biriyle evlenirim ama annemle babam evlendirmez MXÖMXÖXMDÖ

1
    0 Yorumla
  • Matij
    Matij Takip Et
    Guru Yaş: 45 , eic 64%
    +1 yıl

Müslüman bir erkek başka dinden bir kadınla evlenebilir...

Farklı dinden biriyle evlenir misiniz?Farklı dinden biriyle evlenir misiniz?
    1
    2 Yorumla
    • Minyanbirkiz
      Minyanbirkiz
      +1 yıl

Evet ama kadin musluman olursa

Yorumla
    • Matij
      Matij
      +1 yıl

@Minyanbirkiz evet, zaten diğer dinlerin müntesibi olan kadınlar (şuurlu) müslüman bir erkekle evlendiklerinde, müslüman olmakta zorlanmıyorlar...

Yorumla
  • erzMk
    erzMk Takip Et
    Yoda Yaş: 48 , eic 99%
    +1 yıl

Ask sevgi yaşamın anlami bizi biz eden en önemli olaydır
    Ve sevgi evrenseldir
    Tabi ki de evlenirdim önemli olan aynı pencereden bakabilmek askla kucaklamak bir guzelligi bütün bunlar olduktan onsa adımızın dilimizin ne önemi var ki

1
    0 Yorumla
  • OrhanKml
    OrhanKml Takip Et
    Xper 3 Yaş: 24
    +1 yıl

Öncelikle dinim islam. Dinime saygı göstermeyip İslamofobik tavırları olan biriyle asla evlenmezdim. Dinsiz biri ile karşılaştıysam eğer ona kendi dinimi anlatırdım. Eğer hala dinsiz olmayı tercih ediyor ise vazgeçerdim. Diğer semavi dinlere mensup biriyle evlenebilirim. Öyle olan birine gene İslam'ı anlatırdım. Kabul etme ihtimali yüksek olurdu. Sorun olmazdı. Müslüman kadınlar zaten sadece müslüman erkekler ile evlenebilir, erkekler de İslamı anlatmak şartıyla başka bir dinden evlilik yapabilir.

1
    0 Yorumla
  • Saddov
    Saddov Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 32
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 8,1b cevap paylaştı.

Hayır evlenmem. Kültür farkı, dizi fark, aile dinamiklerini, segment ve statü farkının çok fazla uçuk olmasını istemem. Daha çok dengim olan birisiyle evlenmek isterim.

1
    0 Yorumla
  • _askmerdan_
    _askmerdan_ Takip Et
    Xper 5 Yaş: 44 , eic 98%
    +1 yıl

Dinimiz bu konuda erkeğe sakınca görmemiş ama müslüman kadının başka dinden biriyle evliliğini uygun görmemiş. Sebebi de , kadın duyguları hassas olduğu için başka dinde olan eşinin inancinin ve eşinin de sevgisi etkisiyle inancını bırakabilecek ihtimalinin yüksek. oldugunu belirtmistir

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

evlenirim neden? din ve inanç kişinin Allah ile arasında olan şeydir aslında çok tartışmaya açık bi konu ama naçizane fikrimi sorarsanız Hristiyan kiliseye gider Allahı arar Müslüman camiye gider Allahı arar Yahudi havraya gider Allahı arar benim yaptığım ibadet doğru senin ki yanlış diyemez kimse kimseye bunu ancak yaradan bilir bana inancı ibadet tarzı değil bana insanlığı , merhameti , vicdanı lazım şunu da söylemeden geçemeyeceğim en büyük inanç ve insanın içindeki vicdandır

3
    3 Yorumla
    • seerkaann
      seerkaann
      +1 yıl

Ne güzel söylemişim insanın vicdanı, peki insanın vicdanı inandığı dinin yanlış dediği şeyi yapar mı? O kişi inandığı dinin böyle önemli bi konuda tavrını bilmiyorsa o kişi vicdanını da sorgulamalıdır, Müslüman kadın gayrimüslüm biriyle evlenemez, diğerleri ne der bilmem

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Deveyi hendekten atlatırım daha iyi.

Yorumla
    • seerkaann
      seerkaann
      +1 yıl

Ne anlamadım deve ne alaka

Yorumla
  • mışgibihayatlar
    mışgibihayatlar Takip Et
    Xper 7 Yaş: 106 , eic 100%
    +1 yıl

Çocuk yetiştirme konusunda ciddi sorun yaşayan var, çatışma olmaması imkansız, mesela yahudiler bu konuda çok katılar çocuklarının mutlaka bir yahudi ile evlenmesini isterler.

5
    5 Yorumla
    • NeptünViskisi
      NeptünViskisi
      +1 yıl

Güzel yorum

Yorumla
    • mışgibihayatlar
      mışgibihayatlar
      +1 yıl

@NeptünViskisi Teşekkür ederim.

Yorumla
    • goraci
      goraci
      +1 yıl

iki taraf da ayni fikri paylasiyorsa, ana tema Allah' a inanmak ve ibadet etmekse, birakin cocuk yasadigi ulkede yetismesi gerektigi gibi yetissin, kitaplarda yazanlari okusun. Hicbir din birbirine dusman degildir, hepsinin sonu tek noktaya baglidir. Ben namaz kilar dua ederim, o kiliseye gider ayin yapar. Dualarimiz birdir. Ikimiz de Allah in kendisine elcilerine inaniriz. Ustumuze dusen sey gerektiginde aradaki farklari ve ortak noktayi uygun dille anlatip kafasina yerlestirmek olur. Tabi anne babanin birbirine saygisi ve dinini ne yogunlukta yasadigina gore degisir bu sartlar, ama catisma olmamasi imkansiz falan degil, gayet mumkun.

Yorumla
    • mışgibihayatlar
      mışgibihayatlar
      +1 yıl

@goraci Dogru birtanedir. Tercih sizin ancak ben bu konuda sizinle ayni fikirde degilim.

Yorumla
    • goraci
      goraci
      +1 yıl

Ben de onu diyorum, dogru bir tanedir, her yol ozunde ayni dogruya cikar. Onemli olan en basta secme luksunun olmadigi girdigin yolda nasil ilerledigindir. Peki :) Saygilar. :)

Yorumla
  • PiLLy_BheBek
    PiLLy_BheBek Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 31
    +1 yıl

Evlenmem. Ya müslüman olmayı kabul eder ya da yollarımızı ayırırız

1
    0 Yorumla
  • вҽвҽтҩ
    вҽвҽтҩ Takip Et
    Xper 2 Yaş: 23
    +1 yıl

Gençleer!
    Farklı dinden demiş ne kültür çatışmasından bahsediyorsunuz. Müslüman olmayan Türk de olabilir yanii.
    Ben evlenmezdim dinin kurallarından dolayı. İkinci bir seçenek de ben çocuğumu dinime göre yetiştirmek isterim ama çocuğun kafası karışır.

4
    0 Yorumla
  • hiçyolcusu
    hiçyolcusu Takip Et
    Yoda Yaş: 32 , eic 100%
    +1 yıl

Evlenirkenki amacım zaten dinde ve dindarlikta denk birini bulmak. O yüzden farklı dinden birisiyle evlenmezdim.

5
    0 Yorumla
  • Mandarinia
    Mandarinia Takip Et
    Master Yaş: 41 , eic 50%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 6,2b cevap paylaştı.

Evlenirim diyenlerin " o önce Müslüman olsun" şartını koştuğu bu camiada kimin ne derecede samimi olduğu aşikar.
    Evlenirim sorun değil, yeter ki dini her şeyin içine karıştıran biri olmasın.

1
    0 Yorumla
  • Levent52212
    Levent52212 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 36 , eic 78%
    +1 yıl

Kendisi thailand da yaşıyordu. Ve muhabbetimiz ilerleyince iş evliliğe döndü ve kafama tüküreyim keşke dinleri bahane etmeseydim şimdi farklı bir hayatım vardı ama bundan daha iyi olurdu diye düşünüyorum

0
    0 Yorumla
  • venustheplanet
    venustheplanet Takip Et
    Yoda Yaş: 29 , eic 82%
    +1 yıl

Seviyorsam neden olmasın. Onun dini kendine benim dinim kendime. Bana benim. dinime laf etmiyecek karışmayacaksa bunu sorun etmem ki zaten bende onun dinine laf etmem. Banane bana zararı yok sonuçta. Seviyorsam bu engel olmaz.

0
    0 Yorumla
  • Catutigernos
    Catutigernos Takip Et
    Master Yaş: 40 , eic 85%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 4,8b cevap paylaştı.

Karşının insanlığına bakarım herkes hayata aynı pencereden bakmaz ama karşı kişiliği düzgün ve iyi bir iletişim varsa aramızda neden olmasın

3
    0 Yorumla
  • RoseHeaven
    RoseHeaven Takip Et
    Xper 3 Yaş: 26
    +1 yıl

farklı dinden birisyle sevgili olunabilir veya bence evlenilebilir sonucta insanı seviyorsan cogu şeyi güzden cıkartabilir insan ama dünya malı vb tarzında her konuya nerden baktıgına baglı eger gerçekten cok seviyorsan olabilir ama mümkünse kendi dinimiz ile olması en güzelidir

1
    0 Yorumla
  • athena_anthea
    athena_anthea Takip Et
    Yoda Yaş: 39 , eic 96%
    +1 yıl

Bu tür şeyler çok geride kaldı sanıyordum.
    😕

Çok saçma geliyor bana, insan sevdiği ile olmalı, kusurlar bile önemsizleşirken dini inanca takılmak, bana göre değil.
    Sende takılma. 🤜🤛

1
    0 Yorumla
  • AngelaJoLie
    AngelaJoLie Takip Et
    Guru Yaş: 31
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 627 cevap paylaştı.

Dinen yasak olmasa evlendirdim. Benim için nasıl bir insan olduğu daha önemli. Müslüman olup her haltı yiyenleri de biliyoruz

3
    0 Yorumla
  • pişmanoladam
    pişmanoladam Takip Et
    Yoda Yaş: 29 , eic 38%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 928 cevap paylaştı.

Evlenirim de sevgili olurum da. Benim hayatım kimseyi ilgilendirmez. Birbirimize saygılı olduktan sonra din, dil, ırk bunların bir önemi yok.

2
    0 Yorumla
  • Olaf_Qastn
    Olaf_Qastn Takip Et
    Yoda Yaş: 28 , eic 97%
    +1 yıl

Evlenirim biriyle ilişki kurarken din kısmına bakmıyorum benim inancıma karışmadığı sürece sorun olmaz

2
    0 Yorumla
  • stubborn91
    stubborn91 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 29
    +1 yıl

Sanırım dil, din, ırk, mezhep gözetiyor bizde sevgi ne kadar bizde ırkçılık avrupalılar veya amerikalılar gibi yok desek de ırkçılığın dik alasını yapıyoruz bazen saygı göstermemiz gerekiyor insanlara bence saygı olmadan sevgi de olmuyor zaten olsa bile bitiyor sönüyor insanın paylaşası gelmiyor başka insanlarda arıyor sevgiyi aşk hiçbir şey ayırmaz cesareti olmayan da bence sevemez.

0
    0 Yorumla
  • Muratizm0
    Muratizm0 Takip Et
    Yoda Yaş: 26 , eic 98%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 505 cevap paylaştı.

açıkçası bir kişiyi dininden dolayı sevgili olmak istemeyen ya da evlenmek istemeyen insanlar o kişiyi gerçekten sevmiyordur diye düşünüyorum ben evlenirim umrumda olmaz

0
    0 Yorumla
  • lolipopp123
    lolipopp123 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 31 , eic 97%
    +1 yıl

Kendim bi tanrının varlığına inanıyorum. Eşim dindar olursa ama sorun olmaz benim için. İlerisinde çocuklar da kendi karar verecek

1
    0 Yorumla
  • Hatunyıkılır27
    Hatunyıkılır27 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 32 , eic 50%
    +1 yıl

Evlenirim ama asimile olmadan saygı çerçevesinde e bi denerim müslüman olması içinde tabi ama asla zorlamam

1
    0 Yorumla
  • Elisatmr
    Elisatmr Takip Et
    Bilge Yaş: 33 , eic 100%
    +1 yıl

Tabi nedenn olmasin o insan degil Mi Hayret birsey ya. Iyi insan olsun yeterki bunun dinle alakasi yok.

1
    0 Yorumla
  • ZorErkek23
    ZorErkek23 Takip Et
    Guru Yaş: 30 , eic 98%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.

Türk ırkımızın karışmaması için dışarıya kız vermeye karşıyım.
    Gelin almaya gelince zaten müslüman oluyorlar, çok sıkıntı değil.

1
    0 Yorumla
  • çarliabiniz
    çarliabiniz Takip Et
    Master Yaş: 33 , eic 74%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı.

Farklı bir dinden biri ile evlenirim. Tabi ki dinler arası zorlama olmayacaksa. İki tarafta kendi dinini dayatmaya çalışmazsa gayet iyi geçinilebilir.

1
    0 Yorumla
  • KinderCrepe
    KinderCrepe Takip Et
    Xper 7 Yaş: 28 , eic 99%
    +1 yıl

Ben dinlere inanmıyorum bu yüzden belli bir dine aşırı bağlı ve buna göre kurallarla yaşayan biriyle olabileceğimi sanmıyorum.

1
    0 Yorumla
  • seerkaann
    seerkaann Takip Et
    Xper 6 Yaş: 32
    +1 yıl

Herkes layığını yaşar zaten, dininden bihaber olursan bu sorularda da dininin emrini değil duygunu kullanırsın bi bak dinen evlenilebiliyor mu? Kadın gayrimüslüm biriyle evlenemez erkek te sadece ehli kitapla İslam a girme düşüncesi varsa evlenir

1
    0 Yorumla
  • Gecenisyan
    Gecenisyan Takip Et
    Bilge Yaş: 28
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 683 cevap paylaştı.

Kültür çatışması yaşanabilir. Özellikle çocuk için sorun olur.

4
    1 Yorumla
    • Ressamarda06
      Ressamarda06
      +1 yıl

Bence de hanımefendi

Yorumla
  • metehanıntorunu
    metehanıntorunu Takip Et
    Xper 7 Yaş: 25 , eic 100%
    +1 yıl

Dini, ırkı, bilmem nesi umrumda değil birbirimize saygı duyalım yeter.

2
    0 Yorumla
  • 48kumsal48
    48kumsal48 Takip Et
    Yoda Yaş: 37 , eic 70%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 651 cevap paylaştı.

Elbette evlenirim neden evlenmiyim herkezin din i kendine.

2
    1 Yorumla
    • _sexting_
      _sexting_
      +1 yıl

Aynen

Yorumla
  • MinikKiraz
    MinikKiraz Takip Et
    Xper 7 Yaş: 32 , eic 100%
    +1 yıl

Büyük konuşmaktan imtina ediyorum ama evlenmem. Her iki taraf için de zor olur.

2
    0 Yorumla
  • karakedücüük
    karakedücüük Takip Et
    Yoda Yaş: 28 , eic 100%
    +1 yıl

Evet olabilir. İyi bir insan olduğuna eminsem evlenebilirim.

2
    1 Yorumla
    • fati34
      fati34
      +1 yıl

neden

Yorumla
  • Krellion
    Krellion Takip Et
    Bilge Yaş: 28 , eic 95%
    +1 yıl

Anlaşabildikten sonra sorun etmem sanırım ya.. Evlenirdim.

2
    0 Yorumla
  • Nikolog
    Nikolog Takip Et
    Xper 6 Yaş: 36 , eic 87%
    +1 yıl

Sadece 1 defa din değiştirmesi TAVSİYE edilir.. Millet yardırmış cevaplarda:))) istemiyorsa zorlama yok..

0
    0 Yorumla
  • biradetmehmet
    biradetmehmet Takip Et
    Master Yaş: 46 , eic 31%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 10b cevap paylaştı.

bu konu benim için dini bir mesele olur. inandığım dinde benim başka dinden bir kadınla evlenmeme izin var

0
    0 Yorumla
  • matsuzaki
    matsuzaki Takip Et
    Xper 7 Yaş: 23 , eic 99%
    +1 yıl

Olamam. Mezhep farkları bile zorlayıcı olabiliyor. Çünkü direkt olarak yaşantımız farklı olmuş oluyor.

0
    1 Yorumla
    • matsuzaki
      matsuzaki
      +1 yıl

Birlikte olur musunuz diye okumuşum soruyu
      Düzeltiyorum evlenemem*

Yorumla
  • canselcanım
    canselcanım Takip Et
    Master Yaş: 38 , eic 83%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 537 cevap paylaştı.

Aşkın dini olmaz ki :)
    Tabi konu sadece evlilik ise işin içine çift değil aileler de giriyor, o ayrı.

0
    0 Yorumla
  • Vffffg
    Vffffg Takip Et
    Guru Yaş: 29 , eic 100%
    +1 yıl

Mensup oldugun ve onun mensup olduğu dinin hükümlerini bilmek lazım ben evlenirim de karşı tarafı zor durumda bırakacak hamlem olmaz dini manada

0
    0 Yorumla
  • kübra422100
    kübra422100 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 102 , eic 93%
    +1 yıl

insanlar dünyaya gelirken ten rengini dinini ülkesini seçemiyor fakat o kişiyi müslümanlıkla ilgili ikna ederim

0
    0 Yorumla
  • DELİKANLIPRENSSSS
    DELİKANLIPRENSSSS Takip Et
    Master Yaş: 27
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 5,7b cevap paylaştı.

Seversem her şeyi yapabilirim
    Din dil ırk ayrımı yapmam

2
    0 Yorumla
  • yenigenç48
    yenigenç48 Takip Et
    Bilge Yaş: 30
    +1 yıl

sürekli din değiştirmesi için çabalarım benden sıkılmazsa bu soruyu sormamdan sorun yok ama din değiştirmezse sıkıntı en azından beni dinlesin isterim bu konuda ona göre evlenme ya da evlenmeme durumu olur

0
    0 Yorumla
  • IYIözgürIYI
    IYIözgürIYI Takip Et
    Xper 6 Yaş: 33 , eic 89%
    +1 yıl

Evlenirim din dil ırk tarih iman zorlama yoktur kendine müstahaktır a
    Seveni sev

1
    0 Yorumla
  • Clementinediyin
    Clementinediyin Takip Et
    Xper 5 Yaş: 28 , eic 86%
    +1 yıl

Satanizm dışında her inanışa sahip insanla evlenebilirim bu sorun olmaz benim

1
    0 Yorumla
  • tamamjülideolsun
    tamamjülideolsun Takip Et
    Xper 7 Yaş: 28 , eic 92%
    +1 yıl

- Evet, evlenirim.

- Evet, olurum./evlenirim.

1
    0 Yorumla
  • Hatce1985
    Hatce1985 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 42 , eic 88%
    +1 yıl

Evlenirim hiç önemi yok dininin ırkının seviyim sevileyim gerisi boş

1
    0 Yorumla
  • Irenemillers
    Irenemillers Takip Et
    Xper 7 Yaş: 26 , eic 79%
    +1 yıl

Seversem evlenirim sorun olmaz din değiştirme konusuna gelince de kendi biliceği iş

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (18-24)
    +1 yıl

Yani benim inanamam benim düşünüş biçimim ile ilgili bir durum ve inançlı bir insan böyle düşünmez bu sebeple başka konularda fikir ayrılığı yaşanması olasıdır. Bu sebeple de hayır

1
    0 Yorumla
  • Papaz35
    Papaz35 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 31 , eic 83%
    +1 yıl

konusunu açmak sorusunu sormak bile saçma gelir ya bana neyse... Körler

1
    0 Yorumla
  • anonimons
    anonimons Takip Et
    Xper 5 Yaş: 27 , eic 62%
    +1 yıl

Evlenirim hiç de dini boyutunu düşünmem hatta daha iyi olur farklı kültürler

1
    0 Yorumla
  • Irresponsible06
    Irresponsible06 Takip Et
    Bilge Yaş: 26 , eic 100%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 973 cevap paylaştı.

Karşı drğilim fakat anlaşmakta zorluk oluyor özellikle aileler konusunda

1
    0 Yorumla
  • Tunarum
    Tunarum Takip Et
    Xper 7 Yaş: 49 , eic 99%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 452 cevap paylaştı.

Gönül diline bakarım, ama evlilik düşünmüyorum, uyum içinde birlikte yaşlanmak tercihim

1
    0 Yorumla
  • Sakaryalim
    Sakaryalim Takip Et
    Master Yaş: 37 , eic 38%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 9,6b cevap paylaştı.

Hayır. Sevgilim bile olamazki kaldı ki eşim olacak.

1
    0 Yorumla
  • KedimBenVeYatağımm
    KedimBenVeYatağımm Takip Et
    Bilge Yaş: 33 , eic 98%
    +1 yıl

Farklı dinden birisi ile dini nikah kıyamayacağım için evlenmem

1
    0 Yorumla
  • Devamını Gör (252)
Devamını Gör(297)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Farklı dinden biriyle evlenir misiniz?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Farklı dine mensup biri ile evlenir misiniz? 61 cevap verildi
Farkli dinden biriyle evlenir misiniz? 83 cevap verildi
Farklı din ve mezhepten biri ile evlenir misin? 36 cevap verildi
Başka dine mensup biriyle evlenir misiniz? 23 cevap verildi
Dini görüşü sizden farklı biri ile evlenir misiniz? 140 cevap verildi
Dini görüşü sizden farklı biri ile evlenir misiniz? 154 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • İpe sapa gelmez asi kişilerden misiniz?
  • D vitamini seviyenizi biliyor musunuz? D vitamini takviyesi kullanır mısınız?
  • Başınıza kötü bir şey gelse ilk kime haber verirsiniz?
  • Neler yapıyorsunuz bugün?
  • Flörtünüz olmadığında gerçekten sıkılıyor musunuz?
  • Mangalda en son ne yediniz?
  • Serin bir Temmuz gününde siz kahveci misiniz çaycı mı, yoksa bambaşka bir içecek mi tercih ediyorsunuz?
  • Kahve yağmur sesi ve ne olsun istersin?
  • Aşkta kaybeden kumarda kazanır mı?
  • Lokantada böyle servis yapsalar yer misin?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨