Padişahın biri kılıbıklıkla itham ediliyormuş. Sonra karar vermiş ki, kılıbıkları ve herkeste bir parça kılıbıklık var olduğunu ortaya çıkarayım. İki çadır kurdurmuş ve tellâl çıkartmış: “Ey ahâli! Padişahımız iki çadır kurdurdu. Bir çadıra kılıbık olanlar, diğer çadıra kılıbık olmayanlar girecek! Kılıbık olmayanlara kese kese altın ihsan edecek. Numara yapanlara ise cezâ verecek!” Hurraaa, herkes kılıbık olanlar çadırına girmiş. Yalnız bir kişi kılıbık olmayanlar çadırına girmiş! Padişah demiş ki: “Aferin sana, gel bakalım, al şu kese altınları. Nasıl başardın, onu bir anlat hele!” “Valla Padişahım, bana hanım dedi ki, ‘Sakın kalabalığa karışma!’”
Kılıbıklıkla yardımı karıştırmamalıyız. Erkeğin hanımına yardım etmesi, Peygamberî bir ahlâktır. Çünkü, Hz. Muhammed (asm) hanımlarına yardım ederdi: Keçileri sağmış, giyeceklerini dikmiş, ayakkabılarını tamir etmiş, diğer ev işlerinde yardımcı olmuştur. Yardımcı olmak başka bir şey, kılıbıklık başka bir şey! Kılıbıklık, hanımının rotasına girmektir!
Eşinin sözünden çıkmayan erkegin fikri yoktur eşi baskindir ya da eşi her dediğini kabul ettirmej için baskı kuruyorrdur tehditle şantajla vs herkesin kendine özgü fikirleri olmalı çaba sarf etmeliler en azından sağlıklı ilişkide adalet demokrasi eşitlik vardır ilişkiler çatışma alanı değil aynı zamanda teslim olma alanı hiç degildir eşler birbirlerini her şartta bulunduğu konuma üstünn özellikler ine güvenerek ezmemelidir senden büyük Allah var dünyaya tek başına hukmetsen bile tek kurşunluk doğru yere geldogi müddetçe seni öldürür herkes geçici bu dünyada ölümsüzluk bulunana evren olumsuz olana dek
Bunu Türk kadınlarına sormak çok saçma olur. Bizim kızlar alışmış köleliğe evi süpürmek çamaşır yapmak yemek yapmak, en asil kadınlık görevi sanıyorlar 🧐 o nedenle kendisine aşık olan bir erkeğin ona değer verdiği için yemek ütü çamaşır yapmasına yardımcı olması bizim kadında ters etki yaratır kılıbık olursun gözünde. Türk kadınına değer verdin mi yandın erkekliğinden olursun gözlerinde. Sürüm sürüm süründürcen ki aşık olsun sana erkeği olarak görsün. Türkiye de ilişkiler evlilik vesaire kadının örf adet gereğince hizmetçilik oynamasından öteye gitmiyor.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Aşık olmak körü körüne birisine bağlanmayı, onun sözünden çıkmamayı gerektirmez. Dolayısıyla ben adının aşk olduğunu düşünmüyorum. Yalnızlık korkusu çektiğinden onu kaybetmemek adına her dediğini yerine getiriyor olabilir, halbuki bunun ne kadar sağlıksız olduğunu bilse... Evli bile olsa kişilerin kendi kararları, özel alanları olmalı.
Aşıktır. en azından kadını dövmüyordur aldatmıyordur. gerçi türk kadını böylesini sever serseri olanı. eşinin dediğini yapmayı acizlik sanarlar sonra da acı çekerler
Hayatımızdaki insanı dinlemek ve dikkate almak çok önemlidir. Özellikle kadınlar bu konuda çok şikayetçi oluyorlar fakat şöyle bir ayrım yapmak gerek; sözden çıkmayan her şeye tamam diyen kişiye bir müddet sonra kadın kişisi saygısını yitirir. Eşinin sözünden çıkmayan, her şeye olur diyen kişi biraz kılıbık oluyor.
Benim her dediğimi yapan erkekler genellikle manipülasyona açık insanlardı... Dengesizlerdi yani bugün benim yanımda dururlardı yarın bana sallayan birine hak verirlerdi, benim karşımda olurlardı. Sadece kadınının sözünden çıkmayan bir erkek... nasip olur mu be?
Akıllı erkekdir çünkü stres ve ölümsüzlük yaşamaz.. Sözü dinlenen kadın bu durumu bozmamak için erkeğe daha çok değer verir.. Birde çevrede olan havasını kaybetmemek için erkeği ile uyumlu tutum sergiler.
Her söylenilene tamam diyen, karısının etrafında pervane gibi dönen, kendi aklı ve iradesi ile hareket edemeyen erkek bana göre kılıbık ve aciz erkektir. Son derecede antipatiktir.
Bir karar alırken karısına danışan, karısına değer veren, üzmeyen ve daima arkasında dimdik duran erkek ise aşıktır, kalitelidir, adam gibi adamdır.
Ne her sözünü yaptırmak isteyip köle olarak veya cinsel obje olarak bakmalıyız ne de her söylediğine evet demeliyiz iki tarafta karşılıklı zaman zaman evet hayır diyebilmeli yoksa bu aptallık veya zalimlik olur sorunun cevabı her dediğini yapmak iyi bir şey değil.
Kılıbık ne ya, sevmeyen yardım etmez. Kılıbık diye diye adamları da kibarliktan uzaklaştırıyorlar. Hayır efendim, seven insan yardım eder, balkonda siler , yemekte yardımda eder, gerekirse bulaşık da yıkar. Çünkü sevdiği kadına destek olmak ister, aynı evde tüm yükü karşısındakine yıkarak bencil olmaz
Bana göre kılıbıktır ve fikirsizdir. İki tarafında her konuda söz sahibi olması ve bir fikri olması gerekir. Her denileni yapan erkek fazlasıyla sıkıcı erkektir ve değeride kalmaz
Eşinin sözünü dinleyen erkek eşini sevdiği ona saygı gösterdiği için dinler. Ben sevmeyip saygı göstermediğim birinin sözünü dinlemem fikirlerini de umursamam. Ama nedense çoğu kız da onların sözünü dinlemeyen onlara zorla söz geçiren tiplerden hoşlanıyor.
Aslında baktığın zaman ne kılıbık tır ne de aşıktır sadece bir taraf kendi hükümranlığını ilan etmiş diğer tarafta onun köleliğini yapmaktadır diyelim Bence böyle daha Somut bir açıklama olur
Bu sözden çıkmama olayını doğru bulmuyorum, sevmiyorum. Ne erkek, ne kadın bu durumda kalmamalı. İki koskaca insan hayatlarına birbirini dahil etmeye karar verene kadar tanıma sureci olur illa. Rahatsızlık durulan durumlar farkedılır ve ona gore makul cozumler bulunur. Kaybetme korkusunu kullanarak hayatındakı insana bunu yapmamalı kimse.
davranışının ardındaki duygu önemli, zayıflıgından, sevgı bagımlılıgından eşinin her dediğini yapıyorsa hastadır ve kılıbık dıyebılırsın cunku o kadar bagımlıki en ufak ters hareket yapamıyor bu durumda tehlıkelı erkekdir de cunku bastırılmış öfkesı, kini vardır ve ıcınden seytanı kötülükler gecer ve sık sık hastalanır cunku o ıcındekı kin onun bedenını cılız yapar ama davranısının arkasında gercek guc , mertlık, durustluk varsa o kılıbık degıldır ve gogsunde guvenle uyursun
Bence kötü niyetli degil tatlış.. ama bazı insanlar haşin baskın karakterleri sever yeri geldiginde anlayışla karşılayan empati yapabilen ama ilişkiyi yöneten insanlar iyidir
Bence çok sevdiğinden dolayı eşinin sözünden çıkmıyordu. Ayrıca eşinin sözünü dinlemek erkeğin zayıf olduğunu degil, emânetine değer verdiğini gösterir..
Bence çok sevdiğinden dolayı eşinin sözünden çıkmıyordur. Ayrıca eşinin sözünü dinlemek erkeğin zayıf olduğunu degil, emânetine değer verdiğini gösterir..
Eşini dinlese kılıbık dersiniz annesinin sözünü dinlese ana kuzusu dersiniz. Eşini dinlemese öküz ödün dersiniz. Pardon siz kadınlar nasıl bir erkek hayal edersiniz?
Evet eşinin sözünden çıkmayan erkek kılıbıktır. Erkek değer versin, ev işlerine yardım etsin, eşini savunsun biraz hanımcı da olsun ama eşinin sözleriyle hareket etmesin. Kendi fikri olsun, kendi düşünceleri olsun, kendini ifade edebilsin.
Kılıbık değil kalbi ılıktır. Eşini üzmemek icin ona zarar gelmemsi icin yapilan fedakarliktir fakat bu durum tek tarafli degil iki taraflı olmalidir ne erkek kadinin uzerinde baski kurmali nede kadin erkeğin uzerinde baskı kurmamalidir😊😊😊
Erkeğin sözünden çıkmayan kadınlara ne diyoruz? Nedense erkekler kadınların sözünden çıkmayınca onları ezik olarak görüyorsunuz. Bu düşüncede olan hemcinslerimde de mevcut. Yazık böyle düşünenlere. Hayat müşterektir. Sevmesini bilen, sevdiğini üzmez.
Eşinin sözünden çıkmamak ile erkeğin baskın olması arasındaki davranış farklı göremiyorum. Ne demek yani illa bir tarafın sözü mü baskın olması gerekiyor. Tercihen hanımcı biri olmak isterim, zaten arkadaşım yok, en azından sadece eşimle ilgilenirim.
Aşık. Ben bu kılıbık olayına çok sinir oluyorum. Eşinin sözünden çıkmama olayı da saçma. Her ikisi de ayrı bir hayat her ne kadar evli olunsa da. Kendilerine özel alanı da olmalı eşlerin ve bu konuda birbirlerine saygılı olmalılar. Bir tarafın sürekli baskın gelmesi o birlikteliği baltalar. Sonuçta evlilikte hayat müşterektir.
Kadınlar kocasının sözünden çıkmayınca tamam , erkek karısının sözünden çıkmayınca kılıbık😒 asıl kılıbık çevresine söz geçirtemeyip yanındakine hahatı zindan edene denmeli
Duruma göre değiştiğini düşünüyorum çoğu kadının tribi cidden çekilmiyor, şahsen karşımda suratı asık bir insanın oturmasını istemem ama trip atıcak diye çok fazla yüz vermekte saçma gerektiği yerde hayır demesini de bilmeli insan. Sonuç olarak kılıbıktır.
bence aşktan yana olabilir ama belli bir seviye düzeyinde sözünden çıkmamazlık eğer ki bu aşktan daha fazlaya giderse o zaman kılıbık olabilir. - aslında her erkeğin içinde bir kılıbık kişiliği yatıyor ama pek fazla dışarı vurdurmamaya çalışıyorlar kasmayın bunu bütün kadınlar biliyor zaaflarınızdan vurmaya başlıcaklar :)
Eğer ileride evlenirsem kesinlikle kılıbık olurum. Karım olacak kişiden korktuğum ya da çekineceğimden değil kendi isteğimle kılıbık olurum. Çünkü evlilik de ipler kadının elinde olursa o evlilik daha sağlıklı oluyor. Karım izin vermezse izin vermediği bir şeyi de yapmam. Evin reisi hanım olması evliliği kurtarır
Kılıbıklik ile aşık olan adam davranislari hep karıştırılıyor bence kılıbık adamin karekteri zayiftir kendine ait kararları olmayan başkasına bagimli yasayan insandir.
Eşini seviyor demek. O aradaki birlikteliğe gıptayla bakılmalı. En güzel yuva karşılıklı saygı ve mutluluğun olduğu yuvadır.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Eşinin sözünü dinlemek diye tabir edilirse tabii ki farklı algılanır. Erkeğe şunu yap, bunu yapmadan gelme vs. Diyenler nadirdir bence. Değer veren de kendi isteğiyle yapacağı için kılıbıklık diyemeyiz diyebilirim.