Düğünü falan değil, diğer şeyleri soruyorum. İşte ev eşyalarıydı, mutfak gereçleriydi, beyaz eşyasıydı vs. Ev içine ne kadar para gider, evliler ve ruhu evli kalanlar cevaplar mısınız litfeeenn? Herkesin zevki, lüks anlayışı farklı tabii ama çok lükse kaçan bir insan değilim, belirteyim yine de :D
Valla hocam o tamamen kız tarafının isteklerine bağlı. Dini imanı para , maddiyat ve gösteriş olan bir kızla evlenilirse 100-150 arası gider. Herşeyim normal olsun, eşimi de ailesini de borca sokmayayım bankaya krediye mahkum etmeyeyim, evlendikten sonra eşim 2-3 sene borç ödemek zorunda kalmasın, evimde huzurum olsun arkadaşlarıma çevreme şov yapmadam da olur eşimim sevgisi saygısı bana olan ilgisi bana fazlasıyla yeter diyen biz kızla evlenilirse 50-70 bin liraya da düğün yapılabilir. Ne kızlar var ben insan olduklarlarını bile düşünmüyorum onların. Yok şu kadar bilezik isterim, yok bu kadar kolye bileklik isterim , yok balayı şurda olmalı başka yer istemem, yok eşyalar en az şu marka olmalı, yok ev kesin olmalı kirada oturamam vs vs erkek tarafının yedi ceddini kurutuyolar resmen. Ondan sonra da kuru soğan edebiyatı yaparlar. Ay aşkıııım ben seninle kuru soğana razıyım beni sev değer ver yeter seninle herşeye varım diye edebiyat yaparlar ama daha sözde erkegin belini bükerler, nişanda omurgasını kırarlar, düğünde de şah damarını keserler. Tamamen şarlatan takımı bunlar. Tutturmuşlar "Ay bir kere oluyo sonuçtaaaa" . bir kere oluyo ama o bir kere o erkegin anasını ağlatiyo. Adam evleniyo evliliginin 3. yılına kadar borç ödüyo hayat mı bu ya ! Bir de daha farklı bir versiyonu var bunların, kız sevdiği erkege şunu isterim bunu isterim diyemiyo erkek ondan vazgecmesin diye, sevdigim kizin gözü maddiyatta galiba demesin diye. Kız da farkli bir yol izliyo anasıyla bir oluyo, anasına bütün isteklerini listeliyo. Anne ben diyemem sen de bunlari kız istemeye geldiklerinde diyo. Neyse erkek tarafi geliyo kizin anasi kizin bütün isteklerini sıralıyo ama kendisi istiyormuş gibi. Dogal olarak kız masum görünüyo. Erkek kiza ya aşkım sizinkiler biraz fazla şey istemediler mi diye soruyor kizin cevabi hazir tabi "Ay askim valla ne bileyim annem işte off bişey de diyemiyorum ki" . İşte size iki ayaklı insan görünümlü şeytan örneği ! Bekar erkeklere tavsiyem şudur dünyada kalan son kadin olsa yine de taviz vermeyin yine de tenezzül etmeyin boyun eymeyin böylelerine. Bunlar kan emici vampirlerdir. Bir kizim sizi gercekyem sevip sevmedigini nişanda dügünde çok net anlayabilirsiniz. Yol yakinken dönün hayatinizi cehenneme cevirmeyin. Mütevazi ve olmasa da olur diyebilen. bir kadin candır o kadin icin organlarinizi ona feda etseniz değer. He söylediklerimden şu sonuçta cikmasin kesinlikle "Ne yani bir bilezik bir yüzük bir koltuk takimina mi gelin olalım" hayir tabiki. Tamamen erkegin maddi durumuna ailesinin durumuna bagli bu. 4 bilezik 3 yüzük kolye vs neyinize yetmiyor söylermisiniz? Ki erkek cok zengin olsa bile yine de sömürülmez. Sömürdügünüz erkek size asla tam kapasiteyle merhametli olmaz size asla sevgisini tam hissettirmez, asla size karşı tam gücüyle koruyucu olmaz, kendi kendinize kötülük etmeyin kızlar. Hicbir erkek kendisini sıkıntıya sokan bir kiza deger vermez. Eskiden başlık parası varmis kadını resmen satarlarmis, o yobaz düzen bitti fakat şimdi de kiz tarafinin bitmek tükenmek bilmeyen istekleri basladi. Benim nazarımda bu tip aileler kizlarini resmen satiyorlar. Kizlarini bir maddi kazanç kaynagi olarak görüyorlar. Ayni sekilde bu tip kizlar da kendilerini satiliga cikarmis gibiler. Degerinizi düşürmeyin bazi seyler evlendikte sonra da yapilir. Evliliginizin en güzel en tatli yillarini kocanizla beraber borç ödeyerek mahvetmeyin. Aşk evliligi yapın altın, takı, pahali eşya , ev araba evliligi degil. Analarimiz babalarimiz evlendikleri gibi kendi evlerinin sahibi olmamislar. Evlenir evlenmez bir bulaşık makinalari olmamis elde yillarca bulasik yikamislar. Şimdi bulasik makinasini dügündeki takilarla alalim bir tek o eksik kaldi gücümüz yetmedi desen kiz hayatta bulasik makinasiz eve adım atmaz. Ama yeri geldiginde fedakarligin, aşkın, sevginin edebiyatini çook güzel yaparlar. Erkekler dikkat edin bu karadulların ağına düşmeyin.
Hocam ben bekarım hiç söz nişan dügün gecmedi basimdan. Hic kiz istemedik. Fakat cevremden o kadar cok duydum ki ve o kadar cok arkadaslarim yanimda masalari yumrukladi ki sinirden. Anlattiklari kanimi dondurdu. Ben yasamadim ama canli sahitlerine dert ortagi oldum.
ne yazık ki çok var böyleleri. ben de şöyle bir şey anlatayım. arkadaşımın 6 senelik bir ilişkisi vardı, çocuğun ailevi problemleri sebebiyle okulunu dondurması gerekti. arkadaşım sevgilisinden ayrıldı, bekleyemem ben okula ara verdin, başlayacaksın bitmesi zaten bilmem kaç sene, sonra para biriktirmen gerekecek vs diye. Arkadaşıma şey sordum, iyi güzel de senin birikmişin var mı? Yok dedi :) Kendinden hiçbir şey katmayıp başkasından beklemenin en büyük örneğini arkadaşımda gördüm, hak veriyorum o sebeple.
Yani bazı kizlar (bazı diyorum) erkek tarafina hic acimiyor gercekten. Ya o senin kocan olacak kocan. bir merhametli ol. Sana 10.000 liralik koltuk takimi almaz da 5.000 liralik alir parasi ona yetmistir nedir yani. Dünya malı degil mi. Kime hava atacaksın o koltuklarla. O adamla acı tatlı günler aylar yıllar gecireceksin belki birgün böbrek yetmezligin olacak o adam sana böbregini verecek. Adamı bankalara kredilere borçlara mahkum etmenin anlamı nedir
Cok doğru sanki o kişi kocası olmayacakmıs da başka biri beleşe bir şeyler alıyormuş gibi davranan çok. Çok masraf yapıp sonra kaç sene boyu borca batmaya ne gerek var sonra birlikte ödeyeceklerini unutuyorlar herhalde. Çünkü o eşyalar bireysel alınmıyor ikisi birlikte kullanacağı için ikisi de maddi olarak bir şeyler yapmalı
Bunu sadece evlilik olarak koçum yerim oraya şöyle bakarsak zaten dünyada yaşam gerçekten çok pahalı yani niye elimizi atsak para işte hal böyle olunca sadece evlilikte değil insanın kendi hayatında bile harcaması gereken çok yerler olabiliyor gerek kişisel ihtiyaçları olsun gerek işte bir arkadaş ortamındaysa veya bir sevgilisi varsa veya evli ise ne bileyim Çünkü her şey şu an para olmuş Bunu da adına Biz kapitalist düzen diyoruz ama illaki bir miktar söylememi istiyorsan buna bir miktar söylemez gerçekten evlilik için cepten çok para çıktığı belli
Bu arada yorumumu kaldırman bile saygısızca. Zaten herkes yaşıyor. :) seninde bildiğin üzere türk kızları yani kezbanlar çoğunlukla böyledir aslında sende biliyorsun ama şu an ego kasmak ve kendini haklı çıkarmak için saldırıyorsun hepsi bu kadar. bu arada 20 yaşında olabilir ama senin 26 yaşında yaşamadığın şeyleri bir kaç yıl içinde yaşadım o yüzden ergence ve saygısızca konuşmak yerine belki de insan gibi davranmayı seçmelisin senin için söylüyorum benim için zaten sorun yok :)
Genel olarak isteniyor ki; ev alınmış dayanmış döşenmiş olsun, araba olsun, bir de hali hazırda işimiz olsun, mükemmel bir de düğün yapalım çalgılı çengili... vs.. Benim görüşüm bu şekilde değil açıkçası. Dünyanın bir tarafında insanlar çocuklar açlıktan susuzluktan ölürken, bizim bir düğün ya da bir ev döşeme için servet harcıyor olmamız açgözlülük bencillik gibi geliyor. Fikrimi soyleyeyim; düğün dediğimiz şey bir nikah, bir de verilecek yemek olmalı. Kızlar kendi aralarında, damat ve arkadaşları da kendi aralarında küçük eğlence günü hazırlayabilirler. Bunun dışında evimizi alalım içini de kusursuz döşeyelim düşüncesinden de çok uzağım. Ev alma gücü varsa alınabilir elbette ama içi hemen döşenecek diye bir kural yok bence. Önce elzem eşyalar alınır mesela buzdolabı, koltuk, tabak kaşık gibi önemli mutfak eşyaları, yatak odası vs.. Geriye kalan her şey kârı kocanın her ay aldıkları maaştan zamanla alınıp dizilebilir şeylerdir. Zaten her şeyi tamtakır düzenleyip eve girdiğiniz zaman, yapacak bir iş bulamayıp eviniz için vs oyalanacak düşünecek bir şeyiniz kalmayınca insanin birbirine sarması kaçınılmaz olur. Bu da sık tartışmalara gidebilir. Halbu ki evin için hayatin için düşünecek bir şeyler bırakırsak bunlarla meşgul olmaktan karşındakine saracak sebebin kalmaz. Şahsi görüşüm budur. Kız ailesi de erkek ailesi de düğün için illaki birikim yapmış oluyor, bu parayı da " kusursuz dugun" e harcamak yerine, çifte verseler herhalde onlar da 1-0 önde başlayabilirler. İşin aslı, geçiçi hevesler için binlerce lira israf yapmaya gerek yok başka insanlar on liraya muhtaç çünkü.
Kimse ucuzunu istemediği için. Herkes durmadan birilerine gösteriş yapmak istediği için, sırf desinler diye yaşadıkları için böyle oluyor. Kimse demiyorki abartıya gerek yok bütçemizi aşmayalım şundan feragat edelim. Olmadı düğün yapmayalım. ya da ne gerek var 4 bileziğe gücün yettiği kadar yap. Asla demezler mazallah sonra konu komşu ne der! Nurtenin kızına kemer takmışlar ben ondan aşağımıyım kafası 😏Ne bileyim mobilyanın en markası onun bunun en pahalısı derken iste öyle astronomik rakamlara mahkum ediyor kendini insanlar 3 günlük ömürlerinde. Hayır demiyor ki ben zaten çok yaşayan bir canlı değilim maksimum 60 sene. Eee sonuç "ben evlenmeyi düşünmüyorum" oluyor genelde. Ne demisler isini bilmeyen çavuşlar... hadi bakalım mutlu keyifli günler.
Yapmak istediğin düğüne göre değişir bu, cüzzi miktara da evlenilir, orta ya da lüKS olacak şekilde olan düğünler var. Benim fikrim öyle lüKS düğün israf ve gereksiz geliyor bana. Benim fikrim. insanın zevkine tercihine göre değişiyor. Ben olsam nikah yapar, sadece yakın çevrem ile eğleneceğim bir güzel mekanda eğlenirdim göl kenarında yemek olabilir bu nikah sonrası. Onun dışında balayına zaman ayırırdım maddi kısmını. Sonrası borçsuz mis gibi bir hayat. :) Parası olana bişey diyemem ama olsada yapmazdım ben :)
Yine tercih meselesi :) Kimisi çeyizi filan abartıyor, kimisi daha az eşya ile evleniyor. Ben 5 yıl oldu yeni evlenen birisi sana yüksek fiyat çıkartabilir çünki çok arttı fiyatlar canım. Durumun yoksa sana spottan alışverişi öneririm çok uyguna geliyor, yani şöyle söylim 0 yine eşyalar aynı markaları çok uyguna alıyorsun tavsiye. Ben senelerdir hala aynı eşyaları kullanıyorum, gelen soruyor bu koltukları nereden aldın diyor. İstediğin modelleri uyguna bulabilirsin kaliteli de.
kız kardeşimin evi 30bin ile 40bin tl arasında tutmuş gösterişsiz ve uyumlu olarak ahşap mobilya masa seçmişler ne ucuz ne pahalı buz dolabı çamaşır bulaşık almışlar bence ne kadar az eşya o kadar kardır. yani şöyleyeyim şatafatsız olarak önce, mutfak basit ihtiyacım olanı alırım zaten bu devirde bana kaç kişi gelebilir ki? en fazla 10 15 oda ay da yılda bir. çamaşır makinesi yok efendim en iyisi olsun diye bir şey yok nasıl olsa hepsi aynı yıkıyor buz dolabı da öyle bulaşık makinesi de öyle he Tv alır mıyım öyle pek tv alışkanlığım yok dev bir plazma alacaksam ortalama 1bin 1500tl arasında salona yakışır bir tv alırım işte halısıydı sehpasıydı avizesiydi. bende 25bin ile 35bin tl arası tutabilir. benim görüşüm.
beyaz eşyanın şeyini sevmiyorum ben de zaten, 10 programlı 15 programlı 30 programlı. En fazla 2 tanesini kullanıyorsunuz :) Ama o şekilde bile tanesi 1500-2000, ben de çok şatafatlı bakmıyorum ama nedense 25-35'ten çok daha fazla tutuyor :/
Cevap sahibi
+1 yıl
valla şöyliyeyim pazar yapmayı da bileceksiniz he birde tanıdık olacak aracı olacak bunlara da dikkat edilmeli bilmediğin tanımadığın yerden alırsan elbette fazla tutar
15 bin düğün salonu, pasta, yemek 5bin davetiye 10bin fotoğrafçı 20bin gelinin altınları vs 20bin evin beyaz eşyaları 10bin gelinlik 5bin damatlık 20bin idareten koltuk takımı, yatak odası vs 10bin nişan 10bin kına (Not:Nikahı da düğün de yaparsanız daha az masraf olur) 10 bin beklenmedik harcamalar😂 toplam, şöyle yuvarlak olarak : 135binlira:) düğünü ful çıkarıp sadece nikah yapılsa, kınada aile içinde yapılıp şahşahsız bir düğünle 80 90 bin gider heralde
Ne kadar salak saçma yorumlar var ya. Ya yorum yapanlar tahmşnş olarak sallıyor ya da gerçekten bilmeden yorum yapıyor. Arkadaşlar ortalama bir oturma Grubu 15 bin lira. Ortalama yatak odası takımı 10 bin lira. Yemek takımı misafir odası için koltuk takımı halılar perdeler salon takımı derken zaten 100 binlik oluyorsunuz. Daha beyaz eşya ve o gözünüze gelmediği hesaba kalmadığınız halde en ucuzu 4 bin lira olan yemek ve kahvaltı takımları küçük ev aletleri de hariç. Dikkatini çekti mi altınlar nişan söz düğün ve bunları yaparkenki gereksiz masraflardan bahsetmedim bile daha. Tabii ki imkan meselesi ama lüksü olmasın herşeyi yerinde olsun dersen 200 bin
ilk 3 okey ama 4 olmadı ya, bunun misafir yemek takımı - günlük yemek takımı / misafir çatal bıçak takımı - günlük çatal bıçak takımı var. 5000den daha fazla :(
Tencere takimi 3 bin, yemek takimlari-ortusu-kahvaltıliklar-yagdanlik/sirkelik-tuzluk-saklama kaplari vs vs en en en az 3 bin (en dusuk fiyatlilarla) Mikro dalga-Firin-davlumbaz-ocak-buzdolabi-bulasik mak.-buzdolabi-firin-utu 9-10 bin tl (minimum). Tum ev perdeleri 100 m2 lik ev icin 2.5 bin desek. Halilara da hadi en en en kotu Bin tl desek. Koltuk takimi-yemek odasi-konsol-Tv-sehpa 12 bin desek. Yatak odasi takim en dusugu 8 bindir. Ivir-zivira da en kotu 2 bin gider. Yani toparlarsak 60 i bulur en az.
Aslinda sadece kaliteli celik tencere takimlari 8 parcalik parcalik 2.500 tl. Bence her sey kalitesiz alinabilir ama tencereler onemli. 5 ayda bir yeni tencere tava alınacağına ömürlük kullanmak daha mantıklı geliyor. Ama siz surekli yenilemeye hazirsaniz En dusuk granit takim 300 tl + celik tencere takim. 400 tl + duduklu tencere 350tl + caydanlik-cezve set 250 tl boyle alabilirsiniz 1300e. Fakat arastirirsaniz normalde sadece kaliteli bir granit tencere 300 tl. Kim tenceresindeki yemegin tabana yapismasini, yikamasinin zor olmasini, renk degistirmesini, yere dusunce yamulmasini ister ki?
Bu kadar cok sayida tencereye ne gerek var ki :/ ayrica kullanim kolayligi tercih edilir ama omur cok onemli degil.. her 2-3 yilda bir yeni renkler yeni modeller begenilip mutfak ailesine dahil olacagi icin.. 😂
Evlilik ve düğün algısını değiştirmek gerekli. Yoksa dünyanın bir tarafı açlıktan kırılırken bir tarafı göbek atarsa yemişim öyle düğünü de zenginliği de.
koltuk masa sehpa tv hali yemek masasi sandalye avize Ayakkabilik ceket asma seysi yolluk yatak dolap 2x yatagin yanina konulan kücük masalar ya da cekmeceler makyaj masasi sandalyesi istemiyorsan cekmeceli bir kücük komidin olabilir kücük esyalarini koyarsin parfüm falan camasir sepeti banyo terlikleri camasir teli mandal sepeti ütü ve masasi mutfak robotu benim tavsiyem hamur yoguranlar daha pahalilar ama cok iyiii Blender corbalari falan pürelemek icin nicer dicer catal kasik bicak kepce felan tencere tava tabak bardak (fazla alma kirildikca al) sürahi süzgecli olanlari var cok cool icine nane Limon felan koyabiliyorsun Tadlandiriyor suyu Mikro dalga? Lazimsa kahve makinasi (tercihim filtre kahve) Caymatik ya da kettle ikisine gerek yok biri yeter. Ben caymatigi kettle olarak kullaniyorum.
1
2 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Kesme tahtalari Yemek masasinin yanina bircok kisi ayna da koyuyor istersen o da var.
İstediğim düğün yeri yalnızca 150 kişi gelirse 15-20 bin arası Kına gecesi 5-7 bin civarı Nişan 6-7 bin civarı Mobilyalar dekoru ile beraber 30 bin ( ben yarısını öderim.) Evlenme teklifini bilmiyorum karşı taraf yapıcağı için? Gelinlik benim istediğim 20-30 bin civarı Balayı 20-25 bin
Valla geçen sene ekim ayında koltuk takımı, tv ünitesi, yatak, baza, 2 kapılı gardrop, komidin, sehpa filan aldım vivenseden en ucuzundan 10.000 lira tuttu.
Dünyada hiç bir şeyin alt veya üst limiti yok. Bu ay iş arkadaşım evlendi. İçerisinde kız isteme, nişan vs de dahil 40 bin harcadı. şu an balayı yapıyorlar, düğün koronadan dolayı davetiyesiz girişe kapalıydı. Bundan 3 yıl önce bir tanıdığım evlendi yok yoktu sadece düğün salonu 15 bindi. 2. yılda küstüler, çocuk var diye tekrar barıştılar. Düğünden dolayı aşırı borca girip ödeyemediler.
Kadin tarafi bizdr Nisan yapar yatak grubunh vs alir.. ben yeni evlendirdim ablami altin fepanda aliniyi tabi 44 bin tuttu.. Ama bu bencr dogru degil sonucta erkek tarafida 60 70 bin harciyor gosterise gerek yok.. Kina yapin ufak bir Nisan sonucta bu borcu siz odiceksiniz.. Saglikli gunler
Gerçekten öyle ya nolacak bu hal. Min ne kadar olr acaba sevgilim var daha okuyoruz ama 1 yıla bitecek sanrm okullarımz. Durumu yok acaba nasl evlenrz. Derdinde deglm benlik bişy yok ama o çok meraklı
Ahahahaha. Ben hiç meraklı deglm aslnda ya o çok istiyor ama farkında ki iş güç olmadan olmaz. O yüzden bir an böyle bir hesaba girdim soruyu gornce baktm yani kdjdjd
Kesin rakamlar kimse veremez çünkü sizin seçeceğiniz ürünlere bağlı beyaz eşya Marko model arası farklar ciddi fiyat farkı çıkarır bu her şey de geçerli tekstil züccaciye beyaz eşya küçük ev aletleri mobilya her şey derseniz Ev hariç Geri kalan her şey taksitli şekilde her şey dahil 70000 TL çıkıyor
Degisir bir 50000 e halleder biri 500000 genelde kiz tarafinin dayatmasiyla olan isler bunlar o ev olmaz bu ev bu dolap olmaz su dolap iste bu yüzden yakinda insanlar sadece seks icin arada bir bir araya gelacek ondan sonra kadin erkek ayri sehirler felan kurulacak gelecek te 😂🤣😁
100 binin üstü çıkar, ama kız kabul ederse beyaz esyalari ikinci el alalım kendimizi topladikca parça parça sıfır alırız. Çünkü düğün masrafı şuanda 500 kişilik bir yer kiralasan Max 25 bine gelebiliyor yerine göre değişir tabiki de, iyi bir yer isterse yani biraz lüks 125 bin rahat bırakırsın
Biz geçen sene eve televizyon ve çamaşır makinesi aldık. En ucuz modellerdi ikisi 7 bin tuttu. Kanepe sordum tanesi en kötü olanlarda 3000 tl den başlıyordu. şu an bir eve televizyon beyaz eşyalar mobilya yatak mutfak malzemesi felan almaya kalksak 100 bin gider
Düğün de pahalı artık sadece gelinlik olmuş 25 bin ona da 100 bin gider.
Yani en az 200 bin gerekir ama her şeyde en diplerde olur
Elektironik ev aletleri ütü süpürge blender tost makinesi kahve makinesi mikro dalga porselen 12. kişilik çelik tencere takimi çatal kaşık takimi kahvalti takımı bornoz ekstra 1 celik tencere takimi granit tencere küçük tavalar küçük tencereler battaniyeler nevresimler ıvır zıvır bir sürü şey aklıma gelmeyen
Ama bölünüyor illaki tabiki ortak ta yapılıyor ama ozaman gelince herkes kendi üstüne bir görev aliyor eşyalar takılar falan 100 binin üstünde oluyor ev alınırsa daha fazla
Evlilikte ev kurarken en çok para ıvır zıvıra gidiyor. Sen koltuk takımlarını , beyaz eşyayı, yatak odasını hesaplarsın dersin ki ya işte bu kadar yeter ama onların içine koydukların asıl paranın gittiği yerler :) şu an benim gözlemlediğim. Yine orta halli bir şey yapsan 60-70 bin civarıdır. Daha uyguna da çıkarsın 30-40-50 arasına ama 4-5 sene sonra değiştirmek zorunda kalacağın şeyleri için parayı harcamak daha da zarar ettiriyor :) Ben zamanında Düğün dahil 90 harcamıştım.
@48382727 Laboratuvarda çalışmayı seviyorum ondan. Ama ben 4. senemdeyken hükümet, laboratuvar teknikerinin iş alanını arttırdı. Biyologlar yerine lab. teknikerlerini aldılar
@48382727 1 yıl çalıştım 78 alabildim. Ayrıca bu puan türü çift senelerde geçerli. Yanj 2020, 2022,2024 gibi. 2021, 2023 gibi senelerde aldığın puanla memur olarak biyolog almıyorlar
Yahu ben evi beyaz eşyaları mobilyası tv si hepsini aldım hemde en kalitelisinden ama gelin yok piyasada.. bence siz bunları dert etmeyin... bir şekilde idare edilir sevdiğin insan ile aynı çatı altında...
Alacağın markaları bağlı onlar ben aldım ne mi oldu şu an bos bir şekilde duruyor yüksek maliyet yapmaya gerek yok senin ihtiyacın karşılayacak ürünleri tavsiye ederim fazla eşya olmasına izin verme ki evinde kutlu ol fazla göz yoran birşey yapma evin de 50 60 bin baştan aşağıya yeter benim görüşüm
En fazla 60-70 diye düşünüyorum. Yani beyaz eşya ve çeyizden ibaretse oturma takımlarınında o kadar tutacağını düşünmüyorum aşırıya kaçan biri değilsen bu bütçelerde işte..
Genel ev eşyaları 60 bin TL. Sevdiceğin takısı, kız istemesi 20 bin TL. Düğün masrafları kişilerin kendisine kalmış 80 bin TL + düğün masrafları. Yaşanmış bir hayat tecrübesinden örnekler verilmiştir.
Ben 7 bin liraya eblenirken baska bir arkadaşım 15 bikrf baskasi 32 bin harcamıştı 15 harcaman sonra bosandi yine evlendi yani tamamen bkisiden kisigye değişir
En son kardeşimi evlendirdik ve kiraya çıkmasına araba dahi almamasına rağmen temiz 70binden fazla çıktı ki orta kararlı takıldılar alışverişi falan abartmadılar kız tarafı sağolsun.
Normal olan bir ciftin kendi evi olmasi, turkiyede denize cok uzak olmayan standart bir ev 50-70 bin dolardir, icindeki esyalarda cok onemli degil ama onlarda 10 bin dolar tutar. Benim icin ideal olandan bahsediyorum, ama turkiyede bu imkanlara sahip degilsen butce onemini yitiriyor bence en iyisi ne oluyorsa onu almak, kimi 30 bin liralik esya alir kimisi hic almaz, onemli olan sevgidir
Maddi durumumuz var ikimizin de ama ben beyaz bir elbise ve nikah yapacağım o kadar düğünü saçma buluyorum abartılı eşyayı da bir baza guzel bir koltuk beyaz esyalar yeter
Yani herkesin kendi yaşayış tarzı, zevkine göre değişiyor elbette. Benim işim evden olduğu için evin içi ne kadar gözüme güzel geliyorsa o kadar motive oluyorum.
Her insan evlenmek zorunda değil herkesin düşüncesi aynı değil bu arda ben onlar gibi 2 günde düşünmedim ben yıllarca düşünüyorum ve evlilik bana göre değil banane siz evlenin Evlilik Bana Göre Değil! ❌🚫❗
Yıllarca dediğin zaten hormonların 4 senedir çalışıyor, 10 yaşındayken de evliliğin ne olduğunu tam anlamıyla bilmediğine göre yıllarca diyerek 80 yaşındaki emekli dayılar gibi konuşmaya gerek yok. :)
Herkesin evlenmesine elbette gerek yok ancak evlilik de canavar, hapishane, sürgün değil. Sevdiğin ve her sabah onunla uyanmak her gece onunla uyumak isteyeceğin biri muhakkak karşına çıkacak. Sonrasında evlenip evlenmemek senin kararın tabii :)
Bildiğin evlilik canavar ben neden yazıyorum yaşım 26 ve evlilik erkek için tamamıyle kölelik mantıken bir kere ülkede asgari ücretle çalışan erkek nüfusu çok fazla ve buna rağmen erkekten kız ailesi düğün yapmasını bekleyor ki bir 50 bin net eder bu devirde 50 bini tak diye cepten çıkaran kaç kişi var çıkaranda yıllarca borç içinde yüzüyor ev eşyalarını saymıyorum bile tamamen kölelik bence sevgiden bahsediyorsak ne gerek var düğüne o zaman kıy nikah gitsin işte bunu da kızın ailesi kabul etmiyo neden etrafa hava atıcaklar çünkü
@RaSkKOlNiKoV Burada kölelik olan evlilik değil, insanlar yalnız. "Sevgi varsa ne gerek var düğüne" diyorsun, burada evliliğin suçu ne? Aileler istiyor düğünü, aileden bağımsız birer birey olup "ben düğün yapmayacağım" diyemiyorsan suç senin, evliliğin değil.
En fazla ufak tefeklere gidiyor zaten göze görünmesede.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Düğün Salonu 15 bin Nişan için Salon 10 bin Nikah işlemleri bin Ev eşyaları toplam 100 bin Ev tapusu 400 bin Araba 100 bin Damatlık gelinlik 5 bin Diğer masraflar 25 bin 656 bin tl en az
1
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Takıları unutmuşum 150 binde takılara gitze 806 bin tl
Bu evlilik, hayatı kolaylaştırmak yerine zorlaştırıyormuş
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
bu olay türk kızında farklı yab ancı kızda farklı işliyor mesela türk kızının erkeğe yaptıgını yahudi kızı yapmaz ve ben her zaman söylerim turk kızıyla evlenmek pişmanlıktır. damadı gırtlaga kadar borca sokup o evlılıkten huzur beklemek. boşanayım nafaka alayım versin versin versin ahahha :D
Alacağın kıza bağlı.. Ben hayatta bir defa evleniyorum diyip dünyayı isteyenler genelde erkekler olmuyor. Günde bir bardak süt için evde 🐄 beslemek gerçekten lüzumsuz.
Son sözünüz çok kaba. Bir defa evleniyorum diyerek iyisini istemek kadının da erkeğin de haklı, iki taraf da katkılarını sunacaksa. Bunu illa kadınları ötekileştirip erkekleri mağdur yerine koyarak anlatmanın gereği yok
Öyle hak diye bişey yok. Hayat zor. İnsanlar aileler maddiyat yüzünden dagiliyorlar. Ve kadınların maddiyatciligi erkekten çok daha fazla. Bunu batılı kadın değil bizim ülkemizdeki gibi batılı görünümlü cahil türk kadınları yapıyor. Eğitim aileden gelmeli. Okul bu işleri halledemiyor.
"iki taraf da katkılarını sunacaksa", birikmiş varsa maaş iyiyse isterse salonunun ortasına porche koyar adamlar, sizi niye ilgilendiriyor ki bu kısım?