2 ay
İşlerim iyi gitmediği için eşim boşanmak istiyor, ne yapmalıyım?

Gizli Üye
5 yıllık evliyim, 2 çocuğumuz var ve karım boşanmak istiyor. Ticaretle uğraşıyorum. Malum ekonomik krizden ötürü işlerim biraz bozuldu ve bu da ilişkimize yansıdı. Eşim çalışan bir kadın. Ailesi, özellikle kardeşleri onu bana karşı kışkırtıyor. Aramızda diyalog kalmadı, aynı evde iki yabancı gibiyiz. Aramızda daha önce kavga gürültü, aldatma, saygısızlık hiç olmadı. Ailesinin etkisinde kalıyor. Ben onu seviyorum ama o bana karşı hislerinin tükendiğini söyledi. Yuvamızı bozmak istemiyorum. Tek başına çocuklarımıza bakamaz, biliyorum, onların mağdur olmasını istemiyorum. Kadınlar eşinizin başına böyle bir iş gelse ne yapardınız?
Güncellemeler:
Bi'Bilen
Av. Ayşe Acar Umut Ne Diyor?
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş- Sadece maddi durumların böyle bir şeye sebep olacağını düşünmüyorum. Sanki başka şeylerde var bence sen onlara bir odaklan. Ailesinin etki ettiğini bir kafandan çıkar eşine bak bir dinle onun için ne eksik acaba evliliğinizde? Para meselesi dert edilecek bir şey değil çalışmak istersen bir şekilde çözersin bu durumu. Sadece bu sebepten dolayı iki çocuğunun babasını terk etmeyi düşünmez bir kadın. Eksik olan şeyleri bul çözmeye çalış. Ama eğer yine de gitmek isterse iki çocuğuna rağmen durduramazsın.4|10|0Görüş hala geçerli mi?
En İyi Kız Görüşleri
- Erkek varlıkta , kadın yoklukta kendini belli eder derler..
Evlilikte imza atarken iyi ve kötü günde eşimin yanında olacağım diyerekten imza atılıyor..
Fakat eşler en ufak bir sorun ve ekonomik krizde yokluğa sıkıntıya katlanamıyor malesef.
Fakat sadece işin iyi gitmediği için boşanmaz bir kadın
. bunun altında yatan başka sebebler vardır.
. ve sana söylemediği etkenler olayı boşanma noktasına getirmiştir. Mesela senin de dediğin gibi etrafın dolduruşu ve gazına da gelmiş olabilir. Fakat eşinin düşünemediği bir şey var.. Akıl veren çok olur ekmek veren olmaz.. Senden ayrılınca kendi ailesi ne onu nede çocukları istemeyecek. Eşin kendi evindeki rahatı onların yanında bulamaz.. çocuklar göze batar. evdeki haraketleri göze batar ekmek dilimden ayrılmış bir kere ailesine fazla güvenmesin bence eşin0|40|0Görüş hala geçerli mi? - Sadece nede buysa eşiniz nankörlük yapmış.
Tabi onu incitecek başka şeyler gerçekten yapmadıysanız. Mesela ailesi onu dolduruyor düşüncesiyle ailesini devamlı konu ediyor iseniz bu evliliği gerçekten yoran bir konudur.
Eşinizle detaylı olarak sakince konuşun hangi noktada da çıkmaza girmiş size anlatmasını isteyin.
Eğer mesele sadece maddi surumunuzsa bunun düzeleceği konusunda telkin verin12|110|1Görüş hala geçerli mi?
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!Benzer Sorular
Ben böyle bir durumda kaderimdeki insanla nasıl karşılaşabilirim Allah aşkına?
Sevgilimden ayrıldıktan sonra başka bir erkekle birlikte oldum ve tekrar sevgilime döndüm gerçeği öğrendi eşitlenmek istiyor?
Karşı cinste hoşunuza giden fiziksel özellikler nelerdir?
İnternetten Konuştuğum bir çocuğa görüşmek istediğimi belirtince konuşma kesiliyor?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor
12980- paranı seviyormuş o bas tekmeyi gitsin.
durumunu toparlayınca da kurban kesersin öyle birinden kurtulduğun için sdjkg5|50|1- Hepsini Göster Daha Az Göster
- peki eşinin sözünü dinleyebilecek birisi yok mu
belki onu dinler
Arkadaş olur bir aile büyüğü olabilir
Bu yüzden bir çok evlilik bitiyor aslında..
acı ama gerçek1|10|0 - Evlilik iyi günde kötü günde yanında olmaktır. Hayırlı kadın bu olsa gerek0|10|0
- Eşinizle bu konuyu konuşun. Konu sadece iş değil.0|00|0
- Sana göre işlerin kötü diye, ona göre ne kim bilir? Parasal sebepler boşanma düşüncesinde etken ama gerçekçi ol tek başına sebep değil. İki tatlı söze ne kadınlar ne parasız adamlara aşık oluyorlar, demem o ki kadınlar kolay aslında, duygusal olarak yalniz hissediyorsaniz, konuşacak bisey kalmadıysa bu asil sebep. Ama zamanla kısır döngüye girip sebeplerimiz sonuç oluyor. 2 çocugunuz var anne, banasınız ama tekrar kadın ve erkek olun. Karı kocadan önce tekrar sevgili olun, inan taşa kırmızı kurdela sarsan mutlu olur para mara bahane. Onun duygularını harekete geçir.0|20|0
- Öncelikle geçmiş olsun ve hakkınızda hayırlısı olsun..
Fakat hiçbir kadın evinde ve yuvasında mutlu ise, Maddiyatı kötü diye eşinden ayrılmaz yani altında başka sebepler de vardır şu an bize anlatmadığın, elbette anlatmak zorunda değilsin ama şu an seni haklı eşine haksız diyemeyiz.. eminim eşinin de anlatacağı bir çok şey vardır..
Ayrıca ben çalışmıyorsam ve işimde yetmiyorsa bu bir yerden sonra sorun olabilir ama Ben çalışıyorsam ve para getiriyorsam eşimin durumunun kötü olması problem değil..0|20|0Bence de tek taraflı bakmamak gerek. Senin farkında bile olmadığın çok büyük sorunlar olabilir. Kadınlar detaycıdir.. şeytan ayrıntıda gizlidir. Sende bu çerçevede çok güzel özetlemissin
- Eş dediğin sadece iyi zamanlarında değil, kötü zamanlarında da yanında olmalı. Verdiği söz ihanet ediyor. Ayrıca eşin yetişkin bir kadın neden başkalarının lafıyla hareket ediyor? Kendi aklı ona yetmiyor mu? Kusura bakma ama eşin bencil ve saftirik birine benziyor. Al karşına güzelce konuş ya da aklı başında olan bir aile büyüğünle konuştur. Bir yuva kolay kurulmuyor. Çocuklarınıza da yazık. İnsan hiç değilse çocuklarını hatrına evliliğine devam eder. Misal sen her şeye rağmen evliliğini bitirmek istemiyorsun. Eş dediğin senin gibi olur.1|10|0
- evlilik iyi günde kötü günde demektir.. işin içinde aldatama , hakeret ve saygısızlık Yok ise bu kadar eşler birbirini yipratmamali... esinde maddi durumun zorluğu ile stresli olabilir.. esini dolduruşa getiriyorlar ise bu konuyu onunla arani duzelttiten SONRA konusmalisin.. eşini karşına al ve konuş ben bir eşim erkeğim elimden geleni yapıyorum evlilik iyi gün kötü günde demek sen beni bu günde yalnız bırakmakta ısrarlı isen sana birsey diyemiyorum de.. aillemi seni seviyorum senin desteğine ihtiyacım var de ve arayi yumuşatmaya çalış... cok daha sonra ailesi ile ilgili sorunu sakin bir zamanda konuş anlat rahatsız olduğun şeyleri fazlaca eleştiri yapmadan sakince0|10|0
- Bunun adı sevgi değil, evlilik hiç değil. İyi günde, kötü günde dillere pelesenk olmuş bir cümle. Aslında biz onu yemin etme, söz verme diye biliyorduk ama neyse. Ne olursa olsun maddi problemlerin evliliğimi yıkmasına izin vermezdim. Para varken aşk, para yokken hisler bitti. Böyle bir kadının senden ayrılması senin için en hayırlısı olur kardeşim.2|42|1
- Neticede elinizde olmayan nedenlerle işleriniz rast gitmiyor, kaldı ki eşinizin çalışması bu durumlarda avantaj olabilir. En azından bir süre tek maaşla idare edebilirsiniz. Bence sorun sizin işlerinizin kötü gitmesi değil de, eşinizin ailesinin sözlerine sürekli kulak vermesi.
Ona bunun yanlış bir şey olduğunu anlatmaya çalışın, kabul etmiyorsa bırakın nasıl mutlu olacaksa o şekilde davransın.0|10|0 - Gizli Üye2 ayBence anlatmadigin seyler var. Bir kadinin en son isteyecegi seydir bosanmak, yuva dagitmak. Bunun icin cok fedakarlik yapar, erkegin ters hareketlerine goz yumar. Kimi zaman aldatmasina bile. Ama bir yere kadar. Sana kendi icinde cok şans vermistir ama sen farketmeyip sanslarini tuketmissindir. Kadin bu noktaya geliyorsa cok dusunmustur. Sana cok sans vermistir, cocuklarini düşünmüştür. Son care olarak bosanmaktan baska caresi kalmamistir. Tek sorunun para oldugunu dusunmuyorum. Aile de degil. Calisan kadınmis parayi sorun edecegini sanmiyorum. Istese sana yardimci olur, destek olur koymaz seni boyle bir durumda. Benim param kocamin parasi da der. Senin icin parasini da tum altinlarini da çıkarır koyar ortaya. Mutlaka baska seyler var ki bu karari almış. Kadin tek sebepten dolayi bosanma karari almaz. Bircok sebebi vardır.0|20|0
- Sen o kadını boşa onun bunun ağzına bakan insanla ömür geçmez bu gün işini bahane eder soğur yarın kıyafetini uyumanı gezmeni o soğukluk girmişse araya çabalama sen yorulursun al karşına iyilikle anlat anlarsa ne ala anlamazsa boşan gitsin çok bilmiş ailesinin yanına geçen zamanın telafisi yok0|30|0
- Gizli Üye2 aySizin işlerinizde düşüş olabilir inşallah düzelir, işleriniz artar. Bu ekonomik sıkıntı ülkemizin bir sorunu malesef. Sizin durumunuza ele alacak olursak, siz sonuç olarak çalışıyorsunuz ve eşinizde çalışıyormuş. Siz elinizden geldiğince çabaladığınız halde eşinizin böyle bir düşüncede olması yanlış birşey. Belki başka iş yaparsınız , belki sonradan daha iyi olur işleriniz hayat bu her zaman herşey mükemmel gitmiyor. Bunun eşinizde farkında olması gerek ama bunu yapamıyorsa bunu onunla güzel bir şekilde konuşun. Her zaman eşinizin ve çocuklarınızın yanında olduğunuzu ve onlara her daim destek olduğunuzu tekrar söyleyin, onları çok sevdiğinizi gösterin. Baktınızki istediğiniz gibi gitmiyor ki bu inşallah olmaz, bu durumda eşinizin ailesiyle konuşmayı deneyin. İnşallah herşey düzelir evliliginiz ve işiniz daha iyi olur, iyi günler.0|10|0
- Senin eşin parayla saadet olur cinsinden
Malesef eskiden kuru ekmek soğan ekmek
Yiyerek gününü geçiren analarımız babalarımız var ne yaşamışlarsa o evin içinde kalmış
Şimdiye bakıyoruz kadınlar erkek olmuş erkekler kadın olmuş
Zırt diye ben boşanmak istiyorum
Evlilik pazara kadar değil mezara kadar0|00|0 - Sevgili dostum bir bayan senden ayrılmak istiyorsa bu sonradan alınan bir karar değil, Üzgünüm ama bu daha önceden alınan bir karardır.
Kadınlarda hipergami vardır statüsü yüksek ise kadının gelir düzeyi , eğitimi vb
daha üstün olan statüye sahip olan birisi ile hayatını sürdürmek ister.
Yuvam yıkılmasın diye uğraşma sakın, O yuva zaten yıkılmış hemde baya bir önceden, Kesinlikle onunla boşan ve çok başarılı ol.0|00|0 - Senin ticari hayatın ile alakalı senden boşanmak istiyorsa, zaten seninle evlenmesinin sebebi maddi durumunmuş gibi görünüyor. O nedenle de bence çok da uzatma, istemeyenin peşinden gidilmez. Sana ilk boşanmak istiyorum dediğinde, tamam olur dersen, sen değil o kendine dert edinir, bu kadar kolay mı vazgeçiyor benden diye0|00|0
- Ya eşinizin yaptiği çok yanlış onemli olan zor gunde destek çıkabilmektir. Zaten evlenirken bosuna denilmiyor iyi günde , kötü günde, hastalikta , sağlikta diye. Bence esinizi güzel bir üslupla konuşun ani kararlarin insanı sonradan pişman ettiğini söyleyin. Sizin tüm cabalariniza ragmen hala aynı şekilde devam ediyorsa artık yapacak bir şey yok kendi haline birakin. Çunku Siz elinizden geleni yapmış oluyorsunuz gerisi de eşinizi kalıyor.0|20|0
- Aklınızı kullanmalısınız tek sorun buysa çözmeye çalışın (Ailesi kışkırtiyorsa ve sana kızgınsa onun istediklerine tamam de senin elinde olmayan şeylere kızamaz başka sebepleride olmalı ayrılmak istemiyorsan idare etmeye çalış) Tabi onunda yapması gerekenler var aklını kullanması gerek ama o burda yok fikir versemde boşa olur..0|20|0
- Kardeşim takmayın artık kimseye muhtaç değiliz gitmek isteyen varsa bırakın gitsin hem de cehennemin en dibine... Ben de 6 yıllık evliydim sonra kaza yaptım öyle çok bir sıkıntım olmamasına rağmen yarım yamalak bir kocayla kaldım ortada dedi ben de en son ayrıldım boşanma davası da açacağım inşallah1|10|0
- Ne olursa olsun eşin ailesinin dolduruşuna gelmemeliydi. Kendi de çalışıyor. Sen de kısa süre sonra düzene sokardın işlerini. Sana destek olması gerekirken sırtını dönmesi evliliğinize yakışmamış. Anladığım kadarıyla boşanmakta kararlı görünüyor. Zaten ailesinin lafıyla seni boşama kararı aldıysa duygusal bir bağ kalmadı aranızda demektir. Mecburen ayrılma kararına saygı duyacaksın. Bu saatten sonra çocukların için çabalarsın sadece...0|20|0
- Öncelikle geçmiş olsun. Bence sadece konu maddiyat ve iş olmayabilir. Çünkü yuva yıkmak öyle kolay değil bir de çocuklarınız varsa... Siz bence başka konulara da odaklanın. Eşinizin anlatmadığı bir durum olmalı ya da kırıldığı bir şeyler...
Diğer sorunuza cevap verecek olursam, ben varlığı da yokluğuda gördüğüm için maddi durumu kötüye giden eşimi sırf bu yüzden bırakmam. Hatta taşın altına bende elimi koyar destek olurdum.0|20|0 - Adam evlendirirken: " Siz A, B kişisini iyi günde, kötü günde, hastalıkta ve sağlıkta eşiniz olarak kabul ediyor musunuz?" Diye sorar.
A kişisi de:" EVEEETTT!!" Der.:)
Boşuna sorulmuyordur herhalde bu soru.
Kii sorulmasa bile bir ömür yaşayacağını düşündüğün için kabul edersin.
Şimdi böyle bir durumda yanında olacağına boşanmak da nedir?
Üstelik çalışıyormuş. Kadınlara fazla mı fırsat verildi diye düşünmüyor değilim...
Yapılmamalı böyle bir şey.:)1|11|0 - Bu saatten sonra Hacı Sabancı'yla mı evlenecek? Başka birini bulup evlense onun da maddiyatı iyi olmayabilir. Pandemi dönemindeyiz çok büyük kurumsal firmalar bile biraz da olsa zarar görmüştür belki maddi anlamda. Ayrılmak için güzel bir bahane olmuş sizin işlerin iyi gitmemesi. Şimdi çoluğunu çocuğumu babalı büyüteyim zaten ben de de para var adamın huyları da kötü değil. Bu saatten sonra evleneceğim adam iyi mi çıkacak diyen yok. Ortalık çok kötü iyi insanı gördüğünüz zaman onu pırlanta, yakut gibi göreceksiniz. Bir haberleri izleyin kesenler, biçenler, manyaklar, kontaklar.0|20|0
- Yenge aile tarafı arkadaş vs. Etkisinde kalarak biriktirmiş
Siz müdahale etmeyerek birikmesine müsaade etmişsiniz tabikide maddiyatın tesiri var fakat asıl sorun iletişim kopukluğunuz diye tahmin ediyorum.. Eşinizle geçirdiğin güzel anıları hatırlayın ve hatırlatın eşinizin sağı solu dinlememesi için sizi dinlemesi gerekir.. ülkemizdeki boşanmaların %70 i bu sebeplerden oluşuyor.. tavsiyem eşinize eski sevgi ve güveninizi tekrar aşılamak için onun yanında olun0|10|0 - Evlilik sırf bu nedenle bitmesi pek mantıklı gelmiyor bana baska nedenlerde olabilir mi eşine gore çünkü benim teyzem ve eniştem çalışıyordu ve eniştem işi gitti 5 yıldır işsiz teyzemin maaşı var sadece ve eşini bırakmadı bi çözüm bulmaya calisiyorlar ama aralarında sevgi saygı olduğu için para yüzünden yuvalarını bozmadılar yani baska seyler olabilir0|10|0
- Artık millet çıkarcı, ekomomi de sıkıntılı, zaten maddi durumun iyiyse nile garantisi olmuyor artık. Memurları bile pat kadar şutlayabiliyorlar. Millet menfaatçi en çok da bayanlar. Aile kışkırtoyorsa o evlilikten hayır felmez zaten çocuklar büyümüş biraz. Tek başına bakar daha doğrusu annesi falan bakar. Beni soruyorsan ben sorun etmem, işleri kötüleşirse.0|10|0
- açıkçası maddiyat için evlenmezdim ben. Ki eğer çocuklarınız varsa (çocuklarım için boşanmam deme gelecekte daha büyük sıkıntı yaşarlar) karın çocuklarını düşünmüyorsa onu karşına alıp açık açık anlat. he hayla aklı başına gelmiyorsa ailesi sıkıştırıyorsa ayrı kalalım de (Boşan demiyorum) ayrı köşelerde biraz da boşandığında neler yaşayabileceğini görsün. Bir anlık karar ile hareket ediyorsa zaten döner eğer zaten para için vede uzun zamandır sevgisizliğinde olması yüzünden bu süreci güzel atlatıyorsa boşan derim. Ama bu senin kararın iyi ve her yönden düşün.0|10|0
- Eşiniz başak burcu galiba. Bir kısım o burc kadinlar maddiyata onem verir. Bu durumun duzelecegi vs böyle konuşma yapin güven verici. Bir süre konuşmayın kalbinizi kirik oldugunu boyle birseyi ondan beklendiğinizi söyleyip bir sure uzak durun konuşmayın... Kadinlar böyledir ilgi gördükçe simarir vazgeçilmez olduğunu sanar ve erkekleri yorar siz az kenara cekilin bakalım ne yapacak0|11|0
- Bu sadece senin başına gelen bir şey değil, inan buna. Para bitti mi aşkı kaln kadın nerede ise hiç yok. Kadın paraya, mala, mülke, ihtişama, şöhrete, makam ve mevkiye aşıktır. Gerisi palavra. Yok aşkım sadece sen ol bana yeter diyen kadın. İşin zor ve ben olsam zerre düşünmezdim. Madem seçimini yapmış, işte kapı derdim, herkes işine, yoluna derdim.0|10|0
- Sen burada karını çocuklarını düşünürken o seni düşünmüyorsa eğer affedersin ama bu onun aptallığı olur. Ailesinin dedikleriyle hareket ediyorsa bu onun suçu. Yanlış anlama seni ona karşı kışkırtmıyorum ama bu kadın seni sevseydi iyi gününde kötü gününde destekçin olurdu. Pandemi döneminde neredeyse herkes zorluklarla mücadele ediyor ama pes etmiyor. Karın senden boşanınca zengin biriyle evlenip mutlu bir evlilik falan mı kuracağını düşünüyor acaba çok merak ettim.
benim sana tavsiyem karınla otur karşılıklı bir konuş. Sana karşı olan tavırlarına falan bak. Olmuyorsa da zorlama pişman olup dönecek olan o.0|10|0 - Ailesinin kaderini başka insanların laflarına, düşüncelerine bırakan kadından da erkekten de asla hayır gelmez. İki çocuk annesinin bu denli maddiyata bağlı problemler çıkarması akıl karı değil. Evliliğin temeli sevgiye dayanır insanlar her zaman sevebilecekleri birini bulamaz bulmuşken de böyle bir konu için ayrılmaz. Uzun lafın kısası maddiyat işin bahanesi...0|10|0
- İyi günde olur kötü günde ticaretle uğraşan ya da işçiyle evlenen her insan bilir bunun iniş çıkışlarını biranda iştende çıkarılabilirsin çğnkü özel sektör bu devlet dairesi değil ama eşin etki altındaysa oturup konuş onunla bağırmadan gğzelce artısını eksisini konuş çocuklarını konuş geleceğinizi istemiyorsa başka bşr işte çalışmayı teklif et0|10|0
- Eşim işsiz bile kalsa daha çok çalışırım durumu toparlamaya çalışırım. İnsanlık hali. Ama tabi seven kadın yapar bunu. Senin eşin seni değil işini paranı sevmiş. Bence de boşanman daha dogru bir karar olur. Çocuklar yine sizin çocuklariniz. Huzursuz bir ortamda büyümelerindense iki ayrı evleri olsun ve bazen sende bazen anne de Kalsınlar.0|10|0
- Zaten aldatma yoksa Türkiyedeki evlilikleri hep aileler bozuyor. Yalan yok bugün evlensem bir şey olsa aileme söylesem hemen onu kötülemeye başlarlar. O yüzden uzun evlilik sürdürmek isteyen aile sırlarını ailesine yakın arkadaşına filan söylemesin. Büyük ihtimalle kendi çalıştığı için evi ben geçindiriyorum havasına girmiştir. Ev hanımı kadın olsa belki daha çok sabrederdi.1|10|0
- Para yoksa huzur da yok dedikleri bu olsa gerek.
Fakat bilmiyorlar ki çok paranın girdiği evde de huzur yok...
Boşver ver çocukları baksın büyüyünce gelir bulurlar seni çocukların.
Sen hep çocuklarına destek ol bırak baksın...0|20|0 - Gizli Üye2 ayÇok daha fenası geldi ve ailelerimize asla duyurmadık, bırak kenarda köşede bişeyler olmasını parmağımızdaki alyansa kadar bozdurduk cocuklara mama bez aldık bir gün ısyan etmedim ne bıcım adamsın para getir demedim ama sonc paragı bulur bulmaz aldatılan ben oldum haram zıkkım olsun size ne dıyecegımı bılemıyorum. Aranızda problemler olmadıysa eşinizin istan rtmesi yersiz0|10|0
- Kadınları da anlamıyorum artık ya tek dert gecim sıkıntısı olsun sağlık olduğu sürece para kazanılır bir şekilde0|30|0
- Bırak boşasın seni zor günde istemeyip tek başına bırakan kadından zaten karı olmazdı ömürde geçmezdi. evlilik bu değil çünkü sana destek olacağı yerde ona buna uyup ta laf söz dinleyenden hayır gelmez ilerde zaten pişman olacaktırda.0|20|0
- Valla işler iyi gitmediği için bosandıgına bir bayan olarak pek anlam veremedim bunu bir gün olabilecek düşüncesi ile evlenmesi lazımdı bir de bence başka birsey den bosanmak istıyor ama şu an öyle demesi de ne bilim ben bayan oldugum halde inandırıcı gelmedi0|00|0
- İyi gün eşi imiş kendisi.. maddi koşullar her vakit sıkıntı yaratabilir ticaret böyledir.. lakin eşin aynı zamanda el akıllı yani ailesini dinliyor.. bilemiyorum bu evlilik her halükarda sıkıntı.0|00|0
- Evlilik bu kadar basit bişey olmamalı insanın başına herşey geliyor hayatta hep durumun güzel olacak diye bişy yok insan yanında sandıklarını böyle zor günlerde anlıyor eşinde yanında olmak istemiyor para boşanma sebebi olmamalı bu hayatta herşey para değil ya0|00|0
- Güzel kardeşim sen gönlünü ferah tut. İş bulunur yine evine yuvana bakarsın.
Eşini diğer kişilerin doldurmasını önlemek için daha fazla iletişimde kal.
Negatif konuşmalar yerine empati yaptırın eşinize. Ailenin temelinin anne baba olduğunu eşinize ısrarla vurgulayın.
Sakin ve yapıcı bir şekilde konuşmanızda büyük fayda var.0|00|0 - Kusura bakmayın ama burada konu siz değilsiniz, ilk önce çocuklarınızı düşünmelisiniz, iyi yap doğur sonra ikinciyi de yap sonra neymiş araya soğukluk girmiş miş, o çucukları hiç düşünmüyormusunuz, daha ergen bile değillerdir kesin0|10|0
- işte hayal kırıklığı :( neler hissettiğini anlayabiliyorum. sakinliğini koru ve eşini biraz gözlemle, seni gerçekten seviyor mu sevmiyor mu onu iyice anladıktan sonra eğer sevmediğini hissedersen boşanmak son çare artık :/0|10|0
- Eğer görünen tek sebep buysa zaten kafasına koymuş demektir. Kafasinda bitirmiş olabilir yani her şeyi. Sürekli boyle devam ederse daha da zarar görebilir cocuk söz konusu çünkü bu konuda en cok onlari korumak önemli psikolojik açıdan.0|10|0
- yani bu ciddi bir konu...
en doğru kararı sen verirsin...
benim nacizane fikrim ; boşa gitsin...
kötü günde yanımda olmayan kadın, zaten ışığı kapattığımda güvenmediğimden yanında yatamacağım kadındır...
sen bilirsin...0|10|0 - Eşin kac yaşında kendi kararlarını kendi verecek yaşta değil mi? kusura bakma ama ya sen işlerinden dolayı yaşanan olumsuzlukları eve yansıtmışsın ya da eşin senden ayrılmak için ailesini bahane ediyor0|10|0
- Bence boşanmak doğru bi karar değil üstelik maddiyat konusunu bahane ederek sana destek çıkmalı zaten şu an psikolojin iyi değil o da böyle yaparak daha da seni kötü etkiliyor yanlış yapıyor bana göre yanında olmalı karşında değil.0|10|0
- Eeee sefalet kapıdan girdimi muhabbet bacadan uçup gidermis? Nerde iyi kötü günde hastalık ta sağlıkta imza atmak? Ey yavrum ey hep sozde yemin ediyorum. Varım yoğum 500 TL param var kimseye zırnık yok bu saatten sonra hadi bakalım0|10|0
- Hiçbir kadın güzelim yuvasını bozmak istemez illaki hataların vardır , hemen boşanmak yerine bi süre belki bir yıl ayrı yaşamalısınız sen de o sırada işlerini toparlarsın inşallah ailesine de güvensin çocuklu kadın bi yere sığamıyor0|10|0
- Madem o istiyor boşanmayı boşan sen de
Sana kadın mı yok kendi düşünsün artık
Kaç yaşına gelmis 2 tane cocugu var hala anasının etrafın ağzına mı bakıyor?1|10|0 - İmkanın varsa şehir değiştir. Biraz gemileri yak derim. Fakat imkan yoksa sen de sert çık kardeşim. Pısırık olmamak önemli. Kaçan kovalanır. O çalışmasa sen ağzını açmazsın. Onun sana karşı bu tavrı birilerinin kışkırtması ile olacak değil. Kendisinde de sana karşı var isteksizlik. Yoksa herkese ağzının payını verir.1|10|0
- Tek sebep buysa ayrılığa değecek bir konu değil. İki tane çocuk var ve bitmesi durumunda mağdur olacaklar onlar olacak. Eşinle bir ilişki terapistine gidebilsen belki aranızdaki sorunu çözersiniz0|20|0
- Bence boşa ve işlerini düzelt yeni birisini bul.. evlenirken iyi günde kötü günde deniliyor bazılarına bu sözlerin sadece iyi günde olanı söylenmiş sanırım..0|20|0
- Yol ver gitsin, ekonomik olarak işler düzeldiğinde sana çok pişmanım diyerek de dönmek isterse hiç şaşırma. İşte o zaman gerçek yüzünü görürsün sevgili (!) eşinin.0|20|0
- İslam dinine inancım olmasada Muhammed ne güzel demiş: biriyle 4 şey için evlenilir
1. Mal mülk servet ve zenginliği için
2. Asaleti ve soyu için
3. Güzelliği / Yakışıklılığı için
4. Dindarlığı için
İlk üçü geçicidir, siz dindar olanını tercih edin, daha başka tabirle (ahlaklı, namuslu, seni satmayacak, sadık ve seni sen olduğun için seven) birini tercih edin..1|10|0 - Islerinin iyi olmadigindan bosanmak istedigine emin misin oncelikle. Ikincisi bilemiyorum zor birdurum0|00|0
- Sırf işin kötü gitti diye sana destek olmak yerine boşanalım diyorsa zaten boşanın gitsin. Böyle biriyle ömür geçmez.0|00|0
- Valla abi evlendigimizden beri afedersin kıçımız doğrulmadı bende çalismiyorum Şu an bi bebişimiz var evdeyim ben eşime hep destek olmaya calisiyorum yani para meselesi yüzünden yuvayi dagitmak istiyorsa zaten bosver gitsin he sen g3reksiz harcamalar yaparsin maddi sıkıntın oldugu halde gider orda hirda yersin kadın ona tepkilidir o zaman bisey diyemem0|10|0
- Yani kadın çalışıyorsa onun parasıyla da idare edebilirsiniz ayrı gayrı oluyorsa o evlilik olmaz ki sadece çocuklar icin de kendinizi küçük düşürmeyin karşısında bence0|10|0
- Daha Fazla (149)
Benzer Benceler
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > İşlerim iyi gitmediği için eşim boşanmak istiyor, ne yapmalıyım?
En İyi Görüş(eig) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Evet Hayır
Eşiniz paylaşımınızda dile getirdiğiniz sebepleri öne sürerek boşanma davası açabilir. Ancak sizde ekonomik durumunuzun ileride tekrar düzelebileceğini, evlilik birliğini eşlerin birlikte temsil ettiğini ve yönettiğini, evlilik süresince taraflar arasında herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını belirterek boşanma davasının reddini isteyebilirsiniz.
Hakim öne sürülen iddiaları mevcut deliller ile serbestçe takdir ederek neticede boşanmanıza ya da boşanma davasının reddine karar verecektir. Bu aşamada müşterek çocuklarınızın velayeti, onların menfaati göz önüne alınarak sizde ya da eşinizde bırakılması söz konusu olacaktır. Velayete ilişkin olarak internet sitemizdeki makalemize göz atabilirsiniz.
Eşinizin müşterek çocuklara tek başına bakamayacağı düşüncesinde iseniz bu görüşünüzü destekleyecek verileri kullanarak velayetin tarafınıza verilmesini, maddi durumunuzun güncel koşullar altında kötüye gitmesi sebebiyle tarafınıza nafaka ödenmesini ve sırf ekonomik sebeplerle eşinizin boşanma davası açmasının sizi maddi-manevi zarara uğratması sebebiyle maddi ve manevi tazminat talep edebilirsiniz.
Eşinizin boşanma davası açması halinde kendinizi özel bir vekil ile temsil ettirecek ekonomik gücünüzün bulunmaması halinde bulunduğunuz ildeki baronun adli yardım bürosuna başvurarak kendinize avukat görevlendirilmesini talep edebilirsiniz.