Kimse evlilikten mutlu değil bunu da çoğu bekar görüyor ve kendini bile bile ateşe atıyor.
Neden evlenmek bir zorunluluk gibi 🤔
Neden evlenmek bir zorunluluk gibi 🤔
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Tabi ki zorunluluk değil. Sevdiğin insanla bir hayatı paylaşmak güzeldir herhalde ama bazıları mesela sırf evleneyim diye eşin dostun önerdiği insanlarla evleniyor adam akıllı tanımadan, bu saçma. Temelinde aile kurma ve yaşlanınca yalnız kalmama arzusu var
evlilik olması gibi kolay olan birşey olsa ve boşanmak bu kadar tabu ve kötü gözükmeseydi insanlar bu kadar mutsuz olmazdı diye düşünüyorum.
evlilik bir kağıt parçası ya da yüzük olmamalı: iki insanın aynı evde beraber hayatlarını birleştirecekleri ve sadece iki şahite ihtiyaç duyan bir nevi topluma bildiri olmalı. yani "biz bir kadın erkek birbirimizi seviyoruz birbirimizi bşkasıyla aldatmayacağımıza söz veriyoruz, bir çocuk olursa bu çocuk ikimizin resmi çocuğudur bizim malımız onun mirasıdır" demek için topluma faydalı bir müessese olduğu için binlerce yıldır mezopotamyada olsun çinde olsun bütün yerleşik toplumlarda var olan bir şeydir. insanlık tarihi boyunca dna testi olmadığı için nesillerin korunması ve eşlerin birbirine aldatma konusunda daha rahat güvenebilmesi için faydalı olmuştur evlilik.
ancak sonra hristiyanlık inancına abuk subuk ilahi olmayan pagan inançları girince ve kilise (ki avrupada hristiyanlığı yayan roma imparatorluğunun eski pagan inançları hristiyanlığa sokmada ve hristiyanların inançlarını tahrif etmede büyük payı vardır.) adeta kendi dinini üretince işler çığrından çıktı diye düşünüyorum. çünkü hristiyanlıkta evlilik zoraki bir kez yapılan, boşanmanın olmadığı bir şeydir. seks kötüdür pistir. toplumlar pis, kötü buldukları ama yapmak zorunda hissettikleri tabuları yaparken kendi kollektif vicdanlarını rahatlatmak için birşeyleri "kurban etmek" isterler. hristiyanlar da kötü buldukları seksi, evliliği icra edebilmek için bu işi çok çok zorlaştıracak adetler türetmeye başladılar. evlilik öncesi yüzlerce adet türettiler, şaşalı düğünler seremoniler yapmak zorunda hissettiler. yani seks yapmanın utancını gidermek için mal mülk para "kurban" ettiler. (bunu pagan toplumların ekinlerine bolluk istemek için tanrılarına yiyecek, içecekleri yerlere dökmelerine, hatta ilk bebeklerini kurban etmelerine benzetebiliriz).
daha sonra sömürgecilik dönemi sonrası avrupa kültürü tüm dünyaya hakim oldu; (judeo-christian kültürü). tabi bu sırada kilisenin etkisi de kırılmıştı artık avrupalılar cinselliğe kilise gibi bakmamaya başladılar. ama ilginç bir şekilde bu sefer de avrupalılar tam tersi yönde aşırılığa kaçıp evliliği zorlaştıran kültürlerine dokunmayıp evlilik öncesi ilişkileri kolaylaştıran bir kültür oluşturdular.
işte şimdi bütün dünyada ve ülkemizde olan şey budur; evlilik öncesi ilişki kolaydır, zahmetsizdir, seremoniye, bir sürü para harcamaya gerek yoktur. evlilik ise insanların kafasında inanılmaz bir yüktür çünkü binlerce tabusu, seremonisi, oyunu vardır ve başarısız olur da insanlar boşanırsa hayatları perperişan olur. çünkü evlilik dışı ilişkide kadın bekaretini kaybederse bu önemsiz görülürken evlenip boşanmış bir kadın bakire olmadığı için istenmez, öcü gibidir. (hani bekaret zarda değil beyindeydi?) bugün toplumumuzda evlilik olsun bekaret olsun bir çok yanlış düşünce dinimizden değil avrupanın kilise-modernite arasına sıkışmış garip dialektiğinden ve toplumumuzun kaynağı İslam olmayan evliliği para için açgözlülüğe dönüştüren cahil inançlardan gelmektedir (başlık parası, nikahta altın kavgası, kız tarafı erkek tarafı olaylarını düşünün). böyle bir düzende evlilikler ayakta zor kalır...
Benim de aklıma arada sırada bu geliyor evlenmek zorunlu mu vs. Yani klişe ama toplum baskısı galiba özelikle de kızlarda çok daha fazla sırf evlenmek için evlenmemek lazım sevdiğin ve hayatını yaşamayı istediğin biri olmadıkça evlenmek kadar saçma bir şey yok

Evlilik durumu herkese göre biraz farklıdır. Kimilerine göre zorunlu kimilerine göre zorunlu değildir. Ancak bu bahsettiğiniz durum daha birbirlerini tanımadan direkt evlenenlerde çok fazla görülmektedir. Bana göre ilişki yaşanacaksa evlilik zorunludur. Ama zorunlu değildir diyenlere de saygım bulunmaktadır. Normal bir durumda yaşamak için evlilik zorunda değildir. Çünkü evli olmadan da mutlu bir hayat sürülmektedir. Evliliğin zorunlu gösterilme sebebi aile gelenekleri ve yapısından kaynaklıdır.
Cevap
24Cevap
Zorunluluk değil. Belki ihtiyaç belki tercih meselesi ama kimse hiçbir şey yapmaya zorunlu değil 😂
Kimsenin yapmaya zorunlu olmadığı ama ihtiyaç duyduğu bir şey işte.
Hayırdır gözün yaşlı. Soğan mı doğradın yemek için 😇 😋
Yoksa gözüne toz mu kaçtı 🤔
Tercihtir. İnananlar icin islam dininde imkanlar el verdiginde evlenilmeli aile kurulmalidir. Evlenmek imanin yarisini kurtarmaktir denir. Herkes icin hayirlisi ama geriye dönüp baktiginizda evliliklerin istinai durumlar harici en guzel yani sahip olunan evlattir baska bisi bisidegil
evlenmeyip napcan tek başına yalnız bi şekilde mi ölcen kendi neslinin devamı olmasın mı çoluk çucuğun olmasın mı işi gücü yerinde olan sorumluluk alıp evlenmelidir
Bu toplumda cinsel ihtiyaçlar başka türlü karşılanmıyor evlenmeden çocuk yapmak büyük bir mesele gerçekten toplum onu piç olarak görüyor yine evlenmeden yapılan cinsellikten aynı erkek hovarda kız namussuz oluyor genelleme yapmıyorum ama bu durum böyle oluyor çoğunlukla
Evlilik zorunluluk değil kendi isteğine bağlı ister evlenirsin istersen evlenmessin ama evlenirsen yükün ağırlaşır bekarken hayat daha güzel gelir yani evlenmek zorla olacak bir iş değildir
Çevreye ayak uydurmaya çalışıyorlar çoğu. Evliliği zorunluluk olarak gören bir çevrede yaşadığındandır büyük ihtimal
Soyum yürüsün diyen olur
Bana baksın diyen olur
Belki severim diyen olur
Cinsel olarak olsun diyen olur.
Kısaca kişiye göre değişir.
Zorunluluk değil bir tercihtir. Ben sıcak bakmıyorum pek o ayrı. Kendimi böyle çok daha özgür hissediyorum.
Yani zorunlu değil de bence doğru kişi olması durumunda dünyanın en güzel olayı
evlilik zorunluluk değil ki isteyen istediği zaman evlenir ama şu devirde insan korkuyor biraz
Bence zorunluluk değildir aslında becerebiliene doğru insanı bulana evlilik cennettir ama bu bizim geleneklerimiz olduğu için aileler tarafından zorunluluk olarak görülür ve evlilik kötü bir şey değildir doğru insanı bulmak zordur
Zorunluluk değil ama ileride ailen yuvan olması güzel bir duygu oluşturur
Topluma göre zorunluluk ama bence zorunluluk değil. Ben evlenmek istiyorum o ayrı konu
Zorun değil demeyi isterdim ama hayat ve insanlar zorluyor.
evlilik zorunluluk değil
imza işin sadece prosedür kısmı
her şey insanın aklında kalbinde ve dilinde bitiyor
nasıl mutluysan öyle yaşamak gerek
Dini açıdan bakarsak evet. Sosyal açıdan bakarsak değil
Evlilik Yarım elma + Yarım elma = Mutluluk
Yarım armut + Yarım elma = Mutsuzluk
Mala anlatır gibi anlatmışsın. Bayıldım :D
@StarryAqua Sağol hayatım :)
Zorunluluk falan değil bekarlık en güzeli
Eşin düzgün biriyse evlilik kolay
Hayır değil bir baskı dır