Merhaba ben 21 yaşında 1.5 yıldır evliyim. 1 yıldır çalışıyorum. Bunun öncesinde de çalışıyordum çıkartılıyordum işten sürekli. Kaçarak evlendim Ailem istemiyordu ben sevdiğim için onunla kaçtım şu an ailesile yaşıyoruz ve eşim çalışmıyor çabasıda yok başlarda sustum şimdi konuşunca suçlu oldum tüm borçları ve onun giderlerini hep ben ödedim. Yapmadığımda para göz cimri oldum. Bana sürekli sen cahilsin sen canımsın diyip durdu sürekli bir psikolejik baskı var bana karşı boşanmaya evime geri dönmeye çalıştım ailesi geri döndürdü kendisi benim için yaptıklarını söyledi yumuşadım eşim böyle bir insan değldi sonradan değişti sürekli bana iş yok napim onlar beni çıkarttılar diyip durdu stresten her yerim ağriyor 1 yılda yaşlandım. Ne yapacağımı bilmiyorum söylediği şeyler yaptıkları sinirimi bozuyo her sabah işe giderken ben kendisi uyuyor bana istersen işten çık diyor çıkıcam diyince parasız kalırsın diyor. Sürekli kendini bir beğenmişlik var onda Çok ünlü olcakmış parayı bulcakmış falan... Ben senin için neler yaptım diyor sevgiliyken yaptıklarını söylüyor. Şuanda ben ona çalışmıyosun etmiyosun diyorum senden sıkıldım diyorum bu evden bıktım diyorum bana beğenmiyosan git diyor gidince ise bırakmıyor. Bunları söyledikten sonra bana sen nankörsün senin için çabalamam diyor o zaman beni bırak diyorum istersen git diyor gidiyorum bu sefer annesi bırakmıyor oğlum seni seviyor gidemezsin ailenin yanında daha mı iyi olucak seni istediğin yere yollamıcaklar dışarı çıkarmıcaklar okutcaklarını mı sanıyorsun diye konuşuyor kendi oğlu parayı ben kazandığm halde beni bir yere yollamıyor elimdeki parayı istiyor. Herkes bana boşan diyor. Adamın faturasından tutun sigarasına sigarasından çorabına kadar ben alıyorum almam çalış kendin yap diyince cimri para göz oluyorum. ben kadınlık görevlerimi yerine getirmiyor muşum. Hep mutsuz muşum falan bir çoğunu yazamadım aklımda çok şey var.
Cevabın nedir?
Bak kardeşim ben hiç evlenmedim ama ben aşık oldum hemde senin anlattığın bu adamdan daha kötü durumda olan birine. Senin daha yaşın genç ve evlisin doğru birini seçmemiş olabilirsin bu senin almış olduğun karar sana tavsiyem ilerde pişman olmamak için aceba insanlar ne düşünür benim yerimde olsa diye düşünme, elini vicdanına koy ilerde seni rahatsız etmeyecek şekilde kararını ver. Kimseyi dinleme ayrıldın diyelim belki çok daha kötü birine denk geleceksin bilemezsin. Sevgili olsan belki silip atmak kolay olurdu ama o senin eşin Allah katında. Vurup kapıyı bana bakmak zorundasın demek yerine bu sorunu nasıl aşabiliriz de. Kaçma ondan eğer sürekli kaçmaya devam edersen Birgün geri döndüğünde seni karısı olarak görmeyen soğuyan bir adamı da göreceksin. Arkandan geldiğine göre sevgisi var adamın sende onu iyi niyetinle düzelt öfkeyle baş edemezsin. Üzme kendini sabırlı ol Allah’a dua et
41 Yorumla
Soran+1 yılDeniyorum inşallah...
En İyi Cevaplar
+1 yılAile sözü çiğnemek mutluluk getirmiyor demek ki ailen muhtemelen onun bu tembelliğini farketti ama seni ikna edemediler bu zamana kadar kaçarak evlenip de mutlu olan tek bir kişi bile görmedim böyle bir evlilik devam etmez yine en iyisi boşanmak daha da mantıklı olan ailene git özür dile onlardan başkası sahip çıkmaz sana
01 Yorumla
Soran+1 yılAilem arkamda allaha şükür ama annem seni rahat bırakmaz diyor. Benim tek amacım var üni okumak allaha şükür ailemin maddi açıdanda iyi
Aile & Toplum konusunda 7,1b cevap paylaştı. Wooow iki tarafta sıkıntı bilemedim şu an kesin bişeyler demek zor eşin daha önce sabit bir yerde çalışmadımı ve gerçekten sevgiliyken bu kadar üst düzey ne yaptı merak etim senın en büyük sikintin ailenden izinsiz evlenmen ve Şu an geri dönersen emin ol eskisinden cok daha ıyı ve sıkı bı yonetim olcak üstünde sahsen ablamda 10 yılık evlılıkten sonra ayrıldı biz evlenirken istemedık kaçtı vs yıllarcada mutlu degıldı hadı ben o dönem küçüktüm şimdise peşinde rahat rahat kosuyorum kardesın abın vs yok mu eşinle ilgili fikrimi sorarsan yanlış anlama benim gözümde anlattıkların doğruysa adam değil şahsi görüşüm bir evde bayan çalışmak zorunda değildir kendi isterse çalışır ki yine sahsı fıkrım evlenirsem eşimin çalışmasını istemiyorum şahsen
018 Yorumla
Soran+1 yılBen her zaman iki tarafın birşeyler yapmasından yanayım zaten bu yüzden işe girdim ama bana güveniyor ce çalışmıyor sevgiliyken babasının dükkanındaydı ve sinema okuyodurdu sevgiliyken her istediğimi yaptı beni kırmaktan koktu üzüldüğümde yanımdaydı çok şey yaptı o yüzden sevdim ama şimdi onda çaba yok...
- +1 yıl
Babasının dukanındamı yanı bı baskasının hatta bı baskalarının emri altında çalışmadı kafasına göre izin aldı yeri geldi çok çalıştı yeri geldi sadece birilerine emretti peki bişe sorcam hadi herşey mükemmeldi kızma ama ailesiyle aynı evde yasama konusuna evet derken kafan güzelmiydi
- +1 yıl
Ayrıca yasın gerçekten daha cok küçüksün bea bu ne acele bilmiorum ama madem seni büyüten aileni hiçe saycak kadar cok sevdin ve evlendin bnce önceliğin olumlu ılımlı bir yaklaşımla eşini adam edip evi geçindirmeyi öğret ki anlatığın kadarıyla halen aşıksın için halen ah keşke çalışsa bana baksa ben ne isterse yaparım dıo bnce tabi bu arada çocuk varmı?
Soran+1 yılçocuk yok zaten durmamın amacı bu yazık olmasın istiyorum bir yanımda gençsin gez toz takıl diyor bilmiyorum...
- +1 yıl
Gezip tozmayı unut sen zaten tam gezılcek zamanda evlenmışın heleki şimdi boşanıp gidiceksin kusra bkma otur oturdugun yere en fazla ayda 2 kez oda geç olmamak şartıyla denır anca çünki bastan çok kırmışsın aileni şu an yasın küçük ama bu boşanma vs vs ailevi problemler derken ilerleyen zmanlarda ayrı eve cıkana dek bir 3 yıl sürünmeyle geçer sonrada yeniden evlilik düşünürsünki bide artık 2. Evliliğin olduguna göre büyük bir ihtimalle karsındakınınde 2 evliliği ve çocukları olucak bu yuku kaldırabılıcekmısın
Soran+1 yılTek düşündüğüm bu ben serbest kalmak istiyorum arkadaşlarım gibi kötü bir şey yapmıyacağıma güvenmeleri lazım...
Soran+1 yılDaha okullarınız bitmedi dediler bizde birşey demedik açıkçası annem çok sinirli olduğu için eşim ve bana bakamayacağını anladığı için istemedi
Soran+1 yılHayır...
- +1 yıl
Ya senin zorun ne yemin edıom şurdan gecen kıza al evimi arabamı sana vercem bide seni istediğin yere kadar kilometrelerce sırtımda tasıcam evlen benımle desem bide üste dayak yerım kesın kız naptın sen askerlik yok iş yok ev yok ee okulda yarıda kaldı siz sevgili hayatı gibi hani öğrencilik hayatında arkadaslarla aynı evde yasıo gbi aile siz vs takılıyonuz yani
- +1 yıl
Bak Şu an ev araba vs + işimde çok güzel askerlik vs biteli zaten cok oldu ben bile acaba die dusunuyom ya bu çocuk neyıne guvendıde senı kacırdı yanı evlilik bu öyle bir gecelik hadi takıldık bişler yaptık şimdi berkes kendi yoluna diyebilceğin bişe değil aile degil 7 sülale karısıyo işin içine
Soran+1 yılaynen çok haklısın ben na soruyorum neyine güvendin diye bana ev tutcaz işi buluruz dedilerr... 1.5 yıl oldu.. Ailesi güvenmedi oğluna tutmadı ev borç kalır onlara diye
- +1 yıl
Eger devam etmek istiosan işe ilk işi bırakarak basla eger işini çok seviosan memnunsan konus patronun vs sorumlunla idare etsinler ücretsiz izine ayrıl bakalım neler olcak evde ailesi sen basbasa bakalım napcaklar babası karişmiomu bu nası bir çocuk ya anlayamıyorum arkadas ben üniverste okurken bile gece vardıyasında calısıp gunduz okula gıdıp öyle okudum ne bilim babamdan eşimden para pul isteyemem aç otururum yıne almam içime sinmez bilmiyorum basın fena derte
Soran+1 yılHiç birşey demiyorlar. Aman bize borç getirme yeter
+1 yıleşin eğer iş varda çalışmıyorsa tamamen suçlu.
ama kadınlar şunu bilmiyor hiçbir erkek eşi çalışırken kendisibir işe yaramıyormus gbi gözükmek istemez.(serefsizler hariç) . insanlar çalışmaya çalışmaya özgüvenleride azalır ortamlardan kendillerini çekerler. eger eşinin evlenmeden önceki kişiliğinden eminsen herşey düzelir bir umut var. ona bir iş bulup yakın cevresi üzerinden iletişime gectirebilirsin. ama sakın sen gidipte sana iş buldum deme. boşanmak en kolayı geçimsizlik her evde var daha iyi olmayacaksın emin ol. bu şekilde dene şansını bikaç kez o da artık bunalır boş durmaktan16 Yorumla
Soran+1 yılkaç kere şans vverdim babası iş buldu dedim içimden 1 ay süre vediyorum çıkıcak işten çıkartıldı cebinde para yok kursa gidiyor benden istiyor.
- +1 yıl
valla zor Şu an bende calısmıyorum evli değilim ama rahatsızım yani boşa geçirdiğim her an için kendime kzıyorum. emin ol o da duramıyodur kadının calısıp erkegin calısmaması erkeği rahatsız eder. ama kurstan kastın hobi kurslarıysa sakın para verme kendi mesleğinde yetişebilmesi için bir kurs varsa bişi diyemem
Soran+1 yılSeneryo kursu
- +1 yıl
gecsin o işleri insan evlendikten sonra garanti iş yapar yükselip düşeceği belli belirsiz iş yapmaz. evlenmeden yapıcaktı o işleri
Soran+1 yılyok o işi yapcakmış o hayaliymiş... Ailesi bir şey söylemiyor söyleyince vurup kırıyor ortalığı
- +1 yıl
Para verme kocana çalışıp kazandığını fatura vs. Öde gerisini kendine harca.
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
25
Cevap
43Cevap
- Aile & Toplum konusunda 43b cevap paylaştı.
+1 yılGadasi ailen le konuş onların görüşünu al bir
10 Yorumla
+1 yılArkadaşlar merhaba ilk defa böyle bi yere yazı yazicm.. bu arkadaşla benzer durumdayım. 7 yıllık bı ilişki sonucu eşimle evlendik 5 yilldirda evliyiz. toplam 12 yıldır tanıyorum yanı. Son 1bucuk yıldır benim eşimde çalışmıyor. Aynı şekilde devamlı işten çıkarılıyor. Daha önceleri de çok güzel bı şirkette çalışyordu. Kendi isteğiyle ayrıldı birlikte karar vererek başka yere geçmek istedi. gectitde sonra 1 ay da orda çalıştı ve kendi iş kurmak istedi çıktı bunada eyvallah dedim neyim var neyim yok verdim. Bu iside yapamıyorum dedi bunada tamam dedim çünkü görüyordum sonra bı özgüveni gitti deprosyana girdi devamlı konuştum olablir inişler çıkışlar bu arada evimiz kredili bende çalışıyorum evin tüm yükü bende.. eşime devamlı iş bul diye baski yapıyorum bu arada her baskı yaptığımda iş buluyor sonra çıkıyor ya da çıkarılıyor sonra fenalsiyor psikytriye gidiyrz ilaç kullan deniliyor ben iyiyim deyip kullanmıyor 1 bucuk2 yıl böyle geçti doktorla hocalar iletişim bozukluğu yaşıyor çevresiyle benimle.. bana değer vermemeye başladı.. doktora gidiyoruz gayet iyi eve geliyoruz kötü artik doktrlada teşhis koyamıyor.. ablası bunun karekterindede var dedi. Sonra düşündüm ben hep eşimi itiklemisim her konuda ev alicaz ben çocuk düşünüyoruz araba alincak yine ben her yerini topladım tüm eksiklerini giderdim yeterki mutlu olalım diye şimdi iki aydır annemlerdeyim ya iş bulursun ya bosaniriz dedim ama haaalla bı çaba yok bilmiyorum erken mi davranıyorum boşanma kararı için.. hiç mi gayret olmaz bu kdr guvendi bana kredi gününden bile haberi yok nasıl olur diyorum cebimde para yok dio olsa ne olur ne olmasa ne olur dedi kizincada şaka yaptım ölüyorum sinirimden (inşallah okursunuz görüşlere ihtiyacım var )
00 Yorumla21 yaşında evlilik baştan hata zaten.
Erkeklerin olgunlaşması bayanların ki gibi erken olmuyor zaten...
İyi ki çocuk yapmamışsın...
1-) Ailen seni geri kabul eder mi?
2-) Ayrılsan ayrı eve çıksan seni rahat bırakır mı eşin?
3-) Sen kendi ayaklarının üstünde durabileceğine inanıyor musun?22 Yorumla
Soran+1 yılAilem kabul ediyor. Ayrı ev imkansız gibi kendi ayaklarım üzerinde duruyorum o zamanda dururum
Canim bak ilk öncelikle Allah yardımcın olsun zor bir konu ve keşke aile sözü dinlesek arada bende bunu yapıyorum ve ufak şey olsa bile insan pişman olur ciddi bir şekilde konuş aile üyelerinden birini ara ciddi ciddi anlat böyle böyle de yoksa böyle yürümez o eşindende hayir gelmez bir an önce çoluk çocuk olmadan boşan
27 Yorumla
Soran+1 yılAilemin ailesiyle konuşması lazım çünkü annesine göre oğlunun tek problemi işinin olmamamsıymış
Soran+1 yılAçıkçası şöyle söyliyim evleneli daha 3 ay olmuştu belki daha fazla midemi üşüttüm sürekli kustum hastaneye kaldırıldım annesine şakasına eşim B hamile dedi telefonun hoparlörde olduğunu bilmediği için annesi hayırr nasıl yaparsın bunu şaka yapıyosun dimi nolur şaka yap falan dedi kadın elinden gelse aldırtıcak hamile kalıp bunlara muhtaç olcağıma kafama sıkarım.
Soran+1 yılEvet oğlu çalışmıyor evde yatıyor annesi hala poh pohluyor...
Soran+1 yılAmin
kizim ne yaptin sen ya:/
keskelerin faydasi yok, keske demeyi de sevmem ama böyle genclik basimda Duman diyerek ailenizin onaylamadigi bir kisiyle ne cesaret?
esin yola gelmezse, tek caren ayrilmak.26 Yorumla
Soran+1 yılevet haklısın...
Soran+1 yılAilemle konuştum annem ömür boyu ona bakarsın çalımaz çabalamaz o dedi
Soran+1 yılBir ömür kaldıramaz benim vücudum
İnsan vardır evlenirsin, o insan o kadar iyidir ki keşke daha önce evlenseydim dersin, insan vardır seni canından bezdirir ki sende canından bezmiş birisin. Ben boşan derim çünkü iyi biri olsaydı ya senle beraber çalışırdı ya da seni çalıştırmaz sana sahip çıkardı. Hangi akla hizmet böyle insanlarla sevgili olup kaçarsınız bir de evlenirsiniz hiç anlamıyorum...
10 YorumlaGeçmiş olsun seçim yaparken çok dikkatli olmak gerekiyor. Önce yaptığın bir seçim maalesef kötüye gitmiş. Kendi ailene gidip anlatmalısın ki diğerlerini ikna etsin. Eşini de aynı şekilde onların ikna etmesi gerek. Aileleri ikna edersen ancak olur. Umarım çözülür. Allah yardımcın olsun.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı. işin hiç kolay değil evliliği bitirmek bir çare değil tabiki lakin seninde bir hayatın olduğunu unutmaman gerekli eşin ne sebeple çalışmıyor çalışmak mı istemiyor ve ya farklı bir düşüncesi nedir bu kötü sebepleri ortadan kaldırabilmek için bir şey denediniz mi? Eğer çocuğunuz yok ise ve her şeyi denediğinize inanıyor ve sonuca varamıyor iseniz ayrılın derim
01 Yorumla
Soran+1 yılÇalışmaması şu kuryelik amelelikmiş sürekli yapamazmış Güvenlikte öyleymiş. Kendisi film çekicekmiş çeksin abi çeksin ama beni o evde tutamaz bana söz vermeyecek o zaman
Aferin sana aklin yeni basina geldi kendi dusen aglamaz derler sende aglamiyacaksın anne baba sözü dinlemezsen boyle olur gerci artik anne baba sozu dinlenmiyor sevgili sozu dinleniyor sevgili yapma derse yapmiyor anne baba yapma derse size ne be istedigimi yaparim deniyor sonra da oturup agliyorlar
02 Yorumla
Soran+1 yılÇok haklısın. Yeni yeni anlıyorum herşeyi ailem kabul ediyor ama bu senin peşini bırakmaz diyor. Benim hayalih okumaktı bana verdiği vaatlerdede okumak vardı şimdi annem okul paranı ben vereyim oku diyor ama beyefendi evliliği çocuk oyuncağı mı sandın ne okuması diyor okul harçlığı vermem diyor kendisinden çok şey gördümde...
+1 yılBoş insan o.. Ondan bir cacık olmaz.. Erkek adamın şerefidir çalışıp kadına bakmak eğer bunu yapamıyorsa etek giyip otursun evde... erkeğim diye dolaşmasın.. Hadi sende çalışmasan ne olacak haliniz.. Birlikte çalışıp çabalasanız daha rahat etseniz bunu idrak edemeyecek kapasite de bir insan zaten üstüne bir de nankör... utanma arlanma yok.. onla olmaz bacım
05 Yorumla
Soran+1 yılSorma nankör olan ben oldum... Bir de benim ailem suçlu onun ailesi haklı
- +1 yıl
Seviyorum deyip atılsan bir başka
Mantıkla evlensen bir başka mk
Kumar gibi bu evlilik ne çıkarsa bahtına... insan içi içe olunca çıkıyor tüm huyları..
Soran+1 yılevet ve biz sevgiliyken sürekli beraberdik aliemle falan gelir otururdu. Arkadaşlarımla arası iyiydi bir anda değişti kendi ailesinin büyük bir payı var adam çalışmıyor aile hala oğlunu poh poluyor zeten ailesinin evliliğe bir katkısı yok altınları bile aldılar
- +1 yıl
Anlıyorum bacım anlıyorum... onla olmaz çok zor ben diyeyim seni erken bunatır... O kadar rahat olması ailesinin hala gölgesinde durması yok yani yok! Çok zor.
Soran+1 yılEvet kendisine bana sen değil baban bakıyor diyorum bana evet sen hak etmiyrsun. ben yiyemeyeceğim y**rağın altına yatmam diyor...
+1 yılAdamı parça pinçik edesim geldi şerefsiz ruh hastası iğrenç insan İnsan müsveddesi odun bu kişi ye adamı bırak erkek denmez erkekliğin yüz karası
15 Yorumla- +1 yıl
Böyle bir insan sevilmez sevme bu adamı yorumları okudukça ekleme yapabilirim
- +1 yıl
Film çeksin para içinde boğulsun farketmez adam da karakter yok
- +1 yıl
Son ekleme bu adam kendini senden üstün görüyo dolayısıyla seni hem cariyesi hem de kölesi olarak görüyo sömürüyo bide yaptığın cariyelikten memnun değil bence güçlü bir kadınsın daha iyi bir durumda olabilirsin sırtında biriyle yaşıyosun tek başına ayakta mı kalamıycaksın
- +1 yıl
Son dua Allahım böyle insanlarla karşılaştırma beni amin bu kadını da kurtar amin
Soran+1 yılAmin inşallah
tek taraflı anlatımla kul hakkına gıremem kusura bakma gercek mı degıl mı bılmıyoruz ben gercegı soyledım yanlıs anlama
18 Yorumla
Soran+1 yılOnun haklı olduğu konularda olabilir ortada bir gerçek var oda onun çalımadığı babasının dükkanından aldığı 20 tl ile mi beni geçindiricek?
- +1 yıl
sana soylemek sıtedıgım su yanlıs anlama ve duzgun oku yazdıfgımı dıyorum kı ıkı tarafı dınlemeden bırsey soylenılmez bır bırseyı gormedık ıkı duymadık uc neyın ne oldugunu bılmıyoruz senın anlattıklarına bakarak yorum yaparsak sen haklısın derız ama ıkı tarafın sozu olmadıgı ıcın bırısı yorum yaparsa bu kul hakkına gırmıs olur onu demek ıstedım
Soran+1 yılPeki
Soran+1 yılTamam
Soran+1 yıl2 xper gerektiriyor
- Aile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı.
+1 yılGörmüşsün aşkın, ölüyorum, bitiyorumun, aileni çiğnemenin ne olduğunu. Hiç mi hayallerin hedefin yoktuda 19 yaşında evlendin daha hiçbirşey yaşamadan? Bu saatten sonra yapacak birşey yok. Ailen kabul ediyorsa boşanır dönersin baba evine. Her fırsatta laf sokarlar.
01 Yorumla
Soran+1 yılhedefim var hemde çok büyük ama evdeki baskıdan kurtulurum dedim beterin beteri var aile herşeyden önemliymiş bunu anladım
+1 yılEvlenmek için acele etmişsin. Sevmişsindir bir şey diyemem. Ama eşinin sana karşı olan tutumu ve davranışları çok yanlış. Boşanmak senin için en iyisi olacaktır. Çünkü bir ömür boyu böyle yaşayamazsın. Ayrıca çalışıyorum yazmışsın. Anladığım kadarıyla da güçlü bir kadına benziyorsun. Kendi ayaklarının üzerinde durabilirsin. Ona ihtiyacın yok bence. Dediğim gibi en iyisi ondan boşanman ve hayatına daha mutlu bir şekilde devam etmen daha iyi ve güzel olur senin için
110 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah.. kafam allak bullak ne yapcağımı bilmiyorum..
- +1 yıl
Sabretmeye bak. Kendi ayaklarının üzerinde durunca yeni bir hayata başlayınca daha mutlu olacağına eminim 😊
Soran+1 yılkendi ayaklarım üzerinde duruyorum.. ama evde bana öyle şeyler söylüyor ki kedimi canım gibi hissediyorum stresten ilaçlar alıp duruyorum ruh gibi geziyorum.. Kendime acıyorum yaşıtlarım gezip tozarken ben b hatayı nasıl yaptım diyorum bırakıp gelsem ailem ağzıma sıçıcak gene istediğim hiç birşeyi yapamayacağım
Soran+1 yılof burası s*lak kelimesini canıma çeviriyor
- +1 yıl
Biliyorum. Bu yüzden bir süreliğine aldığın maaşı kendine saklamalısın. Yavaş yavaş ayrı bir eve çıkmak için temel atarsın. Ayrı bir eve yerleşincede boşanmak için mahkemeye başvurursun. İstersen nafakada alabilirsin eşinden. Bu sana kalmış bir şey. Şu an bulunduğun durumun içinde kalmak inan seni daha çok yıpratıcak. Kendine yeni bir hayat kurmak zorundasın
Soran+1 yılDeniyorum... :/
- +1 yıl
Bak yardım edebileceğim bir konu varsa da söyleyebilirsin. Yanlış anlama lütfen kötü bir niyetim yok. Maddi olarak sıkışırsan yardım ederim sende durumun iyi olunca geri ödersin yavaş yavaş. Ödeyemezsende dert etmem. Parayı önemseyen birisi değilim pek
Soran+1 yılTeşşekür ederim. Kendi paramı kazanıyorum Allaha şükür. Ben sadece akıl almak istiyorum çünkü aşırı derecede düşününyorum ve üzülüyorum
- +1 yıl
Anlıyorum seni. Bu yüzden kendi hayatını kurman daha iyi olur senin için diyorum ya. Biraz zorlanıcaksın ama inan bana değecek buna. Kendimden biliyorum 😊
Soran+1 yılinşallah...
+1 yılBoşan ondan, kendine yeni bir hayat kur. Sen güçlü birisin, muhtemelen. Bir de kararlarının arkasında durursan her şey yoluna girecektir yani umarım
12 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah
- +1 yıl
🙏 🙏🙏
- Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılaileni dinlicektin. boşuna konuşmuyorlar onlar. git polise analt durumu bırakmıyorlar de uzaklaştırma kararı al ailenin evine git
10 Yorumla Boşan, zaten hakim bunları duyunca seni boşar
11 Yorumla
Soran+1 yılEvet...
Gizli Üye(25-29)+1 yılBoşan gitsin seni kim engelleyebilir Allah aşkina bak en nefret ettiğim şey bir iki söyle yumuşamaktır BOŞANACANKSIN.
15 Yorumla
Soran+1 yılDediğin kadar kolay olsaydı keşke
Cevap sahibi+1 yılYani hiç yaşamadığım için anlamıyorum belki ama evli olup ne yapacaksin ki zaten mutlu degilsen evliliğin ne anlami var
Soran+1 yılEvet çok haklısında neden yapamıyorum bilmiyorum...
Cevap sahibi+1 yılinsanlar ne der diye düşünüyor olabilirsin misin ailen onun ailesi falan eğer öyle bir durum varsa çocuk sahibi olmadan boşan çocuk olursa işin çok daha zorlaşır
Soran+1 yılelalem ne der diye düşünmem asla
Sen onun bunun düşüncelerini kendinden üstün görürsen çok acı çekersin. Kardeşim sen gitmek istiyorsan gideceksin yok annesi döndürdü yok şu şöyle dedi yumuşadım? İstemiyorsan boşanacaksın kusura bakmada o kimmiş senin peşini bırakmıyacak?
01 Yorumla
Soran+1 yılmanyağın teki
Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. o adamdan sana hayir gelmez. allah yardimcin olaun. durumun cok zor. ama herzaman bir cikis yolu vardir.
10 Yorumla
+1 yılKardeş Sabır sabret olmadığı yerde bitir ama ALLAH a yönel
10 YorumlaÇocuk yaşta evlenmişsiniz. Zor durum. Sen karar vereceksin.
10 YorumlaSevmiş de ona kaçmış ana baba lafı neden dinlemezsiniz sürü gibi çoğalıyor senin gibilier sonra da ağlıyo sağda solda.
10 Yorumla
+1 yılAklın varsa boşan erkek olacak bir de utanmıyor kadın parası yemeye. Ailenin yanına dön yaşın daha çok genç.
10 YorumlaSana en son "Git" dediğinde hiçbir şey söyleme, direk git ve boşanma işlemlerini başlat. "Git" dedin ve ben de yaptım de ✩
01 Yorumla
Soran+1 yılYaptım geçen hefta tam olarak beni arayarak seni rezil ederim herkese kıyamet kopartırırm dedi annem yeterince üzüldü onu daha fazla üzmemek için geri döndüm...
+1 yılNeden çalışmak istemiyor önce bunu bir çöz. Madem çalışmıyor sende onun ihtiyaçlarını karşılama bence. Bırak biraz dara düşsün yaptığı hatayı anlasın
05 Yorumla
Soran+1 yılBana muhtaç olmadığınğ söylüyor... Hayır ben olmasamda çalışmak zorunda ailesinin durumu yok kendine bakmak zorunda
- +1 yıl
Bence bir psikologa gorunmesi uygun olur
Soran+1 yılValla bu gidişle ben gidicem
- +1 yıl
Sen doğru olanı yap ve sakin ol bekle
Soran+1 yılSabrediyorum...
+1 yılDüşünmeden evliliğe karar verenler sürünmeye mahcup kalırlar.
Sen bunu çoktan hak etmişsin.018 Yorumla
Soran+1 yıldüşünmeden değil aslında benil ailem yan çizdi
- +1 yıl
Aile ne alaka kızım git kac mı dediler.
Yoksa bunu ölcelim bicelim olur mu olmaz mı bir bakalım.
Olmayacak biriyse evinde kal kısmetini bekle mi dediler
Soran+1 yılEşimin ailesi evimize geldi. Aileler tanıştı. Sonrasında bir akrabam düğünde hakkımda atıp tutunca eşim de adamın boğazına yapıştı gel benimle konuş neden arkamdan atıp tutuyorsur dedi sonrasında dedem o çoçuk gidicek yoksa kızınıda al hadi ordan git dedi.
Soran+1 yıls*ktir git dedi.. kendi hadi ordan yapmış
- +1 yıl
Şimdi gecmişi incelersek emin ol çooook şeyler cıkacak tır bu herkesin kaderinde böyledir.
Her şeye rağmen sen ciddi karar vermiş evlenmişsin.
Evlilik ciddi ciddi çoçuk oyuncağı değil hele ki sen bir bayansın. Üstün 1.5 yıllık evliliğiniz var.
Hayattan bezdirmiş de olabilir.
Fakat gel gelelim ki şöyle bişey yaptığını düşünelim.
Boşanmak aslında oldukca kolaydır. Ona eziyet de ettirebilirsin. şu an ki yasalar böyle erkeği başı boş bırakmıyor. İstediğin intikamını alabilirsin.
Fakat boşanma sonrası istediğine kavuşacak mısın mutlu olacak mısın. Daha iyi bir yuvaya sahip olacak mısın. Herşeyi düşündün mü. Sonum olacak gibi tamamen herşeyi göz önünde bulundurularak öyle bir karar almalısın
Soran+1 yılİşte bende sonuçları düşünüyorum. Düşünmekten kafayı yedim amacım boşanıp üni okuyup iş kurmak erkek falanda istemiyorum hayatımda
- +1 yıl
Pişmanlıktan ileri gidemezsin.
Bunun yerine eşinle daha mutlu olmayı denemelisin.
Onunla oturup konuşmayı denemelisin.
Kendini köle gibi hissettiğini söyle
Evimizi ayrı tutalım de ana baba nedir yaa
Evliliğin en güzel yönü anandan babadan km lerce uzak durmaktır.
bir iş güç sahibi olması için uğraşmalsın.
Seni hiçe yokluğa sürüklüyorsa.
Kendi ailenle konuşmalısın.
Ailenin görüşü nedir bilemem bir Coğu kızını geri Red ediyor..
Eğer öyle bir sorunun yoksa.
Eşine köle olmaktan cık
Nedir bu ya hem ak zevki yaşayacak hem kadınını köle gibi kullanacak. Sana yazık kızım ya hemde bu yaşta daha ne kadar dayanabilirsin ki. Üstüne istediğin hiç bir şeye sahip olmazsın bu şekilde
Soran+1 yılAynen bende böyle düşününyorum toparlamaya çalışıyorum.. Eşimle konuşuyorum suçlu ben oluyorum akşam gene deneyeceğim bakalım
- +1 yıl
Eşin en çok senden yana olup senin sözünü dinlemeli evlilik sonrası ailesi ile farklı mesafe de olunmalıdır. Bunları yapmıyorsa o kişi büyük sorunludur
Soran+1 yılyapamıyor neden para yok neden yok çalışmıyor herşey çalışmamada bitiyor...
- +1 yıl
Kendine hiç acımıyor musun?
bir elamınım vardı tıpkı böyle.
Kız kacırdı Evlendi çalışmazdı
Çoçuğu oldu perişan oldular.
Karısı gidip perişan halde çalışmaya başladı erkek evde karılar gibi çoçuğa bakardı.
Kış gelirdi yakacak bulamazlardı kaynanasına sığınırlardı.
Neyse öyle böyle derken 7 8 sene gecti 2. 5 cocukları hala perişanlar adam yeni yeni çalışıyor oda ne yapsın ev kira kışlık derken... Yani bunlar bizlerde yaşayıp görüyoruz.
O kıza elli yerden acıyan insanlar gördüm.
Yazık günah değil mi elin kızını getirip bu halde süründürmek ya.
Kadınlar rabbimizin bizlere en değerli hediyeleridir. Onlar seviyor sayıyor die kul köle yapmamız doğru değildir. kendimiz onun için direnip kazanmalıyız. Çalışmakla hiç bir şey kaybedilmez çok şey kazanılır.
Eşin çalışan bir tip değilse yani onun adamlığı 0'dan +lara ulaşamaz..
Bu kişiyi eğitmeli ve başarısı için özen göstermelisin artık baskı altında kalmadan baskı yapan taraf sen ol..
Soran+1 yılKendisine sorsak akıllı ve çok zeki bir adam cahil olan benim. Ayrıca dine gelince kendiside farkında ama bahane hazır iş yok :) ve kendisi amele işinde çalışmazmış
- +1 yıl
Herkes kendini çok akıllı sanır.
Deliye sorsan ben deliyim demez üstüne sen delisin der.
Hayat her zaman ters yaşam gibi bişeye sahiptir.
Çok akıllı bir insan aklından şüphe duyar gercekten istediğim mantığa sahip miyim diye sürekli endişeler içinde kalır ve kendini daha çok geliştirmeye çalışır.
Çalışmayan adamın işi gücü olmayan hiç bir temiz sağlıklı iş ortamı olmayan adam bahsettiğin kadar akıllı ve zeki olamaz.
Kısaca bu kişi senden faydalanıyor.
Yani ben olsam kendimi kazık gibi
Enayi gibi görür
Bütün dünyama küserdim.
Acılarımı da ödettirir veya cıkar bir yol bulurdum.
Soran+1 yılBende öyle düşünüyorum...
- +1 yıl
Zaman erkenken önleminizi alın daha gençsiniz bu şekilde bir ilişkiyi doğru bulmuyorum. Aileler arasındaki en büyük yaşanan sorun ve sıkıntılar maddiyattan gelir.
Soran+1 yılaynen öyle ve benim ailem hala istemiyor onu.
- +1 yıl
Ailen haksız değil ki bizzat ben olsam katılırım
Soran+1 yılevet haklılar
+1 yılOhhh bulmuşlar sırtına binecek eşeği sömürüyorlar valal ben de olsan aynısıni yapardım ailesini çiğneyip hıyar peşine takılanlara hic acımam ben
022 Yorumla
Soran+1 yılbu kadar kötü olma...
- +1 yıl
Sen anana babana karşi oldun ama cek simdi cezanı bir de cocuk vardır kesin demi?
Soran+1 yılO kadar da aptal değilim
- +1 yıl
Çocuk yoksa bişan dön ailenin yanına seneye üni kazan git yeni bir hayata başla bu herifle kaybettiğin her an senin için büyuk zarar
Soran+1 yılEvet öyle :/
- +1 yıl
Hayata yeniden vaşlamak için geç değil millet 25-26 sında başlıyor üniye senin yaş kaç tam olarak?
Soran+1 yılyaşım 21
- +1 yıl
Hemen ayrılıp hazırlwnırsan bu hazirandski sınavla üni kazanıp gidebilirsin bence bir an öncr ailenle konuş üni okumak hayata yeniden başlamak istediğini soyle onlardan özür dile ve bir an önce kurtul o pislik ve ailesinden
Soran+1 yılÖyle yapmaya çalışıyorum ve çalışıcam...
- +1 yıl
Tek başına olmaz bu iş önce git ailenle otur adam gibi konuş, ailenin destegini al sonra adam gibi bir avukat tutup hemen halledin bu isi zaten adam calısmiyor eve bakmiyor SGK kaydını çıkartıp verir avukat hakim de çalışmadıgı için hemen boşar sizi
Soran+1 yılAnnem zaman kaybediyorsun diyo zaten :(
- +1 yıl
Tamam işte baban da aynı fikirdedir zaten bu gün son geceni geçir yarın annen babanla buluşup hemen bir avukata gidin konuşun gerekli belgeleri hazırlayıp bir an önce davayı açın ve ayrıl o evden hemen
Soran+1 yılDeneyeceğim...
- +1 yıl
Deneme... yap... hemen ara anneni konuşun buluşun hemen avukatı falan ayarlayıp işleme başlayın.. peki nerede yaşıyorsun küçük bir yer falan mı?
Soran+1 yılİstanbul
- +1 yıl
O zaman en kolay iş be yavrum boşan hayatına bak ama önce üni kazanıp baska şehirr git 4 sene o ortamdan uzaklaş hayatıni yasa hem de eğitimini tamamla hayata yeni bir başlangıç yap
Soran+1 yılaynen öyle
- +1 yıl
Antalyayı şiddetle tavsiye ederim belki kazanır gelirsen tanışırız hatta şimdi bile tanışabiliriz normalde evli bir kadinla asla işim olmaz orensibimdir ama artık seni evli saymıyorum senin olay çoktan bitmiş
Soran+1 yılteşşekkür ederim.
- +1 yıl
Önemli değil takiple ya da mesaj at konuşur fikir alışverişi yaparız seninle
Soran+1 yılpeki :)
- +1 yıl
tamam bekliyorum
+1 yılSenin gibi müstahak buna
Nerede bir it var onun peşine düşüyorsunuz...02 Yorumla
Soran+1 yılevet biz kızlar nerde mal var ona gidiyoruz
- +1 yıl
Maalesef...
önce kafanda bitir, sonra gitmesi daha kolay olur.. biraz kendini düşünmelisin.. bakıyordur iş bulamıyordur bir çabası vardır buna katlanılır ama bu sadece tembellik..
01 Yorumla
Soran+1 yılİş bakıyor ama beğenmiyor yok amele işi yok ölü işi. Bir kere kuryelik yaptı diye sürekli söylüyor..
+1 yılÇekilirmi o koca yaa yol yakınken ayrıl 1 kere geliyorsun hayata ondada kendini rezil etme
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 414 cevap paylaştı.
+1 yılAyrıl. Yaşın genç. Daha iyi şartlarda olacağını umuyorum
10 Yorumla
+1 yılBoşanmaya bak bir an önce. Çalışıp onlara yedirecegine kendin çalış kendine harca daha iyi. Böyle hayat mi olur be
01 Yorumla
Soran+1 yılAynen. Adam bıraksa anası bırakmıyor
Gizli Üye(30-35)+1 yılÜnlü olup zengin mi olacakmış 😂😂😂
Eşin daha ergenlikten çıkamamış
Ama suç sende. Kaçarsan değerini bilmez tabi. Nasıl olsa bana muhtaç diye düşünür
Sen bence boşan01 Yorumla
Soran+1 yılOna muhtaç olmadığım ortada benden para istiyor
Gizli Üye(25-29)+1 yıldetayı fazla okumadımda sadece başlığa göre yorum yapıyım. direk bencede boşan desem yuva bozmuş gibi oluyom yani o yüzden ailedekiler hiç mi uyarmıyor büyükler falan?
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,1b cevap paylaştı. Hayatımda onca kişi tanıdım. Yanarım yanarımda çalışıp bana bakan birini bulamadım ona yanarım. 😕
00 Yorumlaİşten çık evde otur bak bakalım beyefendi parasız kalınca noluyor
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBosan gitsin seven böyle yapmaz amacı seni çalıştırıp kendisi yatmak
08 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAyrıca eğer sizin altınları da aldilarsa tedbir koydur altınlar senin hakkın mahkemede bunu da bildir
Soran+1 yılAltınlar şöyle oldu aşim dolandırıldı eski tanıdıkları dolardırdı altınlar öyle gitti ve ailesi düğünde taktığı takının parasını hemen almışlar orda borç aldıkları kişiye vermişler tabi ben bunu yeni öğreniyorum eşime göre ben para gözüm parayla satın alınabilirim...
Cevap sahibi+1 yılAma işte altında hakkın var zorla aldılar kaynanamgil de , çünkü altında seninde hakkın var taktıkları altını geri alamazlar. Sonuçta size takıldı başkasına değil.
Soran+1 yılEvet haklısın eşime söyledim bunu. Napsın annemler o anda paraları yoktu dediler senin ailen takmadı dediler ama benim ailem düğünüme dahi gelmedi. Zaten evlenceğimiz belliydi ailesi birikim yapmamış hiç oğluna biriktir yap banane diyen bir aile.
Cevap sahibi+1 yılAyrıl hatta nafaka talep et suründur onları bunca sene sen çalıştın bundan sonra da nafaka parası icin o calissin acıma bosan ölene kadar onu sen mi besliceksin? peki ya hamile kaldığında 9 ay calisicak misin. Gebeyken
Soran+1 yılSanırım çalışıcam kendisi çalıştırmak istemiyorum diyor ama... sonuç otrada
Soran+1 yılSanırım evet
Cevap sahibi+1 yılBosan abla yazık etme kendine
+1 yıldaha bu saatten sonra ne boşanması baba evine dönmesinden bahsediyorsun guzel kardesim?
06 Yorumla
Soran+1 yılNe alaka?
- +1 yıl
sakın ha cocuk yapma cocuga yazık olur o ortamda..
- +1 yıl
evden kacarak evlenmıssın baban kabul edıyorsa gıdersın ancak
Soran+1 yılKeşke yorumları okusaydın
- +1 yıl
hepsını nası okuyum? ne yanı
Soran+1 yılailem arkamda ve ben dimdik ayaktayım.. Birazcık sevgim olmasa durmam
Aile & Toplum konusunda 4,7b cevap paylaştı. yalnız yaşıcayak gücü buluyorsan kendinde boşan tabi.
00 Yorumla
+1 yılAnneni babanı dinlemedin kaçtın
Kusura bakma senin gibilerine acımam ben kendi haline yan10 Yorumla
+1 yıl1 dakika durma bu ne karı gibi erkek mi olur.
10 Yorumla
+1 yılo yol seni yakar ordan kaç
10 Yorumla
+1 yılPolise anlat boşanırsın.
10 YorumlaAile sözü dinlemesen böyle olur tabi
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılyazık kaynanam da bulmuş yağlı kapıyı nasip bırakır mı? caliscam ekonomik özgürlüğümu kazanmam diye diyr erkekler bu hal aldı
00 YorumlaNe kadar saçma kaç kurtar kendini bacim
10 Yorumla
+1 yılsımdıden evlılık bıtmıs zaten
10 Yorumla
+1 yılÇocuk yoksa direkt boşan... net
00 Yorumla
+1 yılÇalışmıyor * istekleri de bitmiyordur. Terket
10 YorumlaBoşan kurtul öyleyse kız ayool
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılönceden ne iş yapıyordu
01 Yorumla
Soran+1 yılÖğrenciydi babasının yanında takılıyordu
Fikrini degismiyorsa ailenin yanina don
10 YorumlaHayatın daha başınsasın mutlu olacağın şwyi yap
10 YorumlaEvlilik bitmiş bunun sonu yok ki
05 Yorumla
Soran+1 yılEvet ama neden gidemiyorum bende bilmiyorum..
Soran+1 yılöyle bir hata yapmam çocuk mu yapcam bir de
Soran+1 yılallah korusun...
Evlilik boyle boktan birsey iste
04 Yorumla
Soran+1 yılEvlenmeyin
Soran+1 yıl@Suvere amin
Gel dertleşelim seninle
01 Yorumla
Soran+1 yılgel..
Gizli Üye(30-35)+1 yılSen ihtiyaçlarını karşılarsan hiç calismaz
02 Yorumla
Soran+1 yılAnnemde aynısını söylüyor. Param yokveremem diyince bana ben sana böyle mi yaptım nankör sen hiç bir şey hak etmiyorsun diyor.
Cevap sahibi+1 yılİstediğini söylesin.
+1 yılBırak git
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılGeçmiş olsun sana
10 Yorumla - Devamını Gör (8)
Devamını Gör(53)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği