Eşim çalışmıyor. Boşanmak istiyorum bırakmıyor ne yapmalıyım?

Merhaba ben 21 yaşında 1.5 yıldır evliyim. 1 yıldır çalışıyorum. Bunun öncesinde de çalışıyordum çıkartılıyordum işten sürekli. Kaçarak evlendim Ailem istemiyordu ben sevdiğim için onunla kaçtım şu an ailesile yaşıyoruz ve eşim çalışmıyor çabasıda yok başlarda sustum şimdi konuşunca suçlu oldum tüm borçları ve onun giderlerini hep ben ödedim. Yapmadığımda para göz cimri oldum. Bana sürekli sen cahilsin sen canımsın diyip durdu sürekli bir psikolejik baskı var bana karşı boşanmaya evime geri dönmeye çalıştım ailesi geri döndürdü kendisi benim için yaptıklarını söyledi yumuşadım eşim böyle bir insan değldi sonradan değişti sürekli bana iş yok napim onlar beni çıkarttılar diyip durdu stresten her yerim ağriyor 1 yılda yaşlandım. Ne yapacağımı bilmiyorum söylediği şeyler yaptıkları sinirimi bozuyo her sabah işe giderken ben kendisi uyuyor bana istersen işten çık diyor çıkıcam diyince parasız kalırsın diyor. Sürekli kendini bir beğenmişlik var onda Çok ünlü olcakmış parayı bulcakmış falan... Ben senin için neler yaptım diyor sevgiliyken yaptıklarını söylüyor. Şuanda ben ona çalışmıyosun etmiyosun diyorum senden sıkıldım diyorum bu evden bıktım diyorum bana beğenmiyosan git diyor gidince ise bırakmıyor. Bunları söyledikten sonra bana sen nankörsün senin için çabalamam diyor o zaman beni bırak diyorum istersen git diyor gidiyorum bu sefer annesi bırakmıyor oğlum seni seviyor gidemezsin ailenin yanında daha mı iyi olucak seni istediğin yere yollamıcaklar dışarı çıkarmıcaklar okutcaklarını mı sanıyorsun diye konuşuyor kendi oğlu parayı ben kazandığm halde beni bir yere yollamıyor elimdeki parayı istiyor. Herkes bana boşan diyor. Adamın faturasından tutun sigarasına sigarasından çorabına kadar ben alıyorum almam çalış kendin yap diyince cimri para göz oluyorum. ben kadınlık görevlerimi yerine getirmiyor muşum. Hep mutsuz muşum falan bir çoğunu yazamadım aklımda çok şey var.
Eşim çalışmıyor. Boşanmak istiyorum bırakmıyor ne yapmalıyım?