her sey cok iyi, cok iyi anlasiyorsunuz ama din farkli. o size karismiyor din konusunda. ibadetinizi yapiyorsunuz.
Cevabın nedir?
Aşk İlişkileri konusunda 316 cevap paylaştı. Sanki onları Allah yaratmiyo sanki onlar marstan geldi.. Asik olduysam evlenirim tabi sırf bunun için cehhenemde yanacaksam çok sevdiğim bir söz vardır cehennemin dibini görmeden cennetin tadına varamazsin diye o misal katlanirim. Ben cennet cehennem takıntılı biri değilim. Yaratana hayranligim daha üst seviyede.. Canlı çeşitliği ve güzellikleri, gezegenimizin essiz bir güzellikte olması, yıldızlara bakınca kudretinin büyüklüğü gibi.. Biz müslümanlar iki yüzlüyuz.. Adamların yaptığı herşeyi kullanıyoruz. Elektriğinden akilli telefonuna kadar hayatımızı kolaylaştıran her şeyi. İsin boyutu değişince AA biz müslümanız onlar cehennemlik diyoruz. 7 milyar insan içinde müslümanların oranı yüzde 40 larda. Haşa Allah diğer yüzde 60 i cehhenneme odun olsunlar diye mi yaratıyor? Allah in yaratilan her canlı için bir planı vardır. Hem biz müslümanlar su dünyada birbirimizi öldürmekten başka ne yapıyoruz? Bir insani öldüren tüm insanlığı öldürmüş gibi olur hani nerde kaldı? Bu tür konular bence Müslümanlığın birincil konuları değil.. Şahsi düşüncem; vardır günahı ama sen cayir cayir yanacaksin demek yanlış. Kimin cennete girip kimin cehenneme girecegini yalniz Allah bilir. Ben aşık olsam o riski alır gunahimin bedeli olarak daha iyi bir insan olmaya calisirim. En azından imanliyim deyip calip cirpmaktan iyidir.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılneden olmasın yeter ki karşılıklı saygı olsun.
10 Yorumla
Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı. Müslüman olursa evlenirim. Çünkü islamda bir bayanın müslüman olmayanla evlenmesi caiz değildir.
03 Yorumla- +1 yıl
zina etmiş kadınlar müşrik erkeklerle evlenir ayet var. hristiyanlar müşrik konumuna giriyormu. hükmen girer belki
- +1 yıl
eğer zina ettinse evlenebilirsin müşrik bir erkekle buna eminim. ama bakireysen evlenemiyosun sanırım.
+1 yılEvlilik düşünmüyorum ama o insan benim ruh ikizmse ewet
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
27
Cevap
52Cevap
Dini kural ıslam kuralı şöyledir ; erkek bı Müslüman baska dın ınanclı kadınla evlenebılır. Fakat ıslam ınanckı bı kadın başka dinden bırıyle evlenemez. Sebebı ıslam dınlı bır kadın dgrr ınanclı bı erkek ıle evlenırse kadına dınını degıstıtme yönünde baskı yapma olasagılıdır
14 Yorumla
Soran+1 yılbir kere bile baski gormedim. aksine ramazanda benle beraber dua eden bir insan.
eğer ki o kişi müslüman olucaksa olur fakat müslüman başka dinden biriyle evlenir ise bunun vuslatının bedeli ahirette ağır olur bizler sırf dünyamız için değil ahiretimiz içinde yaşarız bu dünya fani ahiret hayatı ebedi saadet'tir fakat bu aklını kullananlar için geçerlidir
10 YorumlaBir bayanin evlenmesi caiz degildir !
Ancak ki evde ustunluk erkegindir. Erkek baska bir dinden bir bayani musluman edebilecek ise evlenebilir yok ise erkekde evlenemez !
Eger ki o adami musluman yapabilecek ilime bilime kudrete sahipsen. Ve onun sana sevdasi allahi tanimaya ve ialama giden bir yol ise evet evlenebilirsin.04 Yorumla- +1 yıl
nur suresinin 3. ayetini oku derim.
Siz eger ben müslüman değil başka dine mensup olurum diyorsanız oda sizin bileceginiz iş ancak ebedi olarak cehennemde kalacagınızda garantidir bunuda unutmayın o sizi çok seviyorsa o sizin dininize geçsin islamda böyle bir evlilik yoktur zaten ama ben imansızım diyorsanız oda ayrı mesele
20 YorumlaBebegin o mis kokusunun,
Aşkın tendeki en hassas dokusunun,
Kalbin ayriliga olan korkusunun,
dini, mezhebi olmaz..
Allah kullarini sen neden siyahsin, ya sen nicin Muslumansin, peki sen neden yabancisin diye sorgusuzca yarattigi bu gecici hayatta biz kullar neden sadece bu lafin sadece lafta olmasina karsi cikamiyoruz hala...
'yaradilani sev, Yaradan'dan ötürü'00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 380 cevap paylaştı.
+1 yılHristiyan veya Yahudi yani ehli kitaptan olması şartı ile evlenirim. İslam izin verir buna hemde dinlerini değiştirmelerine gerek yoktur. Ancak ateist veya bunlar dışında herhangi bir kadınla evlenmemiz mümkün değil tabi inananlar için.
024 Yorumla- +1 yıl
@nemogu bedavadan konuşup din dersi vereceğine Kuran oku az. Fetvayı ben değil kuran veriyor. Sen kimo oluyorsun da kuranı sorgulamaya kalkıyorsun.
Kitap ehli [Yahudi ve Hristiyan] kadınlarla evlenmeniz helaldir.) [Maide 5]
Ayette açıkça belirtildiği üzere evlenilmesinde sakınca yoktur. Din değiştirmesi için ekstradan bir ayette yazmaz. Hadis kaynaklarında bu konuyla alakalı genişce bilgi mevcuttur. Peygamberin zevcelerinden bir tanesinin gayrimüslim ama kitap ehlinden biris olduğu yazar. Zinasıymış imam nikahıymış öğretmiyim oku araştır. Ben ayeti koydum önüne iyi cevap olmuştuır. bir dahada düşünmeden yazma her önüne çıkanıda kepek leblebi sanma. - +1 yıl
Üslubunu düzelt bir. Mübah derken:"Ehl-i kitap olan bir kadınla evliliğinin mubah olmasındaki hikmet; bu kadının Müslümanla evlenmesi sebebiyle Allah'a, peygamberlere, ahiret gününe, iman etme ihtimalidir." bu ihtimali göz önünde bulundurmuşlardır. Sonra "Müslüman bir kadın varken Hristiyan bir kadınla evlenmek sahih olsa da mekruhluktan kurtulamaz. Çünkü sakıncalardan uzak olamaz bu evlilik. Ama nikah sahih (geçerli), doğan nesil meşrudur. Çünkü İslâm hukuku her türlü ihtiyaca cevap verecek evrenselliktedir.. Vermiştir de. İstisnaları da olur elbette."
- +1 yıl
Eğer ki "Evliliğin gerçekleşmesi için nikâhın olması şarttır. Müslüman bir erkeğin evleneceği kadın, Yahudi veya Hristiyan bile olsa mutlaka nikâh gereklidiir. İki tarafın Müslüman olduğu bir evlenmede, her iki şahidin de Müslüman olması gerektiğinde görüş birliği vardır. Çünkü gayri müslimin Müslüman üzerinde velayet hakkı yoktur (bk. en-Nisâ, 4/141; el-Kâsânî, II/253). Ebû Hanîfe ve Ebû Yusuf'a göre, iki taraf veya yalnız kadın Ehl-i kitap'tan olursa şahitler de Ehl-i kitap'tan olabilir." diyorsa. Bunun adı evlilik olabilir mi?
- +1 yıl
Ayet açık seninle ayeti tartışamam kusura bakma. Hadisi, fıkıhı, rivayeti, itikadı tartışırım. Ayeti tartışamam üslubum böyle. Tavra göre tavır nabza göre şerbet. Sorunu usluplu soracaksın usluplu cevap alaacaksın. Mekruhu bilmem neyini göremedim ayette. Ayet gayet açık kusura bakma Kuranda yazmayan konular yetkili kimseye açılıp tartışması yapılabilir. Mekruhluk hususnda bir grup mekruh bir grup harama yakın bir grup değildir der. Ben ayette bana uyana inanırım. Abdestin çizmesyi aşan kanla bozulması veya bir damlayla bozulması görüşünü savunan iki büyük mezhepten o zaman birinden biri boşa namaz kılıyor abdestsiz demek gibi birşey. dini öğrenin mantık yürütün islam mantık dinidir. İtikad genel fetvaya göre kişinin kendş tercihidir. Maide 5 açık uzatma lütfen kurana karşı çıkanla tartışırım ama inanıp ayetini eleştirenlere cevap bile vermiyorum neyse.
- +1 yıl
1- "Müslüman erkek kitapsız kâfirlerle evlenemez. Kitaplı kâfir kadınla yani Hristiyan ve Yahudilerle evlenmesi caiz ise de, tahrimen mekruhtur, harama yakındır. Zimmi ile evlenmesi tenzihen mekruhtur. (Hindiyye)"
2-"Müslüman bir erkek gayri müslim bir kadınla evlenebilir. Ancak, bu kadının kitap ehlinden, yani hristiyan veya yahudi olması şarttır. Ateşe, güneşe, yıldızlara putlara tapan müşrik kadınla evlenilmez. Dıştan müslüman görünen, fakat söz ve davranışları ile dinimizin emir ve yasaklarına karşı koyan meselâ, haramı helâl kabul eden bir kadınla da evlenilmez."
Kuran-ı Kerimdeki ayet açık. Onda hemfikirim. Ama hangi açıdan bakarsak bakalım, Müslüman olmadığı ya da Müslümanlığı kabul etmediği sürece ortada bir sıkıntı var. Yani müslüman görünümlü ateist olduğu gibi, hristiyan görünümlü bir ateist de olabilir. - +1 yıl
https://www.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=1418 bak burdan kopyalayıp getirme ben bunları biliyorum zaten benimiçin hindıyenin ya da başka bir alimin ne yorum yaptığı önemli değil itikadım hindiyeye uymuyor der geçerim. Hanefiyim yarın derim ben şafiyim imamı azamı tanımıyorum imamı şafiyi tanıyorum. Abdesti öbür türlü düşünürüm olur biter. Günah mı değil. Hındiyenin değil Allahın ne dediği önemli. Mekruh yapılmasa daha iyi olur ama yapılmasında bir sakınca da yoktur demek. At eti aram değil mekruhtur yapılmasa yenmese daha iyi ama yensede bir günahı yoktur demek. Hristiyan veya yahudi kadınla evlenin derken bir hadiste "iffetinden emin olduğunuz iibaresi geçer" o iffetten kasıt namus artı dürüstlük yani atesit falan olmadığından emin olmaktır. Artı kardeşim gayrimüslim ama bize kendini öyle yutturursa diyorsun. Peki o halde sence müslüman görünen ama içinde şüphelerle dolu hiç mi imam nikahı kıyan yok. ya da atesit yaşayıp müslüman gömülen. allah sana üstüne düşeni yap diyor nikahını lemeyiz içini göremyoruz.
- +1 yıl
Zaten ilk kabul etmiyordun şimdi kabul ettin birde mekruhunu tartışıyorsun buda bir gelişme.
- +1 yıl
Dinlerini değiştirmeleri hususnda bir yargı var mı? Zaten Maide 5i dikkatli okursan ki hala gereksiz bir cevap verme derdinden anlayamamışsın Kitap ehli [Yahudi ve Hristiyan] kadınlarla evlenmeniz helaldir.) [Maide 5] der. Yani bunların müslüman olması gereklidir demez burada ki kasıt bunlara mensup ve devam etmekte olan der. Eğer allah isteseydi öyle bir emir buyursaydı ayetin devamına dinlerini değiştirmeleri zorunludur yazardı tıpkı bir müslüman kadının gayri müslim biriyle evlenmesi şartında ki erkeğin müslüman olmasının gerektiği şartı gibi. Yaz din değitşrimeleri mecburimidir kadınların diye oku. Banasorma ben biliyorum kendi gözünle gör oku zorlama cevap vercem diye aynı şeyleri yazıp duruyorsun.
- +1 yıl
Sen helal et. Setr çıktım az ama öyle direk saldırınca ne olduğunu anlamadım birde Ayet hususuna dikkat ederim ayet olmadan din konusdunda konuşmam fetva benim işim değil vebali yüksektir. hadis üzerndende konuşmam çünkü sahih mi değil mi bilmiyoruz neticesinde.
- +1 yıl
Bak madie 5te anlamdın sen anlatılanı güzel kardeşim. Orada anlatılan gayrimüslüm kitap ehliyle evlenmenz helaldir diyor yani gayrimüslü olacak kitap ehli olacak. müslümanlığas dönecek değil. Hani müslüman su su su kadınlara evlenmeniz size helaldir tam ayeti yazarım ama uzun olur. Hani bir ayette diyor ki işte amca kızlarıya evlenilmez, sonra dinsiz puıtperest kimselere evlenilmez falan diye Müslüüman su kadınlara evlenilir gayri müslümanlardanda sunlarla evlenilir diyor. Yani orada müslüman olmasını beklesek senin dediğin gibi ekstradan yahudi hrsityan diye belritmez derki müslüman olmaları şartı ile dinden dönmeleri şartı ile yahufdi ve hrsityan kadınlarıyla da evlenmeniz helaldir der ama öyledemiyor. orada yahudi hrsityan olabilmelerinde bir sakınca yok helaldir iffetlilerse tabi onu diyor bence anladın sende ama işte tartışma nihayetinde
- +1 yıl
Sana da kardeşim iyi sabahlar.
- +1 yıl
Dinleri degistirmeleri mecburdur kardesim. O hristiyan ya da yahudi kaldikca mekruh bir evlilik olacaktir. Ince noktamiz burasi mekruhu mubah gormek iste.
Mekruh yapilmasi cirkin dinen aslinda olmamasi daha iyi olandir. Mekruhda israr haramdir. Haram sevdaya dusurmus olursun kendini. Bayan hic bir turlu evlenemez onun ki yasaktir. Erkeginki mekruh - +1 yıl
Mekruhu mübah görmek kadar mekruhu haram görmekte aynı ciddiyette bir iştir. Maide 5 açık. Din değiştirmeleri hususunda herhangi bir ayet yok. Ayet yoksa alimlerin fetvası itikadıyla ilgilenenleri ilgilendirir. Beni ilgilendirmez. Hındiyeye İmam şafiye hanefiye inanmam bbenim tercihimdi Allahın böyle bir emri yok. İtikadı olarak bir yere bağlanma mecburiyetim yok. Ben en temel kaynak kuranı alırım oda yetmezse hadisleri. Maide 5 te helaldir cümlesi ile dinlerini değiştirsinler demiyor. Eğer Allah Böyle bir cümlenin devamında dediğiniz şeyi söylemek isteseydi eklerdi ve bize belirtirdi. Onun ilmini tartışmak Ne o mezhep sahiplerinin ne islam alimlerinin ne de bizim haddimizdir. Yahudi Hrsityan kadınlrla evlenmek helaldir demiş ama mekruhta demiştir demese bile demesi gerekiyordu gibi bir kısır tartışma bu. demek istese herşeyi yazan allah onuda eklerdi. Ayeti tartışmayalım. Ayet açık. Sen mekruh dersin başka bir itikattan adam mübah der. Sonuçta çeşitli alimlerin görüşleri bunlar.
- +1 yıl
https://www.youtube.com/watch?v=OZcA2YHWJMY merak edenler şurdan takip edebilir.
- +1 yıl
Sapientiaestpotentia maide suresinin 5. ayetini buraya yazıyosunda nu suresinin 3. ayetini neden saklıyosun. nur suresi 3. ayettede zina eden kadınların zina eden ve müşrik erkeklerle evlenebileceği yazıyor. erkeklerinde aynı şekilde.
- +1 yıl
eğer zina etmediysen başka dinden kadınlarında çok namuslularını alabilirsin. herhangi bir kadını değil
- +1 yıl
@hoşafınferyadı arkadaşın birine açıklarken yorumda belirttim zaten iffetinden emin olmak diye verdik dikkatli okursan yorumlarımı görürsün.
https://www.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=1418 bak burdan kopyalayıp getirme ben bunları biliyorum zaten benimiçin hindıyenin ya da başka bir alimin ne yorum yaptığı önemli değil itikadım hindiyeye uymuyor der geçerim. Hanefiyim yarın derim ben şafiyim imamı azamı tanımıyorum imamı şafiyi tanıyorum. Abdesti öbür türlü düşünürüm olur biter. Günah mı değil. Hındiyenin değil Allahın ne dediği önemli. Mekruh yapılmasa daha iyi olur ama yapılmasında bir sakınca da yoktur demek. At eti aram değil mekruhtur yapılmasa yenmese daha iyi ama yensede bir günahı yoktur demek. Hristiyan veya yahudi kadınla evlenin derken bir ayette/hadiste "iffetinden emin olduğunuz iibaresi geçer" o iffetten kasıt namus artı dürüstlük yani atesit falan olmadığından emin olmaktır" - +1 yıl
ben hindiyeden imamı azamdan imamı şafiden bahsetmedim. onlar benide çok enterese etmiyo. ki sonuçta onlarda erkek. benim kızdığım taraf büyük alimlar olsun günümüz dindar erkekleri olsun günümüz hocaları olsun. işlerine gelmeyen ayetleri hep saklıyolar. Kuran onların anlattığı kadar kadına zulmetmiyo. işlerine gelmiyo. hiyerarşilerinin sarsılmaması için belli şeyleri saklıyorlar. 2 kere 2=4. bunu yapıyolar. imamı azamıda cübbeliside adnan oktarıda camideki hocsasıda. o yüzden belli kesimlerde Kuranın tercüme edilmesine karşı çıkıyo. kendi hiyerarşileri için. yalanmı
- +1 yıl
zaten o yazıyı sana yazmadım yukarda yazdığım yorumun aynısıydı namuslu olmasının gerektiğini belirttiğimi göstermek için kopyaladım. Dört ana mezhep imamlarını reddemeyiz onlar ayet üzeriinden değil hadis üzerinden konuya çözüm getiriyorlar. Mesela kuranda geçmeyen peygamberede danışılma fırsatı bulunamamış. konular onlara karşı olmayız ama hangisini uygulamak istediğimiz bize kalmış. adnanı falan geç sen görmüyormusun bırak kendine uyan ayeti hiç hayatında tek satır kuran okumus mu. Sana hiyerarşi konuaunda katılıyortum
+1 yıl2015 mayıs ayında inşallah evleniyorum. Evleneceğim kişi Sırbistanlı ve hristiyan. Ama bana çocuklarımızın senin dinin ile büyümesini istiyorum dedi:) Bunu söylemesi bile bana yetti...
110 Yorumla
Soran+1 yılbende nisanliyim. nisanlim hristiyan. cocuk konusunda konusmadik din acisindan bilmiyorum ne olacak
- +1 yıl
Kadının, hristiyan bir erkekle evlenmesi dinimize göre yasaktır. Çünkü baskın taraf her zaman erkektir. Ben inanıyorum ki evlendiğimde, eşim de müslüman olacak.
- +1 yıl
Çocuklarımızın müslüman olmasını istedi dostum. Ben inanıyorum ki o da müslümanlığa zamanla ısınacaktır. Bu işler zorla, dayatarak olmaz. Önce bizim örnek olmamız gerekiyor. Teşekkürler yinede iyi dileklerin için..
- +1 yıl
İnşallah dostum, cümlemize hayırlısını nasip etsin.
Değerli kardeşim. Dinimizce bir erkeğin başka dine mensup bir bayanla evlenmesi caiz görülmüş fakat aynı şey bayan için hoş görülmemiştir. Tabi biz ne kadar söylersek söyleyelim günümüzde dinimizin bu kuralına uyan pek yok. Şayet eğer mutlu olacağına inanıyorsan evlen. Zaten ibadetine de karışmadığını söylüyorsun. Tercih senin
03 Yorumla- +1 yıl
ibadetine karışıp karışmaması mesele değilki ALLAH eger haram demiş ise sen ömür boyu bir haramı işleyip üzerine birde ibadet yapması bana saçma gelir neden gelir onuda diyim müslüman isen ALLAH sana bir yasak koymuş dimi ama yok ben onu illa yapıcam diyorsun ve yapıyorsun sonrada ben müslümanım diyorsun nerde kaldı müslümanlıgın? araştırsın ozaman istedigi yerede baksın kendim için diyorum bir kız için ahiretimi ne diye karartayım?
- +1 yıl
nur suresinin 3. ayeti zina eden kadının müşrik erkekle ve zina eden erkekle evleceğini yazar erkek içinde aynı şey geçerli
Belliki senin de imanin zayif. Şayet öyle olmasaydı gayri müslim biriyle nikah kıyılmayacağını bilirdin ve evlensen bile zinaya girer. Zina ederken de hangi ibadetten bahsediyorsun acaba?
Bu dediğim her iki cins için de geçerli!10 Yorumlaşu an öyle bir şey mümkün gibi görünmüyor. Ama olursa bu benim için sorun olmaz. Bir kere bakışı gülüşü vb. benim için önemli olan özellikleri hoşuma gittikten sonra inancı önemli değil...
00 Yorumla
+1 yılKafirle evlenmek haramdır nikah geçerli olmaz. Ayriyetten evlilik sadece dünyevi değildir ebed-i saadet içindir onun için Müslüman olması şarttır.
113 Yorumla- +1 yıl
Sanırım yeteri kadar bilgin yok. Bir erkeğin gayri müslüm ile evlenmesi haram değildir. Fakat bir kadının gayri müslüm ile evlenmesi haramdır. Araştır öğren, sonra ahkam kes!
- +1 yıl
Ulan enayi kendini alim mi sanıyorsun sen sen benim bildiğimin zekatı bilemezsin cahil.
Müslüman erkek kitapsız kâfirlerle evlenemez. Kitaplı kâfir kadınla yani Hristiyan ve Yahudilerle evlenmesi caiz ise de, tahrimen mekruhtur, harama yakındır. Zimmi ile evlenmesi tenzihen mekruhtur. (Hindiyye)
(İman etmedikçe, müşrik [dinsiz, putperest] kadınlarla evlenmeyin. İmanlı bir cariye, beğendiğiniz, imrendiğiniz müşrik bir kadından elbette daha üstündür. Kadınlarınızı da, iman edinceye kadar müşrik erkeklerle evlendirmeyin! Mümin bir köle, müşrik bir erkekten elbette daha üstündür.) [Bekara 221]
Ömründe Kuran-ı Kerim okumamış sığır bana burdan kbdayılık yapma ! - +1 yıl
Mekruh olduğunu zaten biliyorum çoban. Haramdır diye ahkam kesmeyi bırak. Sigara içmek de mekruh ona bakarsan. Yazdığın yazı kendi tezini çürütüyor haberin yok:) Bir de şu var; farzet ki o kadın müslüman oldu? Bunun sevabını gözünde canlandırdın mı çok bilmiş ukala herif? Senin gibi beyinsizler yüzünden bu din korkutucu hale geldi.
- +1 yıl
Ulan öküz Ayet-i Kerim de evlenmeyin diyor haram diyor daha bana mekruh dan bahsediyorsun. Tam cahilsin.
- +1 yıl
Gerizekalı herif yazdığın yazıyı önce kendin bir okusana ne yazıyor? "Hristiyan ve Yahudilerle evlenmesi caiz ise de mekruhtur." Ben bu konu için müftülüğe gidip danıştım. Sen burada ahkam kesmek yerine git biraz öğren önce. Bu işler dayatmayla olmaz, karşı tarafa örnek olacaksın ki senin dinine yaklaşsın. Senin gibi gerizekalılar yüzünden insanlar müslümanlıktan uzaklaşıyor. hadi şimdi git biraz daha müslüman taklidi yaparak başka sorulara cevap ver ve ahkam kes. Cahilliğine veriyorum:))
- +1 yıl
Tam cahil beyinsizsin sana ben Ayet-i Kerimi söylüyorum sığır.
Haram ile küfür farklıdır. Allahü teâlânın emrini yapmamak veya yasak ettiğini yapmak haramdır. Ancak Allahü teâlânın emrini beğenmemek, onu yanlış görmek küfürdür. Bu inceliği iyi anlamalıdır. Kur’an-ı kerimde evlenmesi yasak edilen kadınlar şunlardır:
(Ana, kız, bacı, hala, teyze, kardeş kızı, süt anne, süt kardeş, kayın valide, üvey kız, gelin ve iki kız kardeşi nikahında bulundurmak.) [Nisa 23]
(Müşrik kadın.) [Bekara 221]
Burada bildirilen kadınlarla zina eden büyük günah işlemiş olur, fakat kâfir olmaz. Ancak bunlarla evlenmek caizdir diyen kimse, Allahü teâlânın emrini beğenmemiş olur, hafife almış olur. Kâfir olması, zina yapmasından dolayı değil, Allahü teâlânın emrini yanlış kabul ederek evlenmeyi meşru kabul etmesindendir. - +1 yıl
Bakara suresi 221. ayetinin bir bölümünün meali şöyle dir: "(Ey mü'minler) müşrik kadınlarla, onlar imana gelmedikçe evlenmeyin... Müşrik erkeklere de, onlar imana gelmedikçe (mü'min kadınları) nikahlamayın... Onlar sizi cehennem'e çağırırlar..." Bazılarına göre Yahudi ve Hiristiyanlar (ehli kitap) müşrik sayılmadığından, bazılarına göre onlar da müşrik olmakla beraber, evlenme konusunda daha sonra gelen Mâide suresi 5. ayeti ile bu ayetin kapsamından (umumundan) çıkarıldıkları için onların kadınları ile evlenmek caizdir ve bunda selefin hemen hemen ittifakı (icma) vardır. Hatta Hz. Osman, Talha, Huzeyfe gibi, kitabî kadınlarla evlenmiş sahabîler de mevcuttur (bk. Cessâs, N/16). Mecusî, putperest ve ateistlerin kadınları ile evlenmek ise ittifakla caiz değildir ve sözü geçen Bakara 221. ayeti ile evlenilmesi yasak edilenler arasında bunların bulunduğu konusunda kimsenin şüphesi yok gibidir (bk. Cessâs, N/16; Kurtubi, NI/70). Rasûlüllah Efendimiz (sav)'in mecusiler hakkında "Kadınlarını
- +1 yıl
Konuştukça daha çok batıyorsun farkında değilsin:) Ben akraba evliliği yapmıyorum çoban. Yarın ilk iş müftülüğü ara ve öğren. Çünkü konuyu iyice saptırdın başka yönlere. Bilmediğin bir şeyi de öğrenme yolunu dene. Her şeyi bilmek zorunda değilsin. Google'a yazıp copy paste ile âlim olmuyorsun...
- +1 yıl
l*n tam cahil sığırsın ya. bak yukarıda yazdıklarımı oku. Müftü belirlemiyor dindeki hükümleri.
- +1 yıl
Sen kendi yazdığını okumuyorsun sanırım:) Hz Osman, Hz Talha da ehli kadınlarla evlenmiş. Ben müşrik ile evlenmiyorum. Hristiyan ile evleniyorum. Aynı Hz Osman ve Hz Talha efendilerimizin yaptığı gibi. Ayrıca, müftülükten daha iyi bildiğini mi iddia ediyorsun? Google'a sorup okuduklarınla bu kadar olur haklısın...
- +1 yıl
Bak ya harbi cahilsin. Bak diyorum ki Müslüman bir erkeğin gayri müslim bir kadın ile evlenmesini bazı islam alimleri ayete göre haramdır demiş bazı islam alimleri ise onlar müşrik değildir evlenilebilir demiş. Ama bir kadın put perest , ateiz ise evlenilmesi Ulema ittifak etmiştir haramdır nikah sahih olmaz. burada demek istediğim bazı İslam alimler Ehl-i Kitap olan kadınlarla Müslüman erkekler evlene bilir helaldir demiş bazıları ise Ayet-i Kerim onlarıda kapsar evlenmek haramdır demiş. Ama sen sığır olduğun için anlamıyorsun.
- +1 yıl
Sen Hz Osman, Hz Talha ve müftülükten daha iyi biliyorsun ama ben gerizekalıyım:) git kumda oyna. Seninle uğraşamam daha fazla.
- +1 yıl
Tam sığırsın be ne yazdığımı anlamıyon neyse cahille laf anlatılmaz.
Peygamber efendimiz svas derki kendiniz erkek olarak hıristiyan bir bayanla evlenebilir ama müslüman bir bayanın erkek hıristiyan la evlenemez saygılar.
00 YorumlaEvlenmem, her iyi anlaştığımızla evlenecek olsak töbe töbe..
10 Yorumlaolabilir aklımda koreden bir kız kaçırıp getirip evlenmek var :D
00 Yorumla
+1 yılevlenmem evlenrsem de zina oluyor nikah olmuyor cnku dini :s bøyle bir mesuliyeti kabul edemem cocuklarmin veledi zina olmasini istmem :(
00 Yorumla
+1 yılbir erkeğin müslüman olmayan bir kadınla evlenmesinin tek şartı kadının kendi rızasıyla müslüman olmasıdır. müslüman bir kadın müslüman olmayan bir kadınla evlenemez
00 Yorumlaevlenmek sıkıntı değil evlenmek dediğin iki imzadan ibarettir. önemli olan ve bence sorun olan şu iki farklı kültür bir evde olacak alışkanlıklar ibadetler yasam tarzları vs ilerisi sıkıntı :/
00 Yorumla
+1 yılYa kuranda kadınların müşrik olmayan kişiler haricinde evlenmesi ile ilgili herhangi bir ayet göremedim ben. Bunlar nereden uyduruyor. Sadece Müslümanlar ile evlenebilir kadınlar diye. Onlar a izin varmış da kadına yokmuş. Oh ne güzel
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı. Aşık olduktan sonra hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım.
10 Yorumla
+1 yılBen evlenirim mutlu olduktan sonra hiç bişeyin önemi yok hiç düşünmem bile direk evlenirim oda Allahın bir kulu...
00 Yorumla- https://www.youtube.com/watch?v=O9xT3eWVNgY
tabikide olur00 Yorumla Sorun olmaz inancım yok ama dinlere karşı düşmanlığım da yok
00 Yorumla
+1 yılhayır evlenmem ateist ise evlenirim. neden dersen çeviririm felan diye değil en azından hristiyanlar gibi bir insana allahın oglu veya allah demiyorlar. o derece mantıksız insana tahammül edemem
00 Yorumlaseviyorsan evlenirim onun kendi düşüncesi ve banada karışmıyorsa sıkıntı yok
10 YorumlaMüslüman bir bayan başka dinden bir erkekle evlenemez.. ya sen onun dinine geçeceksin ya da o müslüman olucak başka yolu yok diğer türlüsü haram
11 Yorumla- +1 yıl
nur suresinin 3. ayetini oku.
- Aşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılBenim dinim bana helal kılış. Müslüman edip evlenirim.
00 Yorumla nefes alsın yeter diyoruz başka dinden olsa ne olur :D
00 Yorumlaben erkek olarak benim evlenmemde sorun yok ama bir müslüman kadın gayrimüslim ile evlenemez
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı. Öyle şey olmaz , çocuk olursa ne olacak? Neyse ben zaten herhangi dinden biriyle evlenmem
00 Yorumla
+1 yılbenimle inancıma göre evlenecek kadınla aynı dine mensup olsam bile evlenmem.
01 Yorumla
Soran+1 yılaynen en guzeli.
+1 yılKadin olsunda dil din irk guzellil falan gerekmiyor yeterki kadin olsun isterse kör topal olsun benim isimi gorur
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılevlenılmcek bır durum yok kı soncta ınsan mantıklı seven olsun birşeyler paylaşma sahıplenmeyı bılsn
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 20,3b cevap paylaştı.
+1 yılIbadetini düzgün bi. şekilde yapan biri islamı secmeyen biriyle evlenmenin yasak olduğunu da bilir.
00 Yorumla
+1 yılmüslüman olsun ya yoksa ne etcem elin cenabet gavurunu
00 Yorumlabenim dinime iman ederse evlenirim..
10 Yorumla
+1 yılBüyük ihtimalle hayır. Asla, asla dememek gerek :)
00 YorumlaNe onemi war ki sevdikten snra
00 Yorumla
+1 yılEvlenirim, sorun yok.
05 Yorumla- +1 yıl
Harama ya da günaha inanmıyorum...
- +1 yıl
eğer kadın zina etmişse müşrik erkek ya da zina etmiş erkekle evlenebilir. bilip bilmeden konuşma huseyins. ayet var. Nur suresi 3. ayet.
- +1 yıl
oku bir nur suresi 3. ayeti
Insana insan gözüyle bakmalı gerisi boş
00 Yorumla
+1 yılDaha ne isteyeceğiz Allah tan belamızı mı?
00 Yorumlaevlenırım. eger gercekten sevıyorsam
00 YorumlaBen evlenmem cunku sorun olur evlilikte
01 Yorumlaevlenirim insanlar bunu aşmalı bence
13 Yorumla- +1 yıl
bu güne kadar islam alimlerinin işine gelmediği için bunu anlatmıyolar. kadın zina ettiyse ancak müşrik erkekle veya zina eden erkekle evlenebilir erkekde aynı şekilde. indiajac3 bilip bilmeden konuşma.
+1 yılhayır evlenmem brad pitt olsa belki panpiş
10 Yorumla
+1 yılibadet yapimiyosam soruya cevap verebiliyom mu :s
00 YorumlaBen evlenirim de sen evlenemezsin
00 Yorumla
+1 yılÇok saçma soru, evet !
00 Yorumla
+1 yılDinine saygı duyduğu sürece sıkıntı yok
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 7,6b cevap paylaştı. olabilir neden olmasın :)
00 YorumlaEvlenebilirsin ;) bunda ne sorun var kii :))
00 Yorumla
+1 yılinsan olsun yeter gerisi hikaye ;)
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,8b cevap paylaştı.
+1 yılDinen caiz ama ben rahat edemem
00 Yorumla
+1 yılEvlenmem de evlenene de karismam banane yani haha
00 Yorumlayok evlenmem illaki müslüman olcak...
00 Yorumla
+1 yılKafirle falan evlenilmez müslümansa evlenilir
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılevet müslüman olmayı kabul etmesi şartıyla
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılevlenirim
16 Yorumla- +1 yıl
bir çoğu bizimkilerden çok iyi.
- +1 yıl
MERAK EDENLER İÇİN YAZİM: Nur suresi 3. ayet
Zina eden erkek, zina eden veya müşrik olan bir kadından başkası ile evlenmez; zina eden kadınla da ancak zina eden veya müşrik olan erkek evlenir. Bu, müminlere haram kılınmıştır. - +1 yıl
Allahın adaleti bu işte
- +1 yıl
işi dine dökersek ayet var
- +1 yıl
ayrıca şu da var: hani bizim toplumumuzda bir ikiyüzlülük var ya kadın yapamaz erkek yapar erkek yapsada istediğiyle evlenir diye. hatta bir laf var: erkeğin elinin kınası kadının yüzünün karası diye. işte bak hiçde öyle değilmiş zina eden erkek bakire kız alamaz. dinimize göre yasak... o kızlar zina etmiş adama yasak.
- +1 yıl
bu durumda noluyo bacısı gibi oluyo bence. çünkü evlenemez yasak. e bacın konumunda olan biriyle zina da edemezsin. hani madem öyle bakire kızla ben yapim zina etmiş olsun aliym. onuda yapamazsın çünkü bacın konumunda oluyo. o ancak gidip başka adamlarla yatıp kalkıcak o zaman seninle aynı konumda olucak.
Tabikide evlenirimmmmm. Buda soru mu şimdi.
00 Yorumlahayır..
00 YorumlaHayirr cook seviyorsa beni musluman olsunnn:)))
02 Yorumla- +1 yıl
allah için müslüman olunur, bir erkek ya da kadın için deil.
- Devamını Gör (19)
Devamını Gör(64)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem