Pamuk ipliğine bağlı ilişkilerin sayısı arttıkça tahammül seviyemizin ne kadar düştüğünü görüyoruz. İsteyen karışabilir ama muhakkak bir karşılığını alır.

Ben bu konuda çok katı değilim.
Hayatımı paylaştığım insana benimle ilgili hemen hemen her konuda söz hakkı veririm. Bu onun her dediğini onaylayacağım anlamına gelmez ama onun dediklerini de göz önünde bulundurarak hem kendim, hemde bizim için en doğru olan kararları vermeye çalışırım.

Benim yerime nefes almayı başarabilirse karışsın tabiki. Bunu yapabildide ben mi yok dedim.
Birlikte ortak kararlarımız olabilir ama ne ben onun adına ne de o benim adıma karar veremez.

İnsanlar biz olabilmenin altını yanlış dolduruyorlar! Eşiniz bile olsa kendinize ait alanlarınız olmalı ve bu alanlara o dahil olmamalı. Kimseyle siyam ikizi gibi bir hayat yaşayamam. Her zaman söylediğim gibi;
Hayatıma renk katacak , hayatımın tek rengi olmayacak. Kimsenin merkezi olamam.
Gerektiği yerde gereken üslupla karışabilir sevgilim sonuçta kararlarim onu baglamaz hayatima müdahale edemez diyemeyecegim gerçekçi de olmaz.
Sevgili senin kölen değildir veya sen onun kölesi değilsindir. Herkesin bir sınırı vardır. Onu üzecek veya onu kıracak bir duruma elbette müdahale edebilir.
Fakat onu ilgilendirmeyen durumlar da karar alamaz.
Cevap
6Cevap
Merhaba
Sevgilimin hayatına müdehale etmem ama fikirlerimi net bir şekilde beyan ederim, yapacağı şey ilişkimizi ilgilendiriyorsa.
Sadece kendi hayatını ilgilendiriyorsa bu durumda ona kararını gözden geçirmesini söyler ve iyi bir karar almasında yardımcı olurum...
İlişki budur!
#Just
Benim adıma kararlar alamaz, karışamaz. Ama rahatsızlık duyduğu veya herhangi bir konuda yapılmasını istediği şeyin fikrini ortaya atsın. Kafama yatarsa ancak o şekilde olur.
Sevgilimse benim kararlarıma karışamaz. Ama evliyken durum bambaşka. Ortak bir hayatın var kararlar birlikte alınmalı. Ama yinede kendimden asla ödün vermem. Karışabileceği şeyler var karışamayacağı şeyler var.
Benim kendi fikir ve kararlarıma saygı duymalı. Fikrini alabilir ancak benim adıma olan bir konu da kararları ben veririm. Ortak konularda ortak kararlar verebiliriz..
Kendimle alacağım kararlara müdahil oluyorsa byee derim
Hiçbir şeyime karışamaz belki o yüzden sevgilim olmuyodur
Asla karışamaz. Öyle engelleyici şekilde yerime kararlar veremez
Benim adıma kimse karar veremez
İstediği kadar karışabilir bana.
Ben karışmasına beni sahiplenmesini isterdim
Benim hayatıma kimse karışamaz.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?