Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Tabi öncelikle Allah kaza bela vermesin hayırlısıyla kavuştursun. Benim dedem ile babaannem +50 yıllık evliler ve dedem zamanında onlar evliyken 2 yıllık askere gitmiş o zaman askerlik süresi uzunmuş. Bir sorun olmadığı apaçık ortada. Durum kişilere kalmış durumda bence.
21 Yorumla- +1 yıl
Amin bütün herkesi kavuştursun.
En İyi Cevaplar
Son derece yanlış nedenlerini sıralayalım
1 erkeğin olgunlaşması ve sorumluluk alması 25 ile 30 yaşlarda başlıyor
2 sevmek demek herşeyin güzel olacağı anlamına gelmiyor
3 muhafazakar çevreler eşlerinin genelde çalışmalarını istemiyorlar bu durum aile ekonomisine olumsuz yansıyor günümüz koşullarında genç çiftlerin yuvaları için birlikte çalışmalarını gerektiriyor
4 genç bayanlar çocuk yetiştirmede yetersiz kalıyorlar
5 evliliğin özel hayat ekonomi sosyal çerçevede olduğunu anlamaları ve bu çerçevede sorumluluk almalarını büyükleri söyleyemedikleri için bocalama içine giriyorlar bu durum ciddi sorunları beraberinde getiriyor
6 bazı aileler maddî durumları iyi oldukları için çocukları zorluk çekmesin diye maddî manevî tembellestiriyorlar bu durum evlilik içinde erkeği sorumsuz bayanı erkeğe muhtaç ve maddî olarak zor durumda bırakıyor
Fiziksel olarak kişiler 20 yasına kadar olgunlasiyorlar ancak sağlıklı verimli olgun düşünceler 25 ile 30 lu yaşlarda net olarak ortaya çıkıyor13 Yorumla
Dayım üniversite mezunu evli ve bir çocuk babasiyken gitti... İlk defa onu ağlarken görmüştüm.. Çocuğunu benim kucağıma verdi annesinde susmadı bende sustu buda ayrı bir macera😁Yani siz siz olun o hataya düşmeyin.. Bedelliye askerlik diyenler olmuş bu arada yapmayın...
20 Yorumla
+1 yılEvliliği doğru bulmuyorum arkanda bir eş, sorumluluk bırakıyorsun masrafların daha cok oluyor evli olduğunuz İcin eşin sürekli kocan nerede diye eleştiriler alıyor onlardan ziyade evli kız kaynanasının yanında duruyor kocası olmamasına rağmen buda psikolojik olarak kötü etkileyebiliyor veya evli ama annesinin babasının evinde kalıyor. Lafta evlisiniz ama yaşantı biçimi tarzı olarak evli değilsiniz sadece yaşam standartlarını birbirinize daha cok zorlaştırmış oluyorsunuz.
Nişanlılığı fazla büyütmüyorum olumlu bakabilirim.10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
66
Cevap
51Cevap
+1 yılHayır bence doğru değil. Askerlik yapıldıktan sonra evlenilmesi ya da nişanlanılması daha doğru bence. Keyifli geceler.
11 Yorumla- +1 yıl
Bence de. Teşekkür ederim, sana da. :)
- Aşk İlişkileri konusunda 790 cevap paylaştı.
+1 yılBen olsam askerden geldikten sonra nişanlanırdım. Sebebi de askerden sonra erkeklerin değişmesi. Bakardım iyi tarafa doğru mu değişmiş kötüye mi gitmiş. Etrafımdaki insanlar gittiklerinden farklı karakterde farklı huyda insanlar olarak döndüler, bende bu fikre kapıldım.
10 Yorumla Urfali bi asker arkadaşım vardı bizim asker maaşımız o zaman 47 tl idi hepimiz ailemizden para isterdik o ailesine gönderirdi 6 çocuğu vardı 26 yaşın da :D
13 Yorumla- +1 yıl
Ooo maşallah ne büyük sorumluluk.
Aşk İlişkileri konusunda 3,8b cevap paylaştı. Askere gitmeden yapmazdım. Telefonu sürekli kullanamıyorsun haberleşme durumu sıkıntılı hem askerde aldatmaya daha meyilli
10 YorumlaHayır bulmuyorum bir çoğu erkeğin düşünceleri değişebiliyor.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 7,1b cevap paylaştı.
+1 yılHayır bence doğru değil. Adam askerden gelsin işini kursun. İki taraf da toparlansın sonra nişanlanırlar. Bu işler aceleye gelmemeli şahsen
11 Yorumla- +1 yıl
Bence de kuzu
Sevgililer arasında söz olabilir belki ama Nisan ve evliliği yanlış buluyorum erkek genç olgunlaşır askerdeyken psikolojikmen etkileniyor daha sonra disardaki hayata alışma süreci filan derken evlilik gibi ciddi bir olayı kaldıramaz:)
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 64,5b cevap paylaştı.
+1 yılAskerlerin evlenmelerine karşıyım açıkcası. Tamam herkes yarınını bilmiyor ama askerlerin ölme olasılığı hepimizinkinden daha yüksek. Arkada yetim ve dul bırakmak iyi bir şey mi sanki? Ölen ölüyor gidiyor ama olan arkada kalanlara oluyor. Çok bencilce bir davranış. Ya tamamen asker ol ya norma ailen olacak hayatı yaşa
10 Yorumla
+1 yılAskerliğe er ya da subay olarak gidicekse hiç bir sakınca görmüyorum. Artık eskisi gibi değil erler öyle çatışmalara girmiyor, risk içinde olmuyorlar. Eskiden askere gitsin sağ salim dönsün kafası vardı onlar bitti artık
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 6,4b cevap paylaştı. Bulmuyorum. zira aşırı kıskanç biri olduğumdan katlanamazdım heralde tam anlamıyla güvendiğim biri olmazsa..
Askerdeyken evlenip çocuk yapmış olanları görünce şaşırıyodum çok. Nasıl ayrı kalır insan o kadar..10 Yorumla
+1 yılAşırı saçma bulmuyorum nişan olabilir ama evlilik olmamalı. Hem erkek için hem kadın için araya uzun bir süre girdiğinde değişen düşünceler olabilir ve erkeklerin çoğu askerde değişebiliyor. Gidene de zor kalana da
10 YorumlaFotoğraf çok kötü. Bu çift mutlaka tiktok çekiyordur.
11 Yorumla- +1 yıl
Bilemem. İlk fotoğraf atan onlar değil.
Bazı zorlukları var, asker öncesi nişan , dönüşte düğün daha mantıklı sanki, askerde ne çeşit insanlarla karşılaşırsın bilemezsin, küfür eden olur evli olunca daha da zoruna gider , belkide istemedigin şeyleri yaşarsın ✌️
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 901 cevap paylaştı.
+1 yılAskerdeki adama zor bizde vardı evliler kafayı yiyorlardı
13 Yorumla- +1 yıl
Neden
- +1 yıl
Sürekli düşünüyorsun bizde vardı adamın 2 buçuk aylık bebeğii vardı bide kalp rahatsızlığı vardı sürekli hastaneye gidiyordu
- +1 yıl
Doğru.
+1 yılHayır doğru bulmuyorum. Kadınları rezerve etmek gibi bir duruma giriyor. Son derece yanlış. Erkek egemen bir toplumun bu hareketine bir erkek olarak karşıyım.
10 Yorumlaneden olmasın ki; bunu amannnn kız elden gitmesin mantığı ile yapılıp yapılmadığına bakmak lazım. gerçi öyle bile olsa; kimse kimseye zorla nişan yapmayacağı için, bence bir sorun yok.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 10b cevap paylaştı.
+1 yılBen askerlik yaomadan evlendim cünkü askerliğe cok vardı 31 yasında askere gittim o kadar bekleyemezdim sorun yaşamadm ama herkes için uygun olmaya bilir kötü örnekleri de gördüm
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 667 cevap paylaştı.
+1 yılBana göre doğru değil. Askerde Allah göstermesin sevgiliyle kavga edersin hepten bunalıma girersin. İkincisi askerlik ve iş meselesi çözüldükten sonra insan evlenmeli
10 Yorumla Doğru bir karar olmaz Askerlik sürecinde fikirler ve niyetler değişebiliyor çok tanık olduklarımda oldu
10 YorumlaDaha hayat düzeni oturmamış birinin peşinden kovalayan varmış gibi evlenmesini çok anlamsız ve saçma buluyorum.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 708 cevap paylaştı.
+1 yılHayır doğru bulmuyorum çünkü çok zor bir dönemden geçmek zorunda kalırlar bunu da herkes yapamaz gerçekten sevmek kolay değil
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 325 cevap paylaştı. Askerliği geçtim ekonomik özgürlük kazanılmadan düğün-ev kurma masrafı gibi harcamalar için para biriktirmeden nasıl bu işlere giriliyor anlamıyorum.
10 YorumlaNişan çok normal herkes yapıyor. Ama evlilik olmaz ya. Bedelli Askere gideceksen yaparsın ama diğer türlü askere gideceksen neden evlendin ki.
10 Yorumlacinsel hayatları yok diye büyük ihtimalle evlenmişler. askerden geldikten 1 sene sonra evlenmek ideali. aceleye gerek yok
10 Yorumla
+1 yılEşimi aşımı askerliğimi yapmadan kız mız almıyom bebiş her şeyin sırası var kız alırken kafamda milyon soruyla gitmeyim döt altına
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 20,1b cevap paylaştı.
+1 yılNişan olabilir ama evlilik biraz daha ertelenebilir
20 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılNişan belki yapılabilir ama evliliği doğru bulmuyorum.
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 553 cevap paylaştı. Bırak nişanı evliliği askere sevgilin varken gitmek bile mantılı değil bu devirde
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 776 cevap paylaştı.
+1 yılYanlış değil ama askerlikten sonra evliliği yeğlerim
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yılHayır, doğru bulmuyorum.
Her ikisinin de aklı birbirinden kalıyor.10 Yorumla
+1 yılHayır doğru bulmam, zaten bizim burada askerlik yapmayana kız vermezler. :)
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılAskerlik 5 ay şimdi
Yapılır tabi
18 ay olsa eskisi gibi neyse10 Yorumla Hayır yanlış bir şey. Askerliğimi böyle daha rahat yaptım.
10 Yorumla
+1 yılYapardım.. Gerçi sevdiğim insan gitti geldi bizde nişan olmadı ailevi nedenlerden dolayı ama 6 ay snra benden de ayrıldı
115 Yorumla- +1 yıl
Aaa merak ettim sebebini ve de üzüldüm.
- +1 yıl
6 senedir tanıyorduk birbirimizi lise son sınıfta gelmişti sonra 3.5 sene sevgili oldk ailem öğrendi ailem biraz sıkı benim onunla görüşmemiz izin vermediler çok aşırı sıktılar ben ginede bırakmadm oda benide bırakmadı sonra 1.5sene snra askere gitti 6 ay yaptı geldi tartışmalarmz artı benim tek istediğim onunla yüz yüze rahat vakit geçirmek ailelerimiz öğrendiği için ad konulması ve ha yarın ha bugün yok iş yok diye yok askerliğe gitmedi diye yok abisinn düğünü var diye diye ad konmafı 2sene kadar.. Bende ister istemz görülemektn dolayı gizli saklı görşmkten adam akılı görememekten bıktığım için sinirlerim ve pskolkm bozlduldu üstüne çok gittim
- +1 yıl
Başka sebepten dolayı tartıştk ayrl ozamn bende ddm dinle Bahene oldu ayrıldı
- +1 yıl
Yapamıyormş
- +1 yıl
Yaşadıklarım okadar zordu ki benim ailem okadar çok aşırı sıktı ki anlatsam belki inanmzsnz ama günlern etkisinden pskolim bozuldu biraz hiç bişeye tahammülüm sabrım kalmadı oda bekle bekle sabreselimden başka bişey yaptığı çabaladığımz yoktu. Ben onu askerde bile tek bırakmadm ya kontürlerini ben yükledim param yoldu ama nekadar varsa yarısını ona gönderdim bi yiyiyeck aburcubur kolisi birde ihtiyacı olan bi koli yaptm gönderdim
- +1 yıl
Onu mutlu etmek için elimden geldiğince çabaladım doğm günlerinde süpriz yapmaya çalştm evet biyere zor gidiyorduk ama ozorluklarda illa yapardım.. Birkere sinde kendi ellerimle boğça tatlı yaptm getirdim
- +1 yıl
Vayy bee koca 6 sene peki unutabildin mi?
- +1 yıl
Yeni ayrıldık 25gün oldu
- +1 yıl
Zor oluyor
- +1 yıl
Yaa Allah yardımcın olsun, üzüldüm.
- +1 yıl
Amin inşallah şunu unutma bir İnsanla nekadar iyilik yaparsan sevsende gün gelir yapmasaydın olur
- +1 yıl
maalesef ki öyle
- +1 yıl
Ve o sevdiğin kişinin el olacağını düşünerek adımlarını at dikkat et yoksa çok üzülürsün
- +1 yıl
:)
- +1 yıl
🙃🙃 🙃 🙃 🙃
+1 yılBunda bzirsey yokki inan o kadar guzel bir duyguki asker beklemek gitmeden once guzel bir ani olur ama beklersende daha iyi olur
18 Yorumla- +1 yıl
Evet beklemek güzel ama sevgiliyken, evli olmaktan daha kolay.
- +1 yıl
Zaten bende sevgiliyken bekledim cok güzeldi evliyken cok zor evet ama bence sevgiliyken bekle
- +1 yıl
:)
- +1 yıl
🤷♀️
- +1 yıl
Evliyken ve sevgiliyken beklemenin farkı nedir?
- +1 yıl
Guzel soru evet bir farki yok ama sevgiliyken evliyken yasadiklarinin arasinda daha fazla yasanmislik olacagi icin bence evliyken degilde sevgiliken beklemek daha iyi evlenince rahat etsin
- +1 yıl
Bence bir fark yok ama neyse💁🏻♀️
- +1 yıl
Tabii senin görüşün 😊
+1 yılNişan olur. ama evlilik askerden geldiğinde olursa daha iyi olur.
10 YorumlaOlabilir neden olmasın hem 6 ay zaten uzun süre değil. 20 yaşında çocuklar askerdeyken 3 tane çocukları oluyordu. Bunlarda var
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılNişan olurda evlilik zor ya gidipte dönememek var, işin içine birde çocuk girdiyse çok daha zor. Ama bedelli olacaksa olur o normal
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenim gibi evli olupta eşi meslek olarak yapan var ki biz bi sene bekledik aynı yerde yaşayabilmek için.
10 YorumlaBen henüz askere gitmedim ve evliyim. Bedelli yapmayı düşünüyorum bu yüzden benim için bir problem teşkil etmiyor bu durum.
10 Yorumla
+1 yılAskerlik gibi bir ortamda bide ilişki mi düşünülür kesinlikle yanlış zaten psikolojik olarak baskı altındasın bide aklın başka yerlerde kaldı mı insana çok yanlış şeyler dahi yaptırır..
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılNisan neysede evlilik yanlış bir tanıdığım hamile kaldı kocası askerdeyken doğurdu mesela
10 Yorumla
+1 yılGurbetçiyim. Şahsen askerlik derdim yok, ayrıca evlilik düşünmüyorum.
Buna rağmen, askerlik bitmeden evlilik olmaması gerekir diye düşünüyorum.10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBırakıp askere gitmeye gelmiyor sırttan bıçak yiyoruz askerde
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılZor bir durum. Bence askerlikten sonra duzen kurulmali
10 YorumlaÇok erken evlilikler cehalet işidir en az askerden gelip eli düzgün iş tutanlar evlenmeli
10 Yorumla
+1 yılDoğru değil kesinlikle yoksa kafayı yersiniz bir şekilde
10 YorumlaHayır bulmuyorum askerliği bitsin gelsin ne yapılacaksa ondan sonra yapılsın zaten beklemişse ciddiyet vardır
10 Yorumla
+1 yılSene 2015 usta birligindeyim, adam sevgilisi den ayrilmis yani kız ayrılmış adam sürekli rdm lik oldu yapmayın sevgilisi bile bu dönemde yapmayin
10 Yorumla
+1 yılBence nişan gene bı nebze ama evlilik olmaz diye düşünüyorum bu benim fikrimdir
20 Yorumla
+1 yılEvlenecek durumu olan bedelli askerlik yapar yani sorun yok
20 YorumlaBu aslında çok kapsamlı bir soru kişiden kişiye değişiyor.
10 Yorumla
+1 yılNişan evet de evlilik olmaz ya gidip te gelmemek var 😟
10 Yorumlaİki gönül bir olunca samanlık seyran olur 😊 bişey olmaz askerlik dediğin bu devirde 6 ay 🤣
10 Yorumla
+1 yılAsker sonrası olması bence daha mantıklı.
10 YorumlaYanlış buluyorum, gidipte dönmemek var..
20 YorumlaDoğru bulmuyorum ama şartlara göre değişir
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,3b cevap paylaştı.
+1 yılHayır doğru bulmuyorum bence mantıklı değil..
10 Yorumla Nisan yaparım gitmeden once.
Gelincede düğün.10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 5,2b cevap paylaştı. Yapmasını uygun bulmuyorum
10 Yorumla- Devamını Gör (57)
Devamını Gör(102)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Askerlik yapmadan önce nişan/evlilik yapılmasını doğru buluyor musunuz?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım