henüz 10 aylık evliyim ama eşim en ufak bir tartışmada bile şiddet uyguluyor. Bazen dövüyor bazen bağrıp küfür ediyor. Hatta şöyle söyliyim bana ilk kez vurduğunda balayındaydık. Durumumu çok yakın bir dostuma anlattım "yeni evlilikte olur öyle şeyler, zamanla eşin sakinleşir" dedi.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılMerhaba,
Evlilik kutsal bir müessese olmakla birlikte bu konum içinde ve dışında eşler birbirlerine karşı sorumlulukları vardır. Bu sorumluluklar sadece ve sadece evin birtakım işleri değildir. Birbirlerine karşı anlayış, hoşgörü ve şefkattinde dahil olduğu nezaket ve paylaşım içinde yürütülmesi gereken bir birlikteliktir evlilik.
Son dönemlerde, yaşamış olduğunuz tatsız hadise Ülkemizde ve dünya genelinde ciddi bir sorun haline geldi. Bunların sebepleri arasında ekonomik özgürlük, psikolojik etkenler ve insanların Yasa ve kanunlardan bihaber bir yaşam sürmeleri maalesef.
Detayda yazan "yeni evliliklerde olur öyle şeyler" cümlesi benim cidden dehşete kapılmama sebep oldu. Şiddet eylemini haklı çıkarmaya çalışan yersiz ve hiçbir dayanağı olmayan bir cümle bu.
Sadece ve sadece size el kaldırması değil, hakaret etmesi, sesini yükseltmesi ve kurduğu cümlelerde sinkaflı hakaretler olması da ayrıca şiddettir.
Örneğin ben 7 yıl evli kaldım ve bu süre zarfında asla ama asla elime el kaldırmadım. En fazla gerginlik anında birbirimizdennuzak kaldık, küstük ve sonra barıştık. Lakin böyle şiddet eylemi içine asla ve asla ne o ne de ben girdik. Anlaşamıyacağımız kesinleşti, fikir ayrılıkları dile geldi ve medeni bir şekilde ayrıldık. Şu an çocuklarımın velayeti bende ve istediği zaman gelir çocuklarını görür, gerekirse kahvesini annemle içer ve gider.
Her şeyin bir duruşu bir çizgisi olmalı bana kalırsa, insan biraz asil davranmalı. Siz sakin olmayı deneyin, yapıcı olun bu süreçte. Boşanın demesi kolaydır çoğuna ama işler böyle yürümüyor maalesef. Biraz kendinizi toparlayın ve onunla sakin bir şekilde bu hadiseleri konuşun, tekrarlanmaması gerektiğini anlatın.
Ama lüffen, yasaları, kanunları araştırın, bilgi sahibi olun ve gerekirse hakkınızı arayın.
Rabbim yuvanıza huzur versin. Eşinize size karşı merhamet ile bakmasını dilerim. Umarım her şey tatlıya bağlanır ve sizi dünyanın en mutlu insanı yapar.
Her şey gönlünüzce olsun.50 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aşk İlişkileri konusunda 10,5b cevap paylaştı.
u +1 yılMerhaba, bence bu zamana kadar boşanmadığınız hata. Çünkü henüz 10 aylık evlilikte en ufak tartışmada dahi bağırıp çağıran, küfür eden ve size şiddet uygulayan ve buna karşı bir duruş sergilemediğinizi gören bir erkek, bundan daha fazla cesaret alıp şiddetini artırarak sürdürmeye devam edecektir. Dolayısıyla bunun bir sonunun olmadığı kanısındayım ve arkadaşınıza da katılmadığımı ilave etmek isterim. "Yeni evlilikte olur öyle şeyler, zamanla eşin sakinleşir." cümlesi kadar kusura bakmayın ama saçma bir cümle olamaz.
Şiddet, nefsi müdafaa olmadığı sürece hiçbir zaman tasvip etmediğim ve son derece ilkel bir davranış biçimi olarak gördüğüm bir şey. Özellikle bir erkeğin bir kadına vurması kadar zavallıca bir tutum olamaz. Erkek adam dediğin karısına vurmaz, ona kıyamaz ve bırakın şiddet uygulamayı, tartışma anında dahi sesini yükseltmemeye ve kırıcı konuşmamaya gayret eder. Ama gördüğüm kadarıyla sizin eşinizde bu tarz vasıflar yok ve şiddet meyillisi bir insan.
Dolayısıyla mahkemeye de gittiğinizde tek celsede boşanma durumu da önünüze çıkar ve tek celsede boşanma şansınız var. Artık ülkemizde kadına yönelik şiddette toplum olarak daha da bilinçlendik ve bu konu yasalarımızda da açık bir şekilde yer almaktadır. Balayında şiddete başlayan bir erkeğe kaç çocuk verirseniz verin, o şiddeti sonlandırmayacaktır ve hiçbir zaman sakinleşmeyecektir. Buna emin olabilirsiniz. Bu adamdan direkt olarak boşandıktan sonra güzel bir işe girin ya da tatil yapın bir kafanızı toplayın. Sonra sizin değerinizi bilecek ve sizi sevip sayacak ve size asla kıyamayacak biriyle bir süre sonra yeni bir hayat kurmanızı tavsiye ediyorum. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...60 Yorumla
+1 yılEşinle bu durumu konuşabilme şansın var mı? En azından ''Hayatım bak iyisin hoşsun ama ben bir kadınım. İnceyim narinim. Sen her vurduğunda maddi manevi yıkılıyorum. Yapma bunu'' diyebilecek kadar yakın mısınız? Yoksa o kadarını bile konuşamıyor musun? Evli olan sensin sen daha iyi bilirsin. Katlanırım diyorsan başka ama bir ömür çekemem diyorsan kesip atman lazım. Biraz geç olmuş ama benden sana ufak bir tavsiye. Hani olur ya bu herifi boşarsan ve başka birini bulursan eeennn az bir yıl nişanlı kal. Millete bakma , millet malll odluğundan nişanlılığı etiket gibi bir şey zannediyor. 2 ay nişanlı kal sonra nikahı bas olayına giriyor. Nişan ''Bunun başı bağlı'' etiketi değildir. Nişan tarafların yakınlaşmasıdır. On yıl sevgili kalırsın anlayamazsın. Ama bir yıl nişanlı kalırsın o dönemde neler neler öğrenirsin karşı taraf hakkında. O yüzden aklında bulunsun.
20 Yorumla
+1 yılYeni evlilikte de olmaz eski evlilikte de, insan sevdiğine bakmaya kıyamaz ya. Konuşurken 3 kere düşünür kırar mıyım diye, evet eşler davranışlara hoşgörüyle yaklaşmalı ama şiddete kesinlikle değil. Bu sizi incitir. Benim rahmetli annem de senin gibi yapmış , hamileyken bile babam olacak kişi dövermiş. Bunu sen sineye çektikçe daha da artacak. Tavsiyem boşanmanız.
20 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
181
Cevap
227Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 8,1b cevap paylaştı.
+1 yılBunun neyini soruyorsun bu soruyu sorduguna gore siddet gormeye devam edersin sen ayrica dayak hayvana bile yakismaz kalmiski sen insansin birde yakinin verdigi cahilce cvp yeni evlisiniz olur boyle seyler nedemek ya adi balayi dayak ayi degilki hep derim zaten bu ulkenin basina ne geliyorsa yakinin gibi ve kocan olacak o cahillerden geliyor senin o suruyu burada soracak vakti harciyacagina gidip darp raporu alip bir an once bosanman gerekir daha balayinda dayak atan adam ileride seni tahtali koye imam eder yurdum kadinlari olmuyan aklinizi artik basiniza alin lutfen kurtulun su cahillikten
00 Yorumla
+1 yılArkadaşların nasıl arkadaşlarmıs öyle , asıl yeni evlilikte böyle bir sorun olmamalı.
Dayak!
En mutlu olmanız gereken günlerinizde, balayınızda bile döven bir adamdan bahsediyoruz.
Nasıl sana kiyabiliyor?
Normal mi sence?
Daha çok yeni evlisiniz.
Şimdi boşanmaz ileride bir de çocuğun olursa hamileyken de el kaldıracak sana. Sonra çocuğunun gözü önünde de...
Şiddetin affı asla olmaz.
Alışmış kudurmustan beterdir.
Hele hele çevrende çocuk yap düzelir diyenler varsa asla kulak asma.
Mutlaka darp raporu al ve boşan.00 YorumlaBalayinda vurmak nedir yaa şaplak atmak olsa hadi neyse 😂 şaka bir yana allah yardımcın olsun ama şiddet bitecek diye sakın bekleme 👍 şiddet senin için boşanma sebebiyse - bir iki kere özel durum ya da çocuk varsa görmezden gelinebilir.- ama sen sürekli siddet görüyormuşsun kesinlikle boşanmalisin. 👍 Vakit kaybetme ilerde çocuğun olursa elin kolun bağlanır bugün yarin derken hayatının sonuna kadar pişman olacağın bir hayat yaşarsın. 👍 En başta böyle biriyle evlenmemeliydin de neyse olan olmuş yol yakınken ayrıl. 👍
10 Yorumla
+1 yıldaha balayında dövmeye başlayan , en ufak bir konuda arıza çıkaran birisinin olgunlaşacağını sanmıyorum. destek önerinize aşırı bir tepki verirse eğer hiç şaşırmayın. düzelmeye niyeti yoksa zamanınızı boşar harcamayın derim yolun başındayken. sonrasında çocuk filan derken oturup kalırsınız. ailenizden destek almanızı tavsiye ederim. şiddet suçtur es geçilecek bir şey değil. bence yakın dostunuzun yakın olup olmadığını düşünün."yeni evlilikte olur öyle şeyler, zamanla eşin sakinleşir" söz hiç de mantıklı ve çözümcü bir söz değil. size resmen oturmaya devam et döverse de sus demiş. dayak sorun değil çekerim diyorsan otur. aksini söylüyorsan boşan gitsin
00 Yorumla
+1 yılMerhaba,
Şiddeti seviyorsan boşanma, sevmiyorsan boşan! 😅72 Yorumla- +1 yıl
EyvAllah senin güzelliğin 😊
Yeni evlilikle dayak yemenin ne tür bir alakası olduğunu o boş kafalı arkadaşına bir sor hele. Hakarete ve aşağılanmaya alışık biri olduğu için ona normal geliyordur. Asıl evliliğin başında böyle şeyler olması son derece sakıncalı. Daha cicim ayında bunları yapıyorsa ilerisini düşünemiyorum. TV haberlerine ve gazate ilk sayfalarına manşet olmaya aday bir kadınsın.
12 Yorumla
Soran+1 yılboşanmak istediğim için beni öldürür mü diyprsun
Hic vakit kaybetme lutfen hemen ayril ve bosan. "Evlilikte olur oyle seyler" diye bir sey yok, olamaz. Bir kere yapan mutlaka tekrarlar -ki tekrarliyormus zaten- ileride neler yapacagini bilemezsin. Haberlerde gordugun insanlari dusun ve lutfen o igrenc insandan ayril.
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı. Hayır saçmalama akıl verenin aklına tüküreyim! Yeni evlilik de olurmuş oldu paşam başka, sen elin oğlu hakaret edip vursun diye mi evlendin? Nasıl başlarsa öyle biter daha 1 yıl olmamış psikolojik ve fiziksel şiddet uygulayan Allah korusun işi daha da büyütür boşan bu pislikten kurtul bir an önce.
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 460 cevap paylaştı.
+1 yılÖncelikle şunu söylemeliyim ki yakın dostum dediğin insanın aslında hiç de yakın olmadığı hatta dostluk bir kenara dursun senin hakkında iyi düşünmediği bariz ortada. Nedemekmiş ya yeni evlilikte olur böyle şeyler
Saçmalık !
Hemde çok büyük saçmalık.
Çocuk falan yapmadan boşan o adamdan şimdi sana el kaldıran yarın birgün insan içine çıkamaz hale getirir.
O dostum dediğin insandan da uzakdur !20 Yorumla bir etrafina baksana yeni evlilerin hangisinde oyler sheyler oluyor, tabiki ashiri anormal bir durum, ve bunun sonu yok emin ol, cok hikayeler duydum, kendini daha fazla kurban etmeden boshan, sen kimsenin ofke kontrolunun magduru olamazsin, sen bir insansin, kadinsin, bir kishiligin, onurun, gururun var. Biz kadinlar erkeklere Allahin emanetleriyiz.
21 YorumlaMerhaba arkadaşım, cidden okuyunca üzüldüm. Hayır o arkadaşının söylediği doğru değil, muhtemelen onunda çevresi bu gibi insanlarla o yüzden. Hayır böyle değil eşler, böyle hayat sürmek zorunda değilsin. Benim ailemde çevremde niye böyle birşey yok? Aksine biz kadınları el üstünde tutarlar. Birisi bir kadına bırak şiddeti, düşüncesiz davransın olay çıkar :) Kesinlikle ilk önce yapacağınız şey, bir evlilik danışmanına gitmek, eper onu ikna edebiliyor isen, belki fikirleri olabilir. He bu da çözüm olmazsa kesinlikle boşan. Heleki çocuk asla yapma nolur. Onu şiddet içinde bir dünyaya getirme, kendine de yazık, ona da 😔
10 Yorumla
+1 yılEvlilikte olmaz böyle şeyler 😒 eşin tedavi görsün destek ol bence katlanacağına daha ilk aylarda bunu yapanla ömür mü geçer ayrıl demiyorum ama oturup geçmesibi bekleme psikolojik destek almasını sağlamalısın bence ayrılmak istediğini söylersen belki kabul eder tedaviyi sen çok değerlisin üzme kendini lütfen bunlarda geçer 😊
10 YorumlaŞu yorumlara bakiyorum da erkek i gömün yoksullaştirin horlayın sövün sapanlayin bakalım adamı hiç dinledinizmi bu kadın ne halt yiyip de adamı çileden cıkariyor hiç düşünmediniz degilmi bir erkek kadını dövse buraya yazamaz bunu da düşünün ha cahiller
113 Yorumla- +1 yıl
kimsenin kimseyi dovemeye hakki yok.. rahatsiz oluyorsa ayrilir. ama vuramaz.
- +1 yıl
Burada olay kimin haklı kimin haksız olduğu değil. Ve yaptıklarıyla ilgili bir yorum da yapılmamış. Ne olursa olsun ne erkeğin kadına ne de kadının erkeğe şiddet göstermeye hakkı yoktur. Buradaki olay budur. Kadın haksız da olabilir. Ama bu durum asla bu davranışın bir dayanağı olamamalı. Gözünüzü seviyim bunu böyle bilin..
- +1 yıl
oyle kadinlar da olabilir. ama ozamam erkek o tuzaga dusmeyecek.. sikacak yumrugunj gerekirse duvara vuracak.. ve bosanacak.
- +1 yıl
şu an sen de aynı şeyi kadınlar için yaptın. Ne farkı kaldı? Bana izah ettigin seyin aynisini yaptin
- +1 yıl
Para icin bosanmak isteyen birisini zaten erkek de hayatinda istemez bunu anlayinca niye siddet göstersin?
- +1 yıl
Bakın kadınları anlayamazsın evlenemeden 4 duvar arasina girmeden bilemezsiniz derdi para olan kadın erkek e huzur vermez huzur vermeyen kadina napacak boşayacak bu zamana kadar biriktirdigi parayi hortunlayacak kadın erkekde kafayı sıyırcak katil olcak öylemi bunları hükümet eşitlemesi lazım erkek kadin eşit degildir kadın erkekden üstündür hukuk da buyuzden oluyor bu olaylar
- +1 yıl
Para konusunda ne kadar çok takıldın ya sen? Nedir bu para? Her kadını para canlısı olarak itham etmen senin bu durumdan aşırı etkilendiğini gösteriyor
- +1 yıl
@gönülyarasiii yanlis... sadece evlilik sirasinda edinilen mallar ortak. 100 bin tl si varsa erkegin evlenmeden once, buna kadin dokunamaz.
- +1 yıl
lalafoya cevap yazmistim , @gonulyarasiii seni otomatik eklemis yorumuma
- Aşk İlişkileri konusunda 477 cevap paylaştı.
+1 yılKesinlikle boşan. Şiddeti küçümsemek nedir ya balayında döven adamdan ne bekliyorsun? Asla düzelmez o insan. Bugün en ufak şeyde döven insan yarın öldürür. Bak ilk vurduğunda alttan almışsın ki Şu an da şiddet uyguluyor. Her gün, her kavgada bunun dozu daha da artacak. Yıllarca hakaret duymak mı istiyorsun yıllarca psikolojik ve fiziksel şiddete mi maruz kalmak istiyorsun? Aklını başına topla. Kendine azcık saygın varsa ayrıl o hayvandan.
10 Yorumla
+1 yılYa siz salakmisiniz... boşan... ne bekliyorsun daha...
senide anliyiorum... durumun bilmiyorum... annenlerin yanina tekrar gidebilirsimisn, sin gücün var mı , yani kendin calisip para kazaniyormusun bilmiyorum... bunlari bilmeden sana boş an diyorum, özür dilerim...10 YorumlaÖncelikle burada kesinlikle sen bir şey yapmışsındır da sinirlenmiştir diyen insan kadar vicdansız, merhametsiz insan görmedim siz böyle her konuda kadını suçlamaya devam ettikçe bunlar kendilerinin aşağılık olduğunu asla düşünmeyecek. Kadın burada boşanayım mı derken hayatım tehlikeye girer mi? diye düşünüyor. Bu güzel kardeşim dölleri boşanmana bile izin vermiyor anladınız mı? Çok kolay kadını suçlamak. Bir de toplumda şöyle adi bir şey var. Nasıl olsa bütün erkekler böyledir. Boşver sabr et diyorlar.
10 YorumlaSonra neden kadın cinayetleri artıyor. Kimse kusura bakmasın ama siz akıllanmazsınız. Yani şu soruya verilebilecek bir cevap yok cidden. Ne söyleyelim istiyorsun düzelir mi diyelim ne şekilde öleceğini mi tahmin edelim? Kendini düşünmüyorsan ilerideki çocuğunu düşün seni döven onu dövmeyecek mi sanıyorsun. He sen Türk filmlerindeki gibi çocuğunun önüne atlarsın onun yerine de dayak yersin.
30 Yorumla
+1 yılKeşke böyle şeyleri görüp duymasak ama ne yazık ki oluyor şimdi ben boşan ya da boşanma diyemem mutluysanız bunu bozmayın ama her gününüz bir öncekini aratıyorsa üzgünüm ama 10 ay var 10 yıl var nasıl dayanacaksın. Korkarım boşanmayı gündeme getirdiğinde başına daha büyük bela açmış olacaksın çünkü eşini dövenlerin genel olarak davranışı ve tavrı bu şekilde.
00 Yorumla
+1 yılŞimdi bir çok olay görüyoruz maalesef bunun gibi eğer eşin manyak bir psikopat değilse hemen boşanmanı öneririm eğer ölümle tehdit edebilecek biriyse de polise sığın ve sonra boşan maalesef kadın cinayetleri çok fazla olmaya başladı umarım sana bir şey olmaz
00 Yorumla
+1 yılNe alakası var, onun sakinleşmesini mi beklerim ben olsam, öküz herif. Bence, önce uyar bana vuramazsın, tekrar ederse bu evlilik biter de, devam ederse ayrıl. Yoksa Allah muhafaza birgün haberlere konu olursun kadın cinayeti diye. Bu tipler akıllanmaz kardeşim. Üzüldüm senin adına
00 Yorumla
+1 yılBebeğim hepi topu 10 ayda bu noktaya nasıl gelmeyi beceriyor sunuz aramızdaki Sevgiyi saygıyı 10 ay gibi kısa bir sürede tüketmeyi nasıl beceriyorsunuz ben hiç anlamıyorum bu insanları. Nerede bir sokak iti var mıknatıs gibi çekip buluyorsunuz Ama efendi erkeklerden de ilk görmüş gibi kaçıyorsunuz...
00 Yorumla
+1 yılEvlilikte şiddet giriyorsa devamı gelir. Kocamdır yapar diyenlerden olmayın. Sizin saçınızın teline dokunmaya kıyamayacağına şiddete başvuruyorsa boşan illaki ileride devamı gelir. Hayır size söylenenlerin aksine evlilikte böyle şeyler olmaz. Müsemaha göstermeyin.
00 Yorumla
+1 yılBir tokat bile benim için boşanma sebebidir. Bir gün bir tokat yarın 2 tokat ertesi gün hastanede yoğun bakımdasın. Kesinlikle böyle birine katlanmayın. Hamile bir kadına vuracak kadar aşşağlık insan görünümlü sefil yaratıkları hayatınızda barındırmayın. Ayrılın.
00 Yorumla
+1 yılHayır efendim, yeni evlilikte olmaz öyle şeyler veya ilerleyen zamanlarda. İnsanlık hali belki öfkeyle itebilirsin veya sert çıkışabilirsin ama aylarca şiddet uygulayıp bundan ders almadan devam edemezsin. Eğer aylardır böyleyse kabullen artık ve ayrıl. Bu adam böyle biri ve değişmeyecek!
00 Yorumla
+1 yılBunu gerçekten sorman bile beni çok üzdü. Biz kadınların şiddetten uzak durması için uğraşıyoruz sen soruyorsun, bunu sana yapan ileride çocuğuna da yapar. Boşan tazminat al arkadaşına da anlam veremedim en yakın dostum dememelisin bence. Bir kadına kalkan eller kırılmalı oyuncak değiliz biz oynayıp bir köşeye atamazlar.
00 Yorumla
+1 yılSakinleşmez her gün geçtikçe dozu daha da artar. Her dediği olmadıkça ilk buna başvurur. Söz hakki dahi vermez sana yıllar sonra halen daha geçecek sakinlesecek diye beklersin ama ömrün den ömur gider gençliğin gider sana tavsiyem ailene söyle yol yakınken dön yoksa daha da zor olacak herşey
00 YorumlaNe böyle şeyler olur mu? Bence ilk önce bunu söyleyen arkadaşını hayatından çıkarmalısın. Bir iki deyip sineye çekersin bin olur. Yeni evliyiz diye sineye çekersin bir bakarsın yıllar geçer devam eder. Zor olduğunu biliyorum ama lütfen farkına varın bugun yapan yarında yapacak içinde şiddet eğilimi var demek ki bu kadar basit. Diyecek çok şey var ama neyse sadece lütfen artık size bir birey değilmiş gibi davranan kimseyle birlikte olmayın.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılyeni evlilikte olur diye birşey olamaz. Balayında dövemeye başlayan seni fazla yaşatmaz benden söylemesi. Sadece senin şu etapta bir karar vermen lazım: Bu hayatı ölüm sizi ayırana kadar evet diyor musun?
21 Yorumla
+1 yılRabbim yar ve yardımcın olsun!! Darp raporu alıp boşanma davası aç!! İnşaAllah zorluk çıkarmaz ve tek celsede boşanırsınız!! 🙏🏼
21 Yorumla- +1 yıl
Şiddetin bir sonu yok, bir defa şiddet uygulayan kişi devamını da getirir. Şiddet balayında başladıysa, çoluk çocuğa karışınca halin daha beter olur Allah muhafıza.
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu esitligi bu sekilde saglamaya calismalarinin nedenini bilir misin peki? Ataerkil bir toplumda yasiyoruz maalesef. Eger bahsettigin sekilde bir esitlik saglanmaya calisilsa kadinlar Şu an bahsettigin erkeklerin gordufu zararlardan daha cok zarar gorecek. Hukumuetin yapabilecegi sey bu kadar gerisi biz insanlra kaliyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSeninde dostunu da yakın zamanda pataklarlar umarım sen de ona aynısını de ama olur mu ilk zamanlar normal bana da vurdu sonra sakinleşir de hey Allahım ya, boşan kimse sana vuramaz parmağını bile kaldıramaz izin verme sakın buna devamı gelir sen izin verdikçe bunu sakın unutma
01 Yorumla- +1 yıl
guzel tespıt gecer dıyene gecırmek lazım
Gizli Üye(36-45)+1 yılDaha 10 ay olmuş ve Şiddetmi uyguluyor kendini Adam sanan be olduğu belli olmayan yaratık?
Kaç senedir tanışıyorsunuzda tanıyamadın?
Bu ne lan böyle!!!
Boşan istersen ama Abin kuzenlerin den yardım iste
Yoksa Allah korusun sana zarar verebilir gibi?00 YorumlaYa hala bu aptal zihniyeti anlayamıyorum o nasıl bir yakın arkadaş sen bir kadınsın ve kimsenin sana el kaldırmaya hakkı yok sesini çıkarmayıp sustukça bu şiddet artacak ve sen bu aciz adamdan bir de çocuk yapacak olursan aptallık etmiş olursun bu olaylara duygusallıkla yaklaşmanın bir anlamı yok bir kez yapan affedildiğinde bir çok kez yapar susmayın artık her gün binlerce kadınımız sessizce can veriyor uzak dur bu adamdan
30 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,1b cevap paylaştı.
+1 yıl10 Yorumla
+1 yılZaman geçtikçe tahammül seviyesi azalacak ve ilerleyen zamanlarda şiddetin seviyesi artacak. Gençliğimi ve hayatımı bu adam için heba etmek istemiyorum diyorsan bu konuyu annenle babana anlat ve bir karar alın.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. oyle sey mi olur balık baştan kokar ilerde daha cok dover bence siginma evine yerles sonra bosan ailenin evine gitsen o psikopattan kurtulamazsin devlete guven ve kendini ezdirme sen bir canlisin insansin ve kadinsin lanet olsun o adama
10 YorumlaMemlekette herkesin psikolojisi bozuk valla bu nedir arkadaş bir değil iki değil. Sizde evlenmeyin artık kızlar anlamıyomusunuz artık erkekler delirdi.
26 Yorumla- +1 yıl
@Nnilbilge bende anlamıyorum ki herkesin derdi farklı. Benim bir sorunum yok ben okuyorum
- +1 yıl
@Nnilbilge sen ne diyosun ya bulassan deliriceksin falan destekliyosun sanirim hak veriyosun oyle adamlara
- +1 yıl
@7janset7 desteklenecek bir durum yok. bir deli de benim basımda var maalesef. Üstelik biz 10 aylık evli iken evi terk etmek zorunda kaldım. Devlet memuru ama balta testere almış evimize. Beterin beteri var. O yüzden diyorum çocuk düşünme sizin ne olacağınız belli değil. Arkadaşın yazdığına. Gelince ; erkekler delirdi benlik sıkıntı yok ben okuyorum dio. Ben de soruyorum bir kadına bulaşmadım ondan mı diye. Alınacağın bir durum yok yani.
- +1 yıl
@Nnilbilge anladim
- Aşk İlişkileri konusunda 671 cevap paylaştı.
+1 yılİlk dayağını balayında atanında ve bunu normal karşılayanında kusura bakma gelmişine geçmişine sövülür... Bu boşanma sebebidir ayrıca bunu normal göreni de arkadaşlıktan silmek için yeterli sebeptir. Çünkü bunlar senin zulmüne seyirci olandır
20 Yorumla Balayında dövmek nedir ya çok sinirlendim şu an imkanın varsa ayrıl ablacım böylesine nasıl katlanacaksın ne demek dövüyor ya şerefsiz gücü sana yetiyor anca
20 Yorumla
+1 yılBırak o şerefsizi insanlara içi kanıyor evlenmek için birini sevmek için ona dokunmak için belkide ömrü belkide durumu yetmiyor yalnızlıktan acı çekerek ölüyor o ama heleki 10 aylık eşine nasıl şiddet yapabilir kabul etmiyorum edemiyorum.
00 Yorumla
+1 yılBıktım artık her yerde kadınlar tarafından yazılmış 'şiddet görüyorum' yazısını görmekten! Anlamıyorum, severek evlenmediniz mi? Ya da senin aklın neredeydi? Boşanman senin için en iyisi, kendinizi onlar gibi şerefsizlere ezdirmeyin...
00 Yorumla
+1 yılYok annem sen ölene kadar bekle ondan sonra adalet belki canı isterse yerini bulur.
Delirdin mi birde soruyorsun bu hayat bitmez öyle tabiki boşanmalısın ama önce güzel bir plan program yap kendi geleceğin için her şeyi iyi ayarla düşün.00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı. bana karşı ilk şiddet olayını balayında gerçekleştirdi diyorsun benim aklıma takılan sen bu kişiyi evlenmeden önce hiç tanımadın mı. görücü usulü olsa bile kişiler belli bir süre görüşüyor eğer anlaşırlarsa evlenmeye karar veriyorlar
00 Yorumla
+1 yılHangi durumlarda sinirleniyor , hangi durumlarda tartışma çıkıyor ve bunun sonucu şiddet e dönüşüyor önemli olan detaylar bunlar. Şiddet görüyorum diye söylersen çözüm bulamayız. Şu sebepten dolayı şiddet görüyorum diceksin ama kocan suçlu
00 Yorumla
+1 yılBir hışımla boşanmak kolay. Gelen gideni aratır, sözünü hatırlatırım. Buna sebeb evvela birlikte aile terapistine gidin. Önce tamir etmek gerek. Bir evlilik bitmesi insanda nasıl bir yıkım bırakıyor inanamaz sın, yaşaman gerek, ama tavsiye etmem.
09 Yorumla- +1 yıl
İnanırım elbet, ama önce bir psikologa gitmeleri gerekli bence, doğru kararı o verecektir.
- +1 yıl
İnsanlar o kadar çok çeşitli ki bir araştır bence. Sadece kendi pencerenden bakıyorsun.
- +1 yıl
Şunu bilmeni isterim ki her insan yalan söyler, kendine bile. Tanımadığım bir kişiye direk teşhis koyamam, bu bence yanlış bir yönlendirme olur. O nedenle doğru olanın bir psikologa gitmeleri olduğunu düşünüyorum. Seninde bu yaşta bu kadar üzülmene üzüldüm fakat hayat acıtarak insanları olgunlaştırıyor maalesef.
- +1 yıl
Bende inancındaki samimiyetine inanıyorum, saygı çerçevesinde tartışmak zevkliydi, bakış açınızı genişletmenizde umarım bir yararım olmuştur. İyi geceler.
+1 yıl'Yeni evlilikteolur öyle seyler'bu cümleyle gerçekten şoka uğradım zamanla kendi kendine sakinleşeceğini sanmıyorum ama karşına alıp konuşarak ya da aile büyükleriyle konuşarak belki bir insan sevdiğine kıyamaz ki sesini yükseltmeye bile kıyamaz bırak vurmayıBir kere olsa belki o an sinirdendir kendini kontrol edememiştir filan derdim ama öyle değil maalesef
10 Yorumla
+1 yılŞiddetle geçmez bir ömür bu gün vuran yarın öldürür sen bir eşe sahip değilsin sen bir katille evlisi aklını başına al bebeğin yok kurtul kocamı yok...
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 10,9b cevap paylaştı.
+1 yılÖnce evlilikte olur öyle şeyler diyen sözde arkadaşını, sonrada o kocayı yok et hayatımsam. Hatta normal karşılayan arkadaşını ve kocanı evlendir üstüne birde...
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 16,2b cevap paylaştı. Durumumu çok yakın bir dostuma anlattım "yeni evlilikte olur öyle şeyler, zamanla eşin sakinleşir" dedi.
Senin sorduğun o yakının adinin birisiymiş...10 Yorumla
+1 yılAdam balayında bile sana siddet uyguladı ise sen o adamdan bosanmadigin sürece siddet görmeye mahkum olursun. O adam hic degismez. gençliği bitirme hazir cocukda yok bosan
10 Yorumla
+1 yılYa sacmalamasin ya. Ne demek eşin sakinleşir falan bu nasıl bir mantık. Ayrıl tabii ki
10 Yorumla
+1 yılBazen yeni evliliklerde gördüğüm sonra düzlemlerde var ama bunlar asla sana vurmasını örtüsü edemez hakkını aramalısın
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 8,3b cevap paylaştı. Sakinleşmez, boşanmalısın olur böyle şeyler yuva kurmak kolay değil diyenler çok olacaktır, dinleme kendini ezdirme
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 426 cevap paylaştı. Hadiseye bak. Seni seviyor ve severek evleniyor ama balayında dün 1 bugün 2, sana tokat atıyor. Ben kadın olsa bir saniye durmam. Bu erkekler neden bu kadar pislik.
00 Yorumla
+1 yılBenim bildigim insan sevgidine kıyıpta vurmaz birde 10 aylık evlisin ve simdiden siddet görüyosun. Bunun birde 4 5 yılını düşün benden büyüksün ama bizimde ailede böyle sorunlar oluyo ailende güvenebileceğin akli başında olan birine sor ona göre hareket et allah yardımcın olsun
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı. Hamile kalmadan boşan hatta ben olsam balayında bırakıp giderdim
Işte tanımadan bilmeden evlenmenin hazin sonu
Bizim gibiler ise takoza çekili beklesin00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 725 cevap paylaştı.
+1 yıldeğişmeyecektir bir kere vuran bidaha vurur ayrıca küfürde psikolojik şiddettir evlendin diye ne şiddet ne aldatma filan çekmek zorunda değilsin boşan 2. evliliğin belki en hayırlısı olur :)
00 Yorumla Kopek mu bu sonradan sakinlessin erkek gittikce azar her konuda kadini suclar bugun 1 vuruyosa yarin 2 vurur.. Akilli kadinlar kazanir susmayin.. ezilmeyin. guclu durun.. vur bosanmayi..
00 Yorumlakesinlikle şiddete asla sessiz kalmamalısın. evlilikte böyle şeyler olmaz. seni dövsün diye mi evlendin? evlilik hayatı paylaşmaktır bir kadına sahip olmak değil. balayında bunları yapan adam ilerde neler yapar? çocuk sahibi olsanız çocuğuna da yapar, onun önünde sana da yapar. kesinlikle şiddetin izahı olmaz. o adamdan kurtul
00 YorumlaEşin falan değil, bariz düşmanın. Düşmanla aynı evde yaşanmaz, savaşılır, mücadele edilir. Derhal boşan, ümmüğüne kadar da sömğr nafaka iste. Bu heriler geberse eksikliği hissedilmez.
00 Yorumla- Devamını Gör (348)
Devamını Gör(393)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Merhabalar,
Yaş aralığınıza baktığımda eşinizin de ortalama benzer yaşlarda olacağından yola çıkarak olgunlaşma evresinde olduğunuzu söyleyebilirim.
Evlilikte veya flörtte şiddetin psikolojik/fiziksel hiçbir türlüsünü doğru kabul edemeyiz. Burada unutulmaması gereken esas noktalardan biri de “evliliğin sonuç değil süreç olduğudur.”
Çoğu çift evlendiklerinde problemlerin ortadan kalkacağını, aynı evde yaşamanın sevgiyi perçimleyeceğini ve tartışmalarında aynı oranda azalacağını düşünür. Evlilik öncesindeki süreçte her tartışma ve çatışma “aynı evde yaşamamak” sorunsalına bağlanır ve bir şekilde üzeri örtülür, nihai sonuç olarak beklenen evlilikte ise işler hayal edildiği gibi gitmediğinde çatışmalar ortaya çıkar.
Dikkat etmemiz gereken hususlardan bir diğeri evlilik öncesinde eşinizin size/başkalarına olan tutum ve davranışları. Aynı zamanda evli olduğunuz süreçte de sosyal hayatıyla özel hayatı arasındaki duygusal/davranışsal farklar.
Bu gibi değişkenleri gözden geçirmeniz eşinizin bu negatif tutumuyla ilgili olarak size bir ışık oluşturabilir. Aynı zamanda sizi anlayacak dinleyecek sözü geçen aile büyüklerinizden de yardım talep edebilirsiniz. Bu durumun normalleştirilmemesi ve devam etmemesi adına gerekli yaptırımların uygulanması fayda sağlayabilir.
Yine de bu süreci daha sağlıklı atlatabilmek adına eşinizle birlikte alanda profesyonel olarak çalışan bir uzmanla görüşmenizde fayda olacağı kanaatindeyim.
Sevgiler.
Uzman Klinik Psikolog Büşra Sarı
İşin ehlini dinlemek önemli elbette
Değerli tespitler bunlar
Teşekkürler Büşra Sultân :)
@Büşra Sarı yanlış anlamayın ama hanımefendi şiddet görüyor, iyi okumamışsınız. Evlilik bir sonuç değil, süreç işi ama kadın katilleri de bir günde doğmuyor, onların da davranışları ve son vuruşları süreç işi, bunu unutmayın. Kesinlikle boşanın ve mahkeme kararı ile yaklaşmama kararı aldırtın. Manyaklarla uğraşmayın. Yaşınız genç.
Kesinlikle boşanmalı sana değer veren seni Allahın bir emaneti hediyesi hazinesi olarak bilen birisiyle evlenmelisin