Tercih mi?
Mutluluğun devamı mı?
Yoksa bir kaçış yolu mu?

Yolda gidiyorum dün 2 tane eş yanındada ufak 10 yaşında çocuk kadın yürüyüşünden bile paspal işe yaramaz biri adamdan birşey istedi adam döndü yanımda 250tl alamam filan yaptı ondan sonra kadın döndü "sus konuşma kapa çeneni". Hayır tamam adamın belki 250tl o an olmayabilir veya vardı almadı böyle birşey demen sokakta kadının dogrumu?
Sonuç olarak bunlar boşansa her zaman ki gibi olan çocuklara oluyor evlilik kumardan daha tehlikeli kadın isterse 10 sefer evlenir ama erkek 1 kere evlenir zengin degilse.
Her evlendiginde 100-150.000 tl parayı nerden bulcak sürekli kredi çekip ödeme hali yok.
Bu arada evlilik tercih filan degildir en azından %99'u böyle şimdi kafana yatcak erkek için bayan olsa veya bayan için erkek olsa neden evlenmesin?
Ne yapcak dost hayatımı yaşıcak :D
Evlilik aslında sevgililik nişanlılik gibi dönemlerin devamı olan bir süreçtir. İnsanlar için mecburiyet değil aksine bir tercihtir çoğu zaman. Ancak bazı durumlarda problemler nedeniyle mecburiyet olarak görüldüğü de olur. Her evlilik mutluluk getirmeyebilir evlilik demek çünkü mutluluk demek değildir bir süreçtir. O nedenle insanlar evlenip mutlu olacağını sanmamali.
Bazen evde kalirsin mecbur olur bazen bakarsin fakir biri olur ama senin daha hoşuna gidiyordur ama bide zengini vardir oda hoşuna gidiyordur ama içinde en çok fakir olanla mutlusun farz edelim ama para yok malesef yani gidip zengini tercih ediyorsun bu böyle devam eder gider.
Mecburiyet değil, tercih olarak görüyorum ben. İnsan doğasına en uygun olanı bence. Çoğumuz güzel bir yuva, mutlu bir evlilik isteriz. Ama günümüz dünyası, değişen toplumsal düzen, hayat şartları, hazır olup olmamız, belki geçmişten gelen yüklerimiz, bakış açılarımız her şey bunu etkiler ve istediğimiz ile yaşadığımız birbirini tutmaz. Hayaller hayatlar durumu çıkar ortaya.
Cevap
76Cevap
Evlenmek Tercihtir. Sevilmek ihtiyaçtır. Sevgi ve aşk mutluluk için mecburiyettir.
Evliliğin ne olduğunu...
Ancak dinim belirler...
Onun bunun ya da kendi aklım değil...
Dinim islâm; evliliği "teşvik" ediyor..
"İmkanı olan evlensin ve çoğalsın" buyuruyor...
Ben dinimin kaidelerine teslim olurum.
Onun bunun boş lakırtılarina değil...
Toplumumuzda çoğunluk “mecburiyet” olarak görse de esasında bir tercihtir. En acısı da mutsuz ve ailesiyle çatışmalar yaşayan kızların evliliği bir kurtuluş kapısı olarak görmesi... Sırf bu yüzden kadınların erkeklerden daha fazla çabalayıp, (zor şartlara rağmen) kendi ayakları üzerinde durması gerektiği kanaatindeyim.
Allahın emri dir...
Namaz gibi oruc gibi yetimi korumak gibi Allahın emri işte imkanı durumu olan demiyor Allah imkanı durumu olmayanları da imkanı olanlar evlendirsin diyor... yani sadece kişi ye bırakmamış topluma emretmiş aranızda ki bekarları evlendirin diye...
Bir müslüman için evlenmek ya da bekar olanı evlendirmek Farzı kifayedir
Evlilik mutluluğun direği değil gereğidir. Mutluluk verdiğin oranda sana dönmüyorsa yanlış kişiyle evlenmissindir. Kimse değişmez. Değişim en zor olanıdır. Zamanla düzelir hatası yapmayın diye vurguluyorum
“Kendileri ile huzur bulasınız diye sizin için türünüzden eşler yaratması ve aranızda bir sevgi ve merhamet var etmesi de onun (varlığının ve kudretinin) delillerindendir. Şüphesiz bunda düşünen bir toplum için elbette ibretler vardır.” (Rum, 30/21)
Bu sorunun cevabi kisiden kisiye degisebilir. Bulundugu ortama gore ve cevresindeki insanlara gore de cevap degisebilir. Bence evlilik mutlulugun devamidir eger evlenecegin kisi cok sevdigin kisi ise..
Mesele tercih v3ya mecburiyet meselesi degil. Asil mesele tam teslimiyet sorumlugu kaldirabilmek mesele ole koftid3n degil koruyup kollayip kartal gibi kanatlarinin altina alabilmek mesele
Bizim toplumda seksi legalleştirmek adına, evlilik zaruri görülür.
O sebepten her biri evliliğe lanet okur, evlenecek olanları caydırmaya meyil eder..
Yav sevesi gelen "seviyor". Adına da diyor ki tercih. Topram, mecburiyet işte. iyi okul, iyi iş, iyi eş vs vs vs. Materyalist değil kimse, hı hı. Evet evet. "mecburiyetten değil severek evlenin. sevmiyorsaniz sırf evlilik için evlenmeyin. cunku evlilik mecburiyet değildir" bla bla bla. Kendi konustuguna kendi inanıyor mu bunu diyen
Çok güzel anlatmış... Mutluluğun devamı diyebiliriz kısacası... Bayanların çoğu bunu bir kaçış, mecburiyet ve yaşım geçiyor kaygıları ile gerçekleştiriyor.
Toplum tarafından onaylanmak için evleniyorlar. Başkalarının onları onaylaması çok mühim. Toplum tarafından onaylanmakta onlar için büyük başarı. İşin aslı bu bence. Aşk evliliği yapanlar dışında.
Merhaba Evlenmediği taktirde zinaya düşeceği kesin olan kimsenin -mehri verecek ve eşinin geçimini sağlayacak durumda ise- evlenmesi farzdır. mecburdur
evlilik muhtaçlıktır. aileye, hayat arkadaşına, çocuklara vs muhtaçsın. gençken fark edilmez ama yaşlanınca ne kadar yalnız olduğunu kimsesiz olduğunu derdini paylaşacak iyi ya da kötü gününde kimsenin olmadığını anlarsın ama çok geç olur.
Tercih😁 içine girince mecburiyet 😂
Evlilik kale gibidir içeridekiler dışarı çıkmak ister dışarıdakiler içeri
Kaçış yolu için yapılmışsa yandın
Mutluluğun devamı diye niyetse,,,,, ya tutarsa...
Tercihse güzel kumar oynadın
Mecburiyet ise allah yardımcın olsun
Evlilik böyle b o k tan bisey evlenme
Çoğu insana göre kaçış. Çoğunun mecburiyeti çok azının tercihi. Bana göre mecburiyet insanları bı kalıba sokmak mantıksız
Belli bir yaştan sonra gerekli olan birşey. Çünkü hep genç kalamayacağımız için evlenerek en azından hem sevgiyi, hem beraberliği paylaşabiliriz..
Aslında tercihtir ama dayatmalarla mecburiyetmiş gibi hissettiriyorlar bize... birileri torun sevsin diye evlenilmez önce doğru insanı bulmak lazım.
Kimisi için kurtuluş (babasının evinde rahat edemiyorum koca evinde rahat ederim diye evleniyorlar) kimidi için mecburiyet (neymiş efendim arkadaşları evlenmiş kendisi bekar kalmış) Kimisi için mutluluk devamı
Eğer bir adamı kahrını çekecek kadar çok sevebilseydim en iyi tercihim evlenmek olurdu
Tabiki tercih.. mecburiyet olduğu zamanlar eski zamanlarda idi
bence tamamıyla tercih eğer bana mecburiyet gibi hissettirilirse zaten evlenmem
Evlilik isteyen biri normal olamaz aklı başında olan biri Evlilik istemez.
Tercihtir bana göre isteyen istediği zaman evlenir kime ne.
Tercih mecbur değilim Tanrım bile mecbur kilmamis kul mu kilacak
Toplumsal anlamda mecburiyet. Kişisel anlamda tercih
Ne tercih ne mecburiyet güdüsel bir davranış ve ihtiyaç
Valla doğru demiş aynı şekilde düşünüyorum ve bu yüzden evlenmicem
Evliliğin bir mecburiyet olduğunu düşünmüyorum. Evlenmek kişisel tercihtir.
Şimdiye kadar gördüğüm en mantıklı şey, evlilikle ilgili. Düşüncelerimi ifade ediyor.
Kafa dengi birink bulup seversem evlenirim yoksa evlenmek için evlenmek çok saçma
Tercih bazende kaçış yaşadığın hayata göre değişir bence
Mecburiyet , hep bu yaşlarda kalmayacağız.. yaşlılık falan ne bilem. 😕
Aynı görseldeki söz gibi sevdiğiniz insanla evlenin isteyerek evlenin sanki buna mecburmuşsunuz gibi değil ömür boyu çekilmez hayat yoksa
Evlenmek nefestir sicak yuvadir iyi gunde kotu gunde yaninda durmaktir anlayana
sevginin yeterli olmadığı bir kurum. en azından minimum geçim derdiyle bir noktaya gelmek lazım
tercihdir eğer aile baskısı sebebiyle zorla yapılmıyorsa
Kimine göre soyumu sürdürmem lazım ondan evlenmem lazım der
Kimi ne göre aşk ve mutluluk içindir
Ben evlenmeyi düşünmüyorum
Benim için tercih o yüzden hala bekarim. Keşke mutluluğu bulacağım kişi karşıma çıksada evlensem.
Evlilik mecburiyet değil..
Bizim ülkemizde evlilik mecburiyet hayatın bir gereksinimi olarak görülüyor bir düzen için belki bu gerekli ama evlilik bir tercih olmalı bence insan bekarken mutluysa bekâr kalmalı.
mecburi tercih yani evlen sen olmaz evlenmesine olmaz
evlilk mecburiyettir arkadaşlar
utanmadan yazan insanlar evlenmem falan filan
evlenmezseniz sapkın olursunuz
Bence evlilik bir tercih kendine güveniyorsan bu işe baş vurursun
Benim icin ne tercih ne de mecburiyet. İstesem de olmayan bir sey
bu kirli dünya da evlilikte zor artık yalnızlık iyi baba
Evlenmek gerekir ama doğru kişiyle tercih yapmak lazım
Toplumun seni zorladığı bir durum. Hem mecburiyet, hem tercih, hem mutlu olma çabası hem de bir kaçış yolu
Benim icin mecburiyet ileride evlenmesem sks yapma sansim asla olmicak 😣😣😣😣😣
18 im
Sana mi sorucam anam misin babam misin?
Üslupsuz ke.. ko. kaybol.
Tercih olduğunu düşünüyorum...
Türk toplumunda mecburiyet
Mecburiyet algılanıyor aslında tercih
Evlilik bir tercihtir.
Isteğe bağlı emeklilik gibi bş.
Topluma göre mecburiyet bana göre tercih ama
Zayıflıktan kalkışılan bir saçmalık
Evet doğru söylüyor sevgi olmalı.